Silverage Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ευτυχώς θα μειώσουν την κάρτα. Τα λεπτά δεν με πειράζουν προσωπικά μιας χρησιμοποιό ΜΜΜ μόνο για μισή ώρα το πρωί και άλλη τόση το μεσημέρι. Όταν πήγαινα βόλτα ποτέ δεν καθόμουν λιγότερο απο 90 λεπτά οπότε έτσι και αλλιώς ξαναχτύπαγα.
defacer Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Γιατί η αύξηση 30% για το απλό εισητήριο είναι μικρή; Αν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά, αυτό που λες φρόντιζε να το λες με τρόπο που να περιγράφει ολοκληρωμένα και δίκαια την κατάσταση και όχι διαστρεβλώνοντας την απεικόνιση των πραγμάτων σε βαθμό μεγαλύτερο απ' ότι ντεμέκ κάνει ο κακός Χρυσοχοϊδης. Αν δεν ξέρεις πώς, ορίστε: Γιατί η αύξηση 30% ανά λεπτό, και μόνο αν εξαντλήσεις τη χρονική διάρκεια του, για το απλό εισητήριο είναι μικρή; Απάντηση: δε με νοιάζει πόσο είναι το κόστος ανά λεπτό αλλά μόνο το πόσα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη μου. Επίσης στην πράξη δεν εξαντλώ τη χρονική διάρκεια των εισιτηρίων οπότε το υποθετικό αυτό σενάριο δε με απασχολεί. Και φυσικά ακόμα κι αν την εξαντλούσα αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο εκτός κι αν συμβεί στο ενδιάμεσο αλλαγής μέσου μεταφοράς. Δηλαδή με άλλα λόγια λες ότι το κόστος μετακίνησης αυξάνεται για όσους αλλάζουν μέσο μεταφοράς κάποια στιγμή μετά την πρώτη ώρα της μετακίνησής τους, ενώ για όλους τους υπόλοιπους μειώνεται. Και βέβαια το 30% είναι ένα νούμερο τελείως άσχετο με την πραγματικότητα. Σα να λέω εγώ ότι η καρτοκινητή Χ με 5 ευρώ δίνει 100000 λεπτά δωρεάν ομιλίας ενώ η Υ δίνει 200000, άρα είναι 50% φτηνότερη. Not. Το να λες ψέμματα με νούμερα θέλει τέχνη...
Porg Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Υπάρχει η ανάλυση στο link απο το πρώτο post. Φυσικά εσένα δεν σε πιάνει η αύξηση και όλα οκ ε;Μακρυά απτο κώλο μου που λένε...Δεν σε νοίαζει για το απλό εργαζόμενο που πρέπει να δίνει απο 30% μέχρι 100% πάνω για τη μετακίνησή του.Μπράβο και συγχαρητήρια σου. Όσο για τις προβοκάτσιες πέρι δήθεν "ψέματα με νούμερα" κτλ εναντίων της εφημερίδας της αριστεράς δεν έχω να πω κάτι. Ανέκαθαν οι παρακρατικοί έκαναν την βρώμικη δουλειά του κράτους ενάντια στη αριστερά. Μάθε όμως κάτι, η αριστερά δεν σας φοβάτε...η αριστερά δεν εκβιάζεται... 1
paylidis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ρε παιδιά κουμπί αναφοράς απο τη mobile έκδοση δεν έχει για το φίλο μας τον ινστρουκτορα;
NT1G Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ναι θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς οτι είναι trololo οι απαντήσεις του. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μάθε όμως κάτι, η αριστερά δεν σας φοβάτε...η αριστερά δεν εκβιάζεται... Απλά γελάμε. Υποτίθεται οτι έπρεπε να κάνουμε μια συζήτηση με παρουσίαση στοιχείων και εσύ το πήγες σε αμιγώς κομματικό επίπεδο. Το ανέφεραν κάποιοι και παρότι υπήρξε κράξιμο προς αυτούς τώρα τους επιβεβαιώνεις πλήρως. Για να δούμε πόση είναι η αύξηση των εισιτηρίων λοιπόν. Πρίν είχαμε: 1.4 ευρώ / 90 λεπτά = 0.0156 ευρώ/λεπτό. Τώρα έχουμε: 1.2 ευρώ / 70 λεπτά = 0.0171 ευρώ/λεπτό. Αύξηση λοιπόν: (0.0171 - 0.0156) / 0.0156 = 9.7% Τα περί αυξήσεως 30% είναι πίπες των φυλλάδων για να ερεθίσουν την κοινή γνώμη. 1
Anorymous Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Ευτυχώς θα μειώσουν την κάρτα. Τα λεπτά δεν με πειράζουν προσωπικά μιας χρησιμοποιό ΜΜΜ μόνο για μισή ώρα το πρωί και άλλη τόση το μεσημέρι. Όταν πήγαινα βόλτα ποτέ δεν καθόμουν λιγότερο απο 90 λεπτά οπότε έτσι και αλλιώς ξαναχτύπαγα. Αν πας ομως πχ κεντρο στην εφορια τα 20 λεπτα φαινονται γιατι πριν στην μια μιση ωρα ησουν με ενα εισητηριο τωρα στα 70 λεπτα μπορει να χρειασθει να κτυπησεις δυο δηλαδη αντι για 1.4 πας 2.4!
Anubis13 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Εγώ είμαι υπέρ να υπάρχει ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα, άντε να δεχτώ να βγεί ένα εισιτήριο φθηνότερο που να μπορείς να πηγαίνεις μέχρι 2 στάσεις σε οποιοδήποτε μέσο. Πολλές φορές τυχαίνει και χρησιμοποιούμε πάνω από 1 μέσον για να πάμε κάπου και προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου να αγοράζω άλλο εισιτήριο για το μέτρο π.χ άλλο αν θέλω να μπώ στον ΗΣΑΠ και άλλο για το λεωφορείο. Ναι αλλα αυτο δεν εξυπηρετει αυτον που θελει να κανει 4 στασεις μετρο. Και δεν θελει να το χρησιμοποιησει για 70 λεπτα. Επισης αυτο πλεον δεν εξυπηρετει καποιον με λεοφωρειο και μετρο. Διοτι πχ το ανθουπολη ελληνικο ειναι 35 λεπτα και αμα θελει και ενα 20 λεπτο το λεοφωρειο ηρθε στο τσιμα τσιμα. Στην τελικη να στο πω αλλιως οι ολλανδοι για το τραμ τους σε χρεωνουν για ολη μερα 3 ευρω(η 3 και κατι). Πχ θα μου φαινοταν καλυτερο να με χρεωνει 3 ευρω για ολη μερα παρα 1.20 και 1.20 για 70+70 λεπτα. Ποσο εξω θα επεφτε το κρατος?
Silverage Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Αν πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα βγάζεις κάρτα. Πιο πολύ σε συμφέρει. Αν πάλι χρειάστει να πάς μια φορά ε, εντάξει κάνε την καρδιά σου πέτρα και πλήρωσε 2 εισιτήρια.
Anorymous Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Αν πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα βγάζεις κάρτα. Πιο πολύ σε συμφέρει. Αν πάλι χρειάστει να πάς μια φορά ε, εντάξει κάνε την καρδιά σου πέτρα και πλήρωσε 2 εισιτήρια. και 5 φορες να πας κεντρο το μηνα ειναι +5 ευρω πολλα δεν ειναι αλλα δεν ειναι και μη υπολογισιμα πλεον
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Ναι αλλα αυτο δεν εξυπηρετει αυτον που θελει να κανει 4 στασεις μετρο. Και δεν θελει να το χρησιμοποιησει για 70 λεπτα. Επισης αυτο πλεον δεν εξυπηρετει καποιον με λεοφωρειο και μετρο. Διοτι πχ το ανθουπολη ελληνικο ειναι 35 λεπτα και αμα θελει και ενα 20 λεπτο το λεοφωρειο ηρθε στο τσιμα τσιμα. Στην τελικη να στο πω αλλιως οι ολλανδοι για το τραμ τους σε χρεωνουν για ολη μερα 3 ευρω(η 3 και κατι). Πχ θα μου φαινοταν καλυτερο να με χρεωνει 3 ευρω για ολη μερα παρα 1.20 και 1.20 για 70+70 λεπτα. Ποσο εξω θα επεφτε το κρατος? Στην αρχή αντικρούεις αυτά που λέω με το επιχείρημα οτι αυτό που βολεύει εμένα δεν βολεύει άλλους. Και το δέχομαι. Και στο τέλος μου λές οτι επειδή στην Ολλανδία χρεώνουν για όλη την ημέρα σου φαίνεται ποιο καλό.... Και ποιός είπε όμως οτι αυτό που σου φαίνεται καλύτερο βολεύει τους άλλους; Εγώ γιατί να χρεωθώ ένα Α ποσόν για όλη την ημέρα όταν μπορεί να χρησιμοποιήσω το μέσο μεταφοράς 1-2 ώρες; Δεν μπορούμε φίλε μου να έχουμε 20 διαφορετικά εισιτήρια για όλες τις ορέξεις και οτι βολεύει τον καθέναν. Θες να κάνουν ένα φθηνότερο εισιτήριο για αυτούς που θα πάνε 4 στάσεις: Ας το κάνουνε, μετά θα γκρινιάζει αυτός που θέλει να πάει 5 στάσεις. Είμαι υπέρ ενός ενιαίου φθηνού εισιτηρίου για όλα τα μέσα διότι ο κόσμος πολλές φορές μπερδεύεται με τα πολλά εισιτήρια και μπορεί να την πατήσει να φάει και πρόστιμο, το 2006 όταν ήμουν φοιτητής και υπήρχαν ένα κάρο εισιτήρια στα ΜΜΜ, θυμάμαι 3 φορές είχε μπερδευτεί ο ο υπάλληλος του μετρό και μου έδωσε λάθος εισιτήρια, τότε θυμάμαι το ενιαίο για όλα τα μέσα είχε 1 ευρώ και αυτός μου έδωσε ένα των 0.8 το οποίο ήταν ενιαίο για κάποια άλλα μέσα, εγώ δεν το πήρα πρέφα βέβαια και μου έτυχε ελεγχτής ο οποίος το είδε και παραλίγο να φάω πρόστιμο, χάρη μου έκανε που δεν μου έβαλε.... μετά πήγα στο ταμείο και τα άλλαξα. Αν φέρουμε εδώ συστήματα χρέωσης με ζώνες αποστάσεις και ώρες όπως γίνεται στο εξωτερικό έχει να γίνει το απόλυτο μπάχαλο και μερικοί κιόλας μπορεί να χτυπάνε άλλο εισιτήριο για να κλέβουν, ξέρω οτι για αυτό φταίμε και λίγο εμείς αλλά τι να κάνουμε... Ένα εισιτήριο λοιπόν για όλα, να υπάρχουν και 2 φθηνότερα το ένα για φοιτητές ανέργους ή άλλες κοινωνικές ομάδες και το άλλο για όποιον θέλει να κάνει το πολύ για 3-4 στάσεις με οποιοδήποτε μέσον.
Anubis13 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Στην αρχή αντικρούεις αυτά που λέω με το επιχείρημα οτι αυτό που βολεύει εμένα δεν βολεύει άλλους. Και το δέχομαι. Και στο τέλος μου λές οτι επειδή στην Ολλανδία χρεώνουν για όλη την ημέρα σου φαίνεται ποιο καλό.... Και ποιός είπε όμως οτι αυτό που σου φαίνεται καλύτερο βολεύει τους άλλους; Εγώ γιατί να χρεωθώ ένα Α ποσόν για όλη την ημέρα όταν μπορεί να χρησιμοποιήσω το μέσο μεταφοράς 1-2 ώρες; Δεν μπορούμε φίλε μου να έχουμε 20 διαφορετικά εισιτήρια για όλες τις ορέξεις και οτι βολεύει τον καθέναν. Θες να κάνουν ένα φθηνότερο εισιτήριο για αυτούς που θα πάνε 4 στάσεις: Ας το κάνουνε, μετά θα γκρινιάζει αυτός που θέλει να πάει 5 στάσεις. Είμαι υπέρ ενός ενιαίου φθηνού εισιτηρίου για όλα τα μέσα διότι ο κόσμος πολλές φορές μπερδεύεται με τα πολλά εισιτήρια και μπορεί να την πατήσει να φάει και πρόστιμο, το 2006 όταν ήμουν φοιτητής και υπήρχαν ένα κάρο εισιτήρια στα ΜΜΜ, θυμάμαι 3 φορές είχε μπερδευτεί ο ο υπάλληλος του μετρό και μου έδωσε λάθος εισιτήρια, τότε θυμάμαι το ενιαίο για όλα τα μέσα είχε 1 ευρώ και αυτός μου έδωσε ένα των 0.8 το οποίο ήταν ενιαίο για κάποια άλλα μέσα, εγώ δεν το πήρα πρέφα βέβαια και μου έτυχε ελεγχτής ο οποίος το είδε και παραλίγο να φάω πρόστιμο, χάρη μου έκανε που δεν μου έβαλε.... μετά πήγα στο ταμείο και τα άλλαξα. Αν φέρουμε εδώ συστήματα χρέωσης με ζώνες αποστάσεις και ώρες όπως γίνεται στο εξωτερικό έχει να γίνει το απόλυτο μπάχαλο και μερικοί κιόλας μπορεί να χτυπάνε άλλο εισιτήριο για να κλέβουν, ξέρω οτι για αυτό φταίμε και λίγο εμείς αλλά τι να κάνουμε... Ένα εισιτήριο λοιπόν για όλα, να υπάρχουν και 2 φθηνότερα το ένα για φοιτητές ανέργους ή άλλες κοινωνικές ομάδες και το άλλο για όποιον θέλει να κάνει το πολύ για 3-4 στάσεις με οποιοδήποτε μέσον. μα εγω ισα ισα υποστηριζω οτι πρεπει να υπαρχουν πολλοι τυποι εισητηριων και εσυ μου λες συμφωνω να υπαρχει ενας. Οποτε ποιο ειναι ακριβως το προβλημα? Σε λιγο θα αναγαγουμε σε προβλημα πυρηνικης φυσικης το να εχουμε 2-3 τυπους εισητηριων. Εγω σε καμμια χωρα που εχω παει δεν υπαρχει 1 τυπος εισητηριου, αλλα μαλλον θα ειναι πιο εξυπνοι απο εμας Στην τελικη αν σε πειραζουν οι 4 στασεις ας το πουν μιας διαδρομης κοινως ανθουπολη ελληνικο...θες εσυ να ανεβοκατεβαινεις μπρος πισω παρε των 70 λεπτων, θες να παιζεις στα μεσα ολη μερα παρε της ημερας. Το φοιτητικο δεν ειναι αλλος τυπος εισητηριου, ειναι ιδιος τυπος προορισμενος για αλλη ομαδα.
Porg Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Απλά γελάμε. Υποτίθεται οτι έπρεπε να κάνουμε μια συζήτηση με παρουσίαση στοιχείων και εσύ το πήγες σε αμιγώς κομματικό επίπεδο. Το ανέφεραν κάποιοι και παρότι υπήρξε κράξιμο προς αυτούς τώρα τους επιβεβαιώνεις πλήρως. Για να δούμε πόση είναι η αύξηση των εισιτηρίων λοιπόν. Πρίν είχαμε: 1.4 ευρώ / 90 λεπτά = 0.0156 ευρώ/λεπτό. Τώρα έχουμε: 1.2 ευρώ / 70 λεπτά = 0.0171 ευρώ/λεπτό. Αύξηση λοιπόν: (0.0171 - 0.0156) / 0.0156 = 9.7% Τα περί αυξήσεως 30% είναι πίπες των φυλλάδων για να ερεθίσουν την κοινή γνώμη. Η αριστερά είναι συνηθισμένη στις Γκαιμπελίστικες μεθόδους προπαγάνδας αλλά το ότι θα επιστρατεύατε και Γκαιμπελίστικα μαθηματικά πρώτη φορά! Καμιά φορά νομίζω πως μας περνάτε για ηλίθιους.Λες και δεν ξέρουμε βασικά μαθηματικά. Η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα 1,2Ε απο 1,4 που ήταν πριν είναι 30% γιατί έτσι το λέει η αριστερά.Σε μερικές περιπτώσεις δε αυτή η αύξηση μπορεί να είναι μέχρι και 100% όπως αναλύει το άρθρο με επιχειρήματα και όχι δήθεν μαθηματικά Τη φτηνή προπαγάνδα αφήστε τη για τον Πρετεντέρη κτλ που πληρώνονται τουλάχιστον 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις