Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι εννοείς "άλλου είδους συζήτηση";

Ο τίτλος του νήματος δεν είναι "πως βλέπετε τις αλλαγές στα ΜΜΜ";

Το να σχολιαστεί ότι για Χ επιβάτες το κόστος ανέβηκε κατά 50% είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο" η απλά χαλάει την "γιορτή" της μείωσης;

Δημοσ.

Για έναν που τα 90 λεπτα του ήταν οριακά και κάνει συχνά αυτό το δρομολόγιο, η νέα κάρτα που κοστίζει 1 ευρώ την ημέρα είναι πλεον μια πολύ καλή επιλογή!

Συμφωνώ! Υπάρχουμε, όμως, κι εμείς που χρησιμοποιούμε ΜΜΕ μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, συνεπώς δεν μας συμφέρει.

Παρ' όλα αυτά, έχω άλλη ένσταση. Η αδελφή μου για να πάει στη σχολή της με τον Προαστιακό πληρώνει για την μηνιαία κάρτα περίπου 120€ μαζί με την φοιτητική μείωση. Και ρωτάω εγώ: Γιατί να μην ισχύουν κανονικά οι μειώσεις και οι φοιτητικές εκπτώσεις και στον Προαστιακό;

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι εννοείς "άλλου είδους συζήτηση";

Ο τίτλος του νήματος δεν είναι "πως βλέπετε τις αλλαγές στα ΜΜΜ";

Το να σχολιαστεί ότι για Χ επιβάτες το κόστος ανέβηκε κατά 50% είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο" η απλά χαλάει την "γιορτή" της μείωσης;

Δεν το "πιασες" σωστά.

Σαφώς και συζητάμε ελεύθερα και ο καθένας λέει τις απόψεις του. Απλά η κουβέντα περί ευπαθών ομάδων που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ, έχει πολλές παραμέτρους και θα ξεφύγουμε εγγυημένα από το θέμα μας.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχεις 100% ικανοποίηση των "πελατών" σε οποιοδήποτε τομέα, οπότε κοιτάζεις πάντα να ικανοποιήσεις τουλάχιστον τους περισσότερους (όσο κυνικό κι αν ακούγεται). Πάντα θα υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις και προβλήματα.

Δημοσ.

Συμφωνώ! Υπάρχουμε, όμως, κι εμείς που χρησιμοποιούμε ΜΜΕ μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, συνεπώς δεν μας συμφέρει.

Παρ' όλα αυτά, έχω άλλη ένσταση. Η αδελφή μου για να πάει στη σχολή της με τον Προαστιακό πληρώνει για την μηνιαία κάρτα περίπου 120€ μαζί με την φοιτητική μείωση. Και ρωτάω εγώ: Γιατί να μην ισχύουν κανονικά οι μειώσεις και οι φοιτητικές εκπτώσεις και στον Προαστιακό;

120??? Παναγιά μου! τι διαδρομή κάνει; Μέχρι το τμήμα που είμαι εγώ, ισχύει η κάρτα μετρό. ΕΥΤΥΧΩΣ ! 

Δημοσ.

120??? Παναγιά μου! τι διαδρομή κάνει; Μέχρι το τμήμα που είμαι εγώ, ισχύει η κάρτα μετρό. ΕΥΤΥΧΩΣ ! 

Παίρνει τον Προαστιακό από τις πρώτες στάσεις και φτάνει λίγο πριν το Κιάτο. Το αστείο είναι ότι εάν κατέβαινε δύο στάσεις πριν, θα της πήγαινε πολύ λιγότερο, μιας και από μια συγκεκριμένη στάση και μετά η τιμή αυξάνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το "πιασες" σωστά.

Σαφώς και συζητάμε ελεύθερα και ο καθένας λέει τις απόψεις του. Απλά η κουβέντα περί ευπαθών ομάδων που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ, έχει πολλές παραμέτρους και θα ξεφύγουμε εγγυημένα από το θέμα μας.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχεις 100% ικανοποίηση των "πελατών" σε οποιοδήποτε τομέα, οπότε κοιτάζεις πάντα να ικανοποιήσεις τουλάχιστον τους περισσότερους (όσο κυνικό κι αν ακούγεται). Πάντα θα υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις και προβλήματα.

Μα εγώ δεν επικεντρώθηκα στις ευπαθείς ομάδες (ίσως ξέφυγα λίγο προς τα κει αλλά δεν ήταν ο κορμός του σκεπτικού μου).

Απλά είπα ότι ενώ υπάρχει χαρά για την μείωση, παραγνωρίζεται από πολλούς ότι υπάρχει από την άλλη ΠΟΛΥ μεγαλύτερη αύξηση. Μάλιστα, αφού δεν έχουν δοθεί νούμερα, μπορεί κάλλιστα κάποιος "κακοπροαίρετος" (σαν και μένα) να σκεφτεί ότι απλά "άλλαξε ο μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" και το κέρδος κάποιων (των πολλών αν θέλεις) παράγεται από "ισοδύναμα μέτρα" (ας χρησιμοποιήσω ΔΝΤ ορολογία) που πλήτουν ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς προσπαθούσαν ή αναγκάζονταν να κάνουν πιο οικονομικές επιλογές (την φθηνότερη κάρτα)

Δημοσ.

Aπο πότε? Δεν ισχυει αυτο που λες. Η εννιαια καρτα των 45 ευρω που σημερα εγινε 30 ευρω, δεν αναγραφει πουθενα πανω της οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις προαστιακο, πχ απο την νεραντζιωστησα μεχρι τα λιοσια (περιοχες εντος της Αθηνας πχ).

Δημοσ.

Αυτό που με ενοχλεί εμένα, ειναι το γεγονός πως για να βγάλεις μια μηνιαία κάρτα, ζητούν ακόμη ...φωτογραφία σου και δεν μπορείς απλά να πληρώσεις, να πάρεις την κάρτα και να την έχεις στο πορτοφόλι σου...

Απουσια φωτογραφιας σημαινει οτι η απεριοριστων καρτα θα κανει κυκλους στην παρεα. Εννοεις οτι δεν μπορεις ουτε να ανανεωσεις καρτα?

Κατα τα αλλα ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν μπηκαν εξαρχης μπαρες στους σταθμους του μετρο και επαφιενται στο φιλοτιμο του καθενος. Στην Ισπανια που εχει μπαρες τα γατονια πηδανε απο πανω, οποτε η καλυτερη λυση ειναι τζαμακι οπως στο Λονδινο. Κομψα και αποτελεσματικα.

Γενικα παντως νομιζω οτι το σκεπτικο στα ΜΜΜ σε πολλες χωρες ειναι να κανουν "ασυμφορη" την αγορα μεμονωμενων εισιτηριων. Εκτος οτι αυξανονται τα σταθερα και προβλεπομενα εξοδα για την επιχειρηση, μπορει να γινει καλυτερος σχεδιασμος δρομολογιων, και να κανουν πιο συμφερουσες προσφορες βλεποντας τη συμπεριφορα των επιβατων και τους δημοφιλεις προορισμους. Και ναι, χρεωση ανα αποσταση και οχι flat τιμη για ολα θα ειναι το επομενο λογικο σταδιο.

Δημοσ.

Aπο πότε? Δεν ισχυει αυτο που λες. Η εννιαια καρτα των 45 ευρω που σημερα εγινε 30 ευρω, δεν αναγραφει πουθενα πανω της οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις προαστιακο, πχ απο την νεραντζιωστησα μεχρι τα λιοσια (περιοχες εντος της Αθηνας πχ).

Η κάρτα των 30€ ισχύει στο Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί. Υπάρχει επίσης η κάρτα των 45€, η οποία καλύπτει και το τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς-Αεροδρόμιο: http://oasa.gr/content.php?id=cards

• Like 1
Δημοσ.

Aπο πότε? Δεν ισχυει αυτο που λες. Η εννιαια καρτα των 45 ευρω που σημερα εγινε 30 ευρω, δεν αναγραφει πουθενα πανω της οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις προαστιακο, πχ απο την νεραντζιωστησα μεχρι τα λιοσια (περιοχες εντος της Αθηνας πχ).

οι κάρτες των 30 ισχύουν και για μαγούλα-κορωπί όπως οι παλιές των 45 εδώ και δέκα χρονια

Δημοσ.

εγω γλυτωνω 8ευρω που σημαινει 4ωρες δουλειας για μενα οποτε  :-D

και με ποναγε η τσεπη-καρδια μου καθε φορα 1η του μηνος με το 23αρι  και πολλες φορες δεν ειχα οποτε εισιτηρια-εισιτηρια-εισιτηρια :P  βεβαια πολυ αδικο γι αυτους που χρησιμοποιουν μονο λεωφορεια να τα λεμε κι αυτα οχι μονο τη παρτη μας  :P

Δημοσ.

οι κάρτες των 30 ισχύουν και για μαγούλα-κορωπί όπως οι παλιές των 45 εδώ και δέκα χρονια

Οχι.. διαβασε το site που εδωσε πιο πανω η κοπελα..

Εχω παει μια φορα στη Μαγουλα, αλλα ειχα παει με λεωφορειο απο το κεντρο της Αθηνας (2 λεωφορεια πηρα για την ακριβεια το 845 μεχρι Ελευσινα και ενα αλλο μετα.).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...