Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει συσκευή που ανιχνεύει τις υδραυλικές σωληνώσεις στην τοιχοποιία του σπιτιού; Noμίζω υπάρχει αντίστοιχο για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, για τα καλώδια;

Kαι εάν υπάρχει μέχρι πόσο βάθος σε ένα τοίχο μπορεί να ανιχνεύσει;

Δημοσ.

ναι φιλε υπαρχει ενα τις bosch που ειχαμε παρει πριν 2 χρονια απο το πρακτικερ στα 99 ευρω και ανιχνευει σιδεροσωληνες και χαλκοσωληνες αλλα και καλωδια ρευματος.τις σωληνες μεχρι 40 εκατοστα και τα καλωδια ρευματος μεχρι 30 εκατοστα.το ακουμπας στον τοιχο και κανει ηχητικη ενδειξη.ειναι 100& αξιοπιστο και το δουλευουμε σχεδον φορα που θελουμε να δουμε που περνανε σωληνες μην παει και γινει καμια στραβη.ειναι πολυ καλο εργαλειο αν εισαι τις δουλειας.κοιτα επειδη ειναι ακριβο αν το θες για σπανια η μερικες φορες δεν αξιζει.αν θα το δουλευεις συνεχεια η θα σου ειναι χρησιμο παρε το.τωρα για τα μηχανηματα τις πλακας με 5-10 ευρω τυπου lidl και παρομοια ειναι για μερικες φορες και μετα πεταμα.αν θες κατι που να αντεξει και να ειναι αξιοπιστο χτυπα καλη μαρκα αλλα θα κοστισει.αυτααα..... ελπιζω να βοηθησα!! :)

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πάρει (και χρησιμοποιήσει) με σειρά τα:

Συσκευή από Lidl

Μάρκας Stanley και

Bosch.

Οι γενικές μου εντυπώσεις είναι απογοητευτικές από όλα.

Βέβαια να πω τι ακριβώς ζητάω από το μηχάνημα γιατί κάποιος μπορεί να έχει λιγότερες απαιτήσεις (και άρα να τον ικανοποιούν).

Λοιπόν θέλω από ένα τέτοιο μηχάνημα ακρίβεια. Ενδείξεις στο περίπου δεν με ικανοποιούν. Το να έχω ένα σωλήνα ή ένα καλώδιο και να μου δείνει ένδειξη με ένα εύρος +/- 5cm δεν μου είναι αρκετό. Αν θέλω απλά να βρω που περίπου είναι ο σωλήνας και να σκάψω προσεκτικά να τον βρω, οκ. Αλλά θέλω να μπορώ να τρυπήσω με ασφάλεια στα πχ 2cm από το σωλήνα και αυτό δεν μου το δίνουν. Τσεκαρισμένο. Και επειδή στο σπίτι είχα φωτογραφίσει τις σωληνώσεις/καλωδιώσεις πριν το σοβάτισμα ξέρω γιατί μιλάω. Συνεχίζω να τρυπάω στα δύσκολα σημεία με σχεδόν την ίδια αγωνία που θα είχα αν δεν χρησιμοποιούσα τον ανιχνευτή

Υπάρχει κάποιο άλλο της bosch επαγγελματικό που φαινεται να είναι ακριβείας αλλά αυτό δεν το δοκίμασα γιατί είναι κοντά στα 1000 ευρώ.

Έχοντας πει τα παραπάνω να καταλήξω ότι η "σιγουριά" που θα δώσει το μηχάνημα του lidl αυξάνεται ελάχιστα (ίσως και καθόλου) από το φθηνό της bosch (αυτό των 90 ευρώ) και ας έχει πολλαπλάσια τιμή.

Δημοσ.

Έχω πάρει (και χρησιμοποιήσει) με σειρά τα:

Συσκευή από Lidl

Μάρκας Stanley και

Bosch.

Οι γενικές μου εντυπώσεις είναι απογοητευτικές από όλα.

Βέβαια να πω τι ακριβώς ζητάω από το μηχάνημα γιατί κάποιος μπορεί να έχει λιγότερες απαιτήσεις (και άρα να τον ικανοποιούν).

Λοιπόν θέλω από ένα τέτοιο μηχάνημα ακρίβεια. Ενδείξεις στο περίπου δεν με ικανοποιούν. Το να έχω ένα σωλήνα ή ένα καλώδιο και να μου δείνει ένδειξη με ένα εύρος +/- 5cm δεν μου είναι αρκετό. Αν θέλω απλά να βρω που περίπου είναι ο σωλήνας και να σκάψω προσεκτικά να τον βρω, οκ. Αλλά θέλω να μπορώ να τρυπήσω με ασφάλεια στα πχ 2cm από το σωλήνα και αυτό δεν μου το δίνουν. Τσεκαρισμένο. Και επειδή στο σπίτι είχα φωτογραφίσει τις σωληνώσεις/καλωδιώσεις πριν το σοβάτισμα ξέρω γιατί μιλάω. Συνεχίζω να τρυπάω στα δύσκολα σημεία με σχεδόν την ίδια αγωνία που θα είχα αν δεν χρησιμοποιούσα τον ανιχνευτή

Υπάρχει κάποιο άλλο της bosch επαγγελματικό που φαινεται να είναι ακριβείας αλλά αυτό δεν το δοκίμασα γιατί είναι κοντά στα 1000 ευρώ.

Έχοντας πει τα παραπάνω να καταλήξω ότι η "σιγουριά" που θα δώσει το μηχάνημα του lidl αυξάνεται ελάχιστα (ίσως και καθόλου) από το φθηνό της bosch (αυτό των 90 ευρώ) και ας έχει πολλαπλάσια τιμή.

δεν ξερω τι να σου πω...το μοντελο που εχω εγω (δεν θυμαμαι ποιο ειναι ακριβως να στο πω μολις το δω γιατι το εχω στο αμαξι της δουλειας θα στο γραψω) μου τα δειχνει ολα με απιστευτη ακριβεια.εκει που κανει τον ηχο και χτυπαει εκει ειναι και η σωληνα η περναει καλωδιο ρευματος.δεν ειναι στο περιπου ουτε + - 2-3 εκατοστα.εκει που χτυπαει εκει ειναι.τωρα επιλογη σου ποιο θα παρεις.παντως εγω με το δικο μου μια χαρα εχω κανει την δουλεια μου και εχει βγει παλικαρι και τα εχει βγαλει στο χαλαρο τα λεφτα του.με εχει γλυτωσει απο 7-8 περιεργες περιπτωσεις και ειναι απιστευτης ακριβειας.ενας φιλος ειχε παρει ενα απο το lidl και ηταν το λιγοτερο για γελια.χτυπαγε κατι ακυρα σημεια και 2-3 φορες χτυπησε 5 εκατοστα μακρια απο εκει που ηταν η σωληνα.αυτο που εχω να προτεινω εγω στον φιλο ειναι πηγαινε σε ενα μαγαζι που πουλαει τετοια μηχανηματα εντοπισμου και παρε ενα με καλη τιμη και κανε και επιτοπου μια δοκιμη να το δεις και αν σε καλυπτει το αγοραζεις.η επιλογη δικη σου.καλο βραδυ και καλους εντοπισμους :)

Δημοσ.

στο σπίτι είχα φωτογραφίσει τις σωληνώσεις/καλωδιώσεις πριν το σοβάτισμα

Κατ' αρχάς, θεός, δε το λέω ειρωνικά.

Κατά δεύτερον, εξηγήστε μου μία πώς γίνεται να δουλεύουν αυτές σε μη-προκάτ/μεσοτοιχίες/ξύλο χωρίς να πιάνουν τις μπετόβεργες;

Δημοσ.

Στην Ελλάδα, όλα.

texnikiperigrafi.jpg

Φαντάσου αυτό είναι και προκάτ, 10άρης τοίχος.

Σε νορμάλ 20αρη, ειδικά εξωτερικό, που μεγαλώνει και το Φ της βέργας, τι κάνεις;

Δημοσ.

Προηγουμένως είπες σε μη προκάτ.

Αλλά αυτό που βάζεις τώρα δεν το βλέπω και πρόβλημα δεδομένου ότι είναι τοποθετημένες σε εύκολο πάτερν. Κάνεις μερικές δοκιμές με το μηχάνημα, τραβάς ευθείες πάνω στον τοίχο με κανα μολύβι και τα βρήκες όλα σχετικά γρήγορα. Η δικιά μου απορία είναι, στον τοίχο που έβαλες θα παιρνάνε σωληνώσεις ή καλώδια εξαρχής;

Δημοσ.

Προηγουμένως είπες σε μη προκάτ.

Αλλά αυτό που βάζεις τώρα δεν το βλέπω και πρόβλημα δεδομένου ότι είναι τοποθετημένες σε εύκολο πάτερν. Κάνεις μερικές δοκιμές με το μηχάνημα, τραβάς ευθείες πάνω στον τοίχο με κανα μολύβι και τα βρήκες όλα σχετικά γρήγορα. Η δικιά μου απορία είναι, στον τοίχο που έβαλες θα παιρνάνε σωληνώσεις ή καλώδια εξαρχής;

Δεν είναι η νόρμα σε προκάτ για τους εσωτερικούς τοίχους απ' όσο ξέρω. Το συγκεκριμένο το πήρα από site που το διαφήμιζε επειδή (κατ' εξαίρεσιν ;) έχει τον οπλισμό.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα, όλα.

texnikiperigrafi.jpg

Φαντάσου αυτό είναι και προκάτ, 10άρης τοίχος.

Σε νορμάλ 20αρη, ειδικά εξωτερικό, που μεγαλώνει και το Φ της βέργας, τι κάνεις;

στην Ελλαδα κανενας τοιχος σε πολυκατοικια η διαμερισματα δεν εχει μπετοβεργες τουλαχιστον οσα χρονια δουλευω ποτε δεν ειδα τοιχο με μπετοβεργες μεχρι και σε κατασκευες του 2013.δεν ξερω που εχεις δει εσυ η σε ποια περιοχη της Ελλαδας μενεις και εχει τοιχους με μπετοβεργες.αυτα γινονται μονο στις κολωνες και στα δοκαρια με οπλισμενο σκυροδεμα (δηλαδη μπετοβεργες μεσα) για μεγαλυτερη αντοχη.στο προκατ ειναι λογικο να εχει μπετοβεργες γιατι το προκατ δεν εχει δοκαρια και κολωνες και ετσι με αυτον τον τροπο ενισχυεται η αντοχη του βαζουν μπετοβεργες ενα αλλο πλεγμα για να ''πιανει'' το σοβαντισμα μετα σοβαντισμα και ειναι ετοιμο για εξωτερικο και εσωτερικο βαψιμο.εκτος αυτου αν οπως λες ειναι οπλισμενος ο τοιχος με μπετοβεργες το μηχανημα ειναι αχρηστο γιατι ''χτυπαει' σε οποιαδηποτε μορφη σιδηρου και ετσι δεν θα μπορεσεις να εντοπισεις τιποτα.τωρα δεν ξερω αν ο φιλος μενει σε πολυκατοικια η σε τι διαμερισμα.παντως στην χωρα μας τα παλια σπιτια εχουν τουβλα-λασπη και ενα κενο αναμεσα και μετα παλι τουβλα και λασπη ο λεγομενος διπλος τοιχος (στα πολυ παλια εχει μονο τοιχο) και τα καινουργια εχουν τουβλα-λασπη αναμεσα down για ηχομονωση και μετα παλι τουβλα λασπη και σοβα.τωρα αν κανω καπου λαθος ευχαριστως να μου πεις :)

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξερω τι να σου πω..........................

Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το μοντέλο αλλά θα κοιτάξω και θα σου πω.

Η τελευταία περίπτωση που θυμάμαι ήταν για να κάνω μια τρύπα ακριβώς μπροστά από την πόρτα του διαμερίσματος (την μέσα πλευρά) έτσι ώστε να βάζω ένα πείρο (diy σύστημα προστασίας για όταν είμαστε μέσα!!!).

Επειδή λοιπόν απότην είσοδο περνάνε οι σωλήνες του καλοριφέρ που έρχονται από το κολεκτέρ ήθελα να κάνω τρύπα αλλά να μην τρυπήσω και τους σωλήνες που περνούσαν από εκεί (6 σωλήνες). Λοιπόν αν και εκεί που ήθελα να τρυπήσω περνούσαν οι δύο με απόσταση 4cm μεταξύ τους είχα θέμα στον να βρω σημείο για ασφαλές τρύπημα.

Τελικά το έκανα με βάση τις φωτό που είχα τραβήξει και υπολογίζοντας από εκεί!!!

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το μοντέλο αλλά θα κοιτάξω και θα σου πω.

Η τελευταία περίπτωση που θυμάμαι ήταν για να κάνω μια τρύπα ακριβώς μπροστά από την πόρτα του διαμερίσματος (την μέσα πλευρά) έτσι ώστε να βάζω ένα πείρο (diy σύστημα προστασίας για όταν είμαστε μέσα!!!).

Επειδή λοιπόν απότην είσοδο περνάνε οι σωλήνες του καλοριφέρ που έρχονται από το κολεκτέρ ήθελα να κάνω τρύπα αλλά να μην τρυπήσω και τους σωλήνες που περνούσαν από εκεί (6 σωλήνες). Λοιπόν αν και εκεί που ήθελα να τρυπήσω περνούσαν οι δύο με απόσταση 4cm μεταξύ τους είχα θέμα στον να βρω σημείο για ασφαλές τρύπημα.

Τελικά το έκανα με βάση τις φωτό που είχα τραβήξει και υπολογίζοντας από εκεί!!!

επαιξες επικινδυνα το ξερεις ετσι?? μια τρυπα στο σωληνα του καλοριφερ και μετα ολοκληρη ταλαιπωρια και κοστος για να το φτιαξεις γιατι αν ειναι σιδεροσωληνες δεν περνουν ''μπαλωμα'' θελει να βρεις μουφα και να ενωσεις απο εκει.....θα σου επερνε αρκετα ο υδραυλικος να το φτιαξει αν εκανες τρυπα.παλι καλα σου εκατσε τυχερος ησουν ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...