prezakis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα, Ανοίγω ένα ξεχωριστό topic γιατί στο άλλο είχε πολλή κίνηση και μπλεκόμασταν. Σας παραθέτω το στόρυ. Αν μπορεί κανείς ας βοηθήσει γιατί ακόμα παίζω με DVI κι όχι με hdmi. Δημοσίευση Χθες, 23:10 prezakis, on 15 Jun 2014 - 4:52 PM, said: Καλησπέρα, Έχω έναν Sandy Bridge i5-2500K 3.3GHz, με 8G DDR3 και με μητρική την GIGABYTE GA-H67A-UD3H-B3 και σκέφτομαι να ενισχύσω την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Αναλυτικότερα : * Case (Κουτί):THERMALTAKE VL80001W2Z V3 BLACK EDITION * PSU (Τροφοδοτικό & Watt):CoolerMaster - GX Series 550W PSU (RS550-ACAAE3-EU) * Motherboard (Μητρική):GIGABYTE GA-H67A-UD3H (rev. B3) * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):INTEL CORE I5-2500K 3.30 GHZ BOX BX80623I52500K * RAM (Μνήμη συστήματος):Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9 * GPU (Κάρτα γραφικών):ενσωματωμένη * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση):LG Flatron M2380F * ΟS (Λειτουργικό σύστημα):Win 7 Pro Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, αλλά χρησιμοποιώ αρκετά εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας-βίντεο-κ.λπ. Δεν θέλω να διαθέσω πολλά. Απλώς έχω από επιστροφή στο ΠΛΑΙΣΙΟ 40€ και λέω να διαθέσω και λίγα περισσότερα για να ενισχύσω το PCάκι μου. Μια και έχω έναν SSD 60άρι για το Win7 είπα να μην πάρω 2ο δίσκο SSD αλλά να επενδύσω σε κάρτα γραφικών. Εσείς τι πιστεύετε; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη γνώμη σας. zacharis1955, on 15 Jun 2014 - 5:09 PM, said: MSI Radeon HD7750 OC 1GB GDDR5 (http://www.plaisio.g...750-PMD1GD5.htm) ~77 € prezakis, on 18 Jun 2014 - 4:35 PM, said: Καλησπέρα και πάλι, Σήμερα παρέλαβα την κάρτα και την τοποθέτησα. Επειδή ήταν bulk η συσκευασία, μπήκα από msi και κατέβασα του drivers για win 7 64bit και προσπάθησα λίγο να το ρυθμίσω να παίζει σωστά. Δύο είναι τα θέματα που αντιμετωπίζω και θέλω βοήθεια. Καταρχήν αν διαλέξω την προτεινόμενη ανάλυση 1920*1080 δεν παίζει σε όλη την οθόνη. Έχει μαύρα περιθώρια. Το άλλο είναι ότι στις default ρυθμίσεις της κάρτας εμφάνιζε κάπως κοκκινωπό το χρώμα της οθόνης(δες φωτο επισύναψης). Εκεί δεν επιμένω γιατί ίσως είχα συνηθίσει της προηγούμενης κάρτας τις ρυθμίσεις. Επισυνάπτω και κάποιες πληροφορίες από το catalyst control center, μήπως έχω κάνει καμιά πατάτα. Καμιά ιδέα για το τι έχω κάνει λάθος; .........τοποθέτησα ένα μετατροπέα HDMI2DVI και όλα καλά. Μόνο που δεν έχω ήχο τώρα στην οθόνη, πρέπει να συνδέσω άλλα ηχεία, όπως έκανα κι όταν είχα VGA σύνδεση με την κάρτα του ι5-2500k. Αν και όταν με την ενσωματωμένη κάρτα έπαιζα με HDMI δεν είχα τα θέματα που αντιμετώπισα τώρα. Το πρόβλημα τότε ήταν ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα η οθόνη έκλεινε στιγμιαία(πιθανόν να ήταν από ρεύμα, αν και πήρα και UPS χωρίς να βελτιωθεί η κατάσταση) και φοβήθηκα μην καεί, γι' αυτό το δούλευα με VGA. Τώρα πέρα από ήχο θα χάσω σε απόδοση; Δεν έχω βρει ακόμα την λύση. Αν ξέρει κανείς τι βλακεία έχω κάνει και δεν μπορώ να παίξω με hdmi θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 πολυ πιθανον η καρτα να εχει προβλημα. Κακως παρελαβες καρτα που δεν ειναι σφραγισμενη στο κουτι της, Θα μπορουσε καλλιστα να εχει προβλημα με το hdmi και γι αυτο να εχεις θεμα.
prezakis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 πολυ πιθανον η καρτα να εχει προβλημα. Κακως παρελαβες καρτα που δεν ειναι σφραγισμενη στο κουτι της, Θα μπορουσε καλλιστα να εχει προβλημα με το hdmi και γι αυτο να εχεις θεμα. Μπορώ να ελέγξω με κάποιο τρόπο αν η κάρτα έχει πρόβλημα;
panos0100 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 λοιπον η καρτα σου δεν εχει προβλημα, το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με το hdmi οταν εβαζα κι εγω τερμα την αναλυση 1920χ1080 ειχα ακριβως το ιδιο, δεν επιανε ολη την εικονα, θα πας λοιπον στον catalyst θα βαλεις κατα αρχην την αναλυση στο τερμα και ετσι οπως ειναι με τα περιθωρια πας στην καρτελα του catalyst--> οι ψηφιακες επιπεδες οθονες μου--> επιλογες κλιμακωσης (ψηφιακη επιπεδη οθονη) και μετακινεις την μπαρα στο τερμα, ετσι θα στρωσει και δεν θα σου ξανα κανει το προβλημα, οσο αφορα για το χρωμα παλι απο τον catalyst θα το κανεις
prezakis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 λοιπον η καρτα σου δεν εχει προβλημα, το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με το hdmi οταν εβαζα κι εγω τερμα την αναλυση 1920χ1080 ειχα ακριβως το ιδιο, δεν επιανε ολη την εικονα, θα πας λοιπον στον catalyst θα βαλεις κατα αρχην την αναλυση στο τερμα και ετσι οπως ειναι με τα περιθωρια πας στην καρτελα του catalyst--> οι ψηφιακες επιπεδες οθονες μου--> επιλογες κλιμακωσης (ψηφιακη επιπεδη οθονη) και μετακινεις την μπαρα στο τερμα, ετσι θα στρωσει και δεν θα σου ξανα κανει το προβλημα, οσο αφορα για το χρωμα παλι απο τον catalyst θα το κανεις Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω αμέσως. Ωραίος, ευχαριστώ πολύ! Θα ζοριζόμουν πάρα πολύ να το βρω κι αν το έβρισκα! Διόρθωσα και τα χρώματα από "Οι ψηφιακές επίπεδες οθόνες μου"=>"Μορφή pixel"=>...έκανε την επιλογή που έχω με screenshot. Default ήταν η πρώτη "Μορφή pixel YCbCr 4:4:4 (Πλήρες RGB)" Ευχαριστώ πολύ panos, πολύτιμη η βοήθειά σου!
panos0100 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 χαρηκα που βοηθησα, κι εγω δεν το ηξερα οταν πηρα την καρτα γραφικων, μονος μου το βρηκα, κια σε εμενα κυριως στην αναλυση αλλαζε συνεχεια, νομιζα οτι ειχε προβλημα η καρτα, αλλα τελικα ηθελε ρυθμιση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα