SavvasNavr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Οπως λεει και ο τιτλος εχω την H100i στον υπολογιστη μου και την εχω με τα αρχικα τις ανεμηστηρακια, θα ηθελα να την αναβαθμησω και να της βαλω αλλα, εχετε καποια καλα και αθορυβα ανεμηστηρακια για να μου προτεινεται;
dimitrisOP Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 προτεινω αυτους http://www.e-shop.gr/noctua-nf-f12-pwm-120mm-fan-p-PER.651255
SavvasNavr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 προτεινω αυτους http://www.e-shop.gr/noctua-nf-f12-pwm-120mm-fan-p-PER.651255 Μου φενονται λιγο χαμηλα τα rpm, λες να εχει θεμα μιας και εχω AMD επεξεργαστη. (8350)
GoldKingston Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 μια χαρα ειναι τα rpm του και ειναι και αθορυβος
selianx Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Πόσα ευρά και για τους δυο; Noctua πολύ καλή, αν θες μεγάλα RPM δες τα industrial μοντέλα (NF-F12 Industrial PPC, είναι και μαύρα).Μπορείς να δεις και τα silent wings 2 της beQuiet, τρελά φουρφούρια.Δε νομίζω να έχεις θέμα, τα RPM δε παίζουν μεγάλο ρόλο σε απόδοση όταν μιλάμε για premium φανάκια, ειδικά - φαντάζομαι - όταν ψάχνουμε και ησυχία.Παράδειγμα. Corsair SP @ 1450 RPM = 1.29 mm/H2O NF-F12 @ 1500 RPM = 2.61 mm/H2O
SavvasNavr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.skroutz.gr/s/2270523/Noctua-NF-F12-PWM.html?from=drop Πόσα ευρά και για τους δυο; Noctua πολύ καλή, αν θες μεγάλα RPM δες τα industrial μοντέλα (NF-F12 Industrial PPC, είναι και μαύρα).Μπορείς να δεις και τα silent wings 2 της beQuiet, τρελά φουρφούρια.Δε νομίζω να έχεις θέμα, τα RPM δε παίζουν μεγάλο ρόλο σε απόδοση όταν μιλάμε για premium φανάκια, ειδικά - φαντάζομαι - όταν ψάχνουμε και ησυχία.Παράδειγμα. Corsair SP @ 1450 RPM = 1.29 mm/H2O NF-F12 @ 1500 RPM = 2.61 mm/H2O Eχω θεμα με τον θορυβο με τα Fans, οταν παιζω βαρια games ή για αρκετες ωρες αναγκαζομαι να το βγαλω απο το silent mode και να το βαλω στο full power (2500)Επειδη δεν εχω και πολυ ιδεα για αυτο και σας ρωτησα. Δεν εχω θεμα στα χρηματα αν ειανι να εχω ησυχο το κεφαλη μου και λογικα τα fans θα ειναι 4 για να εχει και απο τις δυο μεριες.
kirileman Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Και γω θα τα σουτάρω τα μαμά και θα βάλω σύντομα 2 noctua. Το καλοκαίρι τα είχα σταθερά στις 1500 που είναι το όριο της ακουστικής μου άνεσης, γιατί το quiet mode είναι πολύ αδύναμο για τις απαιτήσεις του συστήματος (το καλοκαίρι, όχι το χειμώνα) και το balanced το βρίσκω πολύ θορυβώδες. Βέβαια, περισσότερο θόρυβο κάνει η κάρτα γραφικών που στα παιχνίδια τα καλύπτει όλα.
selianx Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Eχω θεμα με τον θορυβο με τα Fans, οταν παιζω βαρια games ή για αρκετες ωρες αναγκαζομαι να το βγαλω απο το silent mode και να το βαλω στο full power (2500) Επειδη δεν εχω και πολυ ιδεα για αυτο και σας ρωτησα. Δεν εχω θεμα στα χρηματα αν ειανι να εχω ησυχο το κεφαλη μου και λογικα τα fans θα ειναι 4 για να εχει και απο τις δυο μεριες. Γιατί αναγκάζεσαι; Ανεβάζεις τρελές θερμοκρασίες ή απλά νιώθεις "άβολα" σε φάση ότι ψήνεται αφού το παιδεύω; Σε τι ρολόγια παίζει ο 8350, και τι θερμοκρασίες βαράει; 4 φανάκια για μένα δεν αξίζουν. 2 με υψηλή στατική πίεση όπως τα NF-F12 που σου προτάθηκαν είναι η καλύτερη λύση. Αν θες μπορείς να πάρεις τα ακριβότερα industrial, τα οποία είναι μαύρα, και έχουν στροφές ως 2000 και 3000 http://www.e-shop.gr/noctua-nf-f12-industrialppc-3000-pwm-p-PER.651299 Αν είσαι ικανοποιημένος με τα δυο φανάκια που έχει μέσα η corsair σε απόδοση στο μαξ (2500 στροφές) τότε θα είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα NF-F12, με τη διαφορά ότι δε θα ακούγονται. Άμα πάρεις NF-F12 με 3000 στροφές, σου εγγυώμαι ότι 95% του χρόνου θα το έχεις στο Quiet Mode, άντε να το ανεβάσεις Balanced σε κανά stress-test. Best buy θα έλεγα τα NF-F12 που σου παρέθεσαν πρώτα-πρώτα.
SavvasNavr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Ενα φιλαρακι μου ειπε οτι εχει περισια 2 τετοια, αξιζει να παω να παρω αλλα δυο και να τα βαλω; http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36171&cat=7
selianx Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Σε απόδοση χειρότερα απ'αυτά που έχεις, σε θόρυβο καλύτερα (εφόσον το μάξ τους είναι 1500 RPM). Αυτά δεν προορίζονται για τέτοια χρήση, σε ψυγείο θέλει static pressure optimised, όπως η SP σειρά της Corsair, τα περισσότερα noctua Κλπ.Αν δε θες να χαλάσεις λεφτά τώρα, χαμήλωσε το overclock (αν έχεις) μέχρι να χειμωνιάσει, και απλά παίζε σε quiet/balanced mode ακόμη και όταν παίζεις παιχνίδια - προσέχοντας πάντα τις θερμοκρασίες σου. Αν θες να χαλάσεις, ακολούθα τις παραπάνω προτάσεις. Αν θες σε κάτι πιο φθηνό, πες μας και για φθηνότερες υλοποιήσεις, αλλά θα χάσεις λίγο από την "ησυχία" των noctua.
SavvasNavr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Σε απόδοση χειρότερα απ'αυτά που έχεις, σε θόρυβο καλύτερα (εφόσον το μάξ τους είναι 1500 RPM). Αυτά δεν προορίζονται για τέτοια χρήση, σε ψυγείο θέλει static pressure optimised, όπως η SP σειρά της Corsair, τα περισσότερα noctua Κλπ. Αν δε θες να χαλάσεις λεφτά τώρα, χαμήλωσε το overclock (αν έχεις) μέχρι να χειμωνιάσει, και απλά παίζε σε quiet/balanced mode ακόμη και όταν παίζεις παιχνίδια - προσέχοντας πάντα τις θερμοκρασίες σου. Αν θες να χαλάσεις, ακολούθα τις παραπάνω προτάσεις. Αν θες σε κάτι πιο φθηνό, πες μας και για φθηνότερες υλοποιήσεις, αλλά θα χάσεις λίγο από την "ησυχία" των noctua. Δηλαδη εσυ προτεινεις Noctua, χωρις δευτερη σκεψη.
selianx Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δηλαδη εσυ προτεινεις Noctua, χωρις δευτερη σκεψη. Προτείνω αυτά που έχω δοκιμάσει, και - ακόμη και αν φαίνεται "fanboy"ισμός, οι noctua τολμώ να πω ότι καταφέρνουν ότι καταφέρνουν όλοι οι ανεμιστήρες, στα μισά επίπεδα θορύβου (προσωπική γνώμη). Στο σύστημα μου έχω 1xNF-F12,1xNF-S12A,beQuiet silent wings 2 (1x140,1x120), 1x Define R4 stock fan. Βάζοντας όλα στο μαξ, ακούω ένα ψίθυρο. Στους παρέθεσα με τη σειρά καλύτερο->χειρότερο. Είχα και έναν NF-P12 τον οποίο τον έχω χαρίσει, πολύ λέγαν ότι (παρότι το "P" είναι pressure optimised) ο F12 ήταν καλύτερος και σε αυτόν τον τομέα. Αν πρότεινα ανεμιστήρες, θα πήγαινε βάσει λεφτών NF-F12 Industrial/NF-F12 απλό (ανάλογα αν έχεις θέμα με το χρώμα), silent wings 2, bitfenix spectre pro. Δυστυχώς όσοι Corsair πέσαν στα χέρια μου δε με άφησαν ικανοποιημένο από θέμα θορύβου. Ότι και να βάλεις δε προτείνω καθόλου 4 ανεμιστήρες (push/pull), πολύ λίγο κέρδος για πολλά λεφτά (διπλάσια τιμή) και παραπάνω θόρυβο.
dimitrisOP Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 στους industrial δεν μπορεις να κατσεις διπλα στο pc οταν βαρανε 2κ-3κ μια χαρα ειναι οι F12
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα