Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και ποιος θα δουλεύει, προσέχει, τρέχει κλπ?

Και με τι κεφάλαιο;
Τι κεφαλαιο θα θέλει για να αγοράσει ενα λοστό για να ανοιξει μια επιχείρηση;
  • Like 7
Δημοσ.

Αρχίσατε? φτιάχνω καφε και έρχομαι να τα απολαύσω

Τι κεφαλαιο θα θέλει για να αγοράσει ενα λοστό για να ανοιξει μια επιχείρηση;

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ (άν μπεί κάποιος λογιστής όντως) έχω να ρωτήσω κάτι... έστω ότι προμηθεύομαι απο το εξωτερικό ας πούμε τηλέφωνα.

και μετά  τα νοικιάζω με συνδρομή. 

πχ τηλέφωνο για 3 μήνες με 10 € τον μήνα...(μέσα και ο ΦΠΑ σε αυτά τα 10€ = άρα θα αποδίδω έτσι τον ΦΠΑ -τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι εγώ :P- )

εγώ θα πρέπει κατα την εισαγωγή (τα αγοράζω απο ευρωπαϊκή χώρα) να πληρώσω "επιπλέον" ΦΠΑ  βάση της λιανικής αξίας των τηλεφώνων αυτών στην χώρα μας; και αν ναι πρέπει να τον αποδώσω επιτόπου κατά την εισαγωγή η αφού τα πουλήσω (κάποια στιγμή) όπου θα πληρώσω ΦΠΑ βάση της τιμής που θα τα πουλήσω; 

μην με ρωτάτε γιατι να νοικιάζω τηλέφωνα κτλ ειναι τυχαίο παράδειγμα (δεν θέλω να νοικιάζω τηλέφωνα δηλαδή)που απλά έχει ίδια "μηχανική" με αυτό που σκέφτομαι να κάνω. 

Υ.Γ άλλαξα το μέγεθος κτλ στην γραμματοσειρά μπας και το προσέξει όντος κάποιος λογιστής που κάνει απλά scroll down :P 

Δημοσ.

Αν αγοράσεις από ΕΕ με εταιρικό ΑΦΜ που το έχεις δηλώσει για αγορές από το εξωτερικό (το κάνει ο λογιστής αυτό) σου αφαιρούν το ΦΠΑ. Μετά δηλώνει ο λογιστής την αγορά εδώ. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει, δεν είμαι και λογιστής :-)

Δημοσ.

Αγοράζεις απέξω χωρίς ΦΠΑ, κάνεις τις πωλήσεις σου, εισπράττεις το ΦΠΑ από τις πωλήσεις, και στην συνέχεια όταν στο ζητήσουν τους το δίνεις.

Όσο για τον T.S... Είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις τέτοια κίνηση χωρίς εμπειρία;

Εννοώ... Και το τζόκερ να πιάσω, 24 είμαι, επιχείρηση με απειρία δεν θα άνοιγα...

Δημοσ.

Εγώ (άν μπεί κάποιος λογιστής όντως) έχω να ρωτήσω κάτι... έστω ότι προμηθεύομαι απο το εξωτερικό ας πούμε τηλέφωνα.

και μετά  τα νοικιάζω με συνδρομή. 

πχ τηλέφωνο για 3 μήνες με 10 € τον μήνα...(μέσα και ο ΦΠΑ σε αυτά τα 10€ = άρα θα αποδίδω έτσι τον ΦΠΑ -τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι εγώ :P- )

εγώ θα πρέπει κατα την εισαγωγή (τα αγοράζω απο ευρωπαϊκή χώρα) να πληρώσω "επιπλέον" ΦΠΑ  βάση της λιανικής αξίας των τηλεφώνων αυτών στην χώρα μας; και αν ναι πρέπει να τον αποδώσω επιτόπου κατά την εισαγωγή η αφού τα πουλήσω (κάποια στιγμή) όπου θα πληρώσω ΦΠΑ βάση της τιμής που θα τα πουλήσω; 

μην με ρωτάτε γιατι να νοικιάζω τηλέφωνα κτλ ειναι τυχαίο παράδειγμα (δεν θέλω να νοικιάζω τηλέφωνα δηλαδή)που απλά έχει ίδια "μηχανική" με αυτό που σκέφτομαι να κάνω. 

Υ.Γ άλλαξα το μέγεθος κτλ στην γραμματοσειρά μπας και το προσέξει όντος κάποιος λογιστής που κάνει απλά scroll down :P

Δεν πληρώνεις ΦΠΑ για την εισαγωγή , δηλώνεται σαν ενδοκοινοτική συναλλαγή.

Στην ενοικίαση ή πώληση ή οτιδήποτε άλλο, εισπράττεις ΦΠΑ.

Για άλλα έξοδα με εκπιπτόμενο ΦΠΑ πληρώνεις ΦΠΑ κατά την αγορά - λήψη υπηρεσίας.

Περιοδικά, (ανά τρίμηνο αν είσαι προσωπική επιχείρηση ή ελ. επαγγελματίας, ανά μήνα αν έχεις Γ κατηγορίας βιβλία),

υποβάλλεται η περιοδική δήλωση ΦΠΑ,

που χοντρά χοντρά κάνει σούμα του ΦΠΑ πωλήσεων που εισέπραξες μείον τον εκπιπτόμενο ΦΠΑ που πλέρωσες μείον τυχόν πιστωτικό υπόλοιπο από την προηγούμενη δήλωση.

Αν το άθροισμα είναι αρνητικό, το πιστωτικό υπόλοιπο μεταφέρεται στην επόμενη περιοδική (δεν παίρνεις λεφτά πίσω),

αν είναι χρεωστικό , το πλερώνεις (μέχρι 2 μηνιαίες δόσεις αν είναι τριμηνιαίες οι δηλώσεις, ντούκου αν είναι μηνιαίες).

Αυτά περί ΦΠΑ.

Σημείωση : Στα νομοσχέδια που ψηφίζανε αυτό το διάστημα, νομίζω μπήκε διάταξη που λέει ότι μπορεί να βγουν εκτός συστήματος ΦΠΑ -αν θέλουν- όσοι έχουν τζίρο μέχρι 10 χιλιάρικα.

Η φουστιά είναι , ότι πληρώνεις κανονικά ΦΠΑ για τις αγορές εσωτερικού, αλλά δεν επιστρέφεται πίσω, ενώ για τις πωλήσεις σου δεν βάζεις ΦΠΑ στα παραστατικά.

Δεν ξέρω ποιον βολεύει αυτό, ίσως μόνο περιπτώσεις σαν τη δική σου, αφού θα έχεις αγορές από εξωτερικό, να μπορείς να δίνεις χαμηλότερη τιμή στην πώληση (χωρίς το ΦΠΑ).

Γιατί αν κάποιος έχει έξοδα-αγορές με ΦΠΑ, γίνεται αυτός ο πελάτης λιανικής στην αλυσίδα, και πληρώνει ΦΠΑ χωρίς να τον εισπράττει, και αυτό σίγουρα θα αυξάνει τις τιμές πώλησης.

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν πρέπει να δημιουργηθεί νέα κλίμακα ηλιθιότητας για τις στελεχάρες του ΥΠΟΙΚ ή επαρκούν οι υπάρχουσες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...