Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αναφέρω όλο το ιστορικό, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην έχω 100% δίκιο:

Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έβαλα παραγγελία (σε γνωστή πολυεθνική με είδη σπιτιού) ένα γραφείο. Η τότε αρχική τιμή του ήταν 410 ευρώ. Επειδή ήταν περίοδος εκπτώσεων είχε -20% και άρα έφτανε στα 330 ευρώ περίπου. Ημερομηνία παράδοσης ήταν 40 ημέρες μετά της τοποθέτηση της παραγγελίας.

Στις αρχές Μαΐου (δυόμιση μήνες μετά δηλαδή) και αφού δεν είχα παραλάβει ακόμα, επικοινώνησα μαζί τους και αφού λογοφέραμε αρκετά με ενημέρωσαν ότι είχε θέμα ο προμηθευτής στο εξωτερικό και για αυτό δεν είχαν παραλάβει ακόμα. Τελοσπάντων, καταλήξαμε να μου πουν ότι θα παραλάβω τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και για την ταλαιπωρία θα μου κάνουν άλλο ένα 10% έκπτωση (δηλαδή στα 300 ευρώ).

Σήμερα, επικοινώνησα και πάλι μαζί τους (αφού δεν είχα νέα για την παραγγελία) για να με ενημερώσουν ότι έρχεται η παραγγελία από το εξωτερικό, αλλά επειδή το συγκεκριμένο γραφείο θέλει μοντάρισμα και επειδή ο μονταδόρος είναι σε άδεια, θα παραλάβω τέλος Αυγούστου. Εγώ όμως από μέσα Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα λείπω εκτός Αθηνών, επομένως πάμε για να παραλάβω τον Οκτώβρη ένα προϊόν που παράγγειλα τον Φεβρουάριο (ακόμα και μη ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο να είχα παραγγείλει θα το είχα τώρα χέρια μου εννέα μήνες μετά).

Το θέμα είναι ότι σήμερα που έψαξα λίγο το συγκεκριμένο προϊόν στο site της μαμάς εταιρείας είδα ότι βρίσκεται σε απόσυρση (για αυτό με καθυστέρησαν τόσο, προφανώς) και η τιμή ξεστοκαρίσματος είναι 200 ευρώ. Όταν τους το ανέφερα μου είπαν ότι όταν το είχα παραγγείλει η τιμή του ήταν αυτή που ήταν και είχε 20% έκπτωση και ότι συμφώνησα να παραλάβω τον Αύγουστο με άλλο ένα 10% έκπτωση (άσχετα με το αν είχα συμφωνήσει για αρχές Αυγούστου και όχι για όποτε αυτοί γούσταραν).

Το ερώτημα είναι: έχει ουσία να πιέσω/εκβιάσω για να αγοράσω στην τιμή ξεστοκαρίσματος; Αυτοί σε ποιά τιμή είναι υποχρεωμένοι να μου πουλήσουν το προϊόν, στην τιμή που είχε όταν το παράγγειλα ή στην τιμή που έχει τώρα (και με δεδομένη την ταλαιπωρία στην οποία με έβαλαν); Με ενδιαφέρει τόσο το ηθικό όσο και το νομικό σκέλος.

Δημοσ.

Αν είχε ανέβει η τιμή θα δεχοσουν να δώσεις παραπάνω ? Όχι. Άρα γιατί να δώσεις λιγότερα ?

Αν δεν σου κάνει απέσυρε την παραγγελία, μην μπεις σε διαδικασία να κάνεις μανούρα για έκπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

απο την στιγμη που η ημερομηνία παράδοσης ήταν 40 ημέρες και μεχρι να το παραλαβεις θα εχει γεννησει η γυναικα σου

τους λες ενα μεγαλοπρεπεστατο αντε γεια και αποσυρεις την παραγγελια σου χθες ..

αν για οποιοδηποτε λογο προχωρησεις εννοειται οτι πρπει να δωσεις τα λεφτα που εκανε τοτε και οχι τωρα ..

• Moderators
Δημοσ.

Αν είχε ανέβει η τιμή θα δεχοσουν να δώσεις παραπάνω ? Όχι. Άρα γιατί να δώσεις λιγότερα ?

Αν δεν σου κάνει απέσυρε την παραγγελία, μην μπεις σε διαδικασία να κάνεις μανούρα για έκπτωση.

Όπα, ξέχασα να αναφέρω κάτι σημαντικό. Όταν έβαλα την παραγγελία το Φλεβάρη είχα δώσει 100 ευρώ προκαταβολή.

Θα μπορούν κάλλιστα να μου πουν ότι δεν μου επιστρέφουν την προκαταβολή, αν ακυρώσω.

Δημοσ.

Κι εγώ πιστεύω πως έχουν δίκαιο όσον αφορά την τιμή, τόσο το πουλούσαν τόσο το αγόρασες. Το ότι μετά έπεσε η τιμή, δεν σημαίνει πως πρέπει να σου το δώσουν στην νέα τιμή.

Όμως λίγο ανήθικο βέβαια αυτό που θα πω, θα τους έκανα μανούρα για την καθυστέρηση, θα ακύρωνα αν μπορούσα την παραγγελία, επειδή φταίνε που άργησαν και θα το παράγγελνα με την νέα τιμή, στο όνομα κάποιου φίλου..

εντιντ: Δεν πρόλαβα αυτό με τα 100.. 

Δημοσ.

Α έχεις δώσει προκαταβολή.. Αν απευθυνοσουν στην προστασία καταναλωτή ? Έχεις υπογράψει χαρτί δίνοντας προκαταβολή ?

Δημοσ.

Νομίζω πως έχεις δικαίωμα να πάρεις τα 100 ευρώ πίσω. Αφού όχι μόνο δεν έκανε 40 μέρες η παραγγελία να έρθει, αλλά κατα πάσα πιθανότητα τη μέρα που την έκανες, οι τυπάδες φύτεψαν τους σπόρους του δέντρου με το οποίο θα έφτιαχναν το γραφείο. 
Ε, ξέρεις πως πάνε αυτα... πότισμα...λίπασμα...περίμενε 9 μήνες να μεγαλώσει...

• Like 1
Δημοσ.

σορρυ αλλά 9 μήνες? περιμένεις 9 μήνες για ένα γραφείο? αντε να είχαν περάσει κάνα 2 μήνες οκ αλλά 9???Πλάκα μας κάνεις? Ακύρωσε τη παραγγελία απαιτήσε τη προκαταβολή πίσω και βάλε ένα γνωστό να κάνει παραγγελία με τη καινούργια τιμή. αντε και το 2016 πάνω κάτω θα το έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δες τους όρους που έχουν σχετικά με την προκαταβολή και αν μπορείς ακύρωσε την παραγγελία και αν το θες τόσο πολύ πάρτο ξανά στα 200€. Ακόμα και αν λένε ότι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ίσως μπορέσεις να την πάρεις επειδή πρόκειται για δικιά τους υπαιτιότητα.

Βάλε και μια φωτογραφία από το γραφείο να δούμε αν άξιζε την αναμονή! :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Επικοινωνείς με το Συνήγορο καταναλωτή ή/και ΙΝΚΑ για να σου πούνε τι δικαιούσαι σε αυτή την περίπτωση. 99% θα δικαιούσαι επιστροφή της προκαταβολής με τέτοια καθυστέρηση.

2) Σύμφωνα και με αυτά που θα σου πουνε στο Συνήγορο καταναλωτή ή/και ΙΝΚΑ, να τους πεις πως λόγο μεγάλης καθυστέρησης για την εκτέλεση της παραγγελίας το προιόν θεωρείται πλέον παλίο που ακόμα και επίσημα έπεσε η αξία του. Επίσης λόγο της ταλαιπωρίας που υπέστεις το ΑΠΑΙΤΕΙΣ στη νέα τιμή + 10% έκπτωση,  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ την προκαταβολή πίσω.

3) Αν δε συμβιβαστούν προχωράς με καταγγελία στους συγκεκριμένους οργανισμούς.

4) Μη τους χαρίσεις παραπάνω χρήματα! Ακόμα καλύτερα πάρε το γραφείο απο τοπικό μαγαζί! Τέτοιου είδους πολυεθνικές είναι εντελώς γύφτικες, κλέβουν αβέρτα τους υπαλλήλους τους με χάλια συνθήκες εργασίας εκμεταλλευόμενες πλήρως της κατάσταση στην Ελλάδα.

Επεξ/σία από johnkal
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γελάω με κάποιες απαντήσεις, πραγματικά. :P

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το προϊόν θέλω να το αποκτήσω. Επομένως το να μου επιστρέψουν την προκαταβολή δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, καθώς δεν θα αποκτήσω αυτό που θέλω. Επίσης, το πρόβλημα δεν είναι οι κακές πολυεθνικές κλπ κλπ, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου (ίσα ίσα, από μόνοι τους για την πρώτη καθυστέρηση μου έκαναν επιπλέον έκπτωση). Ο σκοπός μου είναι να εντοπίσω τι δικαιούμαι τόσο ηθικώς, όσο και νομικώς. Εννοείται ότι θα ζητήσω επιπλεόν έκπτωση από την τιμή που έχω συμφωνήσει να πληρώσω, το θέμα μου είναι αν αξίζει να το φτάσω «στα άκρα» εκβιάζοντας με ινκα/συνηγόρους/δυσφημίσεις σε fora κλπ, προκειμένου να πάρω την τωρινή τιμή του προϊόντος.

Θα επικοινωνήσω με την ΓΓΚ αργότερα σήμερα να δω τι θα μου πουν κι αυτοί.

Απορώ πως κρατήθηκες τόσο καιρό!! Πρέπει να είναι και γαμώ το γραφείο!

Βάλε και μια φωτογραφία από το γραφείο να δούμε αν άξιζε την αναμονή! :P 

Ε, είναι κουκλίστικο, δεν θα ασχολιόμουν τόσο σε άλλη περίπτωση. Είναι ξύλινο με γυαλί στα πλαϊνά. Δεν μπορώ να δώσω φωτογραφία, γιατί θα βρείτε ποιά εταιρεία είναι και δεν θέλω να τους δυσφημίσω (ακόμα :P).

• Like 1
Δημοσ.

Ηθικά ξέρεις και ο ίδιος τι δικαιούσαι, γι' αυτό άνοιξες το θέμα. Νομικά θα μάθεις απο το ΙΝΚΑ. 

Δεν είναι εκβιασμός να κυνηγήσεις κάτι μέσω ΙΝΚΑ ΑΝ το δικαιούσαι.

Το ίδιο και αν γράψεις τα παράπονα σου σε ένα forum, αντιθέτως, θα βοηθήσεις τους υπόλοιπους στις μελλοντικές τους αγορές και ταυτόχρονα  θα δώσεις στον έμπορο το βήμα να βελτιωθεί.

Για το αν αξίζει να ασχοληθείς με το ΙΝΚΑ και γενικότερα με αυτό το γραφείο εξαρτάται απο την τσέπη και τον αυτοσεβασμό. Προσωπικά μετά απο τέτοια καθυστέρηση όσο και να μ' άρεσε κάτι θα το παρατούσα.. σιγά μη παρακαλούσα κι' όλας. Απ' ότι καταλαβαίνω όμως θα έδινες και τη ζωή σου γι' αυτό!! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...