phanispal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Εγώ φέτος ξεκίνησα με αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος με δείκτη 6, και όπου δεν έβαλα, εκεί κάηκα. Οπότε απ' την επόμενη φορά έβαλα λάδι χωρίς προστασία :Ρ Τι 50 και 100 λέτε, για να μαυρίσεις με αυτά δε σου φτάνει ολόκληρο ελληνικό καλοκαίρι, ακόμα κι αν πηγαίνεις κάθε μέρα.
skipperas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Εγώ στα δύο πρώτα ξεκίνησα με 30άρι και τώρα παίζω με 15άρι. Και από ασπρουλιάρης μπορώ νανπω τώρα έχω πάρει αρκετά. Ούτε εγκάυματα ούτε τίποτα. Πηγαίνω για 1.30-2 ώρες στις 3-3παρά το μεσημέρι.
somebody:) Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 το ειδα σημερα και σας θυμηθηκα : Τι είναι ο περιβόητος δείκτης προστασίας (SPF); To SPF είναι ακρωνύμιο του αγγλικού όρου SunProtectionFactor, το οποίο δηλώνει τον δείκτη προστασίας που έχει ένα αντηλιακό, και υποδεικνύει την χρονική διάρκεια που μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο χωρίς να υποστούμε ηλιακό έγκαυμα. Δηλαδή, εάν κοκκινίζουμε μετά από 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, χωρίς την χρήση αντηλιακού, χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 20 μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο 200 λεπτά.Όμως πρόκειται για τελείως θεωρητική ένδειξη, μια και το SPF υπολογίζεται με συγκεκριμένες μεθόδους σε συνθήκες εργαστηρίου, και εάν την ακολουθήσουμε, σίγουρα θα εμφανίσουμε πολύ πιο γρήγορα κοκκινίλα στο δέρμα μας. http://www.pakoe.gr/wp-content/uploads/2014/06/12selido_ANTIL.PAG_.NERO_%CE%9C%CE%91%CE%A52014-1.pdf (σελ.3)
nicoc89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Εγώ φέτος ξεκίνησα με αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος με δείκτη 6, και όπου δεν έβαλα, εκεί κάηκα. Οπότε απ' την επόμενη φορά έβαλα λάδι χωρίς προστασία :Ρ Τι 50 και 100 λέτε, για να μαυρίσεις με αυτά δε σου φτάνει ολόκληρο ελληνικό καλοκαίρι, ακόμα κι αν πηγαίνεις κάθε μέρα. ναι αλλα αν σου σκάσει κανένα μελάνωμα(καρκίνος του δέρματος) τότε τι κάνεις ? ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω. Το κάψιμο απο έκθεση σε ήλιο ειναι πολύ ποιο επικίνδυνο απόσο νομίζουν οι περισότεροι. 5 φορές να καείς σε διάστημα 10 ετών διπλασιάζονται οι πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος στο μέλλον. Το ποιο σωστό θεωρώ πως ειναι να αρχίσει κάποιος με 50ρι αν ειναι άσπρος ξερω γω και να παίρνει με μικρότερο δίκτη όσο παίρνει χρώμα και να μαυρίσει σταδιακά. Ωραίο το μαυρισμα αλλα η υγεία μας καλύτερη.
phanispal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Προφανώς το post μου εμπεριείχε μια δόση σαρκασμού. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με 10 μπάνια και αντιηλιακά με δείκτη 50 δε μαυρίζεις. Εκείνοι που δε δουλεύουν και έχουν την ευχέρεια να πηγαίνουν για μπάνιο σε καθημερινή βάση, θα μαυρίσουν αργά και πιο σωστά, ακόμα και με δείκτη 50. Αλλά για γρήγορο μαύρισμα, όταν για παράδειγμα πηγαίνεις μια φορά κάθε βδομάδα όπως εγώ, χωρίς λάδια και πολύωρη έκθεση στον ήλιο, χρώμα δεν παίρνεις. Έχω κάνει 5 μπάνια και η διαφορά στο χρώμα κάτω απ' τη μέση που φοράω το μαγιώ είναι ήδη η μέρα με τη νύχτα. Επίσης, για να πούμε και κάτι πιο on topic, νομίζω πως για για σωστό μαύρισμα που θα έχει διάρκεια, χρειάζεται οπωσδήποτε συστηματική χρήση ενυδατικής κρέμας.
nicoc89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 ναι ρε αλλα κ εγω που δουλευω κ ειμαι άσπρος τι να κάνω? να πάω να καώ ? γιατι 50ρι πρέπει να βάλω για αρχή μια κρέμα που ειναι κ καλά για να βοηθάει στο μαυρισμα κάνει τίποτα η τζάμπα λεφτά ?(carotene νομίζω) ενυδατική βάζω καθημερινά έτσι κ αλλιώς
therock Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 ναι ρε αλλα κ εγω που δουλευω κ ειμαι άσπρος τι να κάνω? να πάω να καώ ? γιατι 50ρι πρέπει να βάλω για αρχή μια κρέμα που ειναι κ καλά για να βοηθάει στο μαυρισμα κάνει τίποτα η τζάμπα λεφτά ?(carotene νομίζω) ενυδατική βάζω καθημερινά έτσι κ αλλιώς Ενυδατικη γιατι βαζεις?
katiepie Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 τσίμπα ένα καλό αντηλιακό κ φορά το πριν πας παραλία.απο δείκτη δεν ξέρω να σου πω εγώ πάντοτε 50 χρησιμοποιώ. στη παραλία στο ημίχρονο πριν τις δευτερες βουτιές κάνε μια ελαφριά ανανέωση. κάνα 10'-15' πριν τα μαζέψεις για να φύγεις κάνε ένα πέρασμα με ένα τζελ μαυρίσματος και κάτσε κάτω από τον ηλιο. Η καροτεν έχει ένα πολύ ωραίο σε ένα μεγάλο βάζο. σε 2-3 μπάνια θα δεις τη διαφορά.αλλα να προσέξεις 2πραγματα.πρωτον δεν πρέπει να πέσει το τζελ σε ρούχα παίζει να βάψουν, δεύτερον είναι πολύ δυνατό πχ εγώ που είμαι ασπρουλιαρα κάθομαι το πολύ 10 λεπτά με αυτό στον ήλιο. εγώ που θα πάω για ηλιοθεραπία αλλα δεν θα μπω στη θάλασσα για κανα μηνα ακόμα επειδή ειχα κάνει εγχείρηση κ δεν το διακινδυνεύω πρέπει να κάνω κάτι άλλο ? έχει διαφορά το οτι δεν θα μπω μέσα? 50ρα θα βάλω γιατι ειμαι άσπρος στις κρεατοελίες τι βάζουμε ? απλά αντηλιακό ? Ρε παιδιά σώμα δεν έχει λόγο ύπαρξης το 50, μόνο πρόσωπο με τα χίλια... Παλιά έβαζα 20 εγώ που είμαι ότι πιο κάτασπρο υπάρχει (μπορείτε να ρωτήσετε τα παιδιά απ τη συνάντηση, συγκριθήκαμε ) και πλέον επειδή ο ήλιος έχει αλλάξει βάζω 30... Η "σωστή" σχετικά εφαρμογή για μένα είναι: Πριν ξεκινήσω για θάλασσα βάζω αντηλιακό γιατί και στο αυτοκίνητο αν σε χτυπάει ο ήλιος καίει. Αν έχουν περάσει παραπάνω από 30 λεπτά μέχρι να φτάσω παραλία, ξαναβάζω, περιμένω κανα 10 λεπτο τέταρτο και μετά θα βουτήξω. Μόλις βγω σκουπίζομαι και ξαναβάζω και γενικά δεν αφήνω να περάσουν πάνω από 30 λεπτά χωρίς εφαρμογή γενικά όποτε νιώθω μια ζέστη (απλή ζέστη όχι τσουρούφλισμα) βάζω. Επίσης αυτό με τα 150 λεπτά και τα 300 μην το πεις παραέξω, 15 και 30 λεπτά είναι και καλά αλλά καταλαβαίνεις (θέλω να πιστεύω) πως αυτό είναι γενίκευση και το δικό σου δέρμα μπορεί με το 15 να καίγεται σε μισή ώρα και το δικό μου σε 5 λεπτά. είναι και η ανοχή του δέρματος του καθενός στον ήλιο ασχέτως ακόμα και σκουρόχρωμου/ανοιχτόχρωμου. Στην τελική πήγαινε μέτρα την μελανίνη σου και την απορρόφησή της αν θες να ξέρεις ακριβώς για σένα. Νίκοτσ οι κρεατοελιές δεν έχουν σημασία είναι κανονικό δέρμα, δεν περιέχουν μελανίνη οπότε δε χρειάζονται ειδική μεταχείρηση όπως οι κανονικές νομίζω.
Valerie_ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Ενυδατικη γιατι βαζεις? Για να ενυδατώσει το αφυδατωμένο από τον ήλιο και θάλασσα,δέρμα και να κρατήσει το μαύρισμα πιο πολύ. Επίσης αν τρώτε όλο το χειμώνα ένα καρότο την ημέρα ,το καλοκαίρι παίζει να δείτε διαφορά. αλλά να το τηρήσετε,κάθε μέρα ένα. εγώ είδα πάντως. 1
zio10 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Για να ενυδατώσει το αφυδατωμένο από τον ήλιο και θάλασσα,δέρμα και να κρατήσει το μαύρισμα πιο πολύ. Επίσης αν τρώτε όλο το χειμώνα ένα καρότο την ημέρα ,το καλοκαίρι παίζει να δείτε διαφορά. αλλά να το τηρήσετε,κάθε μέρα ένα. εγώ είδα πάντως. Αν δε πάμε για μπάνιο πάλι μπορεί να δούμε διαφορά? 1
katiepie Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Αν δε πάμε για μπάνιο πάλι μπορεί να δούμε διαφορά? ναι καλέ στο μαύρισμα της μηχανής, του αυτοκινή του κτλ, μην αγχώνεσαι 2
zio10 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Πάντως, κάπου έχω διαβάσει και μια άλλη άποψη. Ότι δεν χρειάζονται κρέμες, αντιηλιακά κλπ και ότι αυτά που λένε ότι προκαλεί ο ήλιος είναι παραμύθια, αλλιώς φυτά και ζώα θα είχαν γεμίσει αρρώστιες και καρκίνους! Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό, άλλο θέμα...
katiepie Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Πάντως, κάπου έχω διαβάσει και μια άλλη άποψη. Ότι δεν χρειάζονται κρέμες, αντιηλιακά κλπ και ότι αυτά που λένε ότι προκαλεί ο ήλιος είναι παραμύθια, αλλιώς φυτά και ζώα θα είχαν γεμίσει αρρώστιες και καρκίνους! Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό, άλλο θέμα... τα φυτά ζουν απ τον ήλιο άρα your argument is invalid. τα ζώα επίσης έχουν προστασία τρίχες το να τ άλλο και δεν κάνουν προσμίξεις μεταξύ τους, ζευγαρώνουν με άλλα ζώα που ζουν παραδίπλα, στο ίδιο ακριβώς κλίμα κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες κτλ δεν πάει πχ η τσέχα απ τα βουνά με έλληνα μελαχροινό... 1
zio10 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 τα φυτά ζουν απ τον ήλιο άρα your argument is invalid. τα ζώα επίσης έχουν προστασία τρίχες το να τ άλλο και δεν κάνουν προσμίξεις μεταξύ τους, ζευγαρώνουν με άλλα ζώα που ζουν παραδίπλα, στο ίδιο ακριβώς κλίμα κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες κτλ δεν πάει πχ η τσέχα απ τα βουνά με έλληνα μελαχροινό... Καλά δεν είπα ότι το πιστεύω, είπα ότι υπάρχει και αυτή η άποψη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα