Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από μία πρόχειρη αναζήτηση, είδα πως δεν έχει αναφερθεί, οπότε το παραθέτω, για να μην την "πατήσει" κανένας.

Ο υπολογιστής που το επιχείρησα αναβαθμίστηκε από windows 7 home σε windows 10 home. Ενώ στα windows 7 δεν είχα κανένα πρόβλημα να σβήσω user account αλλά να κρατήσω τα αρχεία, στα windows 10 έγινε το εξής: Για να σβήσεις ένα account, κρατώντας τα αρχεία του, τα windows 10 σου δίνουν την επιλογή αυτή πηγαίνοντας

control panel->user accounts->manage another account->πατάς στο λογαριασμό που θες να σβήσεις και μετά "delete the account", οπότε και σου βγάζει επιλογές "delete files" και "keep files". Αν πατήσεις "keep files", θα σου τα αποθηκεύσει σε ένα φάκελο με το όνομα χρήστη.

Και σε εμένα, αλλά όπως είδα γκουκλάροντας και σε άλλους χρήστες, ο φάκελος αυτός δημιουργήθηκε, αλλά ήταν κενός, και τα αρχεία σβησμένα από το σκληρό δίσκο. Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, κάντε "χειροκίνητα" ένα back up των αρχείων.

http://www.sevenforums.com/tutorials/122027-devices-allow-prevent-wake-up-computer.html
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ενα δικτυο υπαρχουν ενα pc, ενα λαπτοπ με w10, 2 κινητα και ενα thomson 585v8. Ολα παιρνουν ip απο τον dhcp του ρουτερ, εκτος απο το λαπτοπ με τα w10. Παρολο που παιρνει σωστη netmask (255.255.255.0), gateway και dns (192.168.1.254 και για τα 2), παιρνει οτι να ναι ip, πχ 169.52.64.34 και δεν μπαινει στο ιντερνετ. Οριζοντας σταθερη ip και τα υπολοιπα, μπαινει στο ιντερνετ κανονικα, αλλα επειδη ειναι λαπτοπ και μετακινειται, δεν μπορω να του την αφησω σταθερη.

Τι να κανω? Δοκιμασα να καταργησω το δικτυο και να ξανασυνδεθω σε αυτο βαζοντας τα στοιχεια του απο την αρχη, αλλα παλι τα ιδια κανει. Αλλο ασυρματο δικτυο δεν υπαρχει προχειρο για να δοκιμαστει εκει και στο υπαρχον δικτυο δοκιμαστηκε αλλη συσκευη (το κιντηο μου) που συνδεθηκε κανονικα.

Δημοσ.

Γνωστό σκάλωμα αλλά λύνεται αν είσαι λίγο τυχερός. Κάνε αυτά σε elevated cmd prompt:

netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log
netsh int ipv6 reset reset.log

Reboot.

Source

• Like 2
Δημοσ.

1. Σας κολλάει μετά από updates?

Σχεδόν κάθε φορά που θα κάνει updates, τρώει κάποιο σκάλωμα. Ή θα το βρω με BSoD, ή θα έχει πέσει σε sleep και δε θα ξυπνάει, ή θα πάει να πέσει σε sleep, αλλά το τροφοδοτικό θα δουλεύει... Διάφορα τέτοια.

Μόλις τα περάσει, μετά όλα μια χαρά μέχρι την επόμενη φορά...

2. Μπορούμε πλέον να ρυθμίσουμε πότε κι αν θα κάνει updates?

Αρχικά, έπρεπε να μπεις στο Group Policy για να το φτιάξεις. Μετά από κάποιο μεγάλο update, το έκοψαν κι αυτό και δε δουλεύει.

Έχουμε κάποια καινούρια μέθοδο που να παίζει;

Δημοσ.

Έχοντάς το έτσι post-269452-0-61277800-1481536377_thumb.jpg ,

αν δεν πάω από μόνος να πατήσω "check for updates" , δε τα κάνει μόνο του. 

Φυσικά έχω και το Windows Update Service κλειστό. 

Είναι νομίζω το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Προχτές το παραπάνω setting είδα ότι ήταν στο "5" (είχα κάνει νέο user account και πήγε από μόνο του), και κατέβασε μόνο του update , το πέρασε και έκανε και restart :P 

Παραδόξως, χωρίς προβλήματα. (έχω δει άλλα κι άλλα, όχι όμως σαν τα παραπάνω που αναφέρεις)

• Like 1
Δημοσ.

Έχοντάς το έτσι...

Αυτό είχα κάνει κι εγώ, αλλά μετά το μεγάλο patch (Update 1511), δεν παίζει πλέον. Το έχεις βάλει και σου δουλεύει;

Δημοσ.

Περα απο το δικο μου λαθος που ειπα παραπανω , τοσο καιρο, αν δεν πατουσα εγω "check for updates" , δεν εμπαινε κανενα update. Αν πατουσα check , δε με ρωτουσε καν ομως για να το κατεβασει (μετα την 1511). Το ξεκινουσε αμεσως.

Παλιοτερα ειχε και ενα κουμπακι "download" , ωστε να το ξεκινησω εγω το κατεβασμα. 

Αρα ναι, μου δουλευει με τον παραπανω τροπο. Ουσιαστικα ημι-δουλευει :P

Ειχα διαβασει οτι θα περιορισουν την δικη μας δραστηριοτητα απο το gpedit. Το κανανε μαλλον. 

• Like 1
Δημοσ.

Πως απενεργοποιω τελειως τα windows update. Πηρα ταμπλετακι και δε θελω να μπουκωσει με τις ενημερωσεις. Στις ρυθμισεις μονο αν θα τις κανει αυτοματα η να με ρωταει για ρεσταρτ εχει. Πουθενα δε βρισκω πληρη απενεργοποιηση τους

Δημοσ.

Έχω θέμα με τα win 10, θέλω να βάλω τα 7 ξανά, βάζω cd μέσα, πατάω F12 και τίποτα μαυρίζει η οθόνη. Λύση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...