Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να σκάψω τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού, ώστε να περάσω καλωδιώσεις κλπ. Μετά θα πρέπει να τον κλείσω, "επουλώσω" αφού περαστούν τα καλώδια αλλά φοβάμαι όμως πως παρά το βάψιμο που θα του κάνω, επειδή η υφή του μπαλώματος δεν θα μοιάζει με το σαβάντισμα που έχει ο τοίχος θα φαίνεται σαν "ουλή".

Υπάρχει τρόπος ώστε να μην φαίνεται κανένα μπάλωμα;

Δημοσ.

Ναι, φωνάζεις επαγγελματία.

Θα φωνάξω οκ, τουλάχιστον ας μου πεί κάποιος πως θα το έκανε ένας επαγγελματίας αυτό όμως!  :-D

Δημοσ.

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο την υπάρχουσα υφή του σοβά αλλά και την παλαιότητά του.

Γενικά πάντως να ξέρεις ότι είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχεις (θα έλεγα ακόμα και αδύνατο αλλά ακούω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο!!!).

Ακόμα και το χρώμα είναι δύσκολο να πετύχεις έτσι ώστε να μην φαίνεται.

Ίσως σε κάποιον άλλο να πετύχαινε όχι γιατί δεν θα φαινόταν αλλά γιατί θα ήταν λιγότερο "ψείρας" απ΄ ότι έχω καταλάβει ότι είσαι εσύ (με την καλή έννοια)

Δημοσ.

Όσον αφορά το χρώμα θα βαφεί όλος ο τοίχος, συνεπώς δεν θα υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα! Το σημαντικότερο λοιπόν μάλλον είναι η υφή των δύο επιφανειών (του μπαλώματος και του τοίχου). Αυτό είναι και το όλο στοίχημα, δηλαδή το πως θα μοιάζουν οι δύο υφές!

Δημοσ.

Εμεις που ειχαμε σκαψει φαίνεται οταν το κοιτας απο γωνια και το χτυπα το φως. Αλλα νομιζω αν το βαψεις μερικα χερια ολο δε θα φαινεται τοσο..

Δημοσ.

ή σοβατίζεις ολόκληρο τον τοίχο για να είναι ομοιόμορφος και να μη φαίνεται η διαφορά στην υφή όπως λες

edit: τώρα είδα ότι μιλάς για εξωτερικό τοίχο σπιτιού. Για πόσα τετραγωνικά μιλάμε;

Δημοσ.

η βρισκεις ενα μαστορα να στο κανει,η το κανεις μονος σου κ δε δινεις πολυ βαση αφου θαναι εξω ετσι κ αλλιως..

Όταν κάποιος είναι τελειομανής και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει! (προσωπική εμπειρία :P).

Μια μέθοδος που είχα δει παλιά (πολύ!) οπότε και δεν καταλάβαινα και πολλά (αφού ήμουν 9 ή κάπου εκεί), στοκάρεις, το αφήνεις λίγο να πήξει και μετά από πάνω παίρνεις κάτι που να μην "μαδάει" αλλά να έχει επιφάνεια όπως πχ ο υαλοβάμβακας ή κάτι τέτοιο.

Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις (αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ). "Λιπαίνεις" με κάποιο υγρό κάποια επιφάνεια του τοίχου και παίρνεις σιλικόνη και την απλώνεις έτσι ώστε να κάνεις στην ουσία καλούπι του τοίχου. Μετά το ξεκολλάς και αφού έχεις στοκάρει και ο στόκος είναι μαλακός (πιστεύω τότε είναι καλά) πας και το "πατάς" με την σιλικόνη για να πάρει την μορφή της σιλικόνης.

Έχω δει και με σακούλα να το κάνουν αλλά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα.. Αλλά εκεί ήταν μεγάλη η επιφάνεια, τώρα σε μικρή δεν ξέρω πως θα βγει.

Αυτά από εμένα :) ελπίζω να βοήθησα! 

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά το χρώμα θα βαφεί όλος ο τοίχος, συνεπώς δεν θα υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα! Το σημαντικότερο λοιπόν μάλλον είναι η υφή των δύο επιφανειών (του μπαλώματος και του τοίχου). Αυτό είναι και το όλο στοίχημα, δηλαδή το πως θα μοιάζουν οι δύο υφές!

Μηπως γινεσαι υπερβολικος ? Εκτος αν ο υπολοιπος τοιχος ειναι μυκονιατικο στυλ  :P

• Like 1
Δημοσ.

edit: τώρα είδα ότι μιλάς για εξωτερικό τοίχο σπιτιού. Για πόσα τετραγωνικά μιλάμε;

Το κανάλι που θα δημιουργηθεί από το σκάψιμο δεν θα έχει φάρδος πάνω από 10εκ., το μήκος θα είναι πάνω από 3 μέτρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...