Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικα τι ισχευει με την διαγραφη φοιτητών μετα από μερικα χρονια χωρις να εχουν παρει πτυχιο ? Εχει υλοποιηθεί διαγραφη φοιτητών ?

Κατι εχω ακουσει ότι οποιος εργαζεται μπορει να ζητησει "επεκταση" του  χρονου σπουδων

Κατι για μειωμενη φοιτηση ή καπως ετσι νομιζω εχω ακουσει

Οποιος ξερει ας βοηθησει .

Ευχαριστω

Δημοσ.

αρχίζει να εφαρμόζετε 

ναι γίνετε να διακόψεις τις σπουδές (και όχι μόνο για λόγους εργασίας) και μετά να συνεχίσεις (γίνετε με χαρτί- αίτηση)

να κάνεις λιγότερα χρόνια δεν το εχω ξανακούσει 

Δημοσ.

Τελικα τι ισχευει με την διαγραφη φοιτητών μετα από μερικα χρονια χωρις να εχουν παρει πτυχιο ? Εχει υλοποιηθεί διαγραφη φοιτητών ?

Κατι εχω ακουσει ότι οποιος εργαζεται μπορει να ζητησει "επεκταση" του  χρονου σπουδων

Κατι για μειωμενη φοιτηση ή καπως ετσι νομιζω εχω ακουσει

Οποιος ξερει ας βοηθησει .

Ευχαριστω

Ναι, γινεται. Λέγεται μερική φοίτηση. Αν εργάζεσαι πάνω απο 20 ώρες την εβδομάδα σου δίνει το διπλάσιο χρόνο να τελειώσεις τη σχολή.

Έχω κάνει αίτηση και ξέρω.

Δημοσ.

Ναι, γινεται. Λέγεται μερική φοίτηση. Αν εργάζεσαι πάνω απο 20 ώρες την εβδομάδα σου δίνει το διπλάσιο χρόνο να τελειώσεις τη σχολή.

Έχω κάνει αίτηση και ξέρω.

Σε ευχαριστω.Μπορεις να μου πεις την διαδικασια ?? Θελω για την κορη μου που εργαζεται πληρες ωραριο και θελω να κρατησει την φοιτιτικη ιδιοτητα μεχρι του χρονου που δινει πανελλήνιες η μικρη μηπως εχει καποιο πλεονεκτημα σε μεταγραφες.

Όταν λες διπλασιο χρονο από τα ετη σπουδων ή από την νομιμη προσαυξηση τους  για να μην γινει διαγραφη ?

Δημοσ.

Παίρνεις χαρτί με ένσημα απο το ΙΚΑ και βεβαίωση εργοδότη και μετά κάνεις μια αυτοσχέδια αίτηση στη γραμματεία της σχολής.

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνεις χαρτί με ένσημα απο το ΙΚΑ και βεβαίωση εργοδότη και μετά κάνεις μια αυτοσχέδια αίτηση στη γραμματεία της σχολής.

Ευχαριστω.Για το τι ενοεις διπλασιο χρονο αν μπορεις πες μου

Η απαντηση στην αιτηση είναι αμμεση ή σχετικα γρηγορη τουλάχιστον ?

Δημοσ.

Αν η κανονική φοίτηση κρατάει 4 χρόνια, σου δίνει 8.

Απάντηση θα πάρεις όταν γίνει το συμβούλιο του ΤΕΙ που θα εξετάσει την αίτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν η κανονική φοίτηση κρατάει 4 χρόνια, σου δίνει 8.

Απάντηση θα πάρεις όταν γίνει το συμβούλιο του ΤΕΙ που θα εξετάσει την αίτηση.

Σε ευχαριστω .Για ΑΕΙ ενδιαφέρομαι αλλα μαλον το ιδιο ισχυει . Προφανως επειδή εργαζεται μπορω να κανω εγω την αιτηση με θεωρημενη εξουσιοδοτηση ?

Δημοσ.

Σε ποιο έτος είναι η κόρη σου τώρα?Πόσα χρόνια σπουδάζει? Άλλο πράγμα η φοιτητική ιδιότητα που γράφεις στον τίτλο και άλλο το διάστημα σπουδών. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Η φοιτητική ιδιότητα χάνεται αυτόματα με την συμπλήρωση 6 ετών φοίτησης(για τετραετής σχολές)...αυτό ίσχυε πάντα και ισχύει και σήμερα. Το δυνατό διάστημα σπουδών και πιθανή διαγραφή είναι κάτι άλλο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

ΥΓ Επίσης το ΑΝ (τεράστιο αν) εφαρμοστεί η εκκαθάριση των μητρώων και των καταλόγων που λένε από Σεπτέμβρη είναι μεγάλη συζήτηση. 

Δημοσ.

Ρωτα στην γραμματεια του ΑΕΙ για σιγουρα, δεν νομιζω να το κανουν ολοι. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν ημουν στο Καποδιστριακο που μια καθηγητρια μου την ειχε πει μπροστα σε ολους πως "το συγκεκριμενο πανεπιστημιο ειναι πληρους φοιτησης" και αμα θελω να δουλευω ειναι δικο μου προβλημα, δεν μπορω λεει να τα εχω και τα δυο.

Στην πραξη παντως δεν νομιζω να εχουν αρχισει τις διαγραφες, ο αδερφος μου που ειναι τωρα 2ο ετος (Καποδιστριακο επισης) λεει υπαρχουν διαφοροι που ειναι 10 χρονια εκει μεσα.

Δημοσ.

Στο Καποδιστριακο είναι και η κορη μου και μπηκε το ακαδημαϊκο ετος 2005-2006 και ουσιαστικα "τα εχει παρατησε" και δεν προκειται να συνεχισει αλλα θελω αν μπορει να κρατησει την φοιτητικη ιδιοτητα μεχρι να αρχισει το ακαδημαϊκο 2015-2016 που ελπιζω να μπει η μικρη που θα παει Γ Λυκειου από Σεπτεμβρη μηπως εχει και πιθανον να εχει καποιο "πλεονεκτημα" σε τυχον μεταγραφη που θα χρειαστεί

Δημοσ.

Aν εφαρμοστεί ο νόμος από Σεπτέμβρη διαγράφεται το καλοκαίρι του 2015 από την σχολή οπότε δύσκολα να προλάβετε δυστυχώς.(λέω και πάλι τεράστιο ΑΝ)

Η μερική φοίτηση δεν νομίζω ότι θα ισχύει στην περίπτωση τόσο παλιών φοιτητών...μόνο για καινούργιους.

Το να ξεκινήσει μερική φοίτηση κάποιος που είναι στο 9ο-10ο έτος δεν έχει λογική.Μέχρι πότε θα απλωθεί μετά μέχρι τα 12 έτη??

Περιμέντε τον Σεπτέμβριο και θα φανεί...ακόμα και να εφαρμοστεί την κόρη σου δεν την επηρεάζει για το έτος που ξεκινάει οπότε μπορεί μέσα στον χρόνο με εκλογές (κατά 90% θα έχουμε εκλογές) να μην εφαρμοστεί μετά και έτσι να αλλάξει πάλι ο νόμος μέχρι του χρόνου του καλοκαίρι.(ειδικά ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα να κρατήσει τέτοιο νόμο...είναι από τους νόμους που τους καταργεί χωρίς το παραμικρό οικονομικό ή πολιτικό κόστος και ευχαριστεί πόσον κόσμο όπως εσύ και η οικογένεια σου π.χ)

ΥΓ Τώρα που ξαναδιάβασα τον νόμο είναι λίγο άδικος για αυτούς που μπήκανε το 2007 καθώς έχουν την ίδια διορία με αυτούς που μπήκαν το 2004! Και οι δύο διαγράφονται το 2015...αλλά ο πρώτος με δυνατότητα 8 ετών και ο δεύτερος με δυνατότητα 11 ετών!!!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το κοβω να τον εφαρμοζουν, εδω περυσι εκαναν απεργιες για κανενα τριμηνο, αυτο θα κοιταξουν? Το ακουω εδω και 4-5 χρονια οτι θα γινει αυτο αλλα στην Ελλαδα ειμαστε... Τωρα ισως ειναι ατυχη η κορη σου και γινουν ξαφνικα τυπικοι του χρονου, τι να πω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...