redhotstef Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Εχω αλλαξει πολλες παρεες στη ζωη μου. Ολοι μας. Αλλα προσωπικα εχω χαθει απο συμμαθητες στο σχολειο, και απο συμφοιτητες, καθως πλεον με το τελος των σπουδων εχουμε χαθει στους.. νομους μας! Ασχετα το αν βρισκομαστε μια δυο φορες το μηνα, και αν, λογω αποστασης, το θεμα ειναι να εχεις καποιους φιλους ωστε να μπορεις μερα παρα μερα τουλαχιστον, να τους βλεπεις. Κοινωνικοτητα. Τι γινεται οταν η τωρινη σου παρεα/φιλοι δεν σε καλυπτουν ψυχολογικα; Λενε πως οι φιλοι μας, μας αντιπροσωπευουν (δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι). Ε, λοιπον, οι τωρινοι μου φιλοι δεν ταιριαζουν καθολου στον χαρακτηρα μου. Μαυρο εγω ασπρο αυτοι. Αλλα ενδιαφεροντα ο ενας, αλλα ο αλλος. Αλλα ποσο εφικτο ειναι να απομακρυνθεις απο κατι σιγουρο σε παρεα (για τις εξοδους(στις οποιες σχεδον ποτε δεν συμφωνουμε)) και να βρεις ατομα που ταιριαζετε; Ποσο μαλλον οταν εισαι σε ηλικια ανω των 25 και οι τα μαθητικα χρονια εχουν τελλιωσει. Η πρωτη αποπειρα για να βρεις παρεα οταν εισαι ξενος στον τοπο σου (σαν φοιτητης τουλαχιστον) ειναι να γινεις μελος μιας κομματικης παραταξης (στο εξωτερικο εχουν τις "αδελφοτητες"), και ας μην σε αντιπροσωπευει τοσο.. πολυ. Στα γυμναστηρια επισης μπορεις να βρεις ατομα για γνωριμια, αλλα σπανια. Σπανια καποιος θα γραφτει στο γυμναστηριο μονος του (χωρις καποιο κολλητο). Επισης υπαρχει και η νεα μοδα με την ποδηλατοδρομιες τα βραδια στα σοκακια της Αθηνας. Εκει θα βρεις κυριως οικογενειαρχες με τα μικρα τους παιδακια και τις γυναικες τους, τριανταπενταριδες και πανω που δεν ταιριαζετε στην ηλικια, και αρκετη νεολαια που ομως εχει ηδη την κλικα της. Οσων αφορα την φιλια μεσω της εργασιας, ειναι το ιδιο δυσκολο και εξαρταται απο το ειδος της εργασιας και το πληθος του προσωπικου. Και για να αναφερθω και λιγο παραπανω σχετικα με το πρωτο σκελος της τριτης παραγραφου, τι γινεται οταν με ατομα μιας κομματικης παραταξης εχετε πολλα κοινα, αλλα οι ιδεες σου εχουν αλλαξει, και δεν σε ενδιαφερει πια το αντικειμενο, μεσω του οποιου, γνωρισες αυτα τα ατομα; Παραμενεις πιστος και φιλος, η απιστος και στην απομωνοση; Πιστευω ειναι ενα θεμα που εχει απασχολησει πολλους φοιτητες στο παρελθον. Πιστευω επισης πως το facebook εχει αποξενωσει κοσμο. Πλεον, οι γνωστοι που τα λενε μεσω των κοινωνικων δικτυων, λογω του οτι εχουν ηδη δικες τους παρεες (κολλητους), δεν εχουν λογο να βρεθουν καποτε απο κοντα, αφου μπορουν ανετα να μιλησουνε μεσω μυνηματων (του στυλ, ειμαι καλα, μια δυο προτασεις και η κλασσικη ατακα στο τελος, τα λεμε(@@)). Δεν ειχα ποτε προβλημα να βολταρω μονος μου, να παω σε συναυλιες μονος μου καθως δεν εβρισκα καποιον που να ακουει την μουσικη μου (red hot chili peppers), να παω για μπανακι μονος μου, να κανω καμακι μονος μου (τρολ), να ταξιδεψω με το ποδηλατο μονος μου. Ισως το προτιμουσα απο το να βγω με ατομα που δεν θα περνουσα ευχαριστα και που συνεχως θα υπηρχε ενταση και γκρινια. Αλλα μια δυο τρεις στο τελος θα σε πουνε και και ψυχακια. Ποσο μαλλον οταν καθομαι και ανεχομαι κομπλεξικους ανθρωπους (η τουλαχιστον τα κομπλεξ μας δεν συμφωνουν) και κραταω συνεχως μια παθητικη σταση, ξεροντας οτι αμα τους γυρισω την πλατη θα μεινω αστεγος.. κλικας. Οι παραπανω ειναι σκεψεις που αποφασισα να τις δημοσιευσω στο inso. Και ξεροντας οτι θα ρεζιλευτω, ειμαι αληθινος. Μερικες φορες τρολαρω εδω μεσα για να περναει η ωρα, αλλα για την ιστορια, αυτος ειμαι, και αυτο ηταν ενα υπαρκτο θεμα μου. Οποιος θελει απανταει, στα σοβαρα ομως (το απαιτω (στις 7 παραγραφους))! 7
ANHLIKOS Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Θα μιλήσω γενικά. Σαφώς και οι φίλοι (όχι οι παρέες, γιατί προσωπικά τις διαχωριζω αυτές τις έννοιες), αντικατοπτρίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τη προσωπικότητά μας, διότι τους επιλέξαμε και μας επέλεξαν κάτω από κάποιους κοινούς παρανομαστες. Η ουσία της ελευθερίας είναι η λέξη επιλογή. Συνεπώς όταν δεν σου ταιριάζει κάτι - κάποιος για τους οποιαδήποτε λόγους, έχεις την επιλογή είτε να απομακρυνθείς είτε να τον απομακρύνεις. Μεσοβεζικες λύσεις και σκεπτικό "να τον κάνω παρέα για να βγαίνω, μου γνωρίσει γκομενες, δανείζει αμάξι, οτιδήποτε" δεν τις θεωρώ δίκαιες, αλλά ούτε είναι δείγμα ελεύθερου ατόμου. Δεν υποστηρίζω πως τα παραπάνω δεν συμβαίνουν, γίνονται και με το παραπάνω! Το δούνε και λαβείν αυτών των σχέσεων έχει προ πολλού εγκαταλείψει το συναισθηματικό κομμάτι και έχει επικεντρωθεί στο υλιστικό - συμφεροντολογικο. Νταλαβερι δηλαδή, παζάρι ανοιχτό και χωρίς ταμιακές μηχανές. Επειδή οι άνθρωποι δεν είμαστε μπετόν και κατακαιρους αλλάζουμε μουσικές προτιμήσεις, ομάδες, κόμματα κλπ δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτά. (εκτός από τον παράγοντα πολιτικές προτιμήσεις που έχω σαν ελάχιστο το να ανήκει πνευματικά στο ανθρώπινο είδος και όχι μόνο γενικά στην όψη. Από κει και πέρα το τι ψηφίζει βραχυπρόθεσμα με αφήνει παγερά αδιάφορο, μακροπρόθεσμα το λουζομαστε όλοι...) 1
gdriver Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 πανεύκολα νέες παρέες βρίσκεις σε σχολές χορού. εάν σε ενδιαφέρει ο χορός και σε διασκεδάζει ,σε μία σχολή έχεις ήδη άτομα με μία κοινή βάση και ενδιαφέρον. όταν βγαίνετε θα πηγαίνετε για χορό. επομένως και θα έχετε κάτι κοινό στην έξοδο αλλά και κάτι κοινό για συζήτηση. άσε που με την εξάσκηση βρίσκεις λίγο διέξοδο στην πίεση και έτσι οι σχέσεις αναμεταξύ σας θα είναι ομαλότερες. κοινή προσπάθεια για κάτι , αλληλοβοήθεια. φυσικά θα δεις και ψώνια που νομίζουν πως έχουν πιάσει τον παπά από τα ... αλλά αυτό το αντιμετωπίζεις σχεδόν παντού. μπορείς να γραφτείς σε ένα ορειβατικό σύλλογο. μπορείς να γραφτείς σε μία ομάδα. οι επιλογές είναι αναρίθμητες , το δύσκολο είναι να βρεις το κουράγιο και την όρεξη να ξεκινήσεις κάτι. όμως όταν αυτό το κάτι δεν έρχεται , οι πιθανότητες έιναι πως δε θα έρθει από μόνο του.πρέπει να το επιδιώξεις. η παρέα μπορεί να αλλάξει και να βρεθεί και εκεί που δεν το περιμένεις. φυσικά και είναι εφικτό να αλλάξεις παρέα . εδώ κάτι παππούδες στο καφενείο και κάνουν παρέες στα 70 τους. εσύ που είσαι 25-26 νομίζεις πως είναι πολύ αργά; τώρα για την ηλεκτρονική διαδικτύωση δε θα συμφωνήσω εντελώς για αποξένωση , διότι πάρα πολλοί μπήκαν μέσα για να βρούν παλιούς συμμαθητές και γνωστούς που υπο άλλες συνθήκες δε θα τους έβρισκαν. η επικοινωνία έχει γίνει πολυ πιο άμεση που πάλι υπο παλιότερες εποχές θα ήταν ανεύφικτη. δυστυχώς είναι η χαρά του τζαμπατζή , αυτού που πλέον δε θα πάρει ένα τηλέφωνο αλλά θα γράψει κάτι στο διαδίκτυο και καθάρισε. δυστυχώς όταν κάτι προσφέρεται σε μεγάλες ποσότητες χάνει την αξία του. έτσι όλοι μας έχουμε γίνει "δεδομένοι" , η ατάκα "δε χανόμαστε " όπου πλεόν χρησιμοποιείται κυριολεκτικώς , παλιότερα το έλεγες με συναίσθημα ελπίδας και για να μη στεναχωριέσαι , έχει αυξήσει τη βαρεμάρα. όμως παρ'ολα αυτά , η φυσική παρουσία , η ανάγκη να δεις έναν αγαπημένο σου συνεχίζει να είναι αναντικατάστατη. το μόνο που έχει άλλάξει είναι το πως δε θα χαθεί και ο κοσμος εάν δεν τα πούμε σημερα γιατί μπορούμε ανα πάσα στιγμή να κανονίσουμε. γι'αυτό δε θεωρώ πως έχει αποξενωθεί ο άνθρωπος απλώς πιστέυω πως έγινε πολύ πιο "αναλώσιμος". ακόμα και τώρα στα λιγοστά ιnternet καφέ βλέπω κάθε ηλικία να παίζει παρέα, ενω κάλλιστα μπορούν από το σπίτι τους αλλά όπως λένε και οι ίδιοι , άλλη φάση η παρέα στο καφέ. 1
bluesattack Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Υπερεκτιμημενος ο μεγαλος κυκλος φιλων/γνωριμιων κλπ.Ενα γκομενακι και ενα δυο φιλοι ειναι υπεραρκετοι. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2014 από bluesattack 20
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ με τον gdriver, το πιο εύκολο είναι να κάνεις νέες παρέες μέσα από κάποια απασχόληση-χόμπυ που σε ενδιαφέρει. Έτσι στο άσχετο είναι πιο δύσκολο. Επίσης, αυτό που λες ότι θα ρεζιλευτείς με αυτά που γράφεις δεν έχει καμία βάση! Επειδή οι άνθρωποι δεν είμαστε μπετόν και κατακαιρους αλλάζουμε μουσικές προτιμήσεις, ομάδες, κόμματα κλπ δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτά. (εκτός από τον παράγοντα πολιτικές προτιμήσεις που έχω σαν ελάχιστο το να ανήκει πνευματικά στο ανθρώπινο είδος και όχι μόνο γενικά στην όψη. Από κει και πέρα το τι ψηφίζει βραχυπρόθεσμα με αφήνει παγερά αδιάφορο, μακροπρόθεσμα το λουζομαστε όλοι...) Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά εδώ είσαι φάουλ 4
LiquidTroll Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Υπερεκτιμημενος ο μεγαλος κυκλος φιλων/γνωριμιων κλπ.Ενα γκομενακι και ενα δυο φιλοι ειναι υπεραρκετοι. Συμφωνώ , εκτός απο την οικογένειά σου και 2-3 καλους και δοκιμασμένους φίλους , δεν θα σε πονέσει κανείς σε αυτή την ζωή. Προσωπικά αηδιάζω με τους ανθρώπους που έχουνε πολύ μεγάλο κύκλο , γιατί δεν είναι κοινωνικοί , είναι δημοσιο-σχετίστες ! Και δεν γουστάρω τις δημοσιες σχέσεις , γουστάρω την αυθεντικότητα στους φίλους μου ! Φιλαράκι , είναι δύσκολο σήμερα να βρεις φίλους. Πραγματικά δύσκολο , καθως ο καθένας βαράει το δικό του βιολί. Εχει χιλιο-αναλυθεί εδώ μέσα , αλλά θα σου πώ ότι όσο το ψάχνεις τόσο δεν έρχεται. Χαλάρωσε , κοίτα την πάρτη σου , στην τελική μην επενδύεις συναισθηματικά και πολύ στους τωρινους φίλους ( εννοω μην περιμένεις πολλά ) , και χαλάρωσε μαζί τους και πες καμια μαλακία. Ξε-σοβάρεψέ το με λίγα λόγια. Μέχρι να βρεις ανθρώπους που να σε καλύπτουνε συναισθηματικά. 7
ANHLIKOS Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά εδώ είσαι φάουλ Αναφερόμουν σε ομάδα κατασκήνωσης και ομάδα αίματος. (πλάκα κάνω ) 1
idomeneas7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Οταν βρεις πες μου κι εμενα, φιλους ειχα στο σχολειο τελευταια φορα στο δημοτικο... Μετα εκανα κατι φιλους απο δουλεια, αλλα μονο 3-4 μου εμειναν που μενουν μακρια πλεον και ο ενας εγινε και φανατικος χρυσαυγιτης στο μεσοδιαστημα. Απο παρεες ειχα παντου, αλλα ηταν για αυτο που λες, να εχω ανθρωπους να πω μια κουβεντα, να παμε σε κανενα μερος, κλπ. Δεν κολλαγαμε πουθενα αλλου και με τα χρονια αρχισαν να με εκνευριζουν τοσο που τους ξεκοψα. Αυτο με το να βρεις κοσμο σε δραστηριοτητες δεν με βολεψε ποτε γιατι δεν ειμαι ανθρωπος με πειθαρχια να τρεχω συγκεκριμενες μερες και ωρες σε γυμναστηρια, χορους και πανηγυρια. Με αλλα λογια την πατησες, θα εισαι ο μοναχικος ψυχακιας και οταν τυχαια βρισκεις ατομα που εχουν ενδιαφερον, θα αγχωνεσαι τοσο να κανεις καλη εντυπωση που θα σε περνανε για ανωμαλο και δεν θα τους ξαναβλεπεις.
gdriver Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Αυτο με το να βρεις κοσμο σε δραστηριοτητες δεν με βολεψε ποτε γιατι δεν ειμαι ανθρωπος με πειθαρχια να τρεχω συγκεκριμενες μερες και ωρες σε γυμναστηρια, χορους και πανηγυρια. αυτό είναι το καλό. δε χρειάζεται να είσαι πειθαρχημένος. δεν πας στο στρατό. κάτι για την πόρωση σου κάνεις. γυμναστήριο είναι πολύ δύσκολο εώς ακατόρθωτο να βρεις φίλους. αλλά άμα πας σε κανένα σύλλογο με παραδοσιακούς χωρούς παραδέιγματος χάριν (εάν σου αρέσει κάτι τετοιο) δε χρειάζεται να τηρείς ευλαβικά ωράρια και τέτοια. γενικότερα το παράδειγμα είναι για κάποια ενασχόληση που να αρέσει και σε σενα. μπορεί ρε αδερφέ να σου αρέσει πολύ το μπιλιάρδο. πήγαινε σε μία λεσχη. η ξεκίνα συστηματικά να παίζεις μπάσκετ στη γειτονία σου και σιγά σιγά γνωρίστηκες. η διαφορά ,πάντως όπως προειπώθηκε , είναι , θες να κάνεις φίλους ή απλώς γνωστούς που θα περνάτε μαζί κάποιες κοινές και καλές στιγμές; οι φίλοι βιώνονται οι γνωστοί έρχονται και παρέρχονται. Σε κάθε περίπτωση παιδιά , το πρόβλημα δεν είστε εσείς όυτε όλοι οι άλλοι, τα πάντα απαιτούν συμβιβασμό. μην απογοητεύεστε , μη στεναχωριέστε . και μόνοι σας μπορείτε να πάτε σε ένα μπαράκι για ποτάκι, και σινεμά , τουλάχιστον στο εξωτερικό δεν είναι περιέργο καποιος να πίνει ένα ποτηράκι στο μπαρ μόνος του ή να πηγαίνει σινεμά. μάλιστα πολλές φορές στο σινεμά γουστάρεις και πολύ μάλιστα.
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μακαρι να υπηρχε ενα φορουμ στο οποιο τα μελη που μοιραζονται κάποια εστω βασικα κοινα ενδιαφέροντα να κανονιζαν ανα διαστηματα μυτηνγκς. Oh wait.. 10
black_rabBiT Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Με αλλα λογια την πατησες, θα εισαι ο μοναχικος ψυχακιας και οταν τυχαια βρισκεις ατομα που εχουν ενδιαφερον, θα αγχωνεσαι τοσο να κανεις καλη εντυπωση που θα σε περνανε για ανωμαλο και δεν θα τους ξαναβλεπεις. Speak for yourself. Η συντροφιά με τον εαυτό μας είναι η πιο ενδιαφέρουσα!
GoDRiC- Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 φιλε redhot και'γω στην ιδια φαση με σενα ειμαι, μονο που εγω ειμαι 18... απο τα 14-17 μου ημουν γενικα πολυ κοινωνικος ειχα ΦΙΛΟΥΣ και ΠΑΡΕΕΣ.... τωρα οι ιδιοι μου οι φιλοι που ειχα τοτε, γινανε παρεες, και εχω μεινει με παρεες και γνωστους.... αφιερωνω μεγαλο χρονο της μερας μονος μου, και με την οικογενεια που εχω καλες επαφες.. καταλαβαινω πως ειναι αν και με περνας καποια χρονια και εχεις δει περισσοτερα απο μενα, παντως να ξερεις οτι δεν εισαι ο μονος και οτι ολοι μας ψαχνομαστε γενικα.. ο,τι θες εδω ειμαστε! ινσομνια = παουερ! 1
gatokoritso Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μακαρι να υπηρχε ενα φορουμ στο οποιο τα μελη που μοιραζονται κάποια εστω βασικα κοινα ενδιαφέροντα να κανονιζαν ανα διαστηματα μυτηνγκς. Oh wait.. op θα βρεθει η παρεα χαλαρως και ανοιχτος να εισαι. 1
Pankar95 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 φιλε redhot και'γω στην ιδια φαση με σενα ειμαι, μονο που εγω ειμαι 18... απο τα 14-17 μου ημουν γενικα πολυ κοινωνικος ειχα ΦΙΛΟΥΣ και ΠΑΡΕΕΣ.... τωρα οι ιδιοι μου οι φιλοι που ειχα τοτε, γινανε παρεες, και εχω μεινει με παρεες και γνωστους.... αφιερωνω μεγαλο χρονο της μερας μονος μου, και με την οικογενεια που εχω καλες επαφες.. καταλαβαινω πως ειναι αν και με περνας καποια χρονια και εχεις δει περισσοτερα απο μενα, παντως να ξερεις οτι δεν εισαι ο μονος και οτι ολοι μας ψαχνομαστε γενικα.. ο,τι θες εδω ειμαστε! ινσομνια = παουερ! Ε με τέτοιο απολυτήριο που έβγαλες, που θες να 'χεις και φίλους; 6
tritonas00 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 οπως ειπε και ο bluesattack, κοπελα και 2-3 καλοι και σοβαροι φιλοι και τελος. Ε, λοιπον, οι τωρινοι μου φιλοι δεν ταιριαζουν καθολου στον χαρακτηρα μου. Μαυρο εγω ασπρο αυτοι. Αλλα ενδιαφεροντα ο ενας, αλλα ο αλλος. Τοτε γιατι επιασες φιλιες εξαρχης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα