Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάλασε η κλειδαριά που έχουμε σε μια μπαλκονόπορτα στο χωριό με αποτέλεσμα να μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα. Ευτύχως υπάρχει πρόσβαση από άλλη είσοδος.

Επειδή το να φέρω κλειδαρά στο χωριό θα μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι με ποιον τρόπο γίνεται να αλλάξω την κλειδαριά τώρα που δεν ανοίγει η πόρτα; Φυσικά έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους με λάδια, γράσα κτλ αλλά ο μύλος δεν γυρίζει

Δημοσ.

τι κλειδαριά έχει η μπαλκονόπορτα δηλαδή; σαν αυτές που έχουν οι εξώπορτες; αν ναι παίρνεις ενα τρυπάνι βγάζεις το καπάκι που έχει με τις 2 τρύπες και με το τρυπάνι αριστερόστροφα (Αν είσαι απο την έξω μεριά) προσπαθείς να γυρίσεις την γλώσσα που είναι στο πάνω μέρος της κλειδαριάς 

Δημοσ.

Είναι σαν τις παλιές εξώπορτες που έχουν το μικρό κλειδί με τα κάτω δόντια. Το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο η γλώσσα που έχει μπλοκάρει αλλά είναι και κλειδωμένη

Δημοσ.

Εναι αυτό θα κάνεις τότε... (όταν λές εξώπορτα εννοείς σπιτιού όχι αυλής εκείνες τις τετράγωνες) οταν λέω γλώσσα δεν εννοώ το μέταλλο που βγαίνει όταν κλειδώνεις και κρατάει την πόρτα κλειστή (καταλάθος το είπα γλώσσα απλά πίστευα θα καταλάβεις απο τα συμφραζόμενα) 

η κλειδαριά έτσι όπως την βλέπεις μέσα της έχει στο πάνω μέρος ενα δοντάκι το οποίο γυρνάει όταν γυρνάς το κλειδί με το τρυπάνι λοιπόν θα το γυρίσεις αυτό το δοντάκι και έτσι θα μπεί μέσα η γλώσσα.

Μετά είτε ξαναγυρνάς το τρυπάνι για να ανοίξει τελείως ή με μια ταυτότητα ή κάρτα ανοίγεις την πόρτα. 

Δημοσ.

Αν εννοείς κάτι τέτοιο: 

metallikh-porta-asfaleias1.jpg

Τότε δεν ξέρω γιατι δεν είχα ποτε μου ούτε κανένας γνωστός μου ..

Αν η κλειδαριά ειναι έτσι πάντως:

iseo+r7.jpg

Τότε κουνάς αυτό το μαύρο δοντάκι και ανοίγει και ο κλειδαράς έτσι θα στην άνοιγε... (μην κοιτάς που τα κλειδιά αυτά δεν έχουν δόντια σαν τα κλασικά απλά δεν βρήκα στα γρήγορα άλλη εικόνα)

τώρα αν ειναι ελαφρώς ή εντελώς διαφορετική η κλειδαριά σου πάλι υπάρχουν τρόποι αλλα πραγματικά η διαδικασία σε αυτούς τους τρόπους (px bump key όπου πρέπει να πας σε κάποιο κατάστημα με κλειδαριές και να ζητήσεις ένα κλειδί 999 (με βαθιά δόντια δηλαδή) ή να λιμάρεις ένα μόνος σου να το βάλεις στην κλειδαριά ~95% μέσα δηλαδή να προεξέχει λίγο μετά με τον κώλο ενος κατσαβιδιού ή με κάποιο πλαστικό συφρί να το χτυπήσεις προς τα κάτω (για να καρφωθούν τα δόνια προς τα πάνω όπου ειναι τα ελατήρια της κλειδαριάς κτλ και έτσι να την ανοίξεις) ειναι μεγάλη κουραστική και αν δεν πιάνουν τα χέρια σου μπορεί εύκολα να αποτύχει ή να κάνεις ζημιά (να σπάσεις το κλειδί και να μείνει μέσα) οπότε καλύτερα κλειδαρά... 

Τέλος ένας κλειδαράς παίρνει γύρο στα 20€ για την επίσκεψη άντε 30€ βαριά βαριά 40€ και αυτό αν πάρεις τον πρώτο τυχόντα χωρίς να ψάξεις... για να έρθει στο χωριό πόσο πια θα σου πάρει έξτρα και με ταξί να τον φέρεις πάλι δεν πιστεύω να σου φύγει παραπάνω απο 50άρι ...

Δημοσ.

Πόρτα αλουμινίου που βάζουμε στα μπαλκόνια.

Μια φωτό θα βοηθούσε αφάνταστα, το "πόρτα αλουμινίου που βάζουμε στα μπαλκόνια" δεν λέει κάτι. Δεν είναι ανάγκη η φωτό να είναι από τη δική σου κλειδαριά, μπορείς να βρεις παρόμοια από το google να μας δείξεις.

Δημοσ.

Κάτι έπαθε και δεν μπορώ να ανεβάσω εικόνα. Μήπως μπορείτε να μου πείτε με ποιον αλλο τρόπο μπορώ να το κάνω;

Δημοσ.

βρές μια εικόνα στο google πάτα "προβολή εικόνας" μετά όταν εμφανίσει σκέτη μόνη της πάτα δεξί click πάνω της μετά "αποθήκευση URL εικόνας"

μετά κάνε απευθείας paste εδώ το link (δηλαδή δεξή click εκει που γράφεις το post και επικόλληση)

ή πάτα το πράσινο εικονιδιακι που έχει πάνω στο μενού (μιαζει με μικρό πορτρέτο απο δέντρο)  όταν γράφεις post και κάνε επικόλληση το link στο παραθυράκι που θα σου βγάλει. 

Δημοσ.

έ άρα έχεις τέτοια κλειδαριά (κυλινδρική) δεν χωράει άλλη κλειδαριά στην συγκεκριμένη τρύπα και άρα κάνεις τα απο πάνω που σου λέω ή πας σε κλειδαρά (που θα κάνει ακριβώς αυτό.... ) 

iseo+r7.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...