Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που δώσεις τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας σε εταιρία;

Φαντάζομαι η καθαριότητα είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της εταιρίας όπως και η είσπραξη των κοινοχρήστων/συντήρηση ανελκυστήρα κλπ...

Το κοινόχρηστο ρεύμα είναι επίσης αρμοδιότητα της εταιρείας;;

Eπίσης σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση από την εταιρία;

Δημοσ.

Αυτό που γνεται έναι ότι τα κοινόχρηστα θα αυξηθούν γιατί μέσα θα περιλαμβάνουν και την αμοιβή της εταιρίας. Ιδανικό μόνο για περιπτώσεις που κανείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση. Όταν κάποιος δεν πληρώνει, είναι η ίδια κατάσταση με όταν υπάρχει διαχειριστής ένοικος στην πολυκατοικία.

Δημοσ.

Παλιότερα που έμενα σε πολυκατοικία θυμάμαι πως αναλογούσε πολύ μικρό ποσοστό στο κάθε διαμέρισμα σαν πληρωμή της εταιρίας και δεν είμασταν και πολλά διαμερίσματα. Φυσικά μπορείς να κάνεις κάποια τηλέφωνα και να πάρεις τιμές οι οποίες νομίζω θα έχουν πέσει.

Ολα τα αναλαμβάνουν αυτοί,καθαριότητα,αποθεματικό-αν υπάρχει-,λογαριασμούς.

Αν δεν πληρώνει κάποιος δεν ξέρω τι παίζει.

Και φυσικά όλοι οι λογαριασμοί καρφιτσωμένοι σε κάποιο πινακάκι στην είσοδο της πολυκατοικίας όχι άφαντοι στο σπίτι του διαχειριστή.

Δημοσ.

μονο προσοχή με αποθεματικά και πληρωμές λογαριασμών μιας και το 2013 εγιναν πολλες απατες απο σχετικές εταιρείες και βρεθηκαν εκτεθειμένοι χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου οπου οι "εταιροι" δραστηριοποιούνταν...

Δημοσ.

Θα πληρώνετε κάτι παραπάνω και κάποια άκυρα έξοδα (συντήρηση ανελκυστήρα, έξοδα κίνησης και διάφορα άλλα που όλο και θα βρίσκουν να βάζουν) αλλά δεν ασχολείστε με τίποτα. Περνάει άνθρωπος από την εταιρεία και του δίνετε τα κοινόχρηστα ή πάτε και πληρώνετε απευθείας στο γραφείο Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουν αυτοί, καθάρισμα, πληρωμές λογαριασμών, βλάβες, να κυνηγήσουν όποιον δεν πληρώνει κλπ

Δημοσ.

Βασικά το πρόβλημα είναι συγκεκριμμένοι ενοικιαστές μέσα από την πολυκατοικία οι οποίοι έχουν ξεχάσει  ότι υπαρχουν κοινόχρηστα...

Αρχικά είσαι ανεκτικός μαζί τους και συγκαταβατικός λογω κρισης,ανεργιας κλπ αλλά όλο "θα σε πληρώσουν" και ποτέ δεν έρχονται με αποτέλεσμα σχεδόν να έχει περάσει χρόνος από τότε που πλήρωσαν τελευταία φορά...

Λογικό το γραφείο να κοστίζει παραπάνω αλλά αν τα ίδια κάνουν και σε γραφείο τους "κυνηγάει" το γραφείο η παλι θα τρεχει ο προηγουμενος διαχειριστής;

Δημοσ.

Βασικά το πρόβλημα είναι συγκεκριμμένοι ενοικιαστές μέσα από την πολυκατοικία οι οποίοι έχουν ξεχάσει  ότι υπαρχουν κοινόχρηστα...

Αρχικά είσαι ανεκτικός μαζί τους και συγκαταβατικός λογω κρισης,ανεργιας κλπ αλλά όλο "θα σε πληρώσουν" και ποτέ δεν έρχονται με αποτέλεσμα σχεδόν να έχει περάσει χρόνος από τότε που πλήρωσαν τελευταία φορά...

Λογικό το γραφείο να κοστίζει παραπάνω αλλά αν τα ίδια κάνουν και σε γραφείο τους "κυνηγάει" το γραφείο η παλι θα τρεχει ο προηγουμενος διαχειριστής;

οταν τα εισπράττει γραφειο θα τον κυνηγησει το γραφειο αλλα ειναι κατι που πρεπει εξαρχής να ξεκαθαρίσεις

• Like 1
Δημοσ.

Νόμιζα ότι όλες τις πολυκατοικίες τις έχουν πάρει εταιρείες...Ποιος κάθεται να κάνει τον διαχειριστή πλέον?! Αγγαρεία είναι, εκτός αν μιλάμε για καμιά οικογενειακή πολυκατοικία.

ΥΓ Κάποτε ίσως είχε και ένα κύρος! :P

hqdefault.jpg

Δημοσ.

Στην πολυκατοικια που μενω είχαμε δοσει τα κοινόχρηστα-διαχειριση καθως και την καθαριοτητα σε γραφειο.Τα διαμερίσματα είναι 10 και για την εκδοση-εισπραξη και πληρωμη λογαριασμων επαιρνε 120 ευρω το μηνα.Για τον καθαρισμο(εχει και πυλωτη η πολυκατοικια) 130 ευρω για 2 φορες τη εβδομαδα.(Εκτος Δεη,νερο,συντηρηση ανελκυστηρα).Τωρα οι τιμες θα εχουν πεσει,το συγκεκριμμενο γραφειο ηταν αρκετα ακριβο.

Το αρνητικο είναι ότι αν παει σε γραφειο η διαχειριση τοτε η πολυκατοικια θα ριμαξει.Ενα μεγαλο μερος των γραφειων αδιαφορουν και κοιτανε μονο να εισπραξουν.Ακομα και μια λαμπα να καιγοταν επρεπε να παρουμε τηλεφωνο 3-4 φορες,για καποια σοβαρη ζημια δεν το συζητάμε καθολου.Ετσι τον διωξαμε και ανελαβα εγω διαχειριστης(χωρις αμοιβη )και εβαλα μια ταξη,και το σημαντικοτερο μειωθηκαν τα κοινόχρηστα.

Αν τελικα δωσετε τα κοινόχρηστα σε γραφειο πρεπει να προσεξετε τα εξης:

Aλλο είναι η διαχειριση μιας πολυκατοικίας και άλλο η εκδοση εισπραξη κοινοχρηστων.Οι εταιρεις εχουν ξεχωριστες τιμες,οποτε εκδοση εισπραξη με διαχειριση μαζι είναι πιο ακριβα.

Στο πρωτοκολλο παραλαβης και παραδοσης που θα κανετε εκτος από το αποθεματικο,μην ξεχασετε να βαλετε και τα λιτρα πετρελαιου που εχει ο καυστηρας.Σε κάθε παραλαβη πετρελαιου πρεπει να είναι και καποιος ενοικος της πολυκατοικίας και να μην βαζει μονη της η εταιρεια πετρελαιο,

Να ζητήσετε από την εταιρεια να αναρτει ολες τις αποδειξεις(να περιεχουν ΦΠΑ)και οι καθαριστριες που εχει να είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ αλλιως σε περιπτωση ατυχήματος αν είναι ανασφαλιστες και οι αποδειξεις καθαρισμου χωρις ΦΠΑ θα μπλεξει όχι μονο η εταιριεα αλλα και η πολυκατοικιαΑν ο διαχειριστης δεν εχει αναρτησει καποια αποδειξη στον πινακα ανακοινώσεων όταν βγαλει τα κοινόχρηστα τοτε το προστιμο είναι 2000 ευρω για τον διαχειριστη.Αν οι αποδειξεις δεν περιεχουν ΦΠΑ τοτε ο ενοικος εχει το νομιμο δικαιωμα να μην πληρωσει τα κοινόχρηστα.

Το πιο σημαντικο είναι να υπογραψετε ένα ιδιωτικο συμφωνητικο με το γραφειο που να λεει ότι αποδεχεται τον κανονισμο της πολυκατοικίας καθως και να αναφερει αναλυτικα τις υπηρεσίες που θα παρεχει στην πολυκατοικια.Τα περισσοτερα γραφεια λενε ότι αυτό δεν είναι απαραιτητο,αλλα το λενε για να γλιτωσουν από τυχον νομικες ευθύνες αν συμβει κατι σοβαρο.

Αν τωρα καποιος ενοικος δεν πληρωνει τα κοινόχρηστα είναι ευθυνη της εταιρειας να τον κυνηγησει,αλλα αν είναι πολλοι ενοικοι και το κανουν συστηματικα τοτε το πιθανοτερο είναι να παραιτηθεί η εταιρεια.Όλα παντως είναι θεμα γραπτης συμφωνιας αναμεσα στην πολυκατοικια και στην εταιρεια.

Για να είναι νομιμη η εταιρεια θα πρεπει η αναθεση να γινει με γενικη συνελευση με υπογραφες και να γραφτει το αναλογο πρακτικο στο βιβλιο γενικων συνελεύσεων της πολυκατοικίας.

• Like 1
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια , προσφατα εδω και σχεδον ενα χρονο μετακομισα στην επαρχια και σε πολυκατοικία που η διαχείριση γίνεται απο εταιρεία. 

Χτες καλεσαν τη γυναίκα μου στο τηλεφωνο και της ειπαν οτι δεν εχει πληρωθει ο Φεβρουάριος. Δεν βρίσκω αποδειξη πληρωμης ουτε θυμαμαι εαν  πηγα να πληρωσω οντως αλλα πολυ πιθανο να την εχω πεταξει.

Το θεμα ειναι οτι τωρα εχουμε Ιούνιο, και καθε μηνα που έρχεται ο λογαριασμός αναφέρει σε χωριστό πεδίο εαν υπάρχουν προηγουμενες οφειλες.

Εχω αποδειξεις Μαρτιου, Απριλιου και Μαιου και στο πεδίο αυτο δεν αναφέρεται τιποτα σχετικα με προηγούμενες οφειλες.

Τι θα κανατε ? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sarpijk είπε

Γεια , προσφατα εδω και σχεδον ενα χρονο μετακομισα στην επαρχια και σε πολυκατοικία που η διαχείριση γίνεται απο εταιρεία. 

Χτες καλεσαν τη γυναίκα μου στο τηλεφωνο και της ειπαν οτι δεν εχει πληρωθει ο Φεβρουάριος. Δεν βρίσκω αποδειξη πληρωμης ουτε θυμαμαι εαν  πηγα να πληρωσω οντως αλλα πολυ πιθανο να την εχω πεταξει.

Το θεμα ειναι οτι τωρα εχουμε Ιούνιο, και καθε μηνα που έρχεται ο λογαριασμός αναφέρει σε χωριστό πεδίο εαν υπάρχουν προηγουμενες οφειλες.

Εχω αποδειξεις Μαρτιου, Απριλιου και Μαιου και στο πεδίο αυτο δεν αναφέρεται τιποτα σχετικα με προηγούμενες οφειλες.

Τι θα κανατε ? 

Αναγκαστικά θα πλήρωνα τα κοινόχρηστα του Φεβρουαρίου, και θα άρχιζα να πληρώνω τα κοινόχρηστα μέσω τραπέζης ή να φυλάω καλύτερα τις αποδείξεις.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αναγκαστικά θα πλήρωνα τα κοινόχρηστα του Φεβρουαρίου, και θα άρχιζα να πληρώνω τα κοινόχρηστα μέσω τραπέζης ή να φυλάω καλύτερα τις αποδείξεις.

Δεν διαφωνω, μαλλον εκει θα καταληξουμε. Αλλα οπως και εχει τίθεται το ερώτημα ποιος εκανε το λαθος και που ειναι αυτοι και γιατι να το πληρωσω εγω. Επιπρόσθετα το μηχανογραφικό τους συστημα δεν ειναι αξιο εμπιστοσύνης και αυτο πρέπει να το παραδεχτεί για να πληρώσω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sarpijk είπε

Δεν διαφωνω, μαλλον εκει θα καταληξουμε. Αλλα οπως και εχει τίθεται το ερώτημα ποιος εκανε το λαθος και που ειναι αυτοι και γιατι να το πληρωσω εγω. Επιπρόσθετα το μηχανογραφικό τους συστημα δεν ειναι αξιο εμπιστοσύνης και αυτο πρέπει να το παραδεχτεί για να πληρώσω.

Το ποιος έκανε λάθος είναι αδιάφορο, στη συγκεκριμένη περίπτωση  θα πρέπει να αποδείξεις κάπως ότι έχεις πληρώσει τον Φεβρουάριο, κάτι που σύμφωνα με όσα έγραψες είναι αδύνατο.

Πάντως είναι λίγο απίθανο να έχεις όλες τις αποδείξεις εκτός από τον μήνα που ισχυρίζονται ότι δεν πλήρωσες. 

Όσο για το σύστημα τους δεν είναι σίγουρο πως είναι αναξιόπιστο, ίσως από επιλογή τους το συγκεκριμένο πεδίο να μην συμπληρώνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή μου αφήνουν και λογαριασμό για τον ιδιοκτήτη ( εγω ειμαι ενοικιαστης) εκει αναγράφονται προηγουμενες οφειλες. Απο εκει λοιπον κρινω οτι ειναι αναξιοπιστο το σύστημα μηχανογράφησης. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...