xtrmsnpr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παίδες. Φίλοι μου,πρότειναν να αγοράσω αφρό για τον καθαρισμό του κλιματιστικού,όμως δεν έχω ιδέα πως να το χρησιμοποιήσω,και δεν έδωσαν να καταλάβω πώς να γίνει ο καθαρισμός,ούτε στο μαγαζί ξέρανε να μου πουν.. Εννοώ θα ρίξω μέσα στην εσωτερική μονάδα στα μεταλικά του μέρη ή στην εξωτερική μόνο ή και στις δύο; Το μπουκάλι από πίσω λέει να ψεκάσω στον συμπυκνωτή του κλιματιστικού,μόνο αυτό.Ποιό είναι αυτό; Και να μην ανάψω το κλιματιστικό για μισή ώρα,και ότι ο αφρός θα διαλυθεί και θα απομακρυνθεί από το σύστημα διαμέσου του στομίου εξόδου του συμπυκνωμένου νερού ως υγρό. Αυτό που είναι;Στην εξωτερική μονάδα; (είδα και το βίντεο ,εύκολα φαίνονται αυτά,πόσο μάλλον τα φίλτρα που τα κάνω κάθε τόσο ) Θα έρθει συνεργείο ψυκτικών(από κει που είχαμε πήραμε το κλιματιστικό) την παρασκευή για την γενική συντήρηση,έχει να γίνει 3 χρόνια,του κλιματιστικού(μιας και δυσκολευόταν να βγάλει κρύο αέρα,και ακουγόταν θόρυβος σα που έχει τελειώσει το υγρό,αλλά προσπαθεί να τραβήξει,δεν ξέρω αν το εξηγώ και σωστά),αλλά θα ήθελα να ξέρω 2-3 πράγματα πριν ρωτήσω εκείνους. Ας πούμε τί θα κάνει ο ψυκτικός που θα έρθει; Φρέον θα συμπληρώσει;Καθαρισμό θα κάνει;Τί άλλα κάνουν στην συντήρηση που λέμε;Τί κάνουν στην εσωτερική μονάδα και τί στην εξωτερική; Τα φίλτρα θέλουν άλλαγμα μετά από καιρό ή απλά ο καθαρισμός τους αρκεί; Με τα βακτήρια τί παίζει που διάβασα; Λόγω ότι έγινε ανακαίνιση στο δωμάτιο,το κλιματιστικό δεν αφαιρέθηκε από τον τοίχο,και ήταν καλυμμένο με ζελατίνα,αλλά απόσο είδα όμως,πέρασε σκόνη και χώμα στα μεταλλικά μετά τα φίλτρα..Αυτά θα τα καθαρίσει με πεπιεσμένο αέρα να υποθέσω; Και κάτι άλλο,το κλιματιστικό( haier) έχει ιονιστή,γιαυτό χρειάζεται να πω κάτι στον ψυκτικό;Έχει κάτι που τελειώνει με την χρήση και θέλει συμπλήρωμα;Έχω παρατηρήσει ότι όποτε ενεργοποιούσα τον ιονιστή δεν μύριζε περίεργα,αν τον έκλεινα υπήρχε μια περίεργη μυρωδιά.Να ανησυχώ; Αν μπορούσατε να μου εξηγήσετε τί κάνει ο ψυκτικός,όχι ότι θα το έκανα μόνος μου,απόσο έχω διαβάσει χίλιες φορές να το κάνει ψυκτικός,παρά κάποιος που δεν ξέρει,για αρκετούς λόγους. Και αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω σε σχέση με το video; και τέλος με το κερασάκι στις ίσως χαζές μου ερωτήσεις,το αρωματικό αυτό που το τοποθετούμε; Ευχαριστώ,και με συγχωρείτε αν ρωτάω άκυρα,αλλά θα ήθελα να μάθω,ώστε να χω τον νού μου όταν γίνονται ή να ρωτήσω αν έγιναν
idomeneas7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Ωραιο θεμα, κι εγω θα ηθελα να μαθω. Εχω ενα φιλο που ηταν παλια βοηθος ψυκτικου και μου εχει πει οτι οι περισσοτεροι ειναι φουλ απατεωνες, η "συντηρηση" που κανουν ειναι να καθαρισουν τα φιλτρα, να προσθεσουν φρεον αν χρειαζεται και να βάλουν "ειδικο αντιβακτηριδιακο υγρο" το οποιο ηταν λιγες σταγονες υγρο πιατων και το χρεωναν 5-10 ευρω εξτρα. Για αυτο βλεπεις και τοσα deals με συντηρηση στα 10-15 ευρω. Ας περιμενουμε καποιον που να ξερει πως πρεπει να γινεται να μας πει, εμενα σιγουρα με κλεβουν καθε φορα που κανω συντηρηση,
gia_nnis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Για την εσωτερικη μοναδα:βγαζει τα φιλτρα.Αφαιρειται η προσοψη για αρχη με ενα πινελακι βγαζει την πολυ σκονη στις κυψελες.Μετα τις ψεκαζει με μυκητοκτονο και στην συνεχεια παλι δουλευει το πινελο απο πανω προς τα κατω.Υστερα το ξεβγαζει με ενα μπουκαλι νερο.. με ενα πανι καθαρισε την τουρμπινα(ανεμιστηρα). Τα φιλτρα που αφαιρεσαι τα επλυνε με νερο και μετα τα ψεκασε με μυκητοκτονο. Εξωτερικη μοναδα:Της εριξε νερο με το λαστιχο και μετα την σκουπισε. Τελος εγινε ελεγχος φρεον και αν χρειαζοταν θα προσθετε με ανακτηση δηλαδη θα το αδειαζε σε μια μπουκαλα και θα του το ξαναεβαζε με ζυγαρια.. Αυτο εγινε προσφατα απο την mitsubishi κοκοτας κοστος 31ε με φπα! Εγω το δικο μου κλιματιστικο θα το κανω service σε αυτον http://ac-klimatismos.blogspot.gr/2010/12/blog-post_06.html
meletis_m Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Ήρθε γνωστός ψυκτικός . Έκανε συντήρηση 2 μονάδες . Η μία ήταν χειρότερη και η φτερωτή είχε αρκετή βρώμα . Έβγαλε τις προσόψεις , ψεκάσε το φάρμακο με τη αναλόγη αραίωση , 10 λεπτά το άφησε να δράσει ξέπλυνε το στοιχείο , μαζί και τα φίλτρα τους και όλα τα πλαστικά τα έπλυνε μόνο με νερό . Το στοιχείο το καθάρισε με πινέλο όπου χρειάστηκε . Με διαφορετικό φάρμακο έριξε και στη εξωτερική μονάδα και ξέπλυμα . Τα φίλτρα είπε κάθε 3 μήνες μόνο με νερό . Και επειδή είμαι σε πολη Αθήνα καλό είναι κάθε 2 χρόνια .
Kronor25 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Για έναν που τα κλιματιστικά είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι κάθε πότε προτείνεται να γίνεται συντήρηση; Φέτος το καλοκαίρι δεν υπάρχει μέρα που να μην τα έχω ανοίξει.
Haldol Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 10 minutes ago, Kronor25 said: Για έναν που τα κλιματιστικά είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι κάθε πότε προτείνεται να γίνεται συντήρηση; Φέτος το καλοκαίρι δεν υπάρχει μέρα που να μην τα έχω ανοίξει. Εγώ κάνω μόνος μου 2 φορές το χρόνο, στις «νεκρές» εποχές, που δε χρειάζονται. Πέρυσι το φθινόπωρο έκανα βαθύτερο καθαρισμό, λύνοντας τις εσωτερικές, και πλένοντας κομμάτι - κομμάτι (φτερωτή, αποχέτευση, κ.λπ). Φέτος μάλλον θα κάνω το ίδιο. Τα φίλτρα στην εσωτερική κάθε λίγες μέρες τίναγμα, και κάθε μήνα πλύσιμο, για όσο καιρό λειτουργούν. Υπ' όψιν ότι εγώ τα λειτουργώ 24/7. 1
meletis_m Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 18 λεπτά πριν, Kronor25 είπε Για έναν που τα κλιματιστικά είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι κάθε πότε προτείνεται να γίνεται συντήρηση; Φέτος το καλοκαίρι δεν υπάρχει μέρα που να μην τα έχω ανοίξει. Ίδια περίπτωση είμαι . Εμένα μου είπε με τα φάρμακα κάθε 2 χρόνια , αναλόγως και σε τι κατάσταση είναι και πλύσιμο φίλτρα κάθε 2-3 μήνες 12 λεπτά πριν, Haldol είπε Εγώ κάνω μόνος μου 2 φορές το χρόνο, στις «νεκρές» εποχές, που δε χρειάζονται. Πέρυσι το φθινόπωρο έκανα βαθύτερο καθαρισμό, λύνοντας τις εσωτερικές, και πλένοντας κομμάτι - κομμάτι (φτερωτή, αποχέτευση, κ.λπ). Φέτος μάλλον θα κάνω το ίδιο. Τα φίλτρα στην εσωτερική κάθε λίγες μέρες τίναγμα, και κάθε μήνα πλύσιμο, για όσο καιρό λειτουργούν. Υπ' όψιν ότι εγώ τα λειτουργώ 24/7. Έχεις κάποιο καθαριστικό να προτείνεις καθώς εδώ και ένα στο εξοχικό , αλλά είναι μακριά ο γνωστός ψυκτικός και δε συγκράτησα το χημικό που χρησιμοποίησε . 4 χρόνια δε έχω κάνει ποτέ , αλλά λειτουργεί μόνο καλοκαίρι . 1
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Στις 23/7/2014 στις 9:24 ΜΜ, gia_nnis είπε Για την εσωτερικη μοναδα:βγαζει τα φιλτρα.Αφαιρειται η προσοψη για αρχη με ενα πινελακι βγαζει την πολυ σκονη στις κυψελες.Μετα τις ψεκαζει με μυκητοκτονο και στην συνεχεια παλι δουλευει το πινελο απο πανω προς τα κατω.Υστερα το ξεβγαζει με ενα μπουκαλι νερο.. με ενα πανι καθαρισε την τουρμπινα(ανεμιστηρα). Τα φιλτρα που αφαιρεσαι τα επλυνε με νερο και μετα τα ψεκασε με μυκητοκτονο. Εξωτερικη μοναδα:Της εριξε νερο με το λαστιχο και μετα την σκουπισε. Τελος εγινε ελεγχος φρεον και αν χρειαζοταν θα προσθετε με ανακτηση δηλαδη θα το αδειαζε σε μια μπουκαλα και θα του το ξαναεβαζε με ζυγαρια.. Αυτο εγινε προσφατα απο την mitsubishi κοκοτας κοστος 31ε με φπα! Εγω το δικο μου κλιματιστικο θα το κανω service σε αυτον http://ac-klimatismos.blogspot.gr/2010/12/blog-post_06.html τα ιδια ακριβως εκανε ο τεχνικος που πηρα με deal... 33 ευρω για 3 κλιματιστικα. Με το φρεον προσοχη γιατι πολλοι απατεωνες βαζουν χωρις να χρειαζεται.
Haldol Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 On 15/08/2024 at 18:39, meletis_m said: Έχεις κάποιο καθαριστικό να προτείνεις καθώς εδώ και ένα στο εξοχικό , αλλά είναι μακριά ο γνωστός ψυκτικός και δε συγκράτησα το χημικό που χρησιμοποίησε . 4 χρόνια δε έχω κάνει ποτέ , αλλά λειτουργεί μόνο καλοκαίρι . Τελευταία δουλεύω το MAGIC AIR της New Line. Δεν έχω κάποιο παράπονο.
doomnx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Η συντήρηση που κάνουν οι περισσότεροι είναι μια κοροϊδία και μισή. Πλένουν τα φίλτρα-σίτες, ψεκάζουν το στοιχείο και φεύγουν. Ούτε εξωτερική μονάδα ούτε φρέον ούτε τπτ (αν και σπάνιο να χρειάζεσαι φρέον). Για τη σωστή συντήρηση-καθαρισμό, πρέπει να βγουν όλα τα πλαστικά, να κατέβει ο ανεμιστήρας και το λεκανάκι και να πλυθούν ξεμονταρισμένα. Επίσης πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί η αποχέτευση. Η εξωτερική μονάδα για να πλυθεί σωστά πρέπει να ανοιχθεί και να ξεμονταριστεί ο ανεμιστήρας. Η πίεση του νερού δεν πρέπει να είναι μεγάλη που να στραβώνει τα πτερύγια του εναλλάκτη. Τα σπρέι και τα χημικά που ρίχνουν είναι απλά αλκαλικά καθαριστικά που δεν διαβρώνουν το αλουμίνιο και το χαλκό. Και το Fairy μια χαρά δουλειά θα κάνει για να διαλύσει τη βρωμιά. Ό,τι «αντιμουχλικό» και να ρίξεις, αν δεν καθαριστεί μηχανικά το κλιμαστικό δουλειά δεν γίνεται. Κανένας δεν θα κάτσει να σου τα κάνει αυτά με 50 €. Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις γνώσεις από ηλεκτρικές συσκευές το κάνεις μόνος σου. Αλλιώς μάλλον πετάς λεφτά για πασαλείμματα. Για χρήση 1-2 μηνών το καλοκαίρι ένα τέτοιο deep cleaning μια φορά στα 5 χρόνια αρκεί. Εδώ ο τύπος δείχνει τον τρόπο για το εσωτερικό στοιχείο: Εδώ φαίνεται και ο τρόπος για το εξωτερικό μέρος: Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από doomnx 1
SabotazNic Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Υπόψιν για περαιτέρω μυρωδιές να βάζετε και φίλτρα άνθρακα. Έχουν θέσεις εσωτερικά του φίλτρου που έχουν. Φθηνά (1-2 ευρώ εύρος για το μικρό μέγεθος που χωράει) μπορείτε να βρείτε στα pet shop για τουαλέτες γατιών. Όχι ότι έχω πάει, αλλά φαντάζομαι σε μαγαζί με κλιματιστικά θα τα έχουν πιο ακριβά. Επίσης για το φίλτρο να έχετε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Όχι κάνα σφουγγάρι πιάτων δλδ.
doomnx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Υπόψιν για περαιτέρω μυρωδιές να βάζετε και φίλτρα άνθρακα. Έχουν θέσεις εσωτερικά του φίλτρου που έχουν. Φθηνά (1-2 ευρώ εύρος για το μικρό μέγεθος που χωράει) μπορείτε να βρείτε στα pet shop για τουαλέτες γατιών. Όχι ότι έχω πάει, αλλά φαντάζομαι σε μαγαζί με κλιματιστικά θα τα έχουν πιο ακριβά. Επίσης για το φίλτρο να έχετε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Όχι κάνα σφουγγάρι πιάτων δλδ. Εντελώς κοροϊδία. Τα φίλτρα άνθρακα πιάνουν μόνο ένα μικρό κομμάτι της επιφάνειας που περνάει ο αέρας και φτάνουν στον κορεσμό τάχιστα. Μην ασχολείσαι με αυτά. Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει όλος ο αέρας να περνάει από το φίλτρο και να αλλάζει τακτικά, όπως στις φιλτρομάσκες.
SabotazNic Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 20 λεπτά πριν, doomnx είπε Εντελώς κοροϊδία. Τα φίλτρα άνθρακα πιάνουν μόνο ένα μικρό κομμάτι της επιφάνειας που περνάει ο αέρας και φτάνουν στον κορεσμό τάχιστα. Μην ασχολείσαι με αυτά. Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει όλος ο αέρας να περνάει από το φίλτρο και να αλλάζει τακτικά, όπως στις φιλτρομάσκες. Ωστόσο προσφέρουν ένα κάποιο φιλτράρισμα του αέρα και λόγω της ταχύτητας της ανακύκλωσης λίγο πολύ θα περάσει ο αέρας. Τουλάχιστον αν υπάρχει τσιγάρο, θα πιάσει κάτι λίγα...
doomnx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ωστόσο προσφέρουν ένα κάποιο φιλτράρισμα του αέρα και λόγω της ταχύτητας της ανακύκλωσης λίγο πολύ θα περάσει ο αέρας. Τουλάχιστον αν υπάρχει τσιγάρο, θα πιάσει κάτι λίγα... Τίποτα, τίποτα δεν προσφέρουν. Είναι εκεί για να πιάσουν ένα μέρος των οσμών. Επειδή έχουν μεγαλύτερη αντίσταση, ο αέρας απλά τα παρακάμπτει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις