Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Να ρωτήσω κάτι έχει ο παππούς μου και η γιαγιά μου κάτι αγροτεμάχια/οικόπεδα στο χωρίο και θέλουν να μου τα μεταβιβάσουν στο όνομα μου.

Απλά επειδή είναι γέροι 85+ μου είπαν να ψάξω εγώ τι χρειάζεται κόστος κτλ

Επειδή δεν έχω ιδέα μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά να το ψάξω.

Η μεταβίβαση αυτή θεωρείται γονική παροχή; Εγώ θα πληρώσω για ολη την διαδικασία ή μόνο αυτοί;

Χρειαζόμαστε συμβολαιογράφο ή απλά στην εφορία κτλ Μπορώ να υπολογίσω το κόστος μόνος μου; οτιδήποτε γνωριζε κανείς θα με βοηθούσε

Ευχαριστώ, Αρης

Δημοσ.

Εγώ που το 2011 έγραψα στα παιδιά μου ένα αγροτεμάχιο 12 στρέμματα, μου έφτασε 1500€ σαν γονική παροχή.

Δεν ξέρω τι παίζει τώρα.

Χρειάζεσαι συμβολαιογράφο πάντως.

Δημοσ.

Αρη μονο ενας συμβολαιογράφος μπορεί να αναλάβει τη διαδικασία αυτή... Το κόστος δεν ειναι στανταρ αλλα σίγουρα θα ειναι >500€ 

Δημοσ.

Πας σε συμβολαιογράφο και το τρέχει αυτός το θέμα...να πάει υποθηκοφυλάκιο και όλα τα συναφή...υπολόγισε αμοιβή συμβολαιογράφου άνω των 1000 ευρώ...και μετά τον φόρο μεταβίβασης ανάλογα την αξία των αγροτεμαχίων...παλιά η γονική παροχή είχε πάρα πολύ χαμηλό φορολογικό κόστος...πλέον όμως το έχουν ανεβάσει ΚΑΙ αυτό όπως όλα τα άλλα.

Ετοιμάσου να πληρώνεις και ΕΝΦΙΑ για αυτά. Ρώτα τους παπούδες σου ή τον λογιστή τους τι ΕΝΦΙΑ τους ήρθε να πληρώσουν από Σεπτέμβριο για αυτά τα αγροτεμάχια γιατί θα είναι δικό σου πάγιο ετήσιο έξοδο πλέον με την μεταβίβαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...