Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ η δική σου λογική «ψάχνε μήνες για σπίτι, τράβα όση ταλαιπωρία (δεν) αντέχεις και δίνε χιλιάρικα κάθε φορά που πέφτεις σε βισηγότθους», είναι έγκυρη.

Είναι σα να μου λες ότι κάθε φορά που θα πηγαίνω κινηματογράφο και θα πέφτω σε γίδια που δε μ' αφήνουν να παρακολουθήσω την ταινία, να σηκώνομαι να φεύγω ενώ έχω πληρώσει εισιτήριο. Όχι φίλε/η:

https://www.youtube.com/watch?v=AdYSgnfB4v4

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενώ η δική σου λογική «ψάχνε μήνες για σπίτι, τράβα όση ταλαιπωρία δεν αντέχεις και δίνε χιλιάρικα κάθε φορά που πέφτεις σε βισηγότθους», είναι έγκυρη.

Έγκυρη είναι γιατί δεν μπορείς να πεις τον άλλον τι να κάνει σπίτι του. Θα μαλώσεις ,θα νευριάσεις κι ότι και να κάνεις άκρη δεν θα βγάλεις ειδικά όταν δεν υπάρχει ηχομόνωση κι ακούγονται όλα. Κι αυτός νοικιάζει και πληρώνει όπως και συ και πολύ που τον νοιάζει τι λες,αυτός την δουλειά του θα κοιτάξει να κάνει. Παρόλα Αυτά συνεχίζεις να μην προτείνεις λύση κι απλα να το παίζεις επαναστάτης.
Δημοσ.

το ιδιο προβλημα εχω και εγω 5 μηνες τωρα που μετακομισα σε ενα σπιτι που απο κατω εχει mini market και διπλα εναν γειτονα με μεσοτοιχια..δεν υπαρχει φιλε να ξερεις κατι που μπορεις να κανεις, εγω την νυχτα φοραω ωτοασπιδες και απλα κανω υπομονη πως και πως να μαζεψω λεφτα και να βρω μια μονοκατοικια να ηρεμησω..οσες παρατηρησεις και να κανεις ο αλλος θα σου απαντησει οτι "ειναι σπιτι μου κανω ο,τι θελω", οποτε φιλε μετακομισε κε εσυ και τελος, να προτιμας απο εδω και στο εξης οροφοδιαμερισματα και να εισαι στον τελευταιο οροφο παντα, μην εχεις καποιον αλλον απο κατω...βεβαια και απο κατω ακουγεται θορυβος παλι να ξερεις αν στο κατω διαμερισμα γινεται πολεμος καθε μερα απο θορυβο..μονοκατοικια ειναι το καλυτερο...οι ωρες κοινης ησηχιας στην χωρα μας ειναι απλα για να υπαρχουν, ολοι πουλανε τρελα μεσημερια, ξημερωματα, μεσανυχτα...χαλια ολα!

Δημοσ.

Λοιπον η δικη μου εμπειρια απο σπιτι που εμενα  μεχρι πριν απο μηνες.Οταν πρωτομπηκα,για μηνες υπηρχε ησυχια,η δεν εδινα σημασια :P εκτος απο καμια βδομαδα που ο απο πανω εκανε ανακαινιση και μας ταραξε με τα τρυπανια.Γενικα η πολυκατοικια ειχε 4 οροφους,εγω εμενα στο 3 και η απειρη φασαρια ερχοταν απο τα διαμερισματα του οροφου μου.Οι γειτονες 7 η ωρα το πρωι ελεγαν τα νεα τους εξω απο την πορτα μου(σε φαση να εχω επισκεπτες και να ξυπνανε και να τρομαζουν),φωναζοντας κιολας,ο ενας απο τους 2 δε,εβαζε 7 το πρψι τα σαββατα ελαφρολαικα τυπου τερλεγκα και τετοια.Νευριασα και εβαζα 3 το μεσημερι τα ηχεια στην διαπασων,που ενω στην αρχη το εκανα για σπασιμο στην συνεχεια μαρεσε ομως.Ετσι ειχαμε μια αρμονικη συμβιωση με τους γειτονες μου,τερλεγκα αυτοι 7 το πρωι,μεταλικα εγω 3 το μεσημερι.Κανεις δεν ενοχλησε κανεναν μεχρι να φυγω.

Δημοσ.

Λοιπον η δικη μου εμπειρια απο σπιτι που εμενα μεχρι πριν απο μηνες.Οταν πρωτομπηκα,για μηνες υπηρχε ησυχια,η δεν εδινα σημασια :P εκτος απο καμια βδομαδα που ο απο πανω εκανε ανακαινιση και μας ταραξε με τα τρυπανια.Γενικα η πολυκατοικια ειχε 4 οροφους,εγω εμενα στο 3 και η απειρη φασαρια ερχοταν απο τα διαμερισματα του οροφου μου.Οι γειτονες 7 η ωρα το πρωι ελεγαν τα νεα τους εξω απο την πορτα μου(σε φαση να εχω επισκεπτες και να ξυπνανε και να τρομαζουν),φωναζοντας κιολας,ο ενας απο τους 2 δε,εβαζε 7 το πρψι τα σαββατα ελαφρολαικα τυπου τερλεγκα και τετοια.Νευριασα και εβαζα 3 το μεσημερι τα ηχεια στην διαπασων,που ενω στην αρχη το εκανα για σπασιμο στην συνεχεια μαρεσε ομως.Ετσι ειχαμε μια αρμονικη συμβιωση με τους γειτονες μου,τερλεγκα αυτοι 7 το πρωι,μεταλικα εγω 3 το μεσημερι.Κανεις δεν ενοχλησε κανεναν μεχρι να φυγω.

Αυτό μπορεί να σου γυρίσει κι ανάποδα γιατί ο άλλος καταλαβαίνει πως το κάνεις επίτηδες οπότε μπορεί να κάνει χειρότερα μετά. ανάλογα την περίπτωση. πάντως με κουβέντα σπάνια λύνονται τέτοια θέματα. ειδικά Όταν κι ο άλλος δεν πολυφταιει,υπάρχουν σπίτια που και να κλάσεις ακούγεται οπότε .. :P
Δημοσ.

Ειλικρινα προσπαθω να μπω στο σκεπτικο των ανθρωπων που τους ενοχλει ενας γειτονας και βλεπουν ως λυση να βαζουν δυνατα μουσικες, να ενοχλουν κι αυτοι κλπ, αλλα οσες φορες κι αν το προσπαθησα δεν μπορω να βγαλω νοημα απο το mindset σας.

Οτι τι; Και καλα του κανατε τη μουρη κρεας του ανιωθου οταν του βαλετε δυνατα τη μουσικη; Ναι ωραια αντε και τον αγχωσατε (ουτε καν ομως), και μετα;

Εχουμε απο την μια τους αυστραλοπιθηκες που δε σεβονται τιποτε ανθρωπινο, εχουμε κι απο την αλλη αυτους που νομιζουν οτι με τη μεθοδο της δηθεν εκδικησης θα καταφερουν κατι εναντιον των πρωτων και δεν καταλαβαινουν οτι ουσιαστικα μπαινουν στο ιδιο συναφι των αυστραλοπιθηκων με τετοιες πραξεις, αλλα ΚΥΡΙΩΣ οχι απλα δε δινουν ουδεμια λυση στο προβλημα τους, αλλά το διογκωνουν κιολας με συνεπειες απροβλεπτες (αναλογως τι κουμασι ειναι ο αλλος με αρκετες πιθανοτητες να ειναι απο αυτους με τους οποιους δε θες να μπλεκεις)...

• Like 2
Δημοσ.

Που λέτε θα ξεκινήσω εφαρμογή το σχέδιό μου και θα σας πω αποτελέσματα! 

Θα φας το κεφάλι σου τόσο απλά.

Στις ώρες κοινής ησυχίας υπάρχει και ένα συγκεκριμένο όριο ηχορύπανσης. Αν βάλεις μουσική στο τέρμα θα έχεις και επίσκεψη από την Αστυνομία και αν συνεχίσεις θα αρχίσεις να δέχεσαι και τα πρόστιμα.

Καταλαβαίνω πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι, αλλά όντως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, δεν μπορείς να κάνεις κάτι επειδή περπατάει με τσόκαρα και καθαρίζει το σπίτι. Γιατί σίγουρα ο θόρυβος που κάνει είναι μέσα στα όρια της ηχορύπανσης.

αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ, από τσιγαρόχαρτο είναι το ταβάνι σου και τα ακούς; όλα; Να κοιτάξεις την ηχομόνωση σου για αρχή.

Δημοσ.

Πρόβλημα με την αστυνομία δύσκολα να έχει καθώς έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τέτοια περιστατικά όπως και με πάρανομα πάρκινγκ κλπ. Τους παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε ότι απλά δεν έχουν κάποιον να στείλουν καθώς όλοι είναι σε πιο επείγοντα περιστατικά. άσε που η μήνυση πλέον κοστίζει 100 ευρώπουλα οπότε δεν την κάνει ο άλλος για πλάκα όπως παλιά.

Το θέμα είναι ότι με αυτές τις πρακτικές (ποιος θα κάνει πιο πολύ φασαρία για να τη μπει στον άλλον) η μπάλα παίρνει και τους υπόλοιπους γείτονες που δε φταίνε σε κάτι.

Πάντως είναι αξιοπερίεργο ότι πάντα σε κάθε πολυκατοικία υπάρχει κάποιος που όλη τη μέρα ακούγεται να μετακινεί έπιπλα. Τι στο κόρακα γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους. Αναποφάσιστοι είναι, ακολουθούν φενγκ σούι. Γιατί και εμείς καθαρίζουμε αλλά δεν μετακινούμε όλα μας έπιπλα κάθε μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο τύπος βάλει τέρμα την μουσική με ροκ και πάρει όλη η γειτονιά τηλέφωνο το 100 (που αυτό θα γίνει) τότε θα έρθουν.

Και δεν χρειάζεται να κάνει καποια μήνυση αυτός που θα πάρει να παραπονεθεί για ηχορύπανση. Το πρόστιμο το τρώει έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.

Aυτο με τα έπιπλα και την μετακίνηση τους τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα το μεσημέρι,δεν μπορώ να το καταλάβω.

Και σε εμένα κάνουν κάτι τέτοια.

Μάλλον πριν πέσουν για ύπνο το μεσημέρι βάζουν μπροστά στην πόρτα ντουλάπες και γραφεία μην τους κλέψουν :P

• Like 3
Δημοσ.

Aυτο με τα έπιπλα και την μετακίνηση τους τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα το μεσημέρι,δεν μπορώ να το καταλάβω.

Και σε εμένα κάνουν κάτι τέτοια.

Μάλλον πριν πέσουν για ύπνο το μεσημέρι βάζουν μπροστά στην πόρτα ντουλάπες και γραφεία μην τους κλέψουν :P

Eιχα το ιδιο σκηνικο οταν ημουν φοιτητης. Εν τελει ηταν συγυρισμα, καθαρισμα κλπ 3 φορες τη βδομαδα απο την κυρατσα γιατι τα σκασμενα της καναν μπαχαλο το σπιτι καθε μερα . Γυρναγε απο τη δουλεια 2-3 το μεσημερι και ξεκιναγε φασινα.

Δημοσ.

Eιχα το ιδιο σκηνικο οταν ημουν φοιτητης. Εν τελει ηταν συγυρισμα, καθαρισμα κλπ 3 φορες τη βδομαδα απο την κυρατσα γιατι τα σκασμενα της καναν μπαχαλο το σπιτι καθε μερα . Γυρναγε απο τη δουλεια 2-3 το μεσημερι και ξεκιναγε φασινα.

Ναι οκ αν είσαι νέος, φοιτητής,νοικοκυρά κτλπ

Αλλά ζευγάρι περίπου 60 ετών περίπου τι σκατα κάνει και τα μετακινεί τόσο συχνά; Καθαρίζουν τόσο πολύ πια; Η βάζουν τ έπιπλα ανάλογα με το κέφι τους κάθε μέρα;

Δημοσ.

Ναι οκ αν είσαι νέος, φοιτητής,νοικοκυρά κτλπ

Αλλά ζευγάρι περίπου 60 ετών περίπου τι σκατα κάνει και τα μετακινεί τόσο συχνά; Καθαρίζουν τόσο πολύ πια; Η βάζουν τ έπιπλα ανάλογα με το κέφι τους κάθε μέρα;

Εχουν καπου κρυμμενο το μασουρι με τα λεφτα και πρεπει να πανε στη λαικη

Δημοσ.

αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ, από τσιγαρόχαρτο είναι το ταβάνι σου και τα ακούς; όλα; Να κοιτάξεις την ηχομόνωση σου για αρχή.

και να τη δει την ηχομονωση να κανει τι? να επενδυσει ολους τους τοιχους?..η να βαλει ωτοασπιδες, η να βρει αλλο σπιτι με καλυτερη ηχομονωση..

παντως τελειως ψευτικα τα κανουν πια, στο δικο μας ακους μεχρι και το βουρτσακι της λεκανης απο τον απο πανω

• Like 1
Δημοσ.

παντως τελειως ψευτικα τα κανουν πια, στο δικο μας ακους μεχρι και το βουρτσακι της λεκανης απο τον απο πανω

Το να εχουμε σχεδον 2018, και να χτιζονται ακομα κτιρια και πολυκατοικιες διχως σοβαρη ηχομονωση, ειναι τραγικο. Σε πολλες χωρες ειναι υποχρεωτικη, εδω που ειμαστε και φαζαριοζοι σαν συνολο, τοσο ακατορθωτο θα ηταν να γινει αυτονοητο να εχουν ολα τα σπιτια βαση νομου; Απιστευτο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...