Porg Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Διαβάζοντας online ένα απτα λίγα ΜΜΕ που έχουν διατηρήσει την αντικειμενικότητα τους (κάτι πολύ δύσκολο την εποχή των μνημονίων) την εφημερίδα της Αριστεράς και της Προόδου έπεσα στο παρακάτω άρθρο που κάποιοι θέλησαν να κρατήσουν μυστικό... Πίσω απτη δήθεν μείωση τιμής της μηνιαίας κάρτας απτα 45Ε στα 30Ε και του εισιτηρίου απο 1,4Ε στα 1,2Ε κρύβονται στη πραγματικότητα αυξήσεις 50% στη μηνιαία κάρτα και 30% στο απλό εισιτήριο, μάλιστα αυτή η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη (φτάνει και το 100% όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα χρυσή αυγή στο άρθρο της) αν συνυπολογίσουμε και άλλους παράγοντες Το άρθρο με όλα τα στοιχεία: http://www.avgi.gr/article/3039179/o-xrusoxoidis-onomase-tis-auxiseis-sto-komistro-ton-mmm-meioseis- Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2014 από Porg
johnieXoX Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 σβήσε το χρυσή δίπλα από το αυγή.. άλλη αυγή η μία άλλη η άλλη
.::NikoS::. Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ε τί τώρα το καταλάβατε; Και σε οποιοδήποτε προϊόν μας το παίζουν και καλά ότι το μειώνουν, μειώνουν και την ποσότητα τόσο ώστε τελικά με μία απλή διαίρεση βλέπεις ότι πληρώνεις περισσότερο. Σε γενικές γραμμές για τα εισιτήρια με απλά μαθηματικά δημοτικού: 1,40€/90 λεπτά διάρκειας εισιτηρίου =0,0155€ για κάθε λεπτό που ίσχυε το εισιτήριο1,20€/70 λεπτά διάρκειας εισιτηρίου =0,0171€ για κάθε λεπτό του εισιτηρίου επίσης για τις κάρτες, των 20 ευρώ καταργείται και θα υπάρχει μία στα 30. Ε προφανώς και είναι φανερότατη αύξηση. 1
mathsrule Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Διαβάζοντας την εφημερίδα της Αριστεράς [.......................................] όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα χρυσή αυγή Γουάτ; Γύρισε ο κόσμος ανάποδα και δεν το κατάλαβα; 3
paylidis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ε βέβαια αφού το έγραψε η αυγή είναι αληθές. Σα το ανέκδοτο τη δεκαετία του '90. Ουστ
Porg Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ένα λαθάκι έκανα οκ ας μιλήσουμε επι της ουσίας. Κανείς δεν μπορεί να αυξήσει τα νμ, έκανε και ο φίλος την ανάλυση πιο πάνω Θέλω πχ να πάω στη δουλειά μου, για ψώνια η για ένα καφέ και μπορεί μεν να φαίνεται πως το εισητήριο είναι 0,2Ε πιο φτηνό αλλά στη πραγματικότητα έχω 20' λιγότερα. Πες σε ένα δεύτερο μαγαζί να θες να πας, η να κάνεις ένα τσιγάρο παραπάνω παρέα με τον φρέντο σου.Τώρα δεν μπορείς να το κάνεις οπότε θα αναγκαστείς να χτυπήσεις και δεύτερο εισητήριο!Οπότε 2*1,2Ε= 2,4Ε απο 1,4Ε που θα έδινες είναι ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά, που αγγίζει αν όχι ξεπερνάει κατα πολύ και το 100%
Tsino Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 ναι αλλά αν δεν θέλεις να κάνεις όλα αυτά και σου φτάνει η μια συγκοινωνία τότε σε συμφέρει η μείωση και βγαίνεις κερδισμένος... οπότε εξαρτάται από την περίπτωση...
Anubis13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δεν ειναι λαθος σε αλλες ευρωπαικες χωρες υπαρχουν εισητηρια μιας διαδρομης η μιας μερας με το αναλογο αντιτιμο. Εδω περα εχουμε ενα τυπο εισητηριου για ολα τα μεσα. Πουθενα αλλου δεν γινεται αυτο.
WorldOfGlass Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Υπάρχει ακόμα κόσμος που πληρώνει εισιτήριο? xD 2
bnvdarklord Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Η μείωση της μηνιαίας κάρτας από 45€ σε 30€ πάντως είναι μια χαρά. Μαλακία που βγάλανε την μικρή, αλλα ρεαλιστικά οι περισσότεροι(νομίζω τουλάχιστον) χρησιμοποιούν και κάποιο μετρό/ηλεκτρικό.
Ntinaras Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ένα λαθάκι έκανα οκ ας μιλήσουμε επι της ουσίας. Κανείς δεν μπορεί να αυξήσει τα νμ, έκανε και ο φίλος την ανάλυση πιο πάνω Θέλω πχ να πάω στη δουλειά μου, για ψώνια η για ένα καφέ και μπορεί μεν να φαίνεται πως το εισητήριο είναι 0,2Ε πιο φτηνό αλλά στη πραγματικότητα έχω 20' λιγότερα. Πες σε ένα δεύτερο μαγαζί να θες να πας, η να κάνεις ένα τσιγάρο παραπάνω παρέα με τον φρέντο σου.Τώρα δεν μπορείς να το κάνεις οπότε θα αναγκαστείς να χτυπήσεις και δεύτερο εισητήριο!Οπότε 2*1,2Ε= 2,4Ε απο 1,4Ε που θα έδινες είναι ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά, που αγγίζει αν όχι ξεπερνάει κατα πολύ και το 100% δεν κανεις τσιγαρο problem solved.
haris_216 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Είναι αρκετός καιρός (κάποια χρόνια θα έλεγα) που όταν το ελληνικό κράτος (προσοχή δεν λέω η κυβέρνηση, παρούσα ή προηγούμενες) ανακοινώνει την όποια ελάφρυνση "για το καλό μου" (που έλεγε κι ο Μηλιώκας) κουμπώνομαι και ψάχνω να βρω "το λάκο στη φάβα". Έτσι κι εδώ ήταν αναμενόμενο η "μείωση" να κρύβει μέσα της ουσιαστικές αυξήσεις. Και, αν και παραπάνω αναφέρθηκε ότι ανάλογα με την περίπτωση ίσως κάποιος να βρεθεί οφελημένος, είναι έτσι η δομή των συγκοινωνιών (τουλάχιστον για την Αθήνα που ξέρω και κινούμαι) που μάλλον η πλειονότητα θα βρεθεί στο μείον. Και μάλιστα με αποτέλεσμα να "τιμωρούνται" αυτοί που δεν καλύπτονται (ή δεν χρησιμοποιούν) το μετρό με το να τους αυξήσουν την μηνιαία κάρτα κατά...50%? Περιοχές των πχ νοτίων προαστείων ήδη υποβαθμισμένες που μαστίζονται από την ανεργία και δεν έχουν μετρό αλλά ένα ρημαδολεωφορείο θα κληθούν να αφαιρέσουν ένα ακόμα 10ευρω το μήνα (120 το χρόνο) απλά και μόνο για να έχουν το "προνόμιο" να φτάσουν στη δουλειά τους
paylidis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Η μείωση της μηνιαίας κάρτας από 45€ σε 30€ πάντως είναι μια χαρά. Μαλακία που βγάλανε την μικρή, αλλα ρεαλιστικά οι περισσότεροι(νομίζω τουλάχιστον) χρησιμοποιούν και κάποιο μετρό/ηλεκτρικό. Αυτό ειναι όντως φάουλ γιατι εγω ως φοιτητής πλήρωνα 8-9€ το μήνα (νομιζω 10 σήμερα) για λεωφορεία/τρολλευ/τραμ και ήμουν μια χαρά... Στο φιναλε αν ήταν να μπω μετρο με 0,50-0,60 (0,7 σήμερα) τότε πάλι ήταν κομπλε... Αν βεβαια η ενιαία εχει 15€ για φοιτητές πάλι συμφερει αλλα μεχρι να το δούμε στην πράξη δε μπορούμε να ξέρουμε...
redhotstef Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Η μείωση της μηνιαίας κάρτας από 45€ σε 30€ πάντως είναι μια χαρά. Μαλακία που βγάλανε την μικρή, αλλα ρεαλιστικά οι περισσότεροι(νομίζω τουλάχιστον) χρησιμοποιούν και κάποιο μετρό/ηλεκτρικό. Εγω εβγαλα παλι προχτες μια μηνιαια των 20 ευρω μονο για τα λεωφορια. Ισχυει αυτη η καρτα με τα 30 για τα μετρο? Αν ισχυει εκανα βλακεια, με δεκα ευρω παραπανω θα ειχα ολα τα μεσα.
haris_216 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Η μείωση της μηνιαίας κάρτας από 45€ σε 30€ πάντως είναι μια χαρά. Μαλακία που βγάλανε την μικρή, αλλα ρεαλιστικά οι περισσότεροι(νομίζω τουλάχιστον) χρησιμοποιούν και κάποιο μετρό/ηλεκτρικό. Για πιάσε λίγο τον συγκοινωνιακό χάρτη να δεις πόσες περιοχές (αρκετές υποβαθμισμένες) δεν καλύπτονται από το μετρό. Άσε που ακόμα και αν το χρειαστούν ο συνδυασμός "μετρό + local λεωφορείο" μπορεί άνετα να υπερβεί το 70λεπτο και άρα το ένα εισιτήριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις