Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξερω αυτο και ασχολουμαι ηδη. Εχω απο μικρος ταλεντο σε θεματα υπολογιστων γενικοτερα και κλιση στον προγραμματισμο. Για αλλη μια φορα αν ξερει καποιος να μου πει γνωμες για το ΑΕΙ της Τριπολης και το ΤΕΙ της κρητης.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εσυ φιλε μου εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι δεν ξερω με τι εχει να κανει ο προγραμματισμος που ειναι το ονειρο μου απο μικρο παιδι και οτι δεν ξερω καθολου μαθηματικα. Αλλα δεν περιμενα τιποτα περισσοτερο απο σενα γιατι μου φενεται οτι αφου δεν πετυχες εσυ πιστευεις οτι δεν θα πετυχει κανεις.Ο προγραμματισμος δεν χρειαζεται να στον διδαξουνε σε μια σχολη και εγω ζητησα μια γνωμη για 2 σχολες για να παρω τις βασεις απλα. Προγραμματιστης δεν βγενεις απο καμια σχολη μονος σου γινεσαι.

Ακου λιγο γιατι κάποιοι τα έχουνε μπερδέψει και πανε να μπερδέψουν και άλλους.Ο προγραμματισμος ειναι το τελευταιο στάδιο θα πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι πρωτα για να επιλυεις γενικα προβληματα χρησιμοποιώντας αποδοτικους και γρηγορους τροπους (αλγοριθμους) για να το καταφερεις αυτο θα πρεπει να κάτσεις να ασχοληθεις με τα μαθηματα και το προγραμμα σπουδων ενος πανεπιστημιακου ιδρυματος. Δεν ειναι ολοι οσοι τελειωνουν πανεπιστημιο ηλιθιοι και έχασαν το χρονο τους ενω αυτοι που κάθονται απεξω και κράζουν έξυπνοι ελεος. Και επειδη πηρε το ματι μου πριν μια φωτογραφια με πολυπλοκοτητες ... αν δεν καταλαβεις την εννοια της πολυπλοκοτητας δεν θα ξέρεις γιατι θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις τον Α τρόπο και να απορριψεις τον Β. Για ποιο λογο ο Α κανει λιγοτερη επεξεργασια και ειναι αποδοτικότερος.

Τωρα αν θες γνωμη για ενα συγκεκριμενο ιδρυμα θα πρεπει να μπεις στο σαιτ του και να βρεις το φορουμ του που συζητανε εκει οι φοιτητες του. Αν επισης μενεις κοντα σε κάποια απο αυτες τις σχολές παρε μια μερα εναν φιλο ή μια φιλη και κατεβα στη σχολη να σου τα πουν και απο κοντα τωρα απο εδω ο καθενας μας θα σου πει τα δικα του. 

ΥΓ Προς πάσης φύσεως γραφικούς κριτικούς και υποστηρικτές οτι το πανεπιστημιο ειναι χάσιμο χρονου και διδάσκει περιττά πράγματα :

Οποιος θέλει να γινει Gates μεσα απο τους πειραματισμούς στο δωματιο ή το υπογειο του και μονος του ώρα καλή. Οι υπόλοιποι μπορούν να ακολουθήσουν τον δρομο των πανεπιστημιων που έχει εξισου βγάλει επιτυχημένους επιστημονες και επαγγελματίες. Και τελειώνουν εδω οι "τσακωμοί" και οι εντάσεις.

Δημοσ.

Ξερω οτι ειναι το τελευταιο σταδιο και οτι πρεπει να δωσω βαση σε ολα τα μαθηματα δεν ειπα κατι αντιθετο. Εχω μπει στα site ολων των σχολων και ρωταω και εδω για μια παραπανω γνωμη.Δεν μπορω να παω στις σχολες γιατι μενω στη Ροδο.

Δημοσ.

Το πρόβλημά σου είναι που δουλεύω εγώ ή που θα δουλέψει αυτός που με το ζόρι έβγαλε το λύκειο και μου λέει για μεταπτυχιακά;

Ήμαρτον πια που όλοι επιστήμονες θα γίνουμε.

Και μετά γεμίζει το κάθε τεχνολογικό forum με posts σχετικά με εργασίες, λένε ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, φταίει η τρόικα κτλ. 

Γιατί όλοι πρέπει να πάρουν ένα "χαρτί". 

Βέβαια, σε αυτό φταίει λίγο και η πολιτική του κράτους μας που δεν στηρίζει τους τεχνίτες και την πρωτογενής παραγωγή σε αντίθεση με τις Nordic χώρες (π.χ.). 

Αλλά, με κάτι τέτοιες αντιλήψεις αναρωτιέται κανείς σε ποιον αιώνα ζει... 18ο; 17ο; 

Δημοσ.

Εργασιες απο τις οποιες δεν έχεις κανει ουτε μια. Οποτε τι σχολιάζεις? εσυ ξερεις να τις κάνεις? :P

τις προαλλες μπηκε μια κοπελα να ζητησει μια βοηθεια και αντι να βοηθησει ο Τιμον που ειδε το θρεντ αρχισε να κάνει κυρηγμα για να την συνετίσει χαχαχα ... 

Δημοσ.

Το ξερω αυτο και ασχολουμαι ηδη. Εχω απο μικρος ταλεντο σε θεματα υπολογιστων γενικοτερα και κλιση στον προγραμματισμο. Για αλλη μια φορα αν ξερει καποιος να μου πει γνωμες για το ΑΕΙ της Τριπολης και το ΤΕΙ της κρητης.

Τι να τα κάνεις; Αφού έχεις από μικρός ταλέντο κάνε ένα blog, γράψε ότι έχεις ταλέντο και περίμενε να σε καλέσουν για συνέντευξη από κανένα πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. για να το βγάλεις σε 2 χρόνια. 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω χασει ηδη ενα χρόνο. Είμαι του 95. Δεν θα κάτσω να πειραματιζομαι με τις σχολές μέχρι να πάω 22 χρονων. Επειδή θέλω κάτι που να με αφορα άμεσα εψαξα όλα τα site των σχολών και όλες παρουσιάζονται υπέροχες και ωραίες. Απο εγκαταστάσεις δεν λένε πολλά στο 90% ενω απο συνεργασίες με ξένα ιδρύματα το ίδιο. Μονόδρομος λοιπον για εμένα που είμαι κρητικός ήταν το csd. Μου αρέσει το αντικείμενο, έχει αψογους καθηγητές και σέβεται τον εαυτό του σαν πανεπιστήμιο.Θα κάνω τα παντα να ακολουθησω το όνειρο μου οποίο και αν είναι το τίμημα. Για εσένα φιλε μου που είσαι απο ρόδο καλη περιπτωση είναι το μπες στη Σάμο με χαμηλή βαση και καλό πρόγραμμα σπουδών...

Τι να τα κάνεις; Αφού έχεις από μικρός ταλέντο κάνε ένα blog, γράψε ότι έχεις ταλέντο και περίμενε να σε καλέσουν για συνέντευξη από κανένα πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. για να το βγάλεις σε 2 χρόνια.

Κάτι επι του θέματος έχετε να μας πείτε? Καμια αλλη κατηγορια ίσος? Εκτός κι αν έχετε ορισμένοι ταλέντο στην ξενερα και σας βγαίνει ο πόθος σε 18χρονα. Αν δεν μπορείτε να βοηθησετε απλα χαλαρωστε και απολαύστε την ζωή σας.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Οσο για το εξωτερικο πρωτα φροντισε να τους μάθεις εκει που θα πάς για να μην σου κοπει η φόρα και περιμένεις αλλα και τελικά άλλα σου έρθουν.

Και εγω παλια στον τουρισμο νομιζα οτι οι ελληνες ειναι αγιογδυτες και οι καημενοι ξένοι που έρχονται εδω και τους ρημάζουν και οταν πήγα εξω ειδα οτι ειμαστε κατα πολυ καλυτεροι ακομα και στις τιμές των ταξι.

Δημοσ.

Κάτι επι του θέματος έχετε να μας πείτε? Καμια αλλη κατηγορια ίσος? Εκτός κι αν έχετε ορισμένοι ταλέντο στην ξενερα και σας βγαίνει ο πόθος σε 18χρονα. Αν δεν μπορείτε να βοηθησετε απλα χαλαρωστε και απολαύστε την ζωή σας.

Κανένας πόθος... Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι "18χρονα" νομίζετε ότι όλοι οι άλλοι ("18χρονα plus")απλά φυτρώσανε. 

Έρχεται το παλικάρι και λέει ξεκάθαρα πως δεν είναι καλός σε ένα συγκεκριμένο μάθημα. Συνεχίζει και λέει ότι θέλει να ακολουθήσει έναν επαγγελματικό κλάδο και ζητάει κάποιες συμβουλές (δεν νομίζω να του έβαλε κανείς το πιστόλι στο κεφάλι για να το κάνει ούτε και πως στο θέμα αυτό μπορούν να απαντήσουν συγκεκριμένοι χρήστες). 

Του λένε λοιπόν οι άλλοι πως αυτό το μάθημα περιέχει βασικές γνώσεις για τον κλάδο που θέλει και πως εάν δεν είναι καλός σε αυτό τότε να κοιτάξει να κάνει κάτι άλλο γιατί μάλλον δεν του ταιριάζει το αντικείμενο. 

Το οποίο αντικείμενο το "18χρονα" παλικάρι δεν το ξέρει αλλά το φαντάζεται μόνο (χώρια ότι ο ίδιος έχει ταλέντο σε αυτό χωρίς να ξέρει ποιο είναι το "αυτό")  ενώ αυτός που του λέει την συμβουλή το ξέρει. 

Τι σου λέει η λογική σου; Ποιος από τους δύο κάνει κάτι λάθος; 

Αυτός που δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει αλλά έχει άποψη ή αυτός που είναι "από μέσα"; 

Επίσης, θα μπορούσε κάλλιστα το "18χρονα" να πει: "Στα @@ μου, μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες αλλά εγώ θέλω να κάνω του κεφαλιού μου και ας χάσω.". Το οποίο σημαίνει πως το "18χρονα" αναγνωρίζει ότι δεν ξέρει για τι μιλάει αλλά, παρόλα αυτά, δεν τον νοιάζει και είναι ξεροκέφαλος (όπως πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι για διάφορα θέματα και στα οποία, τελικά, τα πήγανε θαυμάσια). 

Αντ' αυτού όμως, προσπαθεί να αποδείξει ότι η δική του θέση είναι σωστή, χωρίς να ξέρει για τι πράγμα μιλάει... βασικά το μόνο που ξέρει και λέει είναι ότι έχει ταλέντο σε αυτό που δεν ξέρει τι είναι. 

Οπότε... η ερώτηση παραμένει. Τι σου λέει η λογική σου; Που είναι το λάθος σε όλα αυτά; 

Δημοσ.

Timon πάρα πολλοι άνθρωποι ειναι ξεροκέφαλοι για διαφορα θέματα και προσπαθούν να αποδειξουν οτι η θέση τους ειναι σωστή χωρις να ξέρουν για τι πραγμα μιλάνε εκτος απο σένα. :P 

τι σταυρο κουβαλάς και εσυ ... 

Δημοσ.

Οκ οποιος εχει να πει κατι σχετικο με το θεμα να σχολιασει. Δεν ξερω πως εφτασες στο συμπερασμα οτι δεν ξερουμε εμεις οι 18χρονοι τι ειναι ο προγραμματισμος. Εδω θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...

Δημοσ.

Οκ οποιος εχει να πει κατι σχετικο με το θεμα να σχολιασει. Δεν ξερω πως εφτασες στο συμπερασμα οτι δεν ξερουμε εμεις οι 18χρονοι τι ειναι ο προγραμματισμος. Εδω θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...

"18χρονοι". Ξέρουν από κάτι που θέλει εμπειρία και γνώσεις. Το ξέρουν και καλά μάλιστα για να ξεχάσουν και αυτά που ξέρουν.

Και έρχεται η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Πότε τα έκαναν όλα αυτά; 

Γιατί εάν τα έκαναν στα 15 ας πούμε, τότε μέσα σε 3 χρόνια όχι απλά είχαν τις ευκαιρίες να δούνε πράγματα για να αποκτήσουν εμπειρία αλλά τις γνώσεις και την κριτική αντίληψη για να αξιολογήσουν αυτά που έβλεπαν (έτσι ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και επιπλέον γνώση). Και εφόσον τα έκαναν στα 15, πως στην ευχή κατάφεραν να αποκτήσουν τέτοια κριτική αντίληψη και γνώσεις σε αυτή την ηλικία; 

Είτε θα μπορούσαν να είναι εξαιρέσεις είτε απλά ένας ακόμα 18χρονος που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα (και στην συγκεκριμένη με αρκετά μεγάλη δόση έπαρσης). 

Δεν θα ήθελα να σκεφτώ πάντως ότι είναι το 2ο, για αυτό νομίζω ότι ο αγαπητός χρήστης Allos12 απλά μας τρολάρει και έχει πρόσκληση από μεγάλα πανεπιστήμια, προσφορά σε περίεργα ή/και μεγάλα project και εν γένει αναγνωρισμένη παρουσία μιας και είναι τόσο ξεχωριστός. 

Δημοσ.

Καλά, όλοι στα 18 πιστεύουμε οτι είμαστε ταλαντούχοι προγραμματισταράδες (Και Χακερ). Είναι στο DNA, και στην αστεία διδασκαλία της πληροφορικής στα σχολεία.

Και είδες που κατάντησα, ένας αποτυχημένος (αφου το άφησε να εννοηθεί ο σταρλαητ ας μην το κρυβω πια) που δε θελω να παραδεχτω οτι θελω μια θεση στο δημοσιο.

Δημοσ.

Aφορμές για κράξιμο ψάχνει αυτος ρε συ αλλα οχι αρκετή πλάκα γιατι μιλάει λες και αυτος ειναι αλάνθαστος και σωστός :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...