Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να βρεις λογιστή λόγω των δηλώσεων και να σου αναθέσει 20 λεπτά από το χρόνο του δωρεάν θέλω τα φώτα σας αν γνωρίζει κανένας σχετικά

Εδώ και χρόνια αναλαμβάνω να κάνω τις φορολογικές δηλώσεις για τον εαυτό μου , για την πεθερά μου και για τον πατέρα της. Λόγω κάποιων προσωπικών θεμάτων ενώ έκανα τις δηλώσεις κάθε χρόνο δεν έδωσα σημασία στο Ε9 και λόγω του ότι πουλήθηκαν κάποια ακίνητα και κάποιο άλλο άλλαξε κατάσταση λόγω θανάτου είπα ότι πρέπει να το αναλάβω

Ο παππούς λοιπόν είχε μόνο ενα ακίνητο στην κατοχή του το οποίο πουλήθηκε το 2011. Εδώ δεν τα βρήκα σκούρα μιας και έκανα μόνο διαγραφή ακινήτου στο Ε9 και έβαλα λόγω πώλησης τον αριθμό συμβολαίου αγοραπωλησίας , την ημερομηνία και το ΑΦΜ του συμβολαιογράφου.

Πάμε στην πεθερά μου τώρα.

Η πεθερά μου είχε την ψιλή κυριότητα στο ακίνητο του παππού , οπότε και εκεί θα βάλω τα παραπάνω

Είχαν ένα κτήμα στο χωριό με ένα οίκημα 25 τετραγωνικά μέσα το οποίο το πουλήσαν το 2012 οπότε και εκεί θα κάνω διαγραφή ακινήτου και θα βάλω αυτά που λέει το συμβόλαιο.

Απο κει και πέρα..

Σε ένα λυόμενο που έχουμε στο χωριό η πεθερά μου είχε την ψιλή κυριότητα. Επικαρπωτής ήταν μια θεία της η οποία απεβίωσε το 2012 . Δεν ξέρω αν αυτόματα λόγω θανάτου του επικαρπωτή περιέρχεται όλο το ακίνητο στην πεθερά μου η πρέπει να το δηλώσω κάπου αλλού πριν το δηλώσω στο Ε9.

Τέλος επειδή δεν έχω καταθέσει ακόμα τις δηλώσεις τους θα πρέπει να δηλώσω μέσα στο Ε1 κάτι σχετικό?Η να συμπληρώσω κάποιο άλλο πχ Ε2?

Δημοσ.

Ξερω πως με τον θανατο του επικαρπωτη, αυτοματα ο ψιλος κυριος αποκτα πληρη κυριοτητα. Αυτο το λεω με 99,99% σιγουρια, αλλα παρε τηλεφωνο εναν συμβολαιογραφο για αυτο το 0,01%. Οποτε στο Ε9 αλλαζεις το ποσοστο απο 50% που το ειχες στην θεια σε 100%.

Επισης το Ε9 υποβαλλεται πριν τα Ε1 και Ε2 οποτε δεν χρειαζεται να προηγηθει κατι.

Καθυστερημενα στα λεω βεβαια, φανταζομαι ηδη κατι εχεις κανει γιατι εληξαν οι προθεσμιες...

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρω δυστυχώς αλλά όλοι αυτόν τον καιρό είναι πηγμένοι.

Οταν λεει θελεις λογιστη, εννοει να πας να τον πληρωσεις τον λογιστη. Θα δωσεις 30-50 αλλα θα εισαι σιγουρος οτι δεν θα φας σε προστιμο τα 10πλασια.
Δημοσ.

Τελικά βρήκα τον παλιό μου λογιστή ο οποίος έχει πάει στο εξωτερικό και με βοήθησε. Οι προθεσμίες δεν έχουν λήξει (14/7). Θα καταθέσω τα Ε9 και μετά τα Ε1 για να μπορέσουν να ενημερωθούν τα Ε1 σωστά.

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...