Dagobert Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Αυτη την εποχη οι μισθοι που εχω ακουσει απο παρα πολλους (κυριως ατομα με 5χρονια εμπειρια μαξ) ηταν πολυ μετριοι (λαμβανοντας υποψη τους μισθους που παιζαν πριν 5-6 χρονια αλλα και τις συνθηκες εργασιας) .... για τυπους που πανε με 15χρονια βαρβατη εμπειρια απο μεγαλα εργα στην πλατη οκ εκει μιλαμε για καλα λεφτα ... Τωρα αλλη συζητηση οτι μπορεις να πας για κανα χρονο για να φτιαξεις και το cv σου κλπ , συμφωνω σε αυτο Επισης σε καποιες απο αυτες τις χωρες δεν μπορεις να σηκωθεις και να φυγεις γιατι ετσι στην καρφωσε , πρεπει το αφεντικο σου να σου δωσει βεβαιωση οτι μπορεις να φυγεις Συνήθως εκεί πηγαίνουν άτομα που θέλουν να φτιάξουν το cv τους ή να βάλουν κάτι στην άκρη. Γι' αυτό οι παραχωρήσεις από μέρους τους.
filipN Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 ...τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα με μόνο Αγγλικά από Ολλανδία π.χ. που είμαι εγώ. Κι εγώ θα μπορούσα να τα θυμηθώ τα Γερμανικά (κάποτε είχα Β2 επίπεδο) και πάλι μου φαίνεται πολύ δύσκολη πόλη για δουλειά λόγω και του ανταγωνισμού (όλοι οι νέοι Ευρωπαίοι Βερολίνο θέλουν να πάνε). Στην Ολλανδία, πριν 10 χρόνια που τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δύσκολα πολύ δύσκολα έβρισκες εργασία μόνο με αγγλικά. Ειδικά σε σύγκριση με Γερμανία και Βερολίνο. Έβρισκαν μόνο άτομα με υψηλή εξειδίκευση, ικανή προϋπηρεσία ή μεταπτυχιακό στην Ολλανδία (σε αγγλόφωνο τμήμα πανεπιστημίου) και πάλι σε λίγες εργασίες. Τι είναι αυτό που άλλαξε την κατάσταση τώρα; Για ποια πόλη της Ολλανδίας και ποια ακριβώς εργασία μιλάς…
leonidas_fs Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Ενας φίλος μου που δουλεύει στην Ολλανδία μου είπε οτι χρειάζονται πολλούς προγραμματιστές! Υπάρχει τρομερή έλλειψη! Το πιο τρελό που του είπαν, ειναι οτι αν κάνει refer κάποιον, θα πάρει εως και 2,500€!! LOL
Thinart Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Το πιο τρελό που του είπαν, είναι οτι αν κάνει refer κάποιον, θα πάρει έως και 2,500€!! LOL Τα βγάζουν στο χαρτί αυτά, άμα έχει τζίρο η εταιρία πληρώνει.
filipN Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Ενας φίλος μου που δουλεύει στην Ολλανδία μου είπε οτι χρειάζονται πολλούς προγραμματιστές! Υπάρχει τρομερή έλλειψη! Το πιο τρελό που του είπαν, ειναι οτι αν κάνει refer κάποιον, θα πάρει εως και 2,500€!! LOL Οι επιχειρήσεις εκεί συνήθως βρίσκουν υπαλλήλους μέσω (ιδιωτικών) γραφείων εργασίας. Αν λοιπόν υπάρχει έλλειψη σε έναν τομέα είναι πιθανόν να δώσουν σε έναν υπάλληλο τους ότι θα έδιναν και στο γραφείο. Τώρα αν είναι 500, 1500 ή 2500 δεν μπορώ να το γνωρίζω.
doctor_667 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Στην Ολλανδία, πριν 10 χρόνια που τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δύσκολα πολύ δύσκολα έβρισκες εργασία μόνο με αγγλικά. Ειδικά σε σύγκριση με Γερμανία και Βερολίνο. Έβρισκαν μόνο άτομα με υψηλή εξειδίκευση, ικανή προϋπηρεσία ή μεταπτυχιακό στην Ολλανδία (σε αγγλόφωνο τμήμα πανεπιστημίου) και πάλι σε λίγες εργασίες. Τι είναι αυτό που άλλαξε την κατάσταση τώρα; Για ποια πόλη της Ολλανδίας και ποια ακριβώς εργασία μιλάς… Προφανώς μιλάμε για εξειδικευμένη δουλειά (ΙΤ, γιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί, κλπ). Το μέρος δεν μετράει και τόσο αλλά ιδιαίτερα στο Randstad (το δυτικό κομμάτι μετά την Ουτρέχτη) αλλά και Eindhoven έχει πολλή ζήτηση. Επειδή αυτή την περίοδο ψάχνομαι για τίποτα άλλο, έχω στείλει 3 αιτήσεις και στις 2 μου απαντήσαν αμέσως για τα περαιτέρω. Βέβαια έχω ολλανδικό μεταπτυχιακό (σχεδόν τελειωμένο) και ολλανδική εμπειρία. Το πιο τρελό που του είπαν, ειναι οτι αν κάνει refer κάποιον, θα πάρει εως και 2,500€!! LOL Γιατί σου φαίνεται περίεργο, σε μας είναι 1500 και νομίζω τα παίρνεις αν αυτός που σύστησες υπογράψει και δεύτερο συμβόλαιο με την εταιρία. Λεφτά τα οποία είναι ψίχουλα μπροστά στο τι θα δώσουν σε έναν recruiter.
defacer Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Το πιο τρελό που του είπαν, ειναι οτι αν κάνει refer κάποιον, θα πάρει εως και 2,500€!! LOL Το πιο τρελό είναι ότι εδώ στην Ελλάδα αυτό σε κάποιους φαίνεται τρελό. Δεν εννοώ εσένα, αλλά γενικά κόσμο που έχει τη λογική ότι εργοδότης που προσφέρει πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ο άγνωστος που δίνει γλυκά στα παιδάκια. Σε τομείς όπου μιλάμε για εξειδίκευση και όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση (και εργοδοτικός ανταγωνισμός μέχρι) είναι το λογικότερο πράγμα στον κόσμο να χρειάζεται κόπος για να βρεις άνθρωπο. Κόπος = χρήμα, αφού θα φύγει που θα φύγει το χρήμα τι σε νοιάζει σε ποιόν θα πάει; Ακόμα καλύτερα κιόλας, αν υποθέσουμε ότι έχεις κάνει καλά τη δουλειά μέχρι τώρα και οι υπάρχοντες υπάλληλοι είναι premier league έχουν και την ικανότητα και τη νοοτροπία να φιλτράρουν μόνοι τους και άρα να σου φέρουν κι άλλους που είναι για premier league. Win-win scenario. Berlin όντως υπάρχει διαφορά στους μισθούς αλλά φυσικά και τεράστια διαφορά στο κόστος ζωής. Το Μόναχο είναι μάλλον η ακριβότερη πόλη στη Γερμανία, δε μπορείς να κάνεις σύγκριση στα ίσια.
xpapias Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Γενεύη. Τα έχω γράψει και αλλού, γενικά δεν ανταποκρίνεται σε ότι θα περίμενε κανείς. Και τα πράγματα έχουν πλέον δυσκολέψει πολύ για κάποιον που ψάχνει να έρθει τώρα (ποσόστωση στους ξένους που δέχεται η χώρα, και απίστευτη γραφειοκρατία). Θα ήθελα πολύ Ολλανδία, αλλά παλιότερα που δοκίμασα - και με λίγα Ολλανδικά - δε μου έκατσε.
epp Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Τι εννοεις απο γραφειοκρατια? Απο ΕΕ αν εισαι αποσο ξερω ειναι απλα τυπικο το θεμα και η ποσόστωση(αν αναφερεσαι στο τελευταιο δημοψηφισμα) δεν εφαρμοζεται ακομα
DrLo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Γενεύη. Τα έχω γράψει και αλλού, γενικά δεν ανταποκρίνεται σε ότι θα περίμενε κανείς. Και τα πράγματα έχουν πλέον δυσκολέψει πολύ για κάποιον που ψάχνει να έρθει τώρα (ποσόστωση στους ξένους που δέχεται η χώρα, και απίστευτη γραφειοκρατία). Θα ήθελα πολύ Ολλανδία, αλλά παλιότερα που δοκίμασα - και με λίγα Ολλανδικά - δε μου έκατσε. Η ποσόστοση δεν είπαν θα ξεκινήσει κάποια χρόνια μετά?
xpapias Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Στην πράξη έχουν αρχίσει ήδη να δημιουργούν πολλές δυσκολίες, πχ με αναγνώριση της άδειας ασκήσεως σε Ευρωπαίους κλπ. Στη δουλειά μου θέλαμε να προσλάβουμε έναν Ιταλό για ένα χρόνο, και δεν τα καταφέραμε γιατι οι 4-5 μήνες θα πήγαιναν χαμένοι για τα χαρτιά του. Οπως επίσης, σε κάποια φίλη που δούλευε παλιότερα μαζί και αποφάσισε να επιστρέψει, ζητήθηκαν πάλι κάποια χαρτιά και επιπλέον πιστοποίηση για τη γλώσσα (πριν 5 χρόνια είχε χρειαστεί Β2, τώρα της ζητήθηκε C1). Οσο για σπουδές, κόπηκαν απότομα κάποιες υποτροφίες/επιχορηγήσεις/προγράμματα από την ΕΕ και πολλά άτομα (πχ post-docs) βρέθηκαν ξεκρέμαστα. Ευτυχώς το κράτος αποφάσισε να δώσει εκείνο τα χρήματα σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.
xpapias Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Ναι, εχω άμεσα επαφη με τα ιατρικά, αλλά ξέρω ότι παντού έχουν δυσκολέψει τα πράγματα.
epp Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Α οκ , γιαυτο μου εκανε λιγο εντυπωση παντως χωρις να εχω προσωπικη αποψη για την Γενευη αυτο με το υψηλοτερο επιπεδο γλωσσας που ζητανε το εχω ακουσει και απο γιατρους στην Γερμανια πχ μεχρι πριν 2 χρονια ησουν οκ με Β2 πλεον αρκετοι ζητανε C1 . Παντως πιστευω οτι ακομα και οταν αλλαξει το συστημα οι πολιτες ΕΕ (ειδικα απτα παλια κρατη μελη) με B & C permits θα ειναι σε συγκριτικα ευνοικη μοιρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα