Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ζητα του το τηλεφωνο του λογιστη να του πεις τον αριθμο μητρωου ή οτι διαολο ειναι αυτο και καλα για να μην τον βαζεις σε διαδικασιες και τον απασχολεις τον μπαμπα σου :)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ όταν παίρνω βεβαιώσεις απ'τη Γραμματεία, υπογράφω (όχι ότι μου ζητούν ταυτότητα...). Θεωρητικά δε μπορεί να λάβει τρίτος τέτοιο έγγραφο (και φαντάζομαι πως η μόνη περίπτωση είναι με εξουσιοδότηση). Από εκεί και πέρα, αν έχετε ηλεκτρονική γραμματεία, προφανώς μη δώσεις τους κωδικούς σου!

Δημοσ.

μμμ ναι... αλλα ας παει να βρει και δουλεια μετα γιατι μεχρι ωρας αυτος τον ταιζει και τον ποτιζει οποτε θα τον ανεχεται κιολας... απλο...

ναι συμφωνώ, όσο τον έχει ανάγκη, τα ανεχεται...

Δημοσ.

μμμ ναι... αλλα ας παει να βρει και δουλεια μετα γιατι μεχρι ωρας αυτος τον ταιζει και τον ποτιζει οποτε θα τον ανεχεται κιολας... απλο...

Εδώ που τα λέμε όμως δεν τον ρώτησε και πριν τον κάνει άρα αν κάποιος έχει υποχρέωση είναι αυτός. 

Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε όμως δεν τον ρώτησε και πριν τον κάνει άρα αν κάποιος έχει υποχρέωση είναι αυτός. 

Με αυτή τη λογική δηλαδή, αφού δε μας ρωτήσανε πρέπει να μας ταΐζουν μέχρι να πεθάνουμε ε? :-)

• Like 1
Δημοσ.

Με αυτή τη λογική δηλαδή, αφού δε μας ρωτήσανε πρέπει να μας ταΐζουν μέχρι να πεθάνουμε ε? :-)

Είναι το αντίστοιχο της λογικής "αφού σε ταϊζει και ποτίζει ανέχεσαι τα πάντα".

Από τη στιγμή που σε έφεραν όμως προ τετελεσμένων γεγονότων η ευθύνη δεν είναι δικιά σου. 

Δημοσ.

Είναι το αντίστοιχο της λογικής "αφού σε ταϊζει και ποτίζει ανέχεσαι τα πάντα".

Από τη στιγμή που σε έφεραν όμως προ τετελεσμένων γεγονότων η ευθύνη δεν είναι δικιά σου. 

Αν οι γονείς σου πληρώνουν για να σπουδάσεις (πολλές φορές στερούμενοι οι ίδιοι πράγματα) δεν είναι παράλογο να έχουν μια ιδέα του τι κάνεις και να μην τους κοροϊδεύεις...τώρα για το άλλο που λες λογικά κάνεις πλάκα! Αν όχι, τότε η άποψή μου είναι ότι οι γονείς είναι υπεύθυνοι να σε ταΐζουν και να σε ποτίζουν μέχρι να φτάσεις σε μια ηλικία που να μπορείς να συντηρήσεις μόνος σου τον εαυτό σου και όχι στον αιώνα των αιώνων φυσικά! Όποιος νομίζει ότι του χρωστάνε κιόλας επειδή τον έκαναν χωρίς να τον ρωτήσουν(?!) και δεν του αρέσει αυτό, ε τότε τι να πω...ας αυτοκτονήσει :P

(φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, απλά μου φάνηκαν λίγο περίεργα αυτά που γράφεις! Επίσης, για τις σπουδές και τα λεφτά από τους γονείς δεν μιλάω για το φίλο που άνοιξε το τόπικ γιατί δεν ξέρω τι ισχύει, γενικά μιλάω)

• Like 1
Δημοσ.

Αν οι γονείς σου πληρώνουν για να σπουδάσεις (πολλές φορές στερούμενοι οι ίδιοι πράγματα) δεν είναι παράλογο να έχουν μια ιδέα του τι κάνεις και να μην τους κοροϊδεύεις...τώρα για το άλλο που λες λογικά κάνεις πλάκα! Αν όχι, τότε η άποψή μου είναι ότι οι γονείς είναι υπεύθυνοι να σε ταΐζουν και να σε ποτίζουν μέχρι να φτάσεις σε μια ηλικία που να μπορείς να συντηρήσεις μόνος σου τον εαυτό σου και όχι στον αιώνα των αιώνων φυσικά! Όποιος νομίζει ότι του χρωστάνε κιόλας επειδή τον έκαναν χωρίς να τον ρωτήσουν(?!) και δεν του αρέσει αυτό, ε τότε τι να πω...ας αυτοκτονήσει :P

(φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, απλά μου φάνηκαν λίγο περίεργα αυτά που γράφεις! Επίσης, για τις σπουδές και τα λεφτά από τους γονείς δεν μιλάω για το φίλο που άνοιξε το τόπικ γιατί δεν ξέρω τι ισχύει, γενικά μιλάω)

Ποια είναι αυτή η ηλικία και ποιος θα την κρίνει?

Γιατί ακριβώς είναι περίεργα? Πότε σε ρώτησαν και συμφώνησες?

Αντίθετα βλέπω θεωρείται φυσιολογικό να χρωστάς επειδή σε ταΐζουν και σε ποτίζουν. 

Γενικά αν η κουβέντα γυρίζει σε τέτοια θέματα κάτι πάει στραβά. 

Δημοσ.

Αντίθετα βλέπω θεωρείται φυσιολογικό να χρωστάς επειδή σε ταΐζουν και σε ποτίζουν. 

αυτος που πληρωνει κρινει ποτε θα σταματησει να πληρωνει..με ποιο κριτηριο?προσωπικη του εμπειρια , συνυπολογιζοντας τους καιρους , τις καταστασεις κλπ.

Ποτε σε ρωτησαν και συμφωνησες?Για να σου απαντησω σε αυτο πρεπει να σου απαντησω "μεταφυσικα"...με 2 λεξεις θα σου πω "συμφωνησες και γεννηθηκες" , λεπτομερειες σε πμ αν ενδιαφερεσαι :)

Κανεις δεν ειπε οτι θα ρθει ο γονιος και θα σου πει , ξερεις , σε ταιζω σε ποτιζω , θελω να ξερω τι κανεις και πως ζεις την ζωη σου.Πολλοι το κανουν και ειναι λαθος.

Αλλα ειναι και στην διακριτικη ευχερια του καθενος να σκεφτει "τοσα κανανε οι γονεις μου , τοσα ξοδεψανε , ας σταθω στα ποδια μου μια ωρα αρχυτερα".

Στην τελικη , παρολο που οπως λες δεν σε ρωτησαν και δεν συμφωνησες , μια χαρα την διασκεδαζεις την ζωη σου ...αν δεν συμφωνησες κατσε ανασκελα σε ενα κρεβατι και πεσε σε κωμμα.Ή αυτοκτονα αφου δεν συμφωνησες να ερθεις σε αυτην την ζωη.

Ηρθες και το εκμεταλλευεσαι και χρησιμοποιεις την δικαιολογια οτι δεν σε ρωτησαν για να μην αναλαμβανεις τις ευθυνες σου ?ΚUDDOS.

• Like 1
Δημοσ.

Κανεις δεν ειπε οτι θα ρθει ο γονιος και θα σου πει , ξερεις , σε ταιζω σε ποτιζω , θελω να ξερω τι κανεις και πως ζεις την ζωη σου.Πολλοι το κανουν και ειναι λαθος.

Εκεί ακριβώς λοιπόν έχω σταθεί και εγώ.

Τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα.

Λάθος από τη μία και λάθος και από την άλλη. Όταν αρχίζουν αυτά κάτι πάει στραβά. 

Δημοσ.

Γι αυτό πρεπε στην Ελλάδα μόλις πας 18 να τα βγαζεις πέρα μόνος.

Τι παει να πει ,με ζοριζει και με πρήζει; το καλό σου θέλει. Να σε αφήσει αμεριμνο να κοπροσκυλιαζεις;

• Like 1
Δημοσ.

Εκεί ακριβώς λοιπόν έχω σταθεί και εγώ.

Τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα.

Λάθος από τη μία και λάθος και από την άλλη. Όταν αρχίζουν αυτά κάτι πάει στραβά. 

Το οτι καποιοι γονεις δεν ξερουν την "δουλεια" τους και συμπεριφερονται λαθος αυτο δεν ειναι δικαιολογια να πεις "δεν συμφωνησα και με φερατε στην ζωη , αρα πληρωστε"

Για μενα οι γονεις πρεπει να ειναι στο background στην ζωη των παιδιων τους...να παρεχουν για να βρουν τον "δρομο" τους , στον βαθμο που ειναι δυνατο να το κανουν αυτο.Και να παρεχουν καθοδηγηση μιας και εχουν περισσοτερη εμπειρια στην ζωη .

Απο κει και περα ουτε να λενε κανε αυτο , κανε το αλλο , ζησε την ζωη σου ετσι , ζησε την αλλιως κλπ.

Απο ενα σημειο και περα το παιδι πρεπει να ζησει την δικη του ζωη χωρις να επιβαρυνει κανεναν...ο γονιος ειναι γονιος θα θελει να δινει δεν θα πει ποτε οχι δεν σου δινω..για αυτο ειπα ειναι στην διακριτικη ευχερια του καθενος να "αλαφρωσει" τους γονεις του σε καποια φαση της ζωης του.

Απο κει και περα οτιδηποτε αλλο (κατ'εμε) απο την πλευρα των παιδιων και των γονιων ειναι λαθος συμπεριφορα...

Τι να πουν και τα ζωα στην αγρια φυση που εχουν να αντιμετωπισουν μεγαλυτερους κινδυνους και οι γονεις τους τα "στελνουν" μια ωρα αρχυτερα...

• Like 2
Δημοσ.

Σου απάντησε και ο mphxths πιο κάτω. Η ηλικία αυτή ξέρουμε όλοι περίπου ποια είναι, ορίζεται από την κοινωνία, την εποχή και τις περιστάσεις. Για το αν σε ρώτησαν και συμφώνησες τι να πω, δεν ξέρω πως να αντικρούσω αυτό το επιχείρημα! :-) (προτείναμε λύσεις και εγώ και ο mphxths για όποιον διαφωνεί τόσο πολύ! :P ) Δεν είπα ότι τους χρωστάς (άσχετα το τι πιστεύω) είπα ότι καλό θα είναι στην περίπτωση της σχολής πχ να ξέρουν περίπου τι γίνεται και να μην τους κοροϊδεύεις

Δημοσ.

Αν οι γονείς σου πληρώνουν για να σπουδάσεις (πολλές φορές στερούμενοι οι ίδιοι πράγματα) δεν είναι παράλογο να έχουν μια ιδέα του τι κάνεις και να μην τους κοροϊδεύεις.

Το ''να έχουν μια ιδέα'', όχι δεν ειναι παράλογο. 

Αλλα πιστεύεις ότι θα μπορούσε ποτε μια κουβέντα να εξελιχθεί έτσι:

- Πως παει η σχολή?

- Χρωστάω πολλά.

- Οκ!

Για ποτε πάμε απο το ''εχω μια ιδεα'' στο ''σου φτιαξα πλανο για την ζωή'' χαμπάρι δεν παίρνεις.

• Like 1
Δημοσ.

ενώ η απόκρυψη και το παραμύθιασμα για να μην κοπούν οι καφέδες (το λέω γενικά όχι επί του συγκεκριμένου) είναι οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...