Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισό 

Το κομμάτι που βλέπεις είναι το κάτω μέρος από το ποδαράκι που κρατάει το "κάθισμα" δεξιά πάνω 

Σφηνώνει το παξιμάδι μέσα και κατόπιν βιδώνεις κάτω (έχει ντίζα), δες την 2η φωτό του 1ου μου ποστ

Όμως από το κούνα κούνα (γιατί η χοντρούλα ανεβαίνει πάνω και κουνιέται κιόλας), γλιστράει το πλαστικό από το παξιμάδι και έρχεται τούμπα το σύστημα 

Αν κολλήσω πολύ καλά το παξιμάδι μέσα στην "φωλιά" θεωρητικά δε θα έχω θέμα 

Για μεγαλύτερη ασφάλεια σκέφτομαι να βάλω στον εσωτερικό δίσκο έναν άλλο δίσκο (π.χ. κονσέρβα) με μια τρύπα για να περνάει μόνο η "ντίζα" από κάτω και να βιδώνει το παξιμάδι

Θεωρητικά θα έχω εξτρά ασφάλεια 

(ελπίζω να τα λέω καλά)

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νομίζω συνεννοηθήκαμε.  

Όπως βλέπουμε την πρώτη φωτό, η βίδα έρχεται από μέσα και σφίγγει στο παξιμάδι, και αυτό ασκεί δύναμη στο πλαστικό για αντίσταση. Εάν κατάλαβα καλά, το πλαστικό είναι το πρόβλημα. Είναι μαλακό, η τρύπα "διαπλατύνθηκε", και το παξιμάδι περνά από μέσα. Εάν είναι έτσι, σίγουρα βάλε μια ροδέλα ή καλύτερα ένα τετράγωνο μέταλλο (1mm παχος), μεταξύ πλαστικού και παξιμαδιού. (εννοείτε πως θα βγάλεις τρυπά να περνά η ντίζα από μέσα.). Εάν είναι έτσι, με τον τρόπο που σου λέω δεν θα θες ούτε κόλλα.  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Whargoul είπε

Νομίζω συνεννοηθήκαμε.  

Όπως βλέπουμε την πρώτη φωτό, η βίδα έρχεται από μέσα και σφίγγει στο παξιμάδι, και αυτό ασκεί δύναμη στο πλαστικό για αντίσταση. Εάν κατάλαβα καλά, το πλαστικό είναι το πρόβλημα. Είναι μαλακό, η τρύπα "διαπλατύνθηκε", και το παξιμάδι περνά από μέσα. Εάν είναι έτσι, σίγουρα βάλε μια ροδέλα ή καλύτερα ένα τετράγωνο μέταλλο (1mm παχος), μεταξύ πλαστικού και παξιμαδιού. (εννοείτε πως θα βγάλεις τρυπά να περνά η ντίζα από μέσα.). Εάν είναι έτσι, με τον τρόπο που σου λέω δεν θα θες ούτε κόλλα.  

Όχι, μάλλον δε το περιέγραψα καλά 

Δες πως είναι ένα από τα άλλα ποδαράκια που δεν έχουν τραβήξει ζόρι:

IMG_1093.JPG.ef88425610ceac8ce9bdc72f9e8f9a1c.JPG

Το παξιμάδι είναι σαν "πριτσινωμένο" μέσα

Τώρα στο κομμάτι (ποδάρι) που έχουμε θέμα, φαγώθηκε το πλαστικό γύρω γύρω, οπότε έφτιαξα ένα 2ο παξιμάδι με ύψος τόσο ώστε να έρχεται πρόσωπο με τον δίσκο του πάτου του ποδαριού

IMG_1094.JPG.38195d761fd33ed547d83aa340aec397.JPG

Αν βάλω μέσα το (πιο) ψηλό παξιμάδι στην "φωλιά" θα δεις ότι βγαίνει πρόσωπο με την επιφάνεια που βλέπεις με το αυτοκόλλητο "10"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δλδ το παξιμάδι δεν πατάει πουθενά, και θέλεις να το κολλήσεις μέσα στην τρύπα. Νομίζω δύσκολα θα βρεις κόλλα να το συγκρατήσει έτσι απλά, με τους γάτους να πετάγονται πάνω. Εάν θα δοκίμαζα κάτι τέτοιο θα διάλεγα εποξική, και θα έβαζα αρκετά μέσα να πάει να κάνει "άγκυρες". 

Νομίζω καλύτερα είναι να κολλήσεις το παξιμάδι γερά πάνω στην κονσέρβα που λές να γίνει κάτι σαν Τ ( σαν "μανιτάρι" στο 3D), , όπου το ποδαράκι είναι το παξιμάδι, τότε η δύναμη θα ασκείται σε όλη την επιφάνεια της κονσέρβας. και βάζεις κολλά και στην κονσέρβα, και στο παξιμάδι μαζί. πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια κόλλησης, + θα έχεις και αντιστάσεις προς την στρέψη από την όλη κατασκευή Τ, οπότε μάλλον θα κρατήσει περισσότερο.  Αλλά το σημαντικό σε αυτό είναι η κόλληση παξιμαδιού "κονσέρβας". 

Αυτό πατά υποθέτω και πάνω στο επίπεδο της κατασκευής. Οπότε ίσως να πέρναγες και 2-3 κάθετες ξυλόβιδες να το συγκρατούν επιπρόσθετα?

Επεξ/σία από Whargoul
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Λοιπόν η "φωλιά"

IMG_1091.JPG.c8a2f1a0a17eef61d896ef7ee1ccf725.JPG

Και το παξιμάδι

IMG_1090.JPG.1b7c1bffcd8666e6a5be04820e652008.JPG

μπορεις να βαλεις περισσοτερες φωτο απο τα 2 παραπανω; για να καταλαβω καλυτερα το υψος τους, σχημα σε ποιο σημειο ΑΚΡΙΒΩΣ μπαινουν κλπ κλπ

Αν ειναι στο σημειο που νομιζω, δεν θα σου κανει δουλεια κολλα κ θα θες αλλη πατεντα για να μην χαλασει αμεσα. για αυτο σου λεω κ στειλε περισσοτερες φωτο.

Δημοσ.

Και στις φωτό βγάζε πιο zoom-out, να φαίνεται και το γενικό της περιοχής κατί με το ζουμ απευθείας στο σημείο χάνεις την γενική εικόνα. -- τουλάχιστο εγώ. 

Δημοσ.

Με μια προχειρη εκτιμηση, πιο πιθανο να κανεις δουλεια με μεγαλες ξυλοβιδες 5-6 περιμετρικα του αξονα να κρατανε βιδωμενο τον στυλο πανω στην βαση (αν καταλαβα καλα το σημειο μιας κ θα συμφωνησω με τον @Whargoul παραειναι κοντινες οι φωτο κ χανεται το γενικο πλανο του τί χρειαζεται ακριβως.

Δημοσ.

Tι υλικο ειναι το ποδι; πλαστικο ντυμενο με το "γουνακι";

Εγω θα προτεινα να βαλεις εξωτερικές γωνιες  αντικριστες να περασεις παξιμαδι μεσα απο τον κυλινδρο κ να τις πιασεις μεταξυ τους κ μετα παλι με βιδα με παξιμαδι να περασει κ να πιασει κατω.

Το κοκκινο ειναι οι γωνιες, τα μπλε ειναι οι βιδες (πχ ντιζα) με παξιμαδι.

Κ για σιγουρια να βαλεις 2 σετ γωνιων καθετα μεταξυ τους για να πιανει ολες τις δυναμεις που θα ασκουνται (διαφορετικο υψος οι γωνιες για να μην βρισκουν οι βιδες μεταξυ τους που θα περνανε τον αξονα.

Χωρίς τίτλο.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα καταλάβαμε! 

Όπως σου είπα, με απλή κόλλα δεν νομίζω να κρατήσεις. Φτιάξε ένα τέτοιο,, βάλε μπόλικη κόλλα στο παξιμάδι και τον δίσκο, και κόλλα το. . Αλλά πρέπει να κολλήσεις αρκετά καλά το παξιμάδι με τη ροδέλα - κονσέρβα

3.jpg.ad1705ff2d0fc37770ef842799dfdeee.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πάλι ευχαριστώ και τους 2 

@kallair ναι πλαστικό είναι 

Προκρίνω τη λύση του Whargoul για αισθητικούς λόγους :P (αλλά και γιατί αυτήν είχα εξαρχής σκεφτεί και εγώ χαχαχαχα)

Τι κόλλα λοιπόν προτείνεις ;

Ίδια για δίσκο παξιμάδι και δίσκο - βάση ή διαφορετική ; 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μενα η λυση του whargoul δεν θα κρατησει κ θα χαλασει αρκετα γρηγορα..

Αλλη λυση ειναι να βαλει χοντρο κυλινδρο βαση (σαν το σχημα του whargoul) κολλημενο με ηλεκτροσυγκοληση το παξιμαδι πανω(σε μηχανουργειο θα στο φτιαξουν ευκολα). μετα εκτος απο την κολλα 2 υλικων, κανε 6-7-8 βιδες στον κυλινδρο κ βιδωσε τον πανω στο πατo του κυλινδρου με χοντρες ξυλοβιδες, μαζι με την κολλα. θα γινει καλυτερη δουλεια ετσι.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

Για μενα η λυση του whargoul δεν θα κρατησει κ θα χαλασει αρκετα γρηγορα..

Αλλη λυση ειναι να βαλει χοντρο κυλινδρο βαση με κολλημενομε ηλεκτροσυγκοληση το παξιμαδι πανω(σε μηχανουργειο θα στο φτιαξουν ευκολα). μετα εκτος απο την κολλα 2 υλικων, κανε 6-7-8 βιδες στον κυλινδρο κ βιδωσε τον πανω στο πατω του κυλινδρου με ξυλοβιδες, μαζι με την κολλα. θα γινει καλυτερη δουλεια ετσι.

Το έχω στην δίαιτα το κτήνος βέβαια πρέπει να πω

Και εγώ πριν που το ξανασκέφτηκα για συγκόλληση θα πήγαινα στο σετ δίσκος παξιμάδι, αλλά αν βάλω βίδες μετά φοβάμαι ότι θα βγαίνουν προς τα έξω από το πρόσωπο της επιφάνειας, και ενδεχομένως να μην πατάει καλά μετά στην "διαχωριστική" (την μεγάλη ορθογώνια τάβλα) επιφάνεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Και πάλι ευχαριστώ και τους 2 

@kallair ναι πλαστικό είναι 

Προκρίνω τη λύση του Whargoul για αισθητικούς λόγους :P (αλλά και γιατί αυτήν είχα εξαρχής σκεφτεί και εγώ χαχαχαχα)

Τι κόλλα λοιπόν προτείνεις ;

Ίδια για δίσκο παξιμάδι και δίσκο - βάση ή διαφορετική ; 

Για το δίσκο βάση, δεν νομίζω να έχεις μεγάλο πρόβλημα, μια εποξική ή επαφής λογικά θα είναι οκ. Είναι μεγάλη η επιφάνεια. Νομίζω εποξική για να βάλεις και αρκετή εκεί στο παξιμάδι να κολλήσει καλά μέσα.

Τώρα το δίσκο - παξιμάδι  είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχω ιδέα. Και εποξική μπορεί να κάνει. ϊσως να κάνει και τις στιγμής (super-glue κλπ). Το καλό είναι ότι μπορείς να το τεσταρεις πριν το βάλεις μέσα πόσο καλά κρατάει. 

Εγώ νομίζω θα έβρισκα σιδερένιο παξιμάδι και δίσκο, και θα τα έκανα μια ηλεκτροσυγκόλληση, αλλά νομίζω αυτό δεν είναι εύκολη λύση για τους, περισσότερους. οπότε θα ξεκινούσα με όποια κόλλα έχω διαθέσιμη, και μετά θα πηγαίνα προς super-glue ή 2 συστατικών

Επεξ/σία από Whargoul
  • Like 1
Δημοσ.

θα βαλεις σχετικα χοντρο πατο και θα ζητησεις να κανουν "πατουρα". κ θα βαλεις βιδες με κονικό κεφαλι που θα "χωνεψουν" μεσα στην βαση οποτε δεν θα εξεχουν απο την βαση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...