Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το forum

Φαγωθηκε ο δεξης καθρεφτης του αυτοκινητου και θελω να ρωτησω μεχρι να τον φτιαξω αν ειναι νομιμο να κυκλοφορει το αμαξι χωρις τον δεξιο καθρεφτη.

Δημοσ.

Όχι, υποχρεωτικοί είναι ο αριστερός και ο εσωτερικός. Εκτός και αν πρόκειται για εκπαιδευτικό αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Όχι, υποχρεωτικοί είναι ο αριστερός και ο εσωτερικός. Εκτός και αν πρόκειται για εκπαιδευτικό αυτοκίνητο.

Είσαι σίγουρος; Αυτό νομίζω ότι έχει αλλάξει από το 1986, αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος; Αυτό νομίζω ότι έχει αλλάξει από το 1986, αν δεν κάνω λάθος.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Δημοσ.

Το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα. Εγώ για παράδειγμα χωρίς καθρέπτη δεν μπορώ. Στη δουλειά να φανταστείς κόζαρα επί αρκετό καιρό ένα αμάξι συναδέλφου με σπασμένο συνοδηγού που δεν τον ειχε φτιάξει και ελεγα καλά ρε παιδί μου πως μπορεί χωρίς καθρέπτη. Δηλαδή αν θες να αλλάξεις λωρίδα προς τα δεξιά πως θα είσαι σίγουρος?Τεσπα ο καθένας όπως βολεύεται. Εγώ πάντως θεωρώ τους καθρέπτες ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου

• Like 4
Δημοσ.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Όταν φέραμε αυτοκίνητο από τη Γερμανία το 1986, για να βγάλει πινακίδες έπρεπε να έχει και δεξί καθρέπτη. Γι' αυτό το λέω. Σίγουρο αυτό, τουλάχιστον για τη δική μας περίπτωση.

Δημοσ.

Όταν φέραμε αυτοκίνητο από τη Γερμανία το 1986, για να βγάλει πινακίδες έπρεπε να έχει και δεξί καθρέπτη. Γι' αυτό το λέω. Σίγουρο αυτό, τουλάχιστον για τη δική μας περίπτωση.

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο ή δεν θυμάσαι καλά? Την εποχή εκείνη ο δεξιός καθρέφτης ήταν προαιρετικός εξοπλισμός, ακόμα και στα ακριβά αυτοκίνητα. Και μάλιστα κατά την εισαγωγή τους στην Ελλάδα πλήρωναν έξτρα δασμό αν είχαν δεξιό καθρέφτη. Θυμάμαι πολύ καλά που είχαμε φέρει από Γερμανία το 1990 μια bmw 518i E28 του 1986, και μας χρέωσαν 70.000 δρχ δασμό παραπάνω επειδή είχε δεξιό καθρέφτη! Για αυτό το αμάξι μιλάω:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/BMW_E28_rear_20071102.jpg

Πάντως μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα της τότε εποχής χωρίς δεξιό καθρέφτη, και δεν έχω ακούσει ποτέ να έχει βεβαιωθεί τέτοια παράβαση.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...