Tenshi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 The grass is always greener on the other side ...
black_rabBiT Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Να δουλεύω σάν τον δούλο 9 ώρες για 850 ευρώ +την 2ωρη ταλαιπωρία απο και προς την δουλειά + τα σπασμένα νεύρα για το υπόλοιπο της μέρας... γιατι οι προϊστάμενοι είναι της άποψης "Είσαι απο κάτω μου;Είσαι το πουτανάκι μου".Ε όχι.ΝΑΠΑΝΑΓΑΜΗΘΕΙ. Είμαι 31,δέν μου μένουν πολλά quality years ακόμα,θέλω να βγαίνω έξω και να είμαι χαρούμενος,όχι λές και μου σκότωσαν την μάνα. Ενταξει ρε φιλε. Πρωτος στο χωριο η δευτερος στην πολη; Διαλεγεις το πρωτο. Με γεια σου με χαρα σου, αμα εχεις και καμια γκομενα για ξεμοναχιασμα, τι να πω, καλη τυχη!
gatokoritso Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 lol δεν παω ουτε με σφαιρες να μεινω στην υπαιθρο.αντε να φυγετε ολοι εσεις που δεν γουσταρετε πολη να χουμε περισσοτερη άπλα 1
Liverpool89 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω (Έχουμε) ενοικιαζόμενα διαμερίσματα/τουριστικό κατάλυμα. Σταθερό εισόδημα δέν το λές.Για την ακρίβεια δέν μπορείς κάν να κάνεις μια εκτίμηση. Παρ' ολα αυτά,σπίτι παίζει,χωραφάκι παίζει και με κάποια part time "πασαλείμματα" βγαίνει ένα ετήσιο εισόδημα @10Κ ευρώ. Να δουλεύω σάν τον δούλο 9 ώρες για 850 ευρώ +την 2ωρη ταλαιπωρία απο και προς την δουλειά + τα σπασμένα νεύρα για το υπόλοιπο της μέρας... γιατι οι προϊστάμενοι είναι της άποψης "Είσαι απο κάτω μου;Είσαι το πουτανάκι μου".Ε όχι.ΝΑΠΑΝΑΓΑΜΗΘΕΙ. Είμαι 31,δέν μου μένουν πολλά quality years ακόμα,θέλω να βγαίνω έξω και να είμαι χαρούμενος,όχι λές και μου σκότωσαν την μάνα. Σε βρισκω πολυ σωστο. Και.γω σε χωριο μενω οσους εχω πει οτι μ αρεσει, μαρεσει να βγαινω στο.μπαρακι του χωριο παρα να τραβιεμαι στην θεσσαλονικη, με κοιτανε πολυ περιεργα σαν να μαι τρελος. Αυτος με τους προισταμενους οντως ισχυει, αντι να σε ενθαρρυνουν να πας παρακατω, σε ριχνουν.την ψυχολογια, σηκωνεσαι να πας στην δουλεια γιατι πρεπει και οχι επειδη θες. Εγω παω με καλη.διαθεση για δουλεια, με ορεξη και φευγω καντιλιαζοντας και με νευρα. Αν εφευγα ποτε απο το χωριο μου και επρεπε να μεινω σε καποια πολυ θα εμενα σε καποια μικρη κωμοπολη . Το χωριο μου ειδικα τωρα που βρεχει κατεβαζει ποταμι, οι δρομοι χαντακια μεγαλα,να πας σε νοσοκομειο σε λενε δερματολογο οφθαλμιατρο ειχαμε, πεθανε, τωρα μονο θεσσαλονικη. Απο την μια το χωριο εχει αλλες χαρες, οπως εχει το δικο σου μπαξε, αν εχεις μερακι τα δικα σου ζωα οπως κοτες, κουνελια, κατσικες. Μπορει να βγακεις ακομα και απο το τιποτα εισοδημα, θα σας φανει καπως, παιρνεις μια αγελαδα την βοσκας, ταιζεις, την αρμεγεις, το γαλα το δινεις σε γνωστους εναμιση λιτρο καπου 1.5 1.2 ευρω και εισαι κομπλε. 1
DrLo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 θα σας φανει καπως, παιρνεις μια αγελαδα την βοσκας, ταιζεις, την αρμεγεις, το γαλα το δινεις σε γνωστους εναμιση λιτρο καπου 1.5 1.2 ευρω και εισαι κομπλε. Όσοι είναι έξω από το χωρό, πολλα τραγούδια λένε.
kfyros Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Ανάλογα το χωριό.. Όσοι περιμένουν να πάνε στην επαρχία να ζήσουν όπως οι χίπιδες στα Μάταλα τη δεκαετία του 60-70, θα απογοητευτούν οικτρά. Χωρίς λεφτά ούτε ραπανάκια δεν φυτεύεις, επίσης θα πρέπει να έχεις κάτι να τρως τους υπόλοιπους 12 μήνες.. Αν είχα σταθερή δουλειά στην πατρίδα μου , είχα φύγει αύριο το πρωί. Δεν παίζει όμως. Τα περί παρέας κλπ. δεν με προβληματίζουν. Με λίγους και καλούς συναναστρέφομαι και στην πόλη , με λίγους και καλούς και στο χωριό.Βέβαια είμαι από νησί , οπότε...
zio10 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Επίσης, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια μεγαλούπολη και δεν έχει δει ούτε ζωντανή κότα που λέει ο λόγος να πάει ξαφνικά στα 30-40 του να μείνει σε χωριό...το πιο πιθανό είναι να γυρίσει τρέχοντας πίσω! 1
Anorymous Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω αν μπορουσα πηγαινα επαρχια ανετοτατα 1
man of steel Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Σε βρισκω πολυ σωστο. Και.γω σε χωριο μενω οσους εχω πει οτι μ αρεσει, μαρεσει να βγαινω στο.μπαρακι του χωριο παρα να τραβιεμαι στην θεσσαλονικη, με κοιτανε πολυ περιεργα σαν να μαι τρελος. Αυτος με τους προισταμενους οντως ισχυει, αντι να σε ενθαρρυνουν να πας παρακατω, σε ριχνουν.την ψυχολογια, σηκωνεσαι να πας στην δουλεια γιατι πρεπει και οχι επειδη θες. Εγω παω με καλη.διαθεση για δουλεια, με ορεξη και φευγω καντιλιαζοντας και με νευρα. Αν εφευγα ποτε απο το χωριο μου και επρεπε να μεινω σε καποια πολυ θα εμενα σε καποια μικρη κωμοπολη . Το χωριο μου ειδικα τωρα που βρεχει κατεβαζει ποταμι, οι δρομοι χαντακια μεγαλα,να πας σε νοσοκομειο σε λενε δερματολογο οφθαλμιατρο ειχαμε, πεθανε, τωρα μονο θεσσαλονικη. Απο την μια το χωριο εχει αλλες χαρες, οπως εχει το δικο σου μπαξε, αν εχεις μερακι τα δικα σου ζωα οπως κοτες, κουνελια, κατσικες. Μπορει να βγακεις ακομα και απο το τιποτα εισοδημα, θα σας φανει καπως, παιρνεις μια αγελαδα την βοσκας, ταιζεις, την αρμεγεις, το γαλα το δινεις σε γνωστους εναμιση λιτρο καπου 1.5 1.2 ευρω και εισαι κομπλε. Sorry bro αλλά από αυτά που γράφεις αποκλείεται να μένεις σε χωριό.Λίγο θα επεκταθώ.Τα έξοδα που έχει μία αγελάδα όχι μεροκάματο δεν βγάζεις από αυτήν αλλά μπαίνεις μέσα με τα τσαρούχια είτε αφορά το κρέας της είτε το γάλα της.Το μόνο επικερδές με ζωντανά που έχω δει τα τελευταία χρόνια στο χωριό είναι όταν φίλοι μου αγόρασαν τέσσερα μοσχαράκια από κάποιον σε τιμή χώμα γιατί είχε ανάγκη και όταν τα έσφαξαν έβγαλαν 150 κιλά κρέας.Μόνο τον κιμά τον μοσχαρίσιο να σκεφτείς πόσο κάνει έβγαλαν και με το παραπάνω αλλά το κέρδος προήρθε από σκοτωμένη αγορά και όχι από εκτροφή.όταν ήρθαμε στο χωριό μου από την Λάρισα ήμουν 10 χρονών τ'οτε εκτός ότι το χωριό ήταν όλοι οι δρόμοι χωματόδρομοι είχαν πάνω από 25 οικογένειες γελάδια όχι σε μονάδες αλλά σε παραδοσιακούς σταύλους.Ξέρεις πόσοι έχουν τώρα;Κανένας.΄Θυμάμαι έβγαινα στην πλατεία με την μάνα μου εγώ για παιχνίδι και αυτήν στην γυναικοπαρέα(ω ναι είχε τόσο κόσμο τότε το χωριό)και στην επιστροφή γυρνούσαμε με τρεις κανάτες αγελαδινό γάλα.Έβγαιναν αυτοί που είχαν αυθόρμητα και έδιναν στο χωριό.Ωραίες τότε οι εποχές.Τώρα δεν υπάρχει στο χωριό ούτε τετράποδο αλλά ούτε δίποδο ζώο τα δε δίποδα έχουν αραιώσει πολύ εκτός από μερικά πρόβατα.Θλίψη πια και μόνο θλίψη 1
Backpacker Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά κάνετε το λάθος και βάζετε όλη την ελληνική ύπαιθρο σε ένα τσουβάλι...άλλο πράγμα να είσαι σε ένα χωριό έστω και 500 κατοίκων 45 λεπτά το πολύ από καμιά Σαλονίκη-Πάτρα-Αθήνα-Λάρισα-Βόλο γενικά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένο πόλη...και άλλο να είσαι σε κάνα χωριό στον Εβρο ή χαμηλά στην Πελοπόννησο και να έχεις 1-2 ώρες τον χειμώνα με τα χιόνια απόσταση από καμιά πόλη των 20-30 χιλιάδων κατοίκων... Όπως επίσης άλλη κατηγορία είναι τα νησιά...που αν έχεις κάτι δικό σου εκεί..ένα σπίτι και ένα μαγαζάκι μπορείς μέσα σε 3-4 μήνες που είναι η σεζόν να βγάζεις τα έξοδα ολου του χρόνου σου (κάνα δεκαχίλιαρο δλδ) χώρια ότι αυτούς τους μήνες υπάρχει τρελή κοινωνική ζωή στο νησί...αν είναι ο άλλος σε κάνα χωριό σε καμιά Φλώρινα ή σε καμιά Ροδόπη θα σας πω εγώ τι κόσμο θα βλέπει και πότε. Μην τα βάζετε όλα σαν να είναι το ίδιο... 5
man of steel Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά κάνετε το λάθος και βάζετε όλη την ελληνική ύπαιθρο σε ένα τσουβάλι...άλλο πράγμα να είσαι σε ένα χωριό έστω και 500 κατοίκων 45 λεπτά το πολύ από καμιά Σαλονίκη-Πάτρα-Αθήνα-Λάρισα-Βόλο γενικά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένο πόλη...και άλλο να είσαι σε κάνα χωριό στον Εβρο ή χαμηλά στην Πελοπόννησο και να έχεις 1-2 ώρες τον χειμώνα με τα χιόνια απόσταση από καμιά πόλη των 20-30 χιλιάδων κατοίκων... Όπως επίσης άλλη κατηγορία είναι τα νησιά...που αν έχεις κάτι δικό σου εκεί..ένα σπίτι και ένα μαγαζάκι μπορείς μέσα σε 3-4 μήνες που είναι η σεζόν να βγάζεις τα έξοδα ολου του χρόνου σου (κάνα δεκαχίλιαρο δλδ) χώρια ότι αυτούς τους μήνες υπάρχει τρελή κοινωνική ζωή στο νησί...αν είναι ο άλλος σε κάνα χωριό σε καμιά Φλώρινα ή σε καμιά Ροδόπη θα σας πω εγώ τι κόσμο θα βλέπει και πότε. Μην τα βάζετε όλα σαν να είναι το ίδιο... Μόνο που εγώ αναφέρομαι σε χωριό που μέχρι τις αρχές το 90 είχε 700 κατοίκους(παλιότερα δε πιο πολλούς) και απέχει από την Λάρισα ένα τέταρτο!Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά αλλά στον νομό Λάρισας τα χωριά έχουν ερημώσει.Το παράδοξο είναι ότι τα απομονωμένα χωριά που δεν έχουν λεωφορείο καν παρά μόνο ανά δύο μέρες αυτά κάπως έχουν διατηρήσει τον πληθυσμό τους.Αντίθετα σε χωριά όπως και το δικό μου που δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός λόγος να την κάνεις για την Λάρισα ούτε καν για δουλειά αφού η απόσταση είναι 15 λεπτά έχουν ερημώσει.Και με μικρή εικόνα που έχω από Βόλο Τρίκαλα Καρδίτσα που τα έχουμε επισκεφτεί πάμπολλες φορές μπορώ να πω ότι ισχύει το ίδιο!
andreapaog328 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 . Μπορει να βγακεις ακομα και απο το τιποτα εισοδημα, θα σας φανει καπως, παιρνεις μια αγελαδα την βοσκας, ταιζεις, την αρμεγεις, το γαλα το δινεις σε γνωστους εναμιση λιτρο καπου 1.5 1.2 ευρω και εισαι κομπλε. τσάμπα μελιταίο παιδία πάρτε νάχετε. περα απ την πλάκα τωρα μένω σενα κωλοχωρι 650 άτομα στα χαρτιά δλδ μονιμοι αντε ναναι 500 το χειμωνα. παραθαλάσσιο, δλδ καλοκαίρι κακός χαμός και χειμώνα πίκρα μάυρη. αν δεν εχεις αμαξι-μηχανακι είσαι πολύ απλά καταδικασμένος. μετά τις 10 θες ταρίφα για να πας πουθενα. θες σουπερμαρκετ για ψιλοπραματα 3km, σοβαρο σουπερμαρκετ στα 10km. ψωνια ρούχα παπουτσια, σινεμα κτλ στα 30km και παει λέγοντας. το καλο είναι οτι δω πέρα μ'ένα μικρο χωράφι μπορεις να βαλεις τιποτα λεμονια πορτοκάλια, κηπευτικά, κοτοπουλα δικα σου κτλ ναχεις να τρως. επίσης έχει ηρεμία. αμα είσαι γέρος κανεις τα μπανια πας στο καφενειο και είσαι οκ. το άλλο θεμα ειναι οι άνθρωποι που θα πετύχεις. μπορει νασαι οκ ή απλα να σε δουνε οτι ηρθες απέξω και να σου κανουνε τη ζωη πατίνι (κωλανθρωποι κοινως). γενικά εδώ που είμαι γω οι άνθρωποι δεν ειναι φιλόξενοι, καθένας την παρτη του πεφτει θαψιμο και παει λεγοντας. ντάξει να μη μιλησω για ιντερνετ 2αρα όταν δε βρέχει και πολύ είναι... αμα σας αρέσει ελάτε. ανοιξαμε και σας περιμενουμε... 4
Backpacker Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μόνο που εγώ αναφέρομαι σε χωριό που μέχρι τις αρχές το 90 είχε 700 κατοίκους(παλιότερα δε πιο πολλούς) και απέχει από την Λάρισα ένα τέταρτο!Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά αλλά στον νομό Λάρισας τα χωριά έχουν ερημώσει.Το παράδοξο είναι ότι τα απομονωμένα χωριά που δεν έχουν λεωφορείο καν παρά μόνο ανά δύο μέρες αυτά κάπως έχουν διατηρήσει τον πληθυσμό τους.Αντίθετα σε χωριά όπως και το δικό μου που δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός λόγος να την κάνεις για την Λάρισα ούτε καν για δουλειά αφού η απόσταση είναι 15 λεπτά έχουν ερημώσει.Και με μικρή εικόνα που έχω από Βόλο Τρίκαλα Καρδίτσα που τα έχουμε επισκεφτεί πάμπολλες φορές μπορώ να πω ότι ισχύει το ίδιο! Ναι δεν αντιλέγω φίλε μου...και Σέρρες-Κιλκις-Δράμα που ξέρω εγώ τα πράγματα τα ίδια είναι...τα χωριά έρημα όλα και έχουν φύγει όλοι είτε Σαλονίκη είτε Αθήνα είτε οι περισσότεροι στην Γερμανία...αυτοί που εξιδανικεύουν την επαρχία και λένε "Τι ωραία θα ήταν να τα παρατούσαν όλα στην πόλη και να πήγαιναν στο χωριό" δεν έχουν ιδέα ως επί το πλείστον από χωριό. Επίσης εξαρτάται και πολύ από την ηλικία..στα 45 σου πολύ πιο εύκολα βολεύεσαι σε ένα χωριό με την δουλίτσα σου...στα 25-33 και δουλειά να έχεις τι να πα να κάνεις στο χωριό? Θα αρχίσεις τα ναρκωτικά. Ακόμα και από το φύλο εξαρτάται...άμα μου βρείτε εσείς γυναίκα που θέλει να πάει να μείνει στην ύπαιθρο μουτζώστε με...και αν βρείτε θα είναι απλά η απειροελάχιστη εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η γυναίκα θέλει τις εξόδους της..την αγορά της..τις φίλες της. Εμείς οι άντρες κουτσά στραβά είναι αρκετοί που γουστάρουν από μια ηλικία και μετά την ηρεμία και την ψιλοερημιά...η γυναίκα με τίποτα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα