Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά εξοικονόμησα 15 ευρώ με την μηνιαία κάρτα (από 45--->30) οπότε δεν με επηρέασε καθόλου η μείωση του χρονικού ορίου στα εισιτήρια.Ευτυχώς στα λεωφορεία που χρησιμοποιώ έχω δει 2 ελεγκτές την τελευταία εβδομάδα σε αντίθεση με τον 1 κάθε μήνα και αν,βέβαια πιθανώς να είναι και τυχαίο γεγονός.Το πρόβλημα παραμένουν οι τζαπατζήδες αλλιώς πιστεύω θα είχαμε ακόμα χαμηλότερες τιμές και για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ ο έλεγχος.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι; Το μόνο μέσο που αξίζει τα λεφτά του εισιτηρίου είναι το μετρό, ο ηλεκτρικός παίζεται με την προϋπόθεση πως θα αλλάξεις γραμμή για να πας κάπου. Όσον αφορά τα λεωφορεία - τρόλεϊ, κανονικά θα έπρεπε να σου καταβάλουν αποζημίωση μετά το τέλος της διαδρομής. Αλίμονο σε όσους αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν.

• Like 3
Δημοσ.

εγώ σήμερα χρειάστηκα 2 εισιτήρια για να πάω σπίτι μου και θα χρειαζόμουν και 3ο εάν δεν είχε έρθει να με πάρει από το μετρό κάποιος με αμάξι -_- 

Προσωπικά, δεν με συμφέρει η "μείωση" (που μόνο μείωση δεν είναι). Αναγκαστικά από τον επόμενο μήνα θα βγάλω κάρτα. Ίσως έτσι με συμφέρει παραπάνω. Θα δείξει :/ 

Δημοσ.

χμμμ, κοίτα, εγώ παίρνω το μειωμένο  0,60λ γτ ειμαι φοιτητής. όντως είναι καλό που μειώθηκε, έστω και 10 λεπτά... αλλά το κακό είναι ότι μειώθηκε και ο χρόνος. από τη 1,5 ώρα είναι τωρα 70 λεπτά. Για να πάω κάπου και να γυρίσω μου χρειάστηκε και τρίτο εισητήριο...  Τωρα θα δείξει στη συνέχεια.

Ρε παιδιά, η μηνιαία κάρτα συμφέρει; Είναι εύκολο να τη βγάλεις;

Δημοσ.

1,4 € / 90 mins = 0.016€ / min

1,2 € / 70 mins = 0,017€ / min

Το εισητηριο αυξήθηκε περιπου 8%

Άσχετα που βολεύει όσους το χρησιμοποιούν one way ...

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 6
Δημοσ.

Ενώ πριν ήμουν μια χαρά με τον χρόνο, τώρα στο τσακ θα προλάβω κι εάν, κυρίως διότι τα λεωφορεία που χρησιμοποιώ κάνουν δρομολόγια όποτε το θυμηθούν.

Δημοσ.

εμενα με βολεψε μιας και εληξε το πασο μ και απο 70 λεπτα σε 1,40 ηταν λιγο βαρυ.για μια απλη διαδρομη ειναι μια χαρα αλλα αν ο αλλος εχει να αλλαζει λεωφορια και τετοια επιβαλεται μηνιαια καρτα.που βασικα συμφερει μια χαρα γιατι εκτος απο τις απλες 1μηνα/1χρονο βγαλανε και για τρεις μηνες αλλα και για εξι με μικρες μειωσεις στις τιμες.τεσπα οι επιλογες ειναι αρκετες.

Δημοσ.

Ρε Σεις Δε Το Πηρατε Ακομη Πρεφα Γιατι Γινεται Ολο Αυτο??Επιτηδες Μειωνουν Τις Καρτες Για Να Σε Υποχρεωσουν Να Παρεις Μιας Και Δε Θα Συμφερει Πλεον Να Προμηθευεσαι Εισιτηριο Και Σιγα Σιγα Το Φαινομενο ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ Να Εκλειψει.... THAT'S ALL...

• Like 4
Δημοσ.

Ρε Σεις Δε Το Πηρατε Ακομη Πρεφα Γιατι Γινεται Ολο Αυτο??Επιτηδες Μειωνουν Τις Καρτες Για Να Σε Υποχρεωσουν Να Παρεις Μιας Και Δε Θα Συμφερει Πλεον Να Προμηθευεσαι Εισιτηριο Και Σιγα Σιγα Το Φαινομενο ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ Να Εκλειψει.... THAT'S ALL...

να εκλείψει... εμείς μ___κες είμαστε που πληρώνουμε; 

Έχω αρχίσει να παίρνω το αυτοκίνητο μέχρι να βγω σε πιο κεντρικό δρόμο για να πάρω λεωφορείο (γιατί αν περιμένω να με πάει αυτό που περνάει από το σπίτι μου θα χρειαστώ και 4ο εισιτήριο στο τέλος :P ). 

Οπότε από τον άλλο μήνα θα δω αν τελικά με συμφέρει να έχω κάρτα ή εισιτήρια. Αν και το χειμώνα είναι πιο πυκνά τα δρομολόγια οπότε ίσως και να αρκεί το ένα εισιτήριο. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

1,4 € / 90 mins = 0.016€ / min

1,2 € / 70 mins = 0,017€ / min

Το εισητηριο αυξήθηκε περιπου 8%

Άσχετα που βολεύει όσους το χρησιμοποιούν one way ...

Sent from my iPhone using Insomnia

Γνωρίζεις και το ποσοστό των επιβατών που αξιοποιούσαν και τα 90 λεπτά της διάρκειας του εισιτηρίου??? :P Για την πλειοψηφία των επιβατών η τιμή μειώθηκε και αυτό φάνηκε από τις τρελές πωλήσεις της νέας μηνιαίας κάρτα τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της!

Τα 90 λεπτά τα μετρούσαν ένα ένα όσοι μοίραζαν τα εισιτήρια στους επόμενους κυρίως και αυτό προφανώς είναι λάθος τακτική που μόνο κακό κάνει...

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζεις και το ποσοστό των επιβατών που αξιοποιούσαν και τα 90 λεπτά της διάρκειας του εισιτηρίου??? :P

Ναι, εγώ. :P

Τη μία φορά από την περιοχή μου στο σταθμό του Μετρό την κάνει σε 40 λεπτά, και την άλλη την κάνει σε μία ώρα. Μετά, για να πάω κέντρο, ίσα που μου φτάνει ο χρόνος.

Στο ανάποδο (δηλαδή να γυρίσω με μετρό και να πάρω μετά το λεωφορείο) πολλές φορές δεν φτάνει καν ο χρόνος επειδή αυτό το λεωφορείο κάνει δρομολόγια όποτε γουστάρει.

Δημοσ.

Γνωρίζεις και το ποσοστό των επιβατών που αξιοποιούσαν και τα 90 λεπτά της διάρκειας του εισιτηρίου??? :P Για την πλειοψηφία των επιβατών η τιμή μειώθηκε και αυτό φάνηκε από τις τρελές πωλήσεις της νέας μηνιαίας κάρτα τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της!

Τα 90 λεπτά τα μετρούσαν ένα ένα όσοι μοίραζαν τα εισιτήρια στους επόμενους κυρίως και αυτό προφανώς είναι λάθος τακτική που μόνο κακό κάνει...

Μήπως οι "τρελές πωλήσεις" οφείλονται στο ότι δεν άφησαν εναλλακτική;

Μήπως οι "τρελές πωλήσεις" οφείλονται στο ότι και αυτοί που έπαιρναν την κάρτα των 20 εξαναγκάσθηκαν να πάρουν αυτήν των 30 (50% αύξηση) και άρα και οι αγορές αυτές προστέθηκαν για να βγάλουν το αποτέλεσμα; Λέω εγώ τώρα.

Γιατί εκτός από την ατάκα "τρελές πωλήσεις" δεν μας λένε νούμερα; (πέρσι τέτοια εποχή πουλήθηκαν τόσες των 20 και τόσες των 45 και φέτος πουλήθηκαν τόσες των 30)???

btw θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν πόσες ήταν οι κάρτες των 20 ευρώ που πουλιόντουσαν γιατί απ' ότι καταλαβαίνω αυτές "πλήρωσαν το μάρμαρο" και είναι υπεύθυνοι εν μέρει γι' αυτούς που χαίρονται ότι κέρδισαν 15 ευρώ. (δεν το στηρίζω σε στοιχεία αλλά τείνω να πιστεύω ότι αυτοί που έβγαζαν την κάρτα των 20 δεν είναι και οι πιο ματσό ανάμεσά μας)

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, εγώ. :P

Τη μία φορά από την περιοχή μου στο σταθμό του Μετρό την κάνει σε 40 λεπτά, και την άλλη την κάνει σε μία ώρα. Μετά, για να πάω κέντρο, ίσα που μου φτάνει ο χρόνος.

Στο ανάποδο (δηλαδή να γυρίσω με μετρό και να πάρω μετά το λεωφορείο) πολλές φορές δεν φτάνει καν ο χρόνος επειδή αυτό το λεωφορείο κάνει δρομολόγια όποτε γουστάρει.

Μήπως οι "τρελές πωλήσεις" οφείλονται στο ότι δεν άφησαν εναλλακτική;

Μήπως οι "τρελές πωλήσεις" οφείλονται στο ότι και αυτοί που έπαιρναν την κάρτα των 20 εξαναγκάσθηκαν να πάρουν αυτήν των 30 (50% αύξηση) και άρα και οι αγορές αυτές προστέθηκαν για να βγάλουν το αποτέλεσμα; Λέω εγώ τώρα.

Γιατί εκτός από την ατάκα "τρελές πωλήσεις" δεν μας λένε νούμερα; (πέρσι τέτοια εποχή πουλήθηκαν τόσες των 20 και τόσες των 45 και φέτος πουλήθηκαν τόσες των 30)???

Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λογικό να λαβάνονται περισσότερο υπόψιν οι ανάγκες των πολλών. Για έναν που τα 90 λεπτα του ήταν οριακά και κάνει συχνά αυτό το δρομολόγιο, η νέα κάρτα που κοστίζει 1 ευρώ την ημέρα είναι πλεον μια πολύ καλή επιλογή!

Η κάρτα για όλα τα μέσα πάντα πουλούσε περισσότερο, πόσο μάλλον τώρα που μειώθηκε το κόστος της. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ώρα, λένε πως την πρώτη εβδομάδα πουλήθηκαν τόσες νέες κάρτες όσες σε ένα μήνα με το παλιό σύστημα και τιμή. Επιπλέον μειώθηκαν ακόμη πιο σημαντικά οι τιμές για 3μηνές, 6μηνες & ετήσιες κάρτες. Και η αύξηση των εσόδων που ήταν ο βασικός στόχος της κίνησης αυτής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Το όλο σύστημα θα λειτουργεί ακόμη καλύτερα όταν μπουν στο παιχνίδι και οι κάρτες με RF κλπ που θα σε χρεώνουν όταν βγαίνεις από τον κάθε σταθμό (όπου θα υπάρχουν και μπάρες κλπ) και θα υπολογίζεται αυτόματα και η απόσταση που μετακινήθηκες (θα ισχύουν τιμές ανά ζώνη). Όπως γίνεται εδώ και χρόνια σε όλες τις "πολιτισμένες" χώρες και λειτουργεί αποτελεσματικότατα.

Αυτό που με ενοχλεί εμένα, ειναι το γεγονός πως για να βγάλεις μια μηνιαία κάρτα, ζητούν ακόμη ...φωτογραφία σου και δεν μπορείς απλά να πληρώσεις, να πάρεις την κάρτα και να την έχεις στο πορτοφόλι σου...

Δημοσ.

Μάλιστα θα έλεγα να μας έδιναν και στοιχεία για το που πουλούσε (σε ποιες περιοχές) περισσότερο η κάρτα των 20 (λες να ήταν σε υποβαθμισμένες περιοχές; ;) )

Γιατί πέρα από το να "λαμβάνονται υπ' όψιν οι ανάγκες των πολλών" όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν και οι ανάγκες των πιο ευπαθών

• Super Moderators
Δημοσ.

Μάλιστα θα έλεγα να μας έδιναν και στοιχεία για το που πουλούσε (σε ποιες περιοχές) περισσότερο η κάρτα των 20 (λες να ήταν σε υποβαθμισμένες περιοχές; ;) )

Γιατί πέρα από το να "λαμβάνονται υπ' όψιν οι ανάγκες των πολλών" όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν και οι ανάγκες των πιο ευπαθών

Αυτό που λες είναι άλλου είδους συζήτηση που δεν έχει νόημα να γίνει εδώ! Το βασικό ζητούμενο ήταν να γίνει κάτι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του οργανισμού και για την ώρα φαίνεται πως πέτυχε. Δεν σου λέω προφανώς πως δεν έχω και γω παράπονα από την όλη λειτουργία των ΜΜΜ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...