Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί είναι στο rna dna μας ριζωμένη βαθιά η νοοτροπία όπου λέει ότι εκεί πάνε όλοι να πάω και εγώ να το παίξω τρεντυ και ότι άλλο ικανοποιεί το εγώ μου και να δείξω κάνοντας και ανάρτηση στο φβ ότι πήγα. Αλλά όταν πάω και ο άλλος έχει δώσει τα μαλλιά τις κεφαλής του να την φτιάξει εγώ απαιτώ να μπω μέσα τσάμπα γιατί είμαι μάγκας και βέβαια έχοντας δίπλα άλλες 10 φρεε παραλίες. Πασ κάπου δεν σου αρέσει ζητάνε να πληρώσεις φεύγεις και πας αλλού αν δε σου αρέσει.και φτάνει ποια αυτή η μοιρολατρία με τους νόμους από τη στιγμή που το έχει νοικιάσει το κάνει ότι θέλει.

Παράδειγμα εδώ κρητη παραλία χωρίς πρόσβαση από πουθενά κάθεται ο άλλος σκάβει κάνει σκαλοπάτια αδειάζει τις πέτρες βάζει άμμο την κανει τέλεια και θα πας εσύ να του πεις κύριε εγώ ήρθα να μπω τσάμπα γιατί έτσι λέει ο νόμος ε δεν θα σε βάλει φίλε μέσα ότι και να κανεις.

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Amwn_ra είναι λάθος η λογική σου αν την εφαρμόζεις σε παραλίες. Δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα κοινής λογικής και δικαιωμάτων του πολίτη. Αντίθετα σε υποστηρίζω 100% αν την εφαρμόζεις σε ιδιωτικό χώρο (π.χ. κάνεις ένα χώρο bar με πισίνα, κλπ, κλπ). 

Είμαι υπερ της άποψης να μπορεί κάποιος ιδιώτης να καθαρίζει και να εκμεταλλεύεται μακροχρόνια μια παραλία ΑΛΛΑ όχι να την κλείνει εις όφελος του και πάντα η εκμεταλλευση να γίνεται σε συνεργασία με το δήμο. Βάλε τις ομπρελίτσες σου στη νόμιμη απόσταση απο τη θάλασσα, βάλε τις ντουζιέρες σου, βάλε τις καντίνες σου, αλλά μην τολμήσεις να μου ζητήσεις εισιτήριο, σου δάγκωσα τον καρίτσαφλο. Εννοείται οτι αν με δεις να χρησιμοποιώ τη ντουζιέρα ή τα αποδυτήρια σου πρέπει να μου ζητήσεις χρήμα και καλά θα κάνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία αλλά μπορεί να υπάρξει ιδιωτική πρόσβαση. Δηλαδή ο δρόμος που οδηγεί σε παραλία να είναι ιδιωτικός, αλλά αν κάποιος κατέβει κατσάβραχα ή έχει πρόσβαση από τη θάλασσα κανείς δεν μπορεί να τον διώξει.

Δημοσ.

Γιατί είναι στο rna dna μας ριζωμένη βαθιά η νοοτροπία όπου λέει ότι εκεί πάνε όλοι να πάω και εγώ να το παίξω τρεντυ και ότι άλλο ικανοποιεί το εγώ μου και να δείξω κάνοντας και ανάρτηση στο φβ ότι πήγα. Αλλά όταν πάω και ο άλλος έχει δώσει τα μαλλιά τις κεφαλής του να την φτιάξει εγώ απαιτώ να μπω μέσα τσάμπα γιατί είμαι μάγκας και βέβαια έχοντας δίπλα άλλες 10 φρεε παραλίες. Πασ κάπου δεν σου αρέσει ζητάνε να πληρώσεις φεύγεις και πας αλλού αν δε σου αρέσει.και φτάνει ποια αυτή η μοιρολατρία με τους νόμους από τη στιγμή που το έχει νοικιάσει το κάνει ότι θέλει.

Παράδειγμα εδώ κρητη παραλία χωρίς πρόσβαση από πουθενά κάθεται ο άλλος σκάβει κάνει σκαλοπάτια αδειάζει τις πέτρες βάζει άμμο την κανει τέλεια και θα πας εσύ να του πεις κύριε εγώ ήρθα να μπω τσάμπα γιατί έτσι λέει ο νόμος ε δεν θα σε βάλει φίλε μέσα ότι και να κανεις.

για να φτιαξει τις δικες του εγκατασασεις οχι την ειδια την παραλια . . .Δεν σου ειπα να μπεις μεσα και να χρησιμποιεις τις ξαπλοστρες την ντουζιερα κτλπα κτλπα . . .

Η παραλιες ειναι δημοσιες τελος

Amwn_ra είναι λάθος η λογική σου αν την εφαρμόζεις σε παραλίες. Δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα κοινής λογικής και δικαιωμάτων του πολίτη. Αντίθετα σε υποστηρίζω 100% αν την εφαρμόζεις σε ιδιωτικό χώρο (π.χ. κάνεις ένα χώρο bar με πισίνα, κλπ, κλπ). 

Είμαι υπερ της άποψης να μπορεί κάποιος ιδιώτης να καθαρίζει και να εκμεταλλεύεται μακροχρόνια μια παραλία ΑΛΛΑ όχι να την κλείνει εις όφελος του και πάντα η εκμεταλλευση να γίνεται σε συνεργασία με το δήμο. Βάλε τις ομπρελίτσες σου στη νόμιμη απόσταση απο τη θάλασσα, βάλε τις ντουζιέρες σου, βάλε τις καντίνες σου, αλλά μην τολμήσεις να μου ζητήσεις εισιτήριο, σου δάγκωσα τον καρίτσαφλο. Εννοείται οτι αν με δεις να χρησιμοποιώ τη ντουζιέρα ή τα αποδυτήρια σου πρέπει να μου ζητήσεις χρήμα και καλά θα κάνεις.

αυτο ακριβως! ευγε

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία αλλά μπορεί να υπάρξει ιδιωτική πρόσβαση. Δηλαδή ο δρόμος που οδηγεί σε παραλία να είναι ιδιωτικός, αλλά αν κάποιος κατέβει κατσάβραχα ή έχει πρόσβαση από τη θάλασσα κανείς δεν μπορεί να τον διώξει.

ιδιοτικοι δρομοι δν υπαρχουν

απο οσο ξερω οι ''ιδιοτικοι'' δρομοι ειναι μερος ενος οικοπεδου πχ που για να υπαρχει προσβαση αναγκαζονται να το κανουν δρομο προφανως αυτο το μερος του δρομου ανηκοι στον ιδιοκτητη του ''οικοπεδου'' που βρισκετε

πριν πας εκει κατω εχεις περασει καμμια 10αρια free παραλιες και κει που ησουν ακριβως διπλα ελευθερη.

οργανωμενη=καποιος πληρωσε καποια χιλιαδες χιλιαρικα για να κανει την δουλεια(καθαρισμους,μισθοδοσια,ασφαλεια,ντουζιερες,αποδυτηρια κτλ) των πτωχευμενων δημων στην πτωχευμενη χωρα.

υ.γ οι παραλιες πλεον πουλιουνται για χ χρονια σαν ενοικιαση-παροχη υπηρεσιων ενα πραγμα,

ο λαος αποφασισε και εχει και συνεχεια...

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG6381

Η παράκτια έκταση αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα χρόνια, ενώ δίνεται η δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης της παραλίας, παρόλο που σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».

το εχω ξανακουσει αυτο αλλα δεν εχω παρακολουθησει το θεμα 

παρολο αυτα η αγοραπωλησια αυτη δεν εχει να κανει με τον δημο τον οποιο και επικαλεστηκαν σητν προκοιμενη περιπτωση αλλα οπως συμπληρωσες και εσυ  . . .

απο που είσαι;

Ναι, και πριν πάλι πλήρωνες, όπως και πληρώνεις και τωρα στην πλαζ της Βουλιαγμένης, του Αστέρα, της Βούλας, κτλ

ειμαι κατοικος στα δυτικα προαστια

δεν το ξερω το θεμα δν ξερω τι σημβαινει οποτε δεν μπορω να σε αμφισβητησω

Δημοσ.
ιδιοτικοι δρομοι δν υπαρχουν

απο οσο ξερω οι ''ιδιοτικοι'' δρομοι ειναι μερος ενος οικοπεδου πχ που για να υπαρχει προσβαση αναγκαζονται να το κανουν δρομο προφανως αυτο το μερος του δρομου ανηκοι στον ιδιοκτητη του ''οικοπεδου'' που βρισκετε

Αττική Οδός says nope

έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα;

Δημοσ.

Αττική Οδός says nope

έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα;

η αττικη οδος ομως ειναι μια αλλη περιπτωση και ειναι και αυτοκινητοδρομος οχι απλως δρομος,

υποτιθεται οτι την εκμεταλευονται οι εργολαβοι που ανελαβαν να την φτιαξουν ωστε να βγαλουν το κεφαλαιο που υποτιθεται εβαλαν

διορθωσεμε αν κανω λαθος

ναι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ελάτε στην εύβοια να δείτε τί έχουν κάνει ιδιώτες που δεν το έχουν κάνει ξενοδοχεία. έχουν κλείσει την παραλία ως μέρος της αυλής τους (γιατί την έχουμε μεγαλυτερη) και την έκαναν δικό τους μίνι λιμένα για τις βαρκούλες τους και φυσικά όσο μεγαλύτερη βλάστηση με σκοπό να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις αδιάκριτες ματιές. κάποιοι το πήγαν και ένα βημα παραπέρα βάζοντας το γνωστό παρεκκλήσι πλέον προκειμένου να εχουμε και πολεοδομική νομιμότητα.

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ.

πριν πας εκει κατω εχεις περασει καμμια 10αρια free παραλιες και κει που ησουν ακριβως διπλα ελευθερη.

οργανωμενη=καποιος πληρωσε καποια χιλιαδες χιλιαρικα για να κανει την δουλεια(καθαρισμους,μισθοδοσια,ασφαλεια,ντουζιερες,αποδυτηρια κτλ) των πτωχευμενων δημων στην πτωχευμενη χωρα.

υ.γ οι παραλιες πλεον πουλιουνται για χ χρονια σαν ενοικιαση-παροχη υπηρεσιων ενα πραγμα,

ο λαος αποφασισε και εχει και συνεχεια...

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG6381

Η παράκτια έκταση αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα χρόνια, ενώ δίνεται η δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης της παραλίας, παρόλο που σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».

καλα διπλα απ'το yabanaki δεν το λες και παραλία.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα λέτε. Αυτό το πράγμα που δεν το λέτε παραλία, είναι η παραλία χωρίς να έχει σκάσει κάποιος ένα φορτηγό λεφτά για να την φτιάξει. ΑΝ δεν τα είχε σκάσει, θα ήταν αυτό το χάλι που είναι τσάμπα. Οπότε προφανώς η είσοδος είναι για να κάτσει να ασχοληθεί να είναι ανθρώπινη η παραλία. Εναλλακτικές επιλογές που θα μπορούσαν να υπάρχουν:

• Να πλήρωνε ο Δήμος για να είναι σε αυτή την ποιότητα η παραλία, όμως όλοι οι πολίτες του Δήμου θα φώναζαν γιατί θα πλήρωναν ένα μεγάλο ποσό για να πηγαίνει ο κάθε άσχετος. Για αυτό για τους πολίτες του Δήμου υπαρχει συμβολική χρέωση
  • Να μην πλήρωνε κανείς και να ήταν χάλια όπως οι παραλίες πριν και μετά
  • Να πληρωνόταν απο τους φόρους όλων, πάλι όμως θα ήταν άδικο να πληρώνουν όσοι στην Ελλάδα δεν θα πάνε ποτέ. Φαντάσου να πλήρωνες φόρους παραλιών σε όλη την Ελλάδα και να ζούσες ξέρω γω στις Πρέσπες. Και πάλι όμως δεν δεν θα έβρισκες να κάτσεις γιατί θα είχε ασφυκτικά άπειρο κόσμο στο σημείο να είναι ξανά άχρηστη σαν παραλία. Πόσο μάλλον όταν έχεις παραλίες για 20.000 άτομα στην Αττική, ενώ απευθύνονται σε 5.000.000

Οπότε ΝΑΙ μάλλον είναι καλό να υπάρχει εισιτήριο σε λογική τιμή, κάτι το οποίο μάλλον αντιτίθεται στην πολιτική φιλοσοφία κάποιων. 

Δημοσ.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα λέτε. Αυτό το πράγμα που δεν το λέτε παραλία, είναι η παραλία χωρίς να έχει σκάσει κάποιος ένα φορτηγό λεφτά για να την φτιάξει. ΑΝ δεν τα είχε σκάσει, θα ήταν αυτό το χάλι που είναι τσάμπα. Οπότε προφανώς η είσοδος είναι για να κάτσει να ασχοληθεί να είναι ανθρώπινη η παραλία. Εναλλακτικές επιλογές που θα μπορούσαν να υπάρχουν:

• Να πλήρωνε ο Δήμος για να είναι σε αυτή την ποιότητα η παραλία, όμως όλοι οι πολίτες του Δήμου θα φώναζαν γιατί θα πλήρωναν ένα μεγάλο ποσό για να πηγαίνει ο κάθε άσχετος. Για αυτό για τους πολίτες του Δήμου υπαρχει συμβολική χρέωση
  • Να μην πλήρωνε κανείς και να ήταν χάλια όπως οι παραλίες πριν και μετά
  • Να πληρωνόταν απο τους φόρους όλων, πάλι όμως θα ήταν άδικο να πληρώνουν όσοι στην Ελλάδα δεν θα πάνε ποτέ. Φαντάσου να πλήρωνες φόρους παραλιών σε όλη την Ελλάδα και να ζούσες ξέρω γω στις Πρέσπες. Και πάλι όμως δεν δεν θα έβρισκες να κάτσεις γιατί θα είχε ασφυκτικά άπειρο κόσμο στο σημείο να είναι ξανά άχρηστη σαν παραλία. Πόσο μάλλον όταν έχεις παραλίες για 20.000 άτομα στην Αττική, ενώ απευθύνονται σε 5.000.000

Οπότε ΝΑΙ μάλλον είναι καλό να υπάρχει εισιτήριο σε λογική τιμή, κάτι το οποίο μάλλον αντιτίθεται στην πολιτική φιλοσοφία κάποιων. 

συμφωνώ με όλα όσα λες. απλώς θέλω να ψιλοδιαφωνίσω με το τρίτο. με την ίδια λογική οι μακεδόνες δε θα έπρεπε να φορολογούνται για να φτιαχτεί το μετρό στην Αθήνα και αντιστοίχως οι Αθηναίοι για το μετρό της θεσσαλονίκης. ή όπως για οποιοδήποτε άλλο έργο ανά την Ελλάδα που θα χρησιμοποιούταν επί μονίμου βάσεως από ντόπιους και μία φορά τη δεκαετία από διάφορους τουρίστες ή επισκέπτες.

Δημοσ.

Οι 9 στις 10 οργανωμένες παραλίες στην Βόρεια Ελλάδα είναι δωρεάν.

Και εδω (ειδικα φετος που ξεφυτρωνουν συνεχεια) εγιναν απειρες επενδυσεις και φτιαχτηκαν κατι απιστευτα περιποιημενα μπητς μπαρ με προσωπικο,απιστευτη καθαριοτητα,καθαριοτητα παραλίας,εξυπηρετηση,ντουζιέρες κλπκλπ

Και εδω καποιος πληρωσε για ολα αυτα

Ωστοσο αποτελει κλασσικό καλοκαιρινό ανέκδοτο το "πληρωνω εισοδο" πόσο μάλλον το "πληρώνω για ομπρελλα-ξαπλωστρα" μιας που πληρωνεις αποκλειστικα αυτο που θα πιεις

Αυτο μονο στην Αθηνα και τα νησια το εχω συναντησει

Αλλα ενταξει,σκεφτειτε και το ενδεχομενο (τρου στορυ) να πηγε ενας να κανει μπητς μπαρ , ριζοσπαστικο για τα μερη κατω, που πληρωνεις μονο οτι πιεις (ουτε "εισοδο" ουτε τιποτα) . Εγιναν οι καταλληλες επισκεψεις στον ιδιοκτητη και απλά αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τα ήθη κ έθιμα των γειτόνων της περιοχής.

Δημοσ.

συμφωνώ με όλα όσα λες. απλώς θέλω να ψιλοδιαφωνίσω με το τρίτο. με την ίδια λογική οι μακεδόνες δε θα έπρεπε να φορολογούνται για να φτιαχτεί το μετρό στην Αθήνα και αντιστοίχως οι Αθηναίοι για το μετρό της θεσσαλονίκης. ή όπως για οποιοδήποτε άλλο έργο ανά την Ελλάδα που θα χρησιμοποιούταν επί μονίμου βάσεως από ντόπιους και μία φορά τη δεκαετία από διάφορους τουρίστες ή επισκέπτες.

Ακριβώς αυτό.

Είτε μας αρέσει είτε όχι οι φόροι όλων μας πηγαίνουν (πηγαίνουν??) σε πράγματα χρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο το οποίο όμως μπορεί να είναι αδιάφορα για κάποιον.

πχ δεν έχω παιδιά. Γιατί να πληρώνω τόσα φράγκα για την παιδεία (ο θεός να την κάνει);

Μένω στα Γιάννενα. Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει ο λιμενοβραχιόνας της Κάσου;

Δημοσ.

Απλά , η καλοκαιρινή ζωή , οταν θες να πας για μπάνιο τους νότιους σας εχει γίνει ταυτισημη με το "πληρωνω εισοδο" και το να μην πληρωνεις εισοδο σας φαινεται "αφυσικο" και καταστροφικο (οτι θα καταστραφει η παραλια κλπ)

Δημοσ.

δεν έχει γίνει ταυτόσημη το πληρώνω για να κάνω μπάνιο. όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο χαζό και εκμεταλλευτικό είναι να πληρώνεις για κάτι που σου παρέχει η φύση ή να πληρώνεις για ένα απλό καθαρισμό στην παραλία. ποτέ μας δεν πήγαμε και ούτε προκειται να παμε σε παραλίες που έχουν είσοδο. "το λέω από μέσα μου και πραγματικώς γελάω" . όπως πολυ σωστά προειπώθηκε αυτοί που πάνε και πληρώνουν για μία παραλία πάνε για λόγους "μόδας" , η οποία επιβάλει να πάμε εκεί γιατί είναι το fashionably correct αλλά και για λόγους μαποβιβλίου. δεν είναι καθόλου φυσικό να νομίζουμε πως θα καταστραφεί η παραλία εάν είναι ελεύθερη. ίσα ίσα που όταν σε μία παραλία μαζέυεται όλο το "σκυλολόϊ " τόσο πιο βρώμικη λόγω πιθανοτήτων . για αυτό και αποφεύγουμε και τις ελεύθερες παραλίες με πάρα πολύ κόσμο. όταν υπάρχει λογικό αριθμός κόσμου μία χαρά καθόμαστε και την απολαμβάνουμε.

να σου πω ένα παράδειγμα που έγινε να είμαι άμεσα εμπλεκόμενος. στο χωριο της γυναίκας μου , άπειρες φορές έχω πάει με σακούλα και τσουγκράνα και μόνος μου έχω μαζέψει τις απίστευτές γόπες και άλλα μικροσκουπίδια. μου αρέσει πολύ η συγκεκριμμένη παραλία που θέλω να τη βλέπω καθαρή και τακτοποιημένη. αλλά δε χρεώνω κάποιον για αυτό. επίσης σε αυτήν την παραλία υπάρχουν πάρα πολλές πηγές με κρύο και καθαρό νερό από το βουνό .πολλές φορές σκέφτηκα να βάλω κάτι σαν ντους (στα πρότυπα των "οργανωμένων") αλλά και να φτιάξω αυτές τις ψάθινες ομπρέλες αλλά εάν δε γίνεται ομπρέλες τουλάχιστον άκαμπτες και ευδιάκριτες βασεις για να μπουν των επισκεπτών. μου είπαν οι χωρικοί εκεί να μιλήσω με το δήμο , όπως και έπραξα και μου έιπαν να μιλήσω σε το λιμενικό μιας και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον αιγιαλό. μίλησα και στο λημενικό, αλλά η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική χωρίς αιτιολογία . μετά από μέρες , λόγω πολύ μικρής κοινωνίας , ένας από το λιμενικο μου είπε πως ο λόγος που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις όλα αυτά είναι γιατί δε θα πληρώνεις ενοίκιο στο λιμενικό ,  γιατί είσαι εθελοντής.

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται καθόλου φυσικό να πληρώνω την παραλία. Γενικά δεν πλήρωσα ποτέ (για την ακρίβεια 2-3 φορές) τα τελευταία...50 χρόνια.

Και σαφώς το καθεστώς του πως δίνονται οι παραλίες για εκμετάλλευση, ποιος ελέγχει, κλπ θέλει να συζητηθεί.

Από την άλλη όμως το να θέλει κάποιος να αράξει στις ξαπλώστρες που κάποιος πλήρωσε, να χ..σει στις τουαλέτες που κάποιος καθάρισε ή να απλώσει ακόμα και την πετσέτα του στην άμμο που κάποιος χρεώθηκε για να καθαρίσει από πέτρες κλπ και όλα να τα κάνει στο τζάμπα δεν είναι και ακριβώς δημοκρατία, ισότητα ή δεν ξέρω γω τι άλλο.

Ναι, ίσως η ξαπλώστρα δεν έπρεπε να είναι εκεί. Κάνω καταγγελία για να φύγει.

Δεν την κοινωνικοποιώ για δωρεάν χρήση μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...