kyriakh Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 υπάρχουν Ε2 και Ε3 αλλά τώρα που μπήκα στο taxisnet είναι κενοί κι εγώ μόλις κοίταγα για το Ε2. Υπάρχει, και είναι για δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων. Άρα, του χρόνου πάλι μάλλον που θα συμπληρώνουμε τις φορ. μας δηλώσεις θα πρέπει να το δηλώσεις στο Ε2 ότι έφυγε ο ενοικιαστήε και πότε.Ρώτα λογιστή ή εφορία.Εμένα αυτά μου είπε, αλλά δε ρώτησα λεπτομέρειες, λέω θα καταλάβαινες επειδή είσαι στη διαδικασία αλλά ούτε εσύ κατάλαβες.
pavlinara Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μόλις διάβασα αυτό στο ταξις 19. Τι κάνουμε στην περίπτωση Λύσης υπάρχουσας μίσθωσης; Δεν χρειάζεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. α τώρα κατάλαβα τι εννοούσες. νόμιζα ρώτησες για το ενφια στην εφορία και όχι για τον ενοικιαστή που έφυγε συζητάω για 2 διαφορετικά θέματα και μπερδεύτηκα οκ ευχαριστώ 1
kage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 pavlinara, on 29 Aug 2014 - 10:24 AM, said:pavlinara, on 29 Aug 2014 - 10:24 AM, said: Και που ξέρω οτι θα ζω σε χ χρονια ; Για τον συντελεστή δόμησης πως θα μάθω ; από δου ή πολεοδομια..αλλιως απλα κοιτας μεχρι ποσους ορόφους ψηλα εχει διπλα του... αντιπαροχή αν ενδιαφερθεί καποιος θα θελει τουλ.τα μισα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 (Μη λες λαθρομετανάστες σε παρακαλώ... αδόκιμος όρος..) Και ποιος ειναι ο δοκιμος ορος για αυτους που περνανε παρανομα τα συνορα μιας χωρας;Σορρυ για το οφφτοπικ.
lary7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Ένα μικρό που το νοικιάζω για 150 ευρω και το ενφια του ειναι 89 ευρω και ενα ερείπιο 90 τμ που μου ανήκουν τα 2/3. σε κωμόπολη με ενφια 206 ευρω, το οποίο αν δεν το δώσω αντιπαροχή θα με βαραίνει μία ζωή. Να το κανω δωρεά; Το ερειπιο ειναι κατασκευής προ του 1955; Γενικα για να το γκρεμίσεις νομιμα πρέπει πρώτα να το νομιμοποιησεις, αν ειναι προ του 55' πληρώνεις μονο μηχανικο, αν μετα και προ του 1975 εχει ενα 500ρι παραβολο. Γενικα οπως σε βλέπω, για νομιμοποιηση+γκρεμισμα σε βλέπω ή πουλημα. Πλέων η αντιπαροχη πεθανε , αν το γκρεμίσεις και κρατήσεις το οικόπεδο μπορει και στο μελλον να ανέβουν παλι οι αξίες.
washcloud Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Όπως σου είπαν, Παυλίνα, ένα ακίνητο είχε/έχει/θα έχει πάντα αξία. Οπότε σκέψου το καλά πριν το κάνεις δωρεά (πόσο μάλλον αν οικονομικά δεν είσαι και τόσο καλά / δεν έχεις επαρκή "περιουσία"). Διότι πιθανώς μια μέρα θα το μετανιώσεις. Κατά τ' άλλα, η αντιπαροχή (για να πεις ότι θα αξιοποιήσεις το οικόπεδο) είναι σχεδόν αστείο στις μέρες μας (εκτός κι αν σου κάτσει περίπτωση). Όσο για το να γκρεμίσεις το ρημαγμένο κτίσμα, όπως είδες, θα σου κοστίσει αρκετά. Οπότε ασ' το όπως είναι, μέχρι κάποια στιγμή να προκύψουν φράγκα για κάτι τέτοιο. Ο δε ΕΝΦΙΑ που αναφέρεις, ναι μεν είναι νταβατζιλίκι, δε λέω - αλλά μιλάμε για 200Ε τον χρόνο. Λιγότερο από 20άρικο τον μήνα δηλαδή (40άρι τον μήνα, για ένα εξάμηνο, αν πεις τον αποπληρώσεις μέσα στα "χωρίς πρόστιμο καθυστέρησης, πλαίσια"). Με άλλα λόγια, είναι ένα "εφικτό" χαράτσι. Γνώμη : ξεκίνα να τον πληρώνεις, και αν στραβώσουν τα πράγματα στο μέλλον (κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια), στην χειρότερη ξανακοιτάς αυτά που σκέφτεσαι τώρα. Ίσως όμως από την άλλη, βρεθούν με τον καιρό τρόποι να το αξιοποιήσεις. Εξαρτάται φυσικά από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με το ίδιο το ακίνητο, και κυρίως εξαρτάται από το πόσο θα είσαι η ίδια διατεθειμένη να την ψάχνεις για το τί μπορεί να γίνει με την περιπτωσή του. Προφανώς δε, δεν περιμένεις καταστάσεις "άμεσου κέρδους", τύπου "από τον Γενάρη πχ το ακίνητο μου αποφέρει 200 Ε εισόδημα τον μήνα". Εννοείται ότι καλύτερες πληροφορίες/συμβουλές στάνταρ θα πάρεις από κάποιον μηχανικό της περιοχής όπου βρίσκεται, σχετικά με το πώς να πράξεις (στο στυλ "στη θέση σου και με τα τάδε δεδομένα, θα έκανα το εξής..." κτλ). Ψάξου και ιντερνετικά, σε εξειδικευμένα φόρουμ (για μηχανικούς) και ρώτα κόσμο. Τέλος "η αξία του", μπορεί σαν ακίνητο (παλαιό κτίσμα + οικοπέδο), μπορεί (σήμερα) να είναι τάδε - πες 10.000. Και 5.000 να είναι, και πάλι αξίζει να το ψάξεις σαν τί μπορείς να κάνεις με δαύτο. Και μην ξεχνάς, ανάλογα με πιθανούς τρόπους αξιοποίησης που θα βρεις, ίσως η "αξία" του να αποδειχθεί άλλη, τελικά. Στη χειρότερη, μπορεί μια μέρα να έχεις ανάγκη για ένα σπίτι ή οικόπεδο ώστε να χτίσεις, στην επαρχία, και να μην το έχεις πια. 1
efo355 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 pavlinara, on 28 Aug 2014 - 11:59 AM, said: Νοικιάζω ενα διαμέρισμα μικρό σε εναν που φεύγει νωρίτερα απο το συμβόλαιο.τι κινήσεις πρεπει να κανω ώστε να φαίνεται οτι το διαμέρισμα δε νοικιαζεται πλέον; Ενημερώνω την εφορία; Κανω κατι μεσω του gsis,gr ; Επίσης για αυτο το διαμέρισμα πρεπει να πλήρωσω ενφια 89 ευρω. Ο παππούς μου μου άφησε το σπίτι του το οποίο ειναι ερείπιο χωρις ρεύμα και για το οποίο πρεπει να πληρωσω 200 ευρω ενφια. Αν το γκρεμίζω θα πληρωσω ενφια ; Γνωρίζετε τις διαδικασίες για γκρέμισμα; Η πως θα το δώσω για αντιπαροχή; Για να κατεδαφίσεις θες πολύ χρήμα. Πρόταση μου και μη το γελάς καθόλου αν το σπίτι είναι σε απομονωμένο μέρος περίμενε κανα σεισμό και γκρέμισε το.
gia_nnis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Νοικιάζω ενα διαμέρισμα μικρό σε εναν που φεύγει νωρίτερα απο το συμβόλαιο.δεν εχω διαβασει ολα τα post.. Εγω ξερω οτι οταν υπαρχει συμβολαιο και ο νοικιαρης φευγει πιο νωρις πρεπει να πληρωσει τους υπολοιπομενους μηνες που απομενουν..
zio10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 δεν εχω διαβασει ολα τα post.. Εγω ξερω οτι οταν υπαρχει συμβολαιο και ο νοικιαρης φευγει πιο νωρις πρεπει να πληρωσει τους υπολοιπομενους μηνες που απομενουν.. Συνήθως αν ενημερώσει κάποιο καιρό πριν δεν υπάρχει θέμα. Είναι λίγο τραβηγμένο να ζητήσεις τα υπόλοιπα χρήματα, δεν το έχω ακούσει ποτέ να γίνεται στην πράξη (το ίδιο και από την πλευρά του ιδιοκτήτη αν θέλει το σπίτι, ενημερώνει κάποιο διάστημα, 1-2 μήνες, νωρίτερα και λύνεται το συμβόλαιο)
gia_nnis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Συνήθως αν ενημερώσει κάποιο καιρό πριν δεν υπάρχει θέμα. Είναι λίγο τραβηγμένο να ζητήσεις τα υπόλοιπα χρήματα, δεν το έχω ακούσει ποτέ να γίνεται στην πράξη (το ίδιο και από την πλευρά του ιδιοκτήτη αν θέλει το σπίτι, ενημερώνει κάποιο διάστημα, 1-2 μήνες, νωρίτερα και λύνεται το συμβόλαιο)γιατι τοτε καποιοι λενε οτι για να στο αφησω τοσο το ενοικιο θα κανουμε τοσα χρονια συμβολαιο..
zio10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 γιατι τοτε καποιοι λενε οτι για να στο αφησω τοσο το ενοικιο θα κανουμε τοσα χρονια συμβολαιο.. Τυπικά ισχύει αυτό που λες, απλά λέω ότι δεν έχω ακούσει να συμβαίνει και στην πράξη
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 δεν εχω διαβασει ολα τα post.. Εγω ξερω οτι οταν υπαρχει συμβολαιο και ο νοικιαρης φευγει πιο νωρις πρεπει να πληρωσει τους υπολοιπομενους μηνες που απομενουν.. Ο ενοικιαστής μπορεί να αποχωρήσει και νωρίτερα χωρίς κυρώσεις μόνο εφόσον συντρέχει "σπουδαίος λόγος". Και αυτό φυσικά μπορεί να το κρίνει ΜΟΝΟ το δικαστήριο, και το δικαστήριο θα το κρίνει ΜΟΝΟ εφόσον αν ο ιδιοκτήτης κάνει αγωγή. Και φυσικά ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το σπίτι δεν νοικιαστεί ξανά μέχρι το τέλος του συμβολαίου. Αν συνυπολογίσεις κιόλας ότι εξ ορισμού ο ενοικιαστής είναι ο οικονομικά αδύναμος της υπόθεσης, θα καταλάβεις γιατί είναι πολύ σπάνιο να δεις ιδιοκτήτη να κάνει αγωγή στον νοικάρη που φεύγει νωρίτερα. γιατι τοτε καποιοι λενε οτι για να στο αφησω τοσο το ενοικιο θα κανουμε τοσα χρονια συμβολαιο.. Μήπως εννοείς κάποιους ιδιοκτήτες που συμφωνούν να κάνουν γενναία μείωση στο ενοίκιο στην περίπτωση που ο ενοικιαστής προπληρώσει για κάποιους μήνες ή έτη?
washcloud Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Aν και το θέμα της topic starter δεν ήταν το "τί να κάνω με τον ενοικιαστή που θέλει να φύγει νωρίτερα", κι όπως ειπώθηκε, θέλει τρέξιμο σε δικαστήρια (και φυσικά λεφτά σε δικηγόρους/παράβολα παράστασης δίκης κτλ). Οπότε, στην πράξη ΛΟΓΙΚΑ, είναι κατάσταση που εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί και από τις διαθέσεις του ιδιοκτήτη (οι οποίες θα έχουν σχέση με την ιδιοσυγκρασία του, το τί αρχικά συμφωνήθηκε = πχ "νοίκιασέ το μου ΕΜΕΝΑ για τάδε χρόνο και θα σου δίνω τάδε ενοίκιο", και φυσικά την γενική στάση του ενοικιαστή = αν πχ υπήρξε καλοπληρωτής όσο κάθησε, δεν δημιούργησε κανενός είδους θέμα κτλ και πώς το χειρίστηκε όταν ήρθε η ώρα που έπρεπε να φύγει. Σαφώς παίζει και ρόλο αν ο λόγος να φύγει ήταν "ανώτερης βίας"¨κτλ, πχ έντονα οικονομικός, μετάθεση, σοβαροί προσωπικοοικογενειακοί λόγοι κτλ. Φαντάζομαι ότι ακόμη και ένας δικαστής τα λαμβάνει αυτά υπ' όψη, αν τυχόν φτάσει μέχρι εκεί το θέμα τελικά, και δεν στέκεται σε μια ξερή υπογραφή/"υπόσχεση" για διαμονή τάδε συγκεκριμένων χρόνων...Πόσο μάλλον λοιπόν ένας ιδιοκτήτης πριν/για να μη φτάσουν σε τέτοιο κουραστικό και δαπανηρό σημείο) αλλά και από ένα σωρό άλλους σχετικούς με αυτές παράγοντες. Με άλλα λόγια, σε γενικές γραμμές και στην πράξη, ο ιδιοκτήτης αφήνει τον ενοικιαστή να φύγει (ειδικά αν μιλάμε για ενοικίαση κατοικίας και όχι επαγγελματικού χώρου), στο πλαίσιο της "από κοινού συνέναισης", γιατί είναι -πρακτικά- η καλύτερη για όλους κατάσταση. 1
Zazula Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Και ποιος ειναι ο δοκιμος ορος για αυτους που περνανε παρανομα τα συνορα μιας χωρας; Σορρυ για το οφφτοπικ. O δόκιμος ελληνικός όρος για το illegal immigrant είναι «παράνομος μετανάστης», ενώ για το irregular immigrant είναι «παράτυπος μετανάστης». Αλλά αυτή η συζήτηση είναι για άλλο νήμα· μπορείς ωστόσο να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?3911
washcloud Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Το "λαθρομετανάστης" πάντως, σημαίνει ετυμολογικά "κρυφός μετανάστης" (κατ' επέκταση άνθρωπος που εισήρθε κρυφίως - το οποίο παρεμπιπτόντως σημαίνει χωρίς άδεια...). Αλλά το να κολλάμε για οποιονδήποτε λόγο στην έκφραση (που στην ουσία δεν σημαίνει κάτι άσχημο - ΑΛΛΑ έχει συνδεθεί με τους "χωρίς στον ήλιο μοίρα" εισελθόντες που είτε κάνουν χαμαλοδουλειές που δεν κάνει κανένας Έλληνας, είτε κάνουν "ύποπτες" δουλειές που επίσης κανένας σχεδόν Έλληνας δεν κάνει, είτε είναι...ύποπτοι μέχρι και για εγκληματικές πράξεις οι οποίες συνήθως αδίκως τους έχουν αποδοθεί) είναι νομίζω άκυρο. Βασικά, είναι το ποίον θέλει κάποιος να στοχοποιήσει και για ποιά κίνητρα, όταν επιλέγει να τον αποκαλέσει κάπως. Αυτός που θα μιλήσει για "λαθρομετανάστες", είναι συνήθως ο εθνικιστής, ο ρατσιστής, ο μισαλλόδοξος, ο γενικώς (και για απροσδιόριστους συνήθως λόγους) ξενόφοβος, ή έστω ο "νομιμόφρονας" που θεωρεί ότι χωρίς εφαρμογή των νόμων μας πήρε και μας σήκωσε. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία του ανθρώπου (στην οποία φρονώ ότι εμπίπτει και η topic starter) όπου δεν το πολυκουράζει και απλά αναπαράγει έναν όρο που είθισται να έχει επικρατήσει στην καθημερινότητα των περισσοτέρων, θέλοντας να περιγράψει τους "οικονομικά εξαθλιωμένους ξένους που βρίσκονται στη χώρα και ζουν σε τρώγλες κτλ", χωρίς να σημαίνει ότι είναι και "εναντίον τους". Στον αντίποδα, ο "ανθρωπιστής", ο "οικουμενιστής" και ο "αντιρατσιστής", θα μιλήσει γενικά για "μετανάστες", ανεξάρτητα εάν έχουν εισέλθει ή όχι παρανόμως. Στην πράξη, είτε νομίμως είτε παρανόμως, το θέμα είναι πώς θα λειτουργήσει αυτός που είσήλθε. Νομίζω πχ ότι αυτός που είχε αφήσει φυτό εκείνο το κοριτσάκι πρόπερσι σ' εκείνο το νησί, είχε χαρτιά. Από την ανάποδη, έχω φίλο που η οικογένειά του μπήκε παράνομα, έκανε κάθε χαμαλοδουλειά ενώ ήταν άνθρωποι σπουδαγμένοι και ας πούμε "ευυπόληπτοι" και τα παιδιά τους σπούδασαν κόντρα στις αντιξοότητες και τις στερήσεις και μάλιστα με διάκριση (και σήμερα μοιράζονται μαζί με τους υπόλοιπούς μας την αβάσταχτη βαρύτητα του ανεργείναι...). Τα προβλήματα μια φορά της χώρας, ούτε ξεκίνησαν από αυτούς, ούτε είναι ο βασικός λόγος της κατάστασής της. Και ούτε αλλάζει κάτι είτε τους λέει κανείς "λαθρομετανάστες" ή "μετανάστες" ή κάπως αλλιώς. Το θέμα είναι τί πάστα είναι ούτως ή άλλως ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί τον όρο, και όχι ο ίδιος ο όρος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα