Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα σας πω τους δικούς μου λόγους που ενώ έχω δίπλωμα 4 χρόνια ξεκίνησα να οδηγώ τον φεβρουάριο...

1ον νομίζεις ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι για να αποφύγεις ατύχημα, φοβάσαι και λογικό και γενικά ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος.

2ον αν βάλεις Ν τρως κορναρίσματα με το που ανάψουν φανάρια κτλ με αποτέλεσμα να αγχώνεσαι περισσότερο και να μη μπορείς να συγκεντρωθείς που στην αρχή είναι απαραίτητο.

3ον αν πας αργά σε βρίζουν, κορνάρουν κτλ γενικά κινήσεις που γίνονται μόνο αν είσαι γυναίκα...

4ον δε μας αναγκάζει κάτι. όταν αναγκαστούμε θα το πάρουμε.

5ον ο τρόπος που οδηγούν οι άλλοι. ακόμα και τώρα που οδηγώ κάθε μέρα συγχίζομαι και σκέφτομαι χριστέ μου πότε θα σκοτωθώ με τους μαλάκες που κυκλοφορούν.

Φοβόμουν τόοοοοσο πολύ το ότι δε θα μπορώ να αντιδράσω και μαλακία να κάνει ο άλλος οπότε αυτό, δεν ήθελα με τίποτα να τρακάρω...

Οι περισσότεροι από τους λόγους που παραθέτεις ισχύουν για όλους τους νέους οδηγούς και το γαμ@σταυρίδι όταν οδηγάς είναι καθολικό ανά τον κόσμο(μόνο η συχνότητα αλλάζει).

Προσωπικά ο λόγος που συνάντησα τις περισσότερες φορές ήταν το βόλεμα.

Πολύ απλά οι γυναίκες βασιζόντουσαν στους άντρες για σωφέρ και όταν τις έλεγα ότι και αυτές ξέρουν να οδηγούν,το πήγαιναν στο "αντρικές δουλειές" και στο πολύ περισσότερο ύπουλο "το-παίζω-γατούλα--που-αφήνει-τον-μάτσο-άντρα-να-οδηγήσει".

Από την μάνα μου, που έχει τα ίδια χρόνια το δίπλωμα με τον πατέρα μου και συγκρίσιμη εμπειρία, μέχρι τις διάφορες κοπελιές στην ζωή μου(φίλες,σχέσεις,συγγενείς).

Δημοσ.

Απ'οτι καταλαβα, υπαρχουν 2 υποπεριπτωσεις:

- να ξερει οδηγησει, αλλά να μην οδηγεί

- να μην ξέρει καθολου

Το να μην ξερει καθολου, είχα κατά νου οταν ανοιγα το θεμα.

Το να ξερει και να μην οδηγει, ειναι κι αυτο μια αποψη.

Αλλα δεν με 'προβληματισε' τοσο, το να αποφευγει μια γυναικα να οδηγησει, ενω ξερει.

Με 'προβληματισε' να μην ξέρει καθολου, και να μην θελει να μάθει.

Δημοσ.

Θα ήθελα να αναλύσουμε λίγο το θέμα του τίτλου.

Γιατί πιστεύετε, ότι ένα σεβαστό ποσοστό από ενήλικες γυναίκες δεν οδηγούν;

Ποιοι είναι οι λόγοι, και τι σημαίνει αυτό;

γιατι δεν εχω λεφτα για αμαξι,

γιατι και να ειχα σιγα μην τα ξοδευα σε βενζινες ενω μπορω να κινουμε με συγκοινωνιες

γιατι δεν εχω διπλωμα και για να παρω διπλωμα πρεπει να εχω αυτοκινητο για να κανω εξασκηση (ετσι παει εδω)

γιατι δεν ειναι οικολογικο

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι η συγκοινωνία σε όλες τις πόλεις τόσο τακτική.

Και δίπλωμα μπορείς να πάρεις χωρίς να έχεις οδηγήσει πριν, δεν είναι δα πυρηνική φυσική.

Δημοσ.

Οταν πρώτο άρχισα πριν 11 χρονια ειχα πολλές τραυματικές εμπειρίες στο τιμόνι, και τις περισσότερες φορες δεν έφταιγα εγω, εχω φάει άκυρο βρισίδι,χυδαίο βρισίδι. Χειρονομίες ,απειλές, φτύσιμο και κλωτσιες.ειδικα απο ταξιτζήδες,πρόσφατα ήρθε ένας και μ έλεγε εισαι καραπουταναρα και τέτοια.ημουν με μια φίλη μου και ανατωτιομασταν γιατι το έκανε αυτο μιας και δεν είχε προηγηθεί τιποτα ουτε ειχα κανει μαλακια. Μια αλλη φορά έβρισα εναν που πέρασε με στοπ και κόντεψε να πέσει πάνω μου και ήρθε και με έλεγε μπάζο, με έφτυνε και κλοτσούσε το αμάξι.και πολλα αλλα παραδείγματα απο τα οποία συμπεραίνω οτι δεν μας θελουν στο τιμόνι.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι η συγκοινωνία σε όλες τις πόλεις τόσο τακτική.

Και δίπλωμα μπορείς να πάρεις χωρίς να έχεις οδηγήσει πριν, δεν είναι δα πυρηνική φυσική.

δεν ζω στην ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ γνώρισα τώρα πρόσφατα 3 γυναίκες και οι 3 δεν ξέρουν. η μία από αυτές είναι ξεκάθαρη περίπτωση που θέλει σωφέρ να κάνει τη βρωμοδουλεια προκειμένου να φτάνει στον προορισμό της ατσαλάκωτη. η άλλη απλώς βαριέται να κάνει οτιδήποτε άλλο που δεν έχει σχέση με χορό και ψώνια. για την τρίτη δεν ξέρω.

Δημοσ.

Χαλάρωσε φίλε κι εγω εχω κανει τον σοφέρ σε γκόμενους αλλα δεν παραπονιέμαι.

καμία δεν είναι γκόμενα. φίλες της γυναίκας μου είναι. χαλαρός είμαι . μια χαρά. ρωτάει ο φίλος λόγους και αυτοί είναι δυο που είδα εγώ. παραπονέθηκε κανείς ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...