Προς το περιεχόμενο

Format se arxaio pc


XQuZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.Εδω στην δουλειά έχω έναν υπολογιστή τον οποίο θέλω να τον κάνω φορμάτ !

Μπήκα λίγο να ψάξω τα drivers και νομίζω μπερδευτικά με αν μπορώ να βάλω τα windows 7 32 bit

To motherboard (chipset) einai ι865p/pe/g/i848 

Το cpu ένα Intel pentium 4 3.00 ghz

Και τα γραφικα Intel 82865G Graphics controller

 

Ο υπολογιστης εχει xp θα μπορέσω να βάλω 7αρια 32 βιτ η είναι πολύ παλιό το μηχάνημα και θα έχω θέμα με τα driverS?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1GB Ram Ξεχασα να το αναφερω !

Καπου πηρε το ματι μου οτι αυτο το chipset δουλευει με xp οποτε μαλλον θα έχω θεμα με τα drivers ε ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ειναι να τρεχει μονο μεσα σε ενα γραφειο απλουστατες εφαρμογες, τοτε δεν θα χει προβλημα και με 1GB

αλλα αν το pc διαχειριζεται κατι πιο βαρυ, τοτε σιγουρα καλυτερα τα xp. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού θα του κάνεις που θα του κάνεις format δοκίμασε τα και 2, για να έχεις άμεση αντίληψη τι  ανταποκρίνεται στις δικές ανάγκες.

Σε παρόμοιο σύστημα  αλλά με 3GB ram , έχω τα win7 και είναι οκ για λίγο office, browsing και ...υπομονή βεβαία).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού θα του κάνεις που θα του κάνεις format δοκίμασε τα και 2, για να έχεις άμεση αντίληψη τι  ανταποκρίνεται στις δικές ανάγκες.

 

...επιτέλους και η λογική πρόταση...

 

XQuZe, αν για κάποιον λόγο ΔΕΝ μπορείς να περάσεις τα ΧΡ ξανά (πες πως, αφού έβαλες τα 7, θες να ξαναπάς σε ΧΡ), τότε αυτό που μπορείς να κάνεις (πέρα βεβαίως από το να βρεις έναν μικρής χωρητικότητας, παλιό δίσκο, διαθέσιμο για πειράματα και να περάσεις εκεί τα 7) για να είσαι ήσυχος, είναι να πάρεις ένα image του δίσκου (για την ακρίβεια αρκεί ένα image του partition C: ) με πχ το Acronis True Image (και να μην υπάρχει στη δουλειά, το βρίσκεις/κατεβάζεις σπασμένο, και μετά τη χρήση του το απεγκαθιστάς κι όλα καλά) και το φυλάς είτε σε πιθανό υπάρχον partition πέραν του C:  στον εν λόγω δίσκο, ή το σώζεις σε κάποιο φλασάκι/εξωτερικό δίσκο κτλ. Φτιάχνεις κι ένα bootable δισκάκι μέσω του True Image, και όποτε θες ξαναπερνάς την εγκατάσταση των ΧΡ που θα έχεις διαγράψει, ακριβώς όπως ήταν πριν από ολ' αυτά...

Σκέψου το.

 

...σε κάθε περίπτωση, μόνο η πρακτική δοκιμή ενός άλλου λειτουργικού θα σε πείσει, εάν σου κάνει. Ό,τι και να σε "συμβουλέψει" κάποιος, θα είναι πάνω-κάτω άστοχο.

(....πάντως δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις θέμα με drivers. Ίσα-ίσα που όσον αφορά την μητρική, λογικά οι generic που θα περιέχουν τα 7, θα καλύψουν τα πάντα. Στη χειρότερη, τσεκάρεις με βάση το μοντέλο, στο site του κατασκευαστή, και πιθανότατα θα βρεις εκεί όποιον τυχόν δεν έχει εγκατασταθεί για συσκευές όπως πχ καμμιά ενσωματωμένη κάρτα δικτύου ή ήχου - άντε και γραφικών, που είναι πιο σπάνια περίπτωση. Αν είναι να έχεις πουθενά θέμα, θα είναι με κάποια άλλη συσκευή, λ.χ. κα'ναν παλιό εκτυπωτή που ίσως θες να συνδέσεις. Όσο για τις "επιδόσεις", η αλήθεια είναι ότι η RAM δεν είναι και μπόλικη, αλλά εύκολα -και φθηνά- βρίσκεται, αν θες να την αναβαθμίσεις. Ο δε επεξεργαστής, είναι "ικανοποιητικός", όχι βέβαια για φοβερά πράγματα, αλλά το πισάκι σίγουρα ξαναζωντανεύει. Αρκεί να μην το θες βέβαια για σερφάρισμα σε "απαιτητικά" site όπως Faceμπλιαχ που γενικώς καταναλώνουν παπάδες με τις κωλοεφαρμογές που τρέχουν...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να το βρει παράνομα, και η Seagate και η wd έχουν στης αντίστοιχες σελίδες τους τζάμπαντάν εκδόσεις του acronis που για να δουλέψουν θα πρέπει να είναι έστω ένας από τους δίσκους του από μια από αυτές της εταιρίες,πρέπει να είναι πολύ καντέμης για να μην δουλέψει έστω ένα από τα δυο(αφού νομίζω,δεν είμαι σίγουρος,ότι καλύπτουν και τους δίσκους από εταιρίες που κατάπιαν) .
DiscWizard για τους seagate
Acronis true image WD edition για western digital

 

 

Τουλάχιστον τον driver της δικτύου βρες τον από πριν,ιδίως αν δεν υπάρχει άλλο Η/Υ ή είναι δύσκολη η μεταφορά αρχείων μεταξύ τους,αφού χωρίς Internet δεν μπορείς να βρεις να κατεβάσεις driver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...