Προς το περιεχόμενο

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της AirFastTickets


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με (πιθανόν) παράνομες πράξεις.

Εάν όμως εγώ είμαι σωστός στα του οίκου μου, έχω το κάθε δικαίωμα να πουλάω όσο θέλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

<p>Υπόγειος δόλος δε νομίζω να υπάρχει γιατί δεν μιλάμε μόνο για την airfasttickets Ελλάδος. Από εκεί και πέρα δεν είπε κανείς να λυπηθούμε τα πρακτορεία για το αν βγάζουν ή όχι κέρδος. Εγώ πχ δεν κλείνω ποτέ από πρακτορείο πάντα από την εταιρία απευθείας. Από την άλλη καλό είναι να βάζουμε και τον εαυτό μας στην θέση του άλλου. </p>

<p> </p>

<p>Γενικά πάντως για τα αεροπορικά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί έχουμε μεγάλους φόρους αεροδρομίου προς τα αεροσκάφη. Για στάθμευση κλπ.</p>

<p> </p>

<p>Fallen4ngel επειδή την wizzair πρώτη φορά την ακούω, έχει πτήσεις από Αθήνα, γιατί μόνο Ζάκυνθο είδα.</p>

 

Με την συγκεκριμένη πετάω 4-5 φορές το χρόνο Θεσσαλονίκη - Βουδαπέστη φίλε μου με κόστος εως και 50€ αλλά συνήθως είμαι στα 100-150€ με επιστροφή εννοείται.

Φέτος μια φορά που ήταν να ταξιδέψω και δεν έβρισκα πτήση η μόνη επιλογή μου ήταν στα 240++ με τους Έλληνες κλέφτες και άκουσον άκουσον 12,5 ώρες ταξίδι.

Μπείτε σε ταξιδιωτικά του εξωτερικού να δείτε διαφορές και στην διαμονή!!!!

Και όπως είπαμε στην Ελλάδα της κρίσης εμείς οι έξυπνοι πάλι τον Ελληνα σφάζουμε, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν δυστηχώς

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατί η εταιρεία έγινε τερράστια σε μικρό χρονικό διάστημα και προφανώς θέλουν να την φάνε οι ανταγωνιστές. Καλό είναι να περιμένουμε λοιπόν, και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγκεκριμένα είχα κλείσει εισιτήριο μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας Κύπρο-Αθήνα πριν 3 μήνες για πρώτη και τελευταία φορά. Μέχρι τότε χρησιμοποιούσα εταιρία με αντίστοιχο όνομα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος αλλά είπα να τη δοκιμάσω! Μία μέρα μετά χρειάστηκε να αλλάξω την ημερομηνία του εισιτήριου μου και εκεί ξεκίνησε το πανηγύρι! Αφού ήμουν 45 λεπτά στην αναμονή σε κάποια φάση μίλησα με κάποιον όπου αφού του εξήγησα ότι θέλω να αλλάξω ημερομηνία και να κλείσω το τάδε εισιτήριο την οποία εκείνη μέρα είχε μια άλφα τιμή και θα πλήρωνα μια μικρή διαφορά, μου απάντησε "ωραία θα σας καλέσουμε σε 1 λεπτό πίσω¨. Κλίνω λοιπόν το τηλ. και με καλούν 1 ώρα μετά ενώ όσο περίμενα τους έχω ξαναπάρει (και περίμενα αναμονή κλπ κλπ) και μου λένε ότι η τιμή τώρα έχει αλλάξει και το εισιτήριο πρακτικά δεν αξίζει να το αλλάξω αλλά να βγάλω ένα καινούριο! Αφού έγινε το έλα να δεις, προσπαθώντας να του εξηγήσω ότι είναι δικό τους λάθος, που με κάλεσαν πίσω 1 ώρα μετά ενώ είπαν 1 λεπτό και άλλαξε η τιμή, αφού μίλησα με μια υποτιθέμενη υπεύθυνη, της είπα απλά να ακυρώσει το εισιτήριο και να μου επιστρέψουν ότι δικαιούμαι. Μου απάντησε ότι η airfast χρεώνει τόσο και τόσο κλπ και το μόνο που μπορούν να μου επιστρέψουν είναι το φόρο αεροδρομίου! Έκτοτε και μετά από 5 φορές που τούς κάλεσα μου επέστρεψαν 3 μήνες μετά 28 ευρώ!

 

Απλά τραγική εταιρία! 

 

Πάντως το site της λειτουργεί κανονικά και δίνει τιμές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως από περιέργεια έκανα μια αναζήτηση για πτήση Θεσσαλονίκη -> Αθήνα στις 27 Αυγούστου, το airfast μου τη βγάζει 24,20€ και το airtickets 24,00€..


Για μένα το απόλυτο site για αεροπορικά πάντως είναι το kayak, τα συγκρίνει όλα και σου βγάζει με τη μία το φθηνότερο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με (πιθανόν) παράνομες πράξεις.

Εάν όμως εγώ είμαι σωστός στα του οίκου μου, έχω το κάθε δικαίωμα να πουλάω όσο θέλω.

Έχεις το δικαίωμα, αλλά όχι εκτός ρυθμιστικών αρχών Γιατί με αυτή τη λογική, στο παράδειγμα της πατάτας, γίνεται το εξής:

Βάζω την πατάτα 0.1 €/kg και την πουλάω για Χ μήνες. Οι μικροί ανταγωνιστές μου που δεν το αντέχουν χρεωκοπούν ή βγαίνουν εκτός αγοράς.

Μένω εγώ, εσύ που μπορούσες να με ακολουθήσεις και κάποιοι ακόμη.

Κάνουμε συμφωνία να ανεβεί η τιμή για να βγάλουμε τα σπασμένα, ενώ παράλληλα δημιουργούμε ολιγοπώλιο, το οποίο και μοχλεύουμε πλήρως. 

 

€60.000 ευρώ εύκολα είναι η διαφήμιση σε τηλεόραση για διάστημα κάτω από 1 μήνα, άρα σίγουρα υπάρχει και άλλος κουμπαράς. Όσο αισχροκερδή και να πιστεύει κανείς ότι είναι τα ταξιδιωτικά, η συγκεκριμένη εταιρεία παραμένει κερδοσκοπική, έχει ενδιαφέρον να δούμε γιατί πουλούσε τόσο χαμηλότερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει εάν το πάμε σε εναρμονισμένες πρακτικές, καρτέλ κλπ τότε είναι άλλο θέμα. Δεν νομίζω η συγκεκριμένη εταιρία να μπλέκεται σε καρτέλ πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν μια εβδομάδα πέταξα με επιστροφή Αθήνα -Θεσσαλονίκη ,έκλεισα απο air fast κ δε είχα κανένα θέμα.Η τιμή ήταν γύρω στα 20€ φθηνότερη απο το αντίστοιχο γνωστό site,το περίεργο ειναι ότι δεν έχουν όλοι τους ίδιους συνδυασμούς πτήσεων,αυτή ειναι μια απορία που είχα πάντα με τα site.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν να ενημερώσω για κάποια βασικά πράγματα έχοντας υπάρξει σαν συντελεστής σε σελίδα μεγάλου πρακτορείου οπου μέσω αυτης κλείνονται και αεροπορικά εισητήρια.

 

 

1)ΌΛΕΣ ανεξαιρέτως οι εταιρείες πουλάνε με 1% κέρδος.

 

2)Η αγορά του αεροπορικού εισητηρίου είναι κυριολεκτικά σαν το χρηματιστήριο. Οι εταιρείες παίζουν με αγοραπωλησίες σε segments πτήσεων. Έτσι βγάζουν κέρδος και πετυχαίνουν φθηνότερες τιμές. Έχουν συνήθως τμήμα που ασχολείται μόνο με αυτό. Απο στατιστικά βλέπουν ποια είναι τα trends για την κάθε περιοδο και προαγοράζουν αρκετους μήνες πρίν.

 

3)Κατα την περίοδο που ήμουν στο συγκεκριμένο project μας είχε κάνει εντυπωση που η airfasttickets είχε τέτοιες τιμές καθώς ήταν κάτω απο το κόστος που έπαιρνε η εταιρειά που δούλευα τότε (μεγαλη εταιρεία που είχε ήδη εκπτώσεις πάνω στις βασικές τιμές), σε βαθμό που πολλοι έλεγαν απο τότε οτι βρωμάει η υπόθεση

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με κάτι τέτοιες λογικές σαν την δικιά σου όμως και με το να γινόμαστε παρτάκιδες στην ουσία χωρίς να μας ενδιαφέρει τι κρύβεται από πίσω, επιτρέπουμε στο κάθε λαμόγιο να "ανθίζει" και να κάνει με τις ευχές μας τις βρωμοδουλειές του.. Αν σου πουν αύριο μεθαύριο ότι ο τάδε έκανε εμπόριο ναρκωτικών ή λευκής σαρκός ή πούλαγε παιδάκια ή έκανε μπίζνες με πουλημένους πολιτικούς, εσύ να λες "εμένα δεν με νοιάζει εγώ τα πήρα 200 ευρώ λιγότερο".. και μετά απορούμε πως η Ελλάδα (και όλη η Ευρώπη) έφτασε να είναι σε αυτό το σημείο και όλοι μας να είμαστε χρεωμένοι ακριβώς σε αυτά τα λαμόγια (είτε ιδιώτες είτε τραπεζίτες είτε πολιτικοί)... Τώρα το γιατί ένα προϊόν έχει σχεδόν παντού την ίδια τιμή όταν η πηγή είναι ένας συγκεκριμένος προμηθευτής και το κέρδος συγκεκριμένο.. δεν πρέπει να είναι κανένας πυρηνικός φυσικός για να το καταλάβει... δεν μιλάμε για Γάλα ή ψωμί με 10δες παραγωγούς και εταιρείες ώστε να μιλάμε για καρτέλ και άλλα τέτοια όμορφα.. αν ήταν έτσι τότε θα τα αγοράζαμε απ την ίδια την εταιρεία πολύ φτηνότερα.. αμ δε.. η κάθε εταιρία καθορίζει τις τιμές δυστυχώς.. πολύ θα ήθελε ένα μικρό πρακτορείο φαντάζομαι να μπορεί να το δίνει 20 ευρώ φτηνότερα ένα εισιτήριο απ τον δίπλα του και να βγάζει και κέρδος και να έχει και ένα σωρό πελάτες. Σε επίπεδο εταιριών το τι γίνεται είναι άλλο θέμα φαντάζομαι που δεν νομίζω να αφορά τα πρακτορεία. Αυτά τα λέω εγώ που ούτε έχω σχέση με αυτό τον τομέα ούτε καν χρησιμοποιώ αεροπλάνο καθώς το βρίσκω πανάκριβο.

 

Λυπαμε και ντρεπομαι γι αυτο που εκανα, να διαλεξω την καλυτερη τιμη για μενα. Την επομενη φορα που θελω να κλεισω εισητηριο θα διαβασω ποιος ειναι ο CEO και το διοικητικο συμβουλιο καθε εταιριας θα κανω ενα cross-check με το ποινικο τους μητρωο μετα θα προσλαμβανω detective γιατι μπορει να ειναι μεγαλα λαμογια και να μην τους εχουν πιασει ακομα και τελος θα κανω και interview ΕΝΑΝ - ΕΝΑΝ για να κοψω φατσες. Καλα αμα παω να αγορασω κινητο εκει να δεις background check που εχει να πεσει!

 

 

Εισαι σοβαρος ρε φιλε? τι θες να κανω εγω τον δικαστη/δικηγορο/αστυνομικο και να εντοπιζω ποιος κανει ξέπλυμα ?? Τι ακουω εδω μεσα.... εσυ την επομενη φορα που θα βρεις ευκαιρια ( -30 % απο τον ανταγωνισμο) πες οχι ... γιατι που ξερεις μπορει αυτος θα εξοπλιζει με πυρηνικα την Β. Κορεα.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν κανόνες στην αγορά, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει καλώς ή κακώς. Επειδή λοιπόν λέμε προσωπικές εμπειρίες εγώ ταξιδεύω συνεχώς προς έναν συγκεκριμένο προορισμό, πάντα τα πιο φθηνά εισιτήρια τα βρίσκω μέσα από τις αεροπορικές και από κανένα site του εξωτερικού ή του εσωτερικού. Θα ήθελα όσοι χρησιμοποιούν site του εξωτερικού να μας δώσουν ένα παράδειγμα προς κάποιον προορισμό συγκρίνοντας το με την ίδια την αεροπορική και με ένα αντίστοιχο ελληνικό πρακτορείο της επιλογής τους για να δούμε πόση είναι η διαφορά γιατί και εγώ νομίζω ότι στο 1% είναι περίπου το κέρδος των πρακτορείων. 

 

Ο καθένας καλά κάνει και κοιτάει τον εαυτό του, αν όμως αποδειχθεί πως η εταιρία χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές δεν θα ήταν καλό να μην την ξαναχρησιμοποιήσει; Εκεί πηγαίνει και το κομμάτι του παρτάκια καθώς το ίδιο μπορεί να συμβεί και εκεί που δουλεύουμε όλοι μας και μετά να λέμε γιατί ρε γαμώτο ο άλλος πουλάει τον καφέ 0.10 ενώ του κοστίζει 1 ευρώ και μου έκλεισε το μαγαζί;

 

Δεν έχω προσωπικό συμφέρον από κανένα πρακτορείο ούτε λέω πως η airfast είναι απάτη κλπ. Αυτό θα το δούμε και στις 2 Ιουλίου που θα έχουμε νεότερα. Επίσης πολύ σημαντική είναι και η υποστήριξη που σου παρέχει κάθε πρακτορείο. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρελή κομπίνα, βάζεις χαμηλές τιμές να πουλησείς εισιτήρια, και μετά δεν δίνεις ποτέ τα λεφτά στις αεροπορικές...3-4 μηνάκια και ότι μάζεψες στο στέλνεις ελβετία και την πληρώνει ο μαλάκας ο Έλληνας που είχες για μπροστάρη!

Η ΙΑΤΑ έχει γυρίσει την απόδοση στις 15 ημέρες για Ελλάδα και αρκετές χώρες στην Ευρώπη όποτε δεν παίζει το σενάριο που λες . 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Angeldust μάλλον και εσύ δεν διάβασες το άρθρο. Η ΙΑΤΑ αναφέρει πως η airfasttickets χρωστάει χρήματα σε αεροπορικές. Η airfasttickets Ελλάδος κατηγορείται από τους αντιπάλους της ότι πουλάει κάτω του κόστους και αυτό οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό (συν του παραπάνω). Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα λες. Φυσικά και υπάρχει κόστος. Πχ η αεροπορική τους πουλάει ένα εισιτήριο στα 100 ευρώ, ο άλλος δεν μπορεί να το πουλήσει το εισιτήριο 30 ευρώ. Δεν λέω ότι αυτό έκανε απλά έφερα ένα παράδειγμα.

Οι περισσότερες αεροπορικές είναι μεσώ ΙΑΤΑ και μόνο ,ελάχιστες βγάζουν απο τα online με απευθείας εξόφληση και οχι με πιστωση . Και για τους πραγματικά γνώστες του αντικειμένου ,ξέρουν οτι αν μια μέρα καθηστερήσει η πληρωμή της ΙΑΤΑ τότε τέλος το γραφείο ,δεν μπορεί να βγάλει κανενα εισητηριο πουθενά με κανέναν τρόπο μέσω IATA αν δεν πληρώσει το υπόλοιπο και αν δευτερη φορά δεν πληρώσει την ΙΑΤΑ χάνει και την άδεια του . 

Γραφείο ΙΑΤΑ που να χρωστάει και να βγάζει εισητηρία μέσω του κωδικού του δεν παίζει αφου η ΙΑΤΑ δεν σηκώνει καθηστέρηση ούτε ώρας

Το πραγματικό πρόβλημα είναι με τις εγγυητικές που ζητάει η ΙΑΤΑ που είναι αρκετά μεγάλες σε νούμερα .  

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως ακριβώς τα λένε τα παιδιά που είναι στο επάγγελμα συμβαίνει. Δούλεψα κι εγώ κάποτε σε ανάλογο γραφείο για τρία χρόνια και η προμήθεια είναι ελάχιστη και ο ανταγωνισμός τεράστιος.

 

Για να "βγει" ένα τέτοιο γραφείο πρέπει να κόβει πάνω από 1000 εισιτήρια το μήνα και κάτι τέτοιο είναι αδύνατον πλέον.

 

Όσο για τη διαμονή που είναι πιο φτηνή σε tour operators στο εξωτερικό, είναι φυσιολογικό εν μέρει και έχει να κάνει και με το πόσο τσομπάνηδες και ερασιτέχνες είναι οι "επαγγελματίες" στον τουρισμό και πόσο κακοί καταναλωτές είναι οι Έλληνες.

 

Τι θέλω να πω: Έρχεται η γερμανική TUI τον Σεπτέμβρη και σου λέει θέλω τα 10 από τα 20 δωμάτιά σου για του χρόνου το καλοκαίρι κλεισμένα για πέντε μήνες και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα. Α, στα προπληρώνω από τώρα και για τα επόμενα δυο χρόνια. Φυσικά και είναι χώμα η τιμή που θα πάρει. Αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει ο Έλληνας tour operator λόγω μικρότερης οικονομικής επιφάνειας και ρευστοτητας ή αν το κάνει, δεν θα το πουλήσει σε χαμηλή τιμή γιατί ξέρει πόσο αμόρφωτοι καταναλωτές είναι οι Έλληνες.

 

Πάμε τώρα στον τσομπάνη χαλκιδικιώτη και μυκονιάτη που επειδή ξέρει ότι θα πάει βρέξει χιονίσει ο Έλληνας, κοπανάει τις τιμές όσο του καπνίσει. Και είναι fully booked όλη τη high season!!!

 

Αυτά τα ολίγα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσααακ νατος και ο υπαλληλος της airfast .χαχαχαχαχ...ναι ναι σε μια μερα....αλλη ορεξη δεν εχει η ΙΑΤΑ την επομενη να κλεισει την airfast...χαχαχααχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...