Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς τι παίζει; Στη τοπική ΔΟΥ δεν ξέρουν και μιλάνε για φορολογικό μηχανισμό. Θέλω να εκδίδω παραστατικά με ψηφιακή υπογραφή αφού επιτρέπει ο κφας κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρει κανείς πως.

Δημοσ.

Για να εκδόσεις παραστατικά με ψηφιακή υπογραφή θα πας σε ενα μαγαζί που πουλαει ταμειακές και θα σου πουν ακριβως τι χρειάζεσαι απο εξοπλισμό και απο την εφορεία, συνηθως τα αναλαμβάνουν ολα αυτοί

Δημοσ.

Ο νέος ΚΦΑΣ αναφέρει πως όλα τα παραστατικά ΕΚΤΟΣ αυτών που αφορούν αποδείξεις λιανικών συναλλαγών μπορούν να εκδίδονται χωρίς φορολογικό μηχανισμό.

Συνεπώς για τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών & αποδείξεις επιστροφών υποχρεούται ο εκδότης να χρησιμοποιεί ΕΑΦΔΣΣ κοινώς φορολογικό μηχανισμό.

Καλό θα ειναι ο μηχανισμός που θα πάρεις να ειναι τύπου Β για μην έχεις ιστορίες σε περίπτωση που αλλαξει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Μιλά με την εταιρία που σου έχει δώσει ( αν έχεις ) το εμπορικό προγραμμα.

Δημοσ.

Αντιγράφω από ερμηνευτικές:

Η αυθεντικότητα της προέλευσης και η ακεραιότητα του περιεχομένου ενός ηλεκτρονικού τιμολογίου, θεωρείται ότι διασφαλίζεται με τους πιο κάτω ενδεικτικά αναφερόμενους τρόπους: 
α) προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Π.Δ. 150/2001 (Α’ 125). 
β) ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων (EDI), όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 της σύστασης 1994/820/Ε.Κ. της Επιτροπής, της 19ης Οκτωβρίου 1994 (Επίσημη Εφημερίδα Ε.Κ. EL 388/28.12.1994), εφόσον η συμφωνία σχετικά με αυτήν την ανταλλαγή προβλέπει τη χρησιμοποίηση διαδικασιών που να εξασφαλίζουν τη γνησιότητα της προέλευσης και την ακεραιότητα των δεδομένων. 
γ) σήμανση με τη χρήση ειδικών ασφαλών διατάξεων σήμανσης του ν. 1809/1988. 

Σε ότι αφορά στις αποδείξεις λιανικής:

Εξομοιώνεται με τις διατάξεις περί τιμολογίου η απόδειξη λιανικής, στην οποία αναγράφεται γενική περιγραφή του είδους των αγαθών ή υπηρεσιών ή η γενική περιγραφή του είδους που προκύπτει από το αντικείμενο εργασιών που εμφανίζεται στα στοιχεία του εκδότη υπό την προϋπόθεση της αποδοχής του στοιχείου αυτού από τον αντισυμβαλλόμενο για τις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών καθώς και τις πωλήσεις μη εμπορεύσιμων αγαθών για τον αγοραστή υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών. 

Σε συναλλαγές με ιδιώτες το αντίτυπο των φορολογικών στοιχείων ή παραστατικών που προορίζεται για τον πελάτη, μπορεί να μην αποστέλλεται σε χαρτί, εφόσον ο πελάτης αποδέχεται τη λήψη ηλεκτρονικών αρχείων, τα οποία περιέχουν όλα τα δεδομένα και τις ενδείξεις που αποτυπώνονται στο στέλεχος ή το ηλεκτρονικό αρχείο του εκδότη των στοιχείων. 

Συνεπώς, ξέρω ότι γίνεται με ΕΑΦΔΣΣ όπως γινόταν και παλιά, αλλά πλέον γίνεται και με υπογραφή. Ξέρω ότι μπορώ (όπως και έχω κάνει) να πάω σε κατάστημα και να αγοράσω ή να μισθώσω λογισμικό. Απλά πλέον δεν είναι απαραίτητο και άρα ΔΕΝ ΘΕΛΩ να το χρεώνομαι άδικα και νταβατζιλίδικά. 
Θέλω την επιλογή Α) που ίσχυε και ισχύει για τα τιμολόγια και που τώρα ισχύει για τις λιανικής. Θέλω απλά να μάθω από κάποιον εδώ μέσα αν το έχει κάνει και πως κι αυτό γιατί στην ΔΟΥ δεν βοηθάνε παρότι αναγνωρίζουν ότι ισχύει.. 

και η πηγή: http://www.sekee.gr/inst/hamac/gallery/DC/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B9%CF%82%20%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%9A%CE%A6%CE%91%CE%A3%20-%20%CE%9D%CE%BF%CE%B52012.pdf 

αλλά επιβεβαιώθηκε και από την ΔΟΥ που απλά δεν πως να το εφαρμόσει και έκανα γραπτό αίτημα για να μάθει, αλλά θα μάθει σε ελληνικούς χρόνους...

Βρήκα επίσης αυτό: http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/DigitalSignatures/αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα σε σχετικό mail.

και αυτό: http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/DigitalSignatures/EsignProviders.html

που δίνει τους παρόχους, αλλά σε δύο που πήρα ζητάνε δυσθεώρητα ποσά για κάτι φαινομενικά γελοίο. Τα δε ανταποδοτικά τέλη δεν τους ενδιαφέρουν καν γιατί και καλά πουλάνε τεχνογνωσία. Συνεπώς δεν εναρμονίζονται με τα προτεινόμενα τέλη (300Ε και τελείωσες) και ζητάνε περισσότερα. 

Έχει κάνει κανείς τη διαδικασία πριν από εμένα; Έχει κανείς ψηφιακό πιστοποιητικό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...