Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

10 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε ότι κάποιος οικείος σας δεν έχει πια τις δεξιότητες που απαιτούνται στην οδήγηση; Απλώς παρατηρήστε αν παρουσιάζει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω σημάδια. Αν ναι, τότε είναι καιρός να συζητήσετε μαζί του σοβαρά, αλλά και να ενημερώσετε τον γιατρό του:

Σταματά μέσα στην κυκλοφορία χωρίς λόγο ή αγνοεί τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν ανάβει φλας ή ανάβει για λάθος κατεύθυνση.

Πατά τη διαχωριστική λωρίδα ή οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα.

Χάνεται, αν και ο δρόμος είναι γνωστός.

Παρκάρει με λάθος τρόπο.

Δυσκολεύεται να δει τους πεζούς και τα άλλα οχήματα.

Δυσκολεύεται να στρίψει ή να κάνει προσπέραση.

Νυστάζει ή μπορεί να τον πάρει ο ύπνος ενώ οδηγεί.

Δεν έχει πια καλή κρίση.

Παθαίνει μικροατυχήματα ή γλιτώνει «παρά τρίχα».

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

@Joshua21

περα απο κανα δυο περι στροφων και υπνου ολα τα αλλα τα κανουν καθημερα οι περισσοτεροι εν γνωση τους ! :P

Δημοσ.

Από περιέργεια, αν θα έπρεπε να είσαι συνοδηγός σε ένα ταξίδι και να διαλέξεις οδηγό ανάμεσα σε αυτούς τους 2(πατέρα και γιο), ποιον θα διάλεγες? ;)

Νομίζω σε ταξίδι τον πατέρα καθαρά λόγω εμπειρίας/μικρότερης πιθανότητας για κάτι απότομο, μεσα στην πολη που χρειάζεται να εισαι σε εγρήγορση μάλλον το γιο...

Δημοσ.

@Joshua21

περα απο κανα δυο περι στροφων και υπνου ολα τα αλλα τα κανουν καθημερα οι περισσοτεροι εν γνωση τους ! :P

Δε διαφωνώ, το θέμα όμως είναι αυτοί που τα κάνουν εν αγνεία τους ;)

Νομίζω σε ταξίδι τον πατέρα καθαρά λόγω εμπειρίας/μικρότερης πιθανότητας για κάτι απότομο, μεσα στην πολη που χρειάζεται να εισαι σε εγρήγορση μάλλον το γιο...

Εγώ θα διάλεγα τον πατέρα σε κάθε περίπτωση. Πιστεύω πως μερικά ms παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά στην εμπειρία.

Δημοσ.

για να βγαινεις στη συνταξη σημαινει οτι εισαι ακαταλληλος πια για εργασια.

οπως δε θες να πιλοταρει αεροπλανο 80χρονος,γιατι να θες να οδηγαει αυτοκινητο διπλα σου?

ελπίζω να καταλαβαίνεις πως είσαι υπερβολικός. Εκτός και αν τρολλάρεις.

Ένας άνθρωπος μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται στα 18, σε 35 χρόνια δουλειάς θα είναι στα 53. Αν βγει με μειωμένη στα 25 θα είναι 43. Με τους νόμους που υπήρχαν για ανήλικα τέκνα έβγαιναν και στα 20, δε ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό, άρα 38. Ένας άνθρωπος που βγαίνει στη σύνταξη σε αυτές τις ηλικίες γιατί είναι ακατάλληλος? Δηλαδή ένας αλεξιπτωτιστής μέχρι πότε πρέπει να δουλεύει? στα 65 θα πηδάει από αεροπλάνα? ή θα μάθει τότε να κανει κατι διαθορετικό? Ένας βατραχάνθρωπος μέχρι πότε? ένας πυροσβέστης? ένας πιλότος μαχητικού αεροσκάφους? και πολλοί άλλοι...

Γενικά το ότι βγαίνεις στη σύνταξη δε σημαίνει πως είσαι ακατάλληλος για εργασία, μπορεί να βγεις γιατί απλά σε συμφαίρει να βγεις. Ακόμη και οικονομικά ορισμένες φορές.

ο νέος μπορεί να έχει καλύτερα αντανακλαστικά, όχι πάντα βέβαια ( πχ εγώ είμαι μικρότερος από τον αλόνσο, δε σημαίνει πως έχω και καλύτερα αντανακλαστικά), αλλά μπορεί αν χρειαστεί κάτι να παγώσει στη θέση του και να μη μπορέσει να αντιδράσει, ενώ ένας έμπειρος μπορεί να αντιδράσει καλύτερα ή ακόμη και να προβλέψει κάποιες περιπτώσεις.

Γενικά δε νομίζω πως υπάρχει κανόνας για το ποιος είναι καταλληλότερος σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο κάθε άνθρωπος/οδηγός είναι ξεχωριστός και δε μπορούμε να τους ομαδοποιήσουμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι κοντοζυγώνουν τα ήντα τους τσούζει...  :-D

για το τυπικό εγώ ειμαι 26

Καθολου δεν με τσουζει στα 56 μου γιατι νοιώθω μια χαρα και η εμπειρια μου σε σχεση με των παιδιων μου μεταξυ 22-26 με βοηθαει πιο πολύ ισως από τα δικα τους παλι ισως καλυτερα αντανακλαστικα

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...