Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω εχω μια φαγουρα να ειμαι συνηθως στο τελευταιο λειτουργικο :P αλλα that's me :P 

Το θεμα ειναι αν τα χρειαζεσαι .Take your time παντως. Μπορεις να το σκεφτεις καποιο διαστημα ,να δεις τα υπερ και τα κατα, και να αποφασισεις. (αρχες καλοκαιριου βγαινει βαρβατη εκδοση - update οποτε λογικα θα επιφερει - ελπιζω- βελτιωσεις περεταιρω, αν και προσωπικα, δεν εχω κανενα προβλημα! )

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε μπορω να ξερω :D ο καθενας εδω αντιμετωπισε διαφορετικα προβληματα με το λειτουργικο. 

Ας πουμε ενα θεματακι που μπορει να σου φανει περιεργο ειναι οτι δε μπορεις να επιλεξεις τα updates που θα κανεις, παρα μονο να τα κοψεις απο το να γινονται αυτοματα.

Κατι ακομα για το οποιο υπαρχει γκρινια , ειναι οι τακτικες της Microsoft με το να παρακολουθει εντατικα το τι κανεις στο pc σου (λες και στις προηγουμενες εκδοσεις επειδη το εκρυβε, σημαινει οτι δε το εκανε :P ). Λυνεται ειτε manually , ειτε περνοντας καποιο προγραμματακι που αφαιρει τα "spying features" .

Επισης drivers μπορει να θελουν λιγη εξοικειωση για να περαστουν, γιατι πολλες φορες η ms μεσω των updates της κατεβαζει drivers ενω το συστημα εχει ηδη ξερω γω. Αλλα λυνεται ευκολα.

Αλλοι κουβαλουν θεματα με το sleep/hibernate, τα οποια υπηρχαν και στα 8/8.1. Καποια issues μικρα εδω και εκει που λυνονται , ισως να συναντηθουν. 

Αλλα πιστευω οτι ειναι μειοψηφια οσοι τα συναντουν. Γενικα, αντιμετωπιζεις ο,τι αντιμετωπιζες οταν πρωτοκυκλοφορησαν τα 7 κλπ. Αργει αλλα κανει σταθερα βηματα η ms. Πιστευω να εξαλλειψει πολλα απο τα παραπανω (και ακομη περισσοτερα τα οποια θα βρεις με λιγο ψαξιμο στο thread - ξεκινωντας απο το τελος προς τα μπροστα του thread). Νομιζω οτι ... εσυ αποφασιζεις :P

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να κάνει εγκατάσταση drivers, ήχου motherboard κλπ. Και από παιχνίδια να παίζει steam.

Δημοσ.

ΑΠο παιχνιδια δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με κανενα client. 

Πες μας και το υλικο σου αν θες. Τι καρτα ηχου εχεις , τι γραφικων , μητρικη , επεξεργαστη. Γιατι σε παλιοτερα συστηματα υπαρχουν θεματακια με drivers 

Δημοσ.

Λοιπόν :

I3 2100

Gigabyte H61 ( αν θέλει παραπάνω να το ψάξω)

Ram 8gn adata 1333

Κάρτα ήχου της μητρικής, κάρτα γραφικών 660ti.

Δημοσ.

Θελω να περασω σε ενα φιλο τα 10αρια αλλα δε ξερω μερικα πραγματα.

1) Χρειαζεται να απενεργοποιησω κατι οταν τα περασω σε στυλ αυτοματες ενημερωσεις κλπ ωστε να μην ενοχλειται απο ειδοποιησεις ? Αν ναι, τι ακριβως??

2) Εχει σχετικα παλιο hardware, παιζει να μη τα παιρνει ετσι?

Δημοσ.

Ενταξει εισαι νομιζω, σε 1155 δεν εχεις προβλημα με τα 10ρια :)

Σε ευχαριστώ φίλος. Μήπως ξέρεις πόσα gb θα χρειαστούν ελεύθερα; επίσης θα γίνει πάνω στα 7αρια η αναβάθμιση η θα χρειαστεί να τα διαγράψω με acronis;

Δημοσ.

Η αναβαθμηση θα γινει στην ιδια εγκατασταση που εχεις με τα 7, στο ιδιο ακριβως partition. Η εγκατασταση των 7 θα μετακινηθει σε ενα φακελο windows.old.

Αν μεινεις ευχαριστημενος με τα 10, μπορεις να τον διαγραψεις μεσα απο την εκκαθαριση δισκου. Αν δεν μεινεις, μπορεις να ξαναγυρισεις στα 7 ετσι

http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-10/going-back-to-windows-7-or-windows-81

Δημοσ.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ. Μια τελευταία ερώτηση... Θα χαθούν κωδικοί; επίσης τι χώρο πιάνουν τα 10αρια; θέλω με το acronis ναα μεγαλώσω το c: partition γιατι είναι λίγο μικρό,μπορώ να το κάνω πριν την αναβάθμιση σε win 10;

Δημοσ.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ. Μια τελευταία ερώτηση... Θα χαθούν κωδικοί; επίσης τι χώρο πιάνουν τα 10αρια; θέλω με το acronis ναα μεγαλώσω το c: partition γιατι είναι λίγο μικρό,μπορώ να το κάνω πριν την αναβάθμιση σε win 10;

Αυτο που περιγραφει ο φιλος νομιζω ειναι σε περιπτωση σκετου update.Ετσι δε χανεται τιποτα απο προγραμματα. Αν θες να μην εχεις πολλα προβληματα, θα πρεπει να κανεις κανονικη εγκατασταση( καθαρη, με φορματ , και ολα τα σχετικα), και να χρησιμοποιησεις το κλειδι που εχεις απο τα 7 για ενεργοποιηση. Ετσι θα χαθουν κωδικοι σχετικα με το pc και τα προγραμματα, αν ομως εισαι πχ σε chrome και τους εχεις αποθηκευσει , οταν ξαναβαζεις το λογαριασμο σου της google επαναφερονται. Πχ βαζω τον λογαριασμο google και ειναι πανω ολα τα bookmarks,codes (εγω δε τους αποθηκευω- τους θυμαμαι :P ) κλπ κλπ.

Αν εισαι σε σκληρο δισκο και δεν εχεις ssd, μεγαλωσε πρωτα το partition με το acronis (αφου σε βολευει ) και υστερα κανε οτι ειναι να κανεις με τα windows. Αν δε το'χεις ξανακανει με acronis δε θυμαμαι ουτε εγω πως δουλευει το πραμα, εχω να χρειαστω partition απο την εποχη των παγετωνων :P 

Αν εχεις ssd καλο θα ειναι να μη τους κανεις partition. 

Τα windows 10 στη μορφη που ειναι τωρα και με ολα τα updates , ειναι 15.5GB σα φακελος. Υπολογισε 20GB περιπου οτι τα χρειαζεσαι. Αν ειναι τοσο μικρο το partition σαφως και θα 'χεις θεμα (οχι μονο με τα 10ρια).

Θελω να περασω σε ενα φιλο τα 10αρια αλλα δε ξερω μερικα πραγματα.

1) Χρειαζεται να απενεργοποιησω κατι οταν τα περασω σε στυλ αυτοματες ενημερωσεις κλπ ωστε να μην ενοχλειται απο ειδοποιησεις ? Αν ναι, τι ακριβως??

2) Εχει σχετικα παλιο hardware, παιζει να μη τα παιρνει ετσι?

Αν ειναι σε socket 775 , θα εχει προβληματα. Σε 1156 δεν ειμαι σιγουρος. 
Ο φιλος παραπανω εχει 1155. Παρολα αυτα νομιζω οριακα θα ειναι με τα 10ρια. 

Αν ψαξεις λιγο θα βρεις πως απενεργοποιεις τις αυτοματες ενημερωσεις απο το group policy editor :)
  • Like 1
Δημοσ.

Οχι, δεν χανεται τιποτα απο εφαρμογες και τα δεδομενα που εχουν αυτες. Ο επιπλεον χωρος που πιανει εινια ~10-15GB αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

Οχι, δεν χανεται τιποτα απο εφαρμογες και τα δεδομενα που εχουν αυτες. Ο επιπλεον χωρος που πιανει εινια ~10-15GB αν θυμαμαι καλα.

Φιλε μου μιλας για update. Δε μπορω με τιποτα να παροτρυνω καποιον να κανει update απλα. Αν εννοεις για να δει το περιβαλλον και τη χρηση τους και να κρινει αν θελει να μεινει ή οχι , ναι, αλλα να αποσαφηνιζουμε οτι πρεπει να κανει καθαρη εγκατασταση στη συνεχεια :)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια σκέφτομαι να βάλω ssd και να κάνω καθαρή εγκατάσταση, έτσι θα έχω σίγουρα λιγότερα προβλήματα. Μια σκέψη είναι όμως να τα δω για δύο - τρεις ημέρες αν με βολεύουν και θα πραξω αναλόγως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...