zoranb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Θέλω να φτιάξω ένα κουτί από γυψοσανίδα σαν αυτό της φωτογραφίας. Πως φτιάχνονται τέτοιες κατασκευές από γυψοσανίδα, πως δηλαδή τις ενώνει κανείς και πως τις στηρίζει στον τοίχο; Άραγε με γωνίες;
leftermann Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 φτιάχνεις σκελετό με μεταλλικά προφίλ. Μια φορά που χρειάστηκα να φτιάξω κατιτίς παρόμοιο, αλλά ολίγον πιο δύσκολο σε σχήμα, προτίμησα να φτιάξω σκελετό από ξύλο (καδρονάκι), είναι πιο εύχρηστο άμα είσαι ερασιτέχνης. 1
zoranb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Έχεις κανά βιντεάκι υπόψιν σου, που να δείχνει πως φτιάχνει κανείς το σκελετό;
leftermann Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 δεν έχω κάτι υπόψιν... Τσέκαρε γιουτιούμπι. ϊσως έχει και η knauf τίποτα σε κανένα σάητ της, δεν ξέρω... Δεν είναι δύσκολο πάντως. Βιδώνεις το προφίλ (μικρό λογικά θα χρειαστείς) στον τοίχο στο περίγραμμα του κουτιού σου, και από εκεί ξεκινάς την 3η διάσταση (του κουτιού). Υπάρχουν ειδικές βίδες τόςο για να βιδώσεις μέταλλο στον τοίχο όσο και μέταλλο με μέταλλο εύκολα. Το leroy έχει.
zoranb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Φτιάχνω δηλαδή με τα μεταλλικά προφίλ ένα τρισδιάστατο κουτί, όπως θέλω να είναι το τελικό μου κουτί με τη γυψοσανίδα και μετά το ντύνω; Aυτό εννοείς;
pournaras Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Φτιάχνω δηλαδή με τα μεταλλικά προφίλ ένα τρισδιάστατο κουτί, όπως θέλω να είναι το τελικό μου κουτί με τη γυψοσανίδα και μετά το ντύνω; Aυτό εννοείς; Ναι, ετσι γινεται με τη γυψοσανιδα. πρωτα δημιουργεις το σκελετο απο τα προφιλ, ντυνεις με γυψοσανιδα, περνας με ειδικη γαζα ολες τις ραφες, στοκαρεις, τριβεις, βαφεις (κουραστηκα ηδη...). 1
george_gr1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Γνώμη μου πήγαινε σε μάστορα να σου φτιάξει ένα. Αν δεν έχεις πείρα και τα κατάλληλα εργαλεία δεν την παλεύεις εύκολα με την γυψοσανιδα. Έχεις δει εργαλείο που διπλωνει γυψοσανιδα γωνία χωρίς να την κόβει? ΕΕκτός και αν το θες για αποθήκη όπου δεν σε ενδιαφέρει το οπτικό αποτέλεσμα.
leftermann Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 μια χαρά θα την παλέψει ο Ζόραν. έχεις δει το ντουλαπάκι που έφτιαξε για το μπάνιο του; Σιγά μην βρεις μάστορα να έρθει για τόσο μικρή δουλειά. Αν και με την αναδουλειά που έχει πέσει την σήμερον ημέρα τίποτα δεν αποκλείεται... Αν έχεις Leroy Merlin κοντά, πέρνα να ψωνίσεις από εκεί. Κάνουν και δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για κάθε είδους δόμηση Θα σου δώσουν οδηγίες. 1
zoranb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Γνώμη μου πήγαινε σε μάστορα να σου φτιάξει ένα. Αν δεν έχεις πείρα και τα κατάλληλα εργαλεία δεν την παλεύεις εύκολα με την γυψοσανιδα. Έχεις δει εργαλείο που διπλωνει γυψοσανιδα γωνία χωρίς να την κόβει? ΕΕκτός και αν το θες για αποθήκη όπου δεν σε ενδιαφέρει το οπτικό αποτέλεσμα. Βασικά εάν είχα ένα βιντεάκι που να έδειχνε την αποπεράτωση μιας απλής κατασκευής (σαν της δικιάς μου) φτιαγμένης από γυψοσανίδα, αλλά να δείχνει όλα τα στάδια από την αρχή μέχρι το τέλος, θα ήταν super. Εκεί που δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή είναι τα θέματα α) με τι κόβω τη γυψοσανίδα στις διαστάσεις που θέλω; μήπως παίρνω μέτρα και την παραγγέλνω έτοιμη; β) πως γίνεται η ένωση της μιας με την άλλη πλευρά; μπαίνει κάποιο πλέγμα με στόκο ή κάποιο άλλο υλικό; ποιό; στόκος; γ) καδρονάκια ή μετταλικό προφίλ για εξωτερικό χώρο; μήπως τα καδρονάκια θα σαπίσουν; δ) μήπως δεν θέλω γυψοσανίδα αλλά τσιμεντοσανίδα;
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Καταλαβαίνω το σημείο που σε ενδιαφέρει είναι πως η γωνία να φαίνεται ίσια. 1
leftermann Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 α. με μια απλή κοφτερή λεπίδα. Κόβεται πανεύκολα. Χαράζεις βαθιά την μια πλευρά, την λυγίζεις και σπάει εκεί που την χάραξες, κόβεις και την άλλη μεριά (έχει χαρτονάκι μέσα-έξω και στην μέση γύψος). Με το ίδιο και την τσιμεντοσανίδα, αλλά όχι τόσο εύκολα. β. κάνεις μεταλλικό σκελετό, βιδώνεις (χοντροδουλειά) τα κομμάτια της γυψοσανίδας στον σκελετό (μένουν κενά, εννοείται), περνάς πάνω από τα κενά ένα ειδικό αυτοκόλλητο σαν δυχτάκι (σε ρολό-ταινία είναι αυτό) και στοκάρεις με ειδικό στόκο 2-3 χέρια. Στις ακμές του κουτιού βάζεις, αν θες τελειότητα, ένα ειδικό μεταλλικό, γωνία, και στοκάρεις από πάνω. γ. προφίλ αν το σχήμα είναι απλό. Σου είπα για ποιόν λόγο έβαλα καδρονάκι, είχα πολύ τζαναμπέτικο σχήμα να φτιάξω και δεν είμουν και πολύ γνώστης. δ. Μάλλον. Και σοβάντισμα αν είναι εκτεθειμένο στην βρόχα. έντιτ, την γωνία την έδειξε ο Λο. Η μεταλλική επιπλέον προστατεύει και από κανένα κοπάνημα, η χάρτινη όχι. 1
evoracing Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 φτιάχνεις σκελετό με μεταλλικά προφίλ. Μια φορά που χρειάστηκα να φτιάξω κατιτίς παρόμοιο, αλλά ολίγον πιο δύσκολο σε σχήμα, προτίμησα να φτιάξω σκελετό από ξύλο (καδρονάκι), είναι πιο εύχρηστο άμα είσαι ερασιτέχνης. Νταξ ξύλινο σκελετό άμα θες μικρές κατασκευές ναι καλό είναι (βέβαια με το ξύλο έχεις και κάποιες συνέπειες). Τώρα άμα θέλει να κάτι κάτι μεγάλο είναι ασύμφορο. Υπόψιν όπως και να το κάνεις πάρε πρώτα τα κατάλληλα εργαλεία διαφορετικά θα παιδευτείς πολύ! Για το κόψιμο του γύψου θα δεις βέβαια και στα βίντεο, αυτό που θα σε βοηθήσει πολύ να πάρεις έναν οδηγό όπως χάρακα, βέργα, μεγάλο ξύλο, για να κοπεί ίσια. Εργαλείο? χαρτοκόπτης αρκεί δεν θες κάτι ιδιαίτερο. Γενικά η κατασκευή με γυψοσανίδα δεν είναι κάτι δύσκολο, υπομονή και χέρια να έχεις και είσαι άρχοντας! Εγώ με 30€ έκανα ένα πλαίσιο γύρο από το κρεβάτι με βάση για σποτάκια πάνω και κομοδίνο (βασικά ένα κουτί προεξοχή είναι με πόρτα) δίπλα. Μπορείς να κάνεις πολλά! Άντε καλή δουλειά!!
leftermann Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 κρατάει, "δένει", τον γυψόστοκο στο πρώτο χέρι, γιατί συνήθως τα κενά είναι μεγάλα.
zoranb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Τελικά πρόκειται για τσιμεντοσανίδα γιατί είδα πως και το ίδη υπάρχον κουτί είναι από τσιμεντοσανίδα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα