killer76 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Καλησπερα. Ψαχνω να βρω ενα προγραμματακι για pc να φτιαχνω μενου στα dvd. Δοκιμασα αρκετα αλλα δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα. Θελω ενα να μπορω να φτιαχνω το μενου οπως θελω. Σε τι μεγεθος και που να ειναι τα τετραγωνακια, τι background να εχει, να μπορω να χωρισω εκει που θελω τα κεφαλαια κλπ.
micos000 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 adobe encore dvd (adobe...!!!) dvd maestro (το δούλευα παλαιότερα και κάνει παπάδες) dvd styler (free και πολύ καλό αλλά πιο πολύ για αυτοματοποιημένες καταστάσεις) sony dvd architect (πάει ζευγάρι με το vegas και έχει πολλές δυνατότητες αλλά δεν φτάνει το maestro) sonic scenarist (Κάνει τα πάντα... αν καταφέρεις να το δουλέψεις) Στα Maestro και scenarist μην περιμένεις σχεδόν τίποτα αυτόματο, ιδίως στο scenarist θα πρέπει να γίνεις προγραμματιστής-αναλυτής-σχεδιαστής γιανα βγάλεις άκρη. Όλα πρέπει να τα δηλώσεις εσύ, αλλά εκεί βρίσκεται και η δύναμη τους. Το encore δεν το έχω δουλέψει αλλά πρέπει να είναι πολύ δυνατό. Φορτώνει όμως πολύ το σύστημα, όπως και όλες οι σουίτες της adobe. 1
SOADNICK Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Νομίζω και το Xilisoft DVD creator κάνει αυτή τη δουλειά (πιο απλή/εύχρηστη λύση).
micos000 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Νομίζω και το Xilisoft DVD creator κάνει αυτή τη δουλειά (πιο απλή/εύχρηστη λύση). To xilisoft ανήκει στην κατηγορία των tamplate based dvd authoring tools. Το κορυφαίο είναι το scenarist ή αν μπορεί κάποιος να βρει το dvdmaestro που αν και έχει σταματήσει η ανάπτηξη του εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία pro level dvd authoring tools. Να προσθέσω στην λίστα το dvd studio pro και το dvd lab pro.
SOADNICK Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 To xilisoft ανήκει στην κατηγορία των tamplate based dvd authoring tools. Το κορυφαίο είναι το scenarist ή αν μπορεί κάποιος να βρει το dvdmaestro που αν και έχει σταματήσει η ανάπτηξη του εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία pro level dvd authoring tools. Να προσθέσω στην λίστα το dvd studio pro και το dvd lab pro. Προφανώς και είναι καλύτερες οι δικές σου λύσεις. Απλά θυμάμαι που είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα το xili και ήταν αρκετά εύκολο ενώ μπορούσες να βάλεις background στο menu, μουσική κτλπ. Το πρότεινα ως κάτι εντελώς απλό και εύχρηστο.
micos000 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μην με παρεξηγείς, δεν υπάρχει τίποτα το προφανές και μπορεί να υπάρχουν και καλύτερες λύσεις που δεν τις ξέρω. Απλό ο killer είπε ότι δοκίμασε πολλά και δεν τον βόλεψαν, οπότε μάλλον δεν θέλει να πάει σε αυτοματοποιημένο πρόγραμμα με έτοιμες ταμπλέτες. Εννοείται ότι μπορεί ο καθένας να προτείνει λύσεις και ο ts θα αποφασίσει ποια τον βολεύει καλύτερα. Αυτή εξ άλλου είναι και η φιλοσοφία πίσω από τα φόρουμ.
CheOnWeb Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δεν έχω δοκιμάσει και τις άπειρες εφαρμογές αλλά στο "TMPGEnc Authoring Works 4 ή 5" βρίσκω πολύ καλή ισορροπία ευκολίας/δυνατοτήτων. Δεν είναι free όμως...
killer76 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 dvd maestro (το δούλευα παλαιότερα και κάνει παπάδες) Θέλω να το δοκιμάσω, αλλα δεν μπορώ να το βρω ΠΟΥΘΕΝΑ. Μόνο κατι εικόνες στο google βλέπω. Πήγα να δοκιμάσω και το tmpenc authoring αλλά είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζει ρε παιδιά .mp4 ??? dvd styler (free και πολύ καλό αλλά πιο πολύ για αυτοματοποιημένες καταστάσεις) Παω να δοκιμασω και αυτό και με το που είδα αναλύσεις..... Ειναι δυνατον? το 2014?
CheOnWeb Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Πήγα να δοκιμάσω και το tmpenc authoring αλλά είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζει ρε παιδιά .mp4 ??? Αναγνωρίζει. Ποια version δοκίμασες; Παω να δοκιμασω και αυτό και με το που είδα αναλύσεις..... Ειναι δυνατον? το 2014? aaaa.png Αυτές είναι οι αναλύσεις του DVD. Αν θες παραπάνω, Bluray.
micos000 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Θέλω να το δοκιμάσω, αλλα δεν μπορώ να το βρω ΠΟΥΘΕΝΑ. Μόνο κατι εικόνες στο google βλέπω. Πήγα να δοκιμάσω και το tmpenc authoring αλλά είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζει ρε παιδιά .mp4 ??? Παω να δοκιμασω και αυτό και με το που είδα αναλύσεις..... Ειναι δυνατον? το 2014? aaaa.png Κάπου έχασες τη σειρά φίλε. Ζήτησες dvd authoring. Λοιπόν, όπως είπε ο che οι αναλύσεις για το dvd είναι το μέγιστο αυτές που σου δίνει το πρόγραμμα και αυτές θα είναι και το 2045 αν θέλεις dvd σύμφωνα με τα DVD STANDARDS. Όλα σχεδόν τα dvd authoring προγράμματα δέχονται σαν βάση αρχεία m2p (mpeg2 program stream) ή ζευγάρι m2v/m2a αρχεία. Αυτά είναι όλα mpeg2 και μαζί με αυτά δέχονται και mpeg1 vcd/svcd. Μετά τα περισσότερα δέχονται το στάνταρ pal/ntsc dv avi. Τα mp4 (h264) και τα avi (h263) δεν περιλαμβάνονται στα βασικά αρχεία υποστήριξεις και όποιο πρόγραμμα τα υποστηρίζει το κάνει με δικό του τρόπο. Μια λύση είναι να τα μετατρέψεις σε mpeg2 720x576 (ή 480) με bitrate ανάλογο με τη διάρκεια του βίντεο και να τα περάσεις στο πρόγραμμα. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και να δέχεται mp4 θα τα μετατρέψει σε mpeg2. Αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο πες μας τι είναι αυτό αλλά ότι και να είναι δεν θα μπορεί να αναπαραχθεί σε dvd players, μόνο σε υπολογιστή (ή bd αν πας σε κάτι τέτοιο)
killer76 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Όντως τα έχω μπερδέψει μάλλον . Απλά εγώ εξάγω τα βιντεο μου σε 1280χ720. Δηλαδή όταν τα κάνω σε dvd format μειώνεται η ανάλυση? Δοκίμασα και το dvd lab pro. Δεν ήξερα τι μου γινεται...
CheOnWeb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δηλαδή όταν τα κάνω σε dvd format μειώνεται η ανάλυση? Ακριβώς! Δεν το ξεχνάς καλύτερα; Τι θες να πετύχεις; Μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος;
killer76 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Έχω κάποια βιντεάκια και θέλω να τα κανω dvd με μενου. Δοκίμασα και το dvd styler και τελικα αυτό θέλω. Ούτε 100% custom, ουτε δεμένα χέρια. Το μόνο πρόβλημα μου είναι, οτί ενω έχω φτιάξει κεφάλαια και πάω να ορίσω τα κουμπιά να πάνε σε συγκεκριμένο κεφάλαιο, η επιλογή είναι ανενεργή.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δεν ξέρω για τα κουμπιά αλλά αν τα βιντεάκια σου είναι στα 30fps (που είναι απ' ότι βλέπω) θα πρέπει να διαλέξεις NTSC DVD. Αλλιώς θα "κομπιάζει" στο playback. Το NTSC βέβαια είναι ακόμα υποδεέστερο του PAL κι αυτό είναι ένας ακόμα λόγος να μην πας σε DVD.
killer76 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη βοήθεια και επιμονή στο προβλημά μου. Τώρα το θέμα ποιότητας και frame είναι μια άλλη παράμετρος που δεν είχα υπολογίσει. Ας πω λοιπόν από την αρχή τι έχω και τι θέλω για να καταλάβετε καλύτερα και να μην ψαχνόμαστε άδικα. 1) Έχω μοντάρει τα αρχεία που θέλω με το Sony vegas και τα έχω εξάγει σε mp4 με τις αναλύσεις που δείχνω στην φώτο. 2) Τώρα αφού έχω 2-3 βιντεάκια τέτοια θέλω να τα φτιάξω σε dvd με μενού όπως στα σχέδια. 1) 2) 3) Θέλω ομως τα κουτάκια που έχω στα παραπάνω σχήματα να μπορώ να τα κουνήσω εγώ όπου θέλω. Και όχι όπως π.χ. το xilisoft με έτοιμα templates.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα