Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μηνιαία κάρτα είναι κάτι διαφορετικό μιας και προ πληρώνω ένα ποσό για απεριόριστη χρήση. Γι'αυτό και έφερα ως παράδειγμα τη χρήση της oyster card του Λονδίνου, που το μόνο που αρκεί είναι να την αγοράσεις και να την έχεις μέσα σε ένα πορτοφόλι. Δεν ενδιαφέρεται κανείς ποιος την έχει κάθε φορά και όλα λειτουργούν μια χαρά... Περνάς από την πόρτα εισόδου, τη scannareis και όταν τη σκανάρεις ξανά στο σταθμό εξόδου, υπολογίζει τη διαδρομή και σε χρεώνει αντίστοιχα.

Η μηνιαια καρτα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μεταβιβαζεται στον οποιον να ναι. Η απλη oyster που λες σε χρεωνει ανα ΔΙΑΔΡΟΜΗ, οποτε ειναι σαν να αγοραζεις καθε φορα καινουριο εισιτηριο. Πραγμα που μπορεις να κανεις και στην Ελλαδα, αγοραζε κοντεινερ εισιτηρια και μοιραζε τα, δεν θα σου πει κανεις τιποτα.

Αρα στην πρωτη περιπτωση ειχες αγνοια του τι λεει ο νομος, στη δευτερη εισαι λαθος. Επειδη εισαι mod θα πρεπει να δωσεις το καλο παραδειγμα και να γραψεις "ειμαι λαθος, εχεις δικιο" εδω. Apology accepted.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Η μηνιαια καρτα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μεταβιβαζεται στον οποιον να ναι. Η απλη oyster που λες σε χρεωνει ανα ΔΙΑΔΡΟΜΗ, οποτε ειναι σαν να αγοραζεις καθε φορα εισιτηριο καινουριο. Πραγμα που μπορεις να κανεις και στην Ελλαδα, αγοραζε κοντεινερ εισιτηρια και μοιραζε τα, δεν θα σου πει κανεις τιποτα.

Αρα στην πρωτη περιπτωση ειχες αγνοια του τι λεει ο νομος, στη δευτερη εισαι λαθος. Επειδη εισαι mod θα πρεπει να δωσεις το καλο παραδειγμα και να γραψεις "ειμαι λαθος, εχεις δικιο".

Και για ονομα του μεγαλοδυναμου σταματηστε να απαντατε σοβαρα στον Porg. Trolls trolling trolls το χετε κανει το Μπλα Μπλα.

Δεν εδωσα κακό παράδειγμα, απλά ανέφερα τι με ενοχλεί στις διαδικασίες έκδοσης και χρήσης της κάρτας απεριορίστων διαδρομών. 

Την oyster card την ανέφερα σαν απλό παράδειγμα για τις διαδικασίες έκδοσης και χρήσης των εισιτηρίων και όχι για να τη συγκρίνω με τη δική μας απεριορίστων διαδρομών. 

Το αν διαφωνώ ή όχι με το τι ισχύει στα δικά μας ΜΜΜ είναι καθαρά προσωπικές απόψεις. Ο MOD εδώ περιορίζεται στους κανόνες χρήσης του insomnia και δεν είναι ...ιεραπόστολος! :P

Δημοσ.

Ελα ρε billdanε τωρα, εσυ απλα δεν ηξερες οτι απαγορευεται η μεταβιβαση της μηνιαιας και ο Ντιναρας οτι απαγορευεται να χαριζεις σε ολη την πολυκατοικια wifi.

Κακο δεν ειναι να μην ξερουμε κατι, οσο ζει μαθαινει κανεις, κακο ειναι να επιμενουμε και να αρχιζουμε τα "εγω ομως ελεγα εννοουσα αυτην την κατηγορια, οχι δηλαδη, επειδη αλλα ισως μπορει" οταν εκτιθεμεθα(!?!)

Τε σπα, επειδη κι εμενα μου τη σπανε οι ιεροκυρηκες, καλα ταξιδια σε ολους ειτε με αγορασμενα ειτε με δανεισμενα εισιτηρια και wifi. Σας αγαπαω ολους το ιδιο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ελα ρε billdanε τωρα, εσυ απλα δεν ηξερες οτι απαγορευεται η μεταβιβαση της μηνιαιας και ο Ντιναρας οτι απαγορευεται να χαριζεις σε ολη την πολυκατοικια wifi.

Κακο δεν ειναι να μην ξερουμε κατι, οσο ζει μαθαινει κανεις, κακο ειναι να επιμενουμε και να αρχιζουμε τα "εγω ομως ελεγα εννοουσα αυτην την κατηγορια, οχι δηλαδη, επειδη αλλα ισως μπορει" οταν εκτιθεμεθα(!?!)

Τε σπα, επειδη κι εμενα μου τη σπανε οι ιεροκυρηκες, καλα ταξιδια σε ολους ειτε με αγορασμενα ειτε με δανεισμενα εισιτηρια και wifi. Σας αγαπαω ολους το ιδιο.

Μην μπερδεύεις τις απόψεις μας για διάφορα θέματα με αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε στην πράξη. Έχει διαφορά και το περιέγραψα νομίζω σε προηγούμενο μήνυμα. 

Και μεις σε αγαπάμε. :P

Δημοσ.

δηλαδη εγω που δινω wifi στην αδερφη μου στον αλλον οροφο ειμαι παρανομος?

αμα ερθει ενας φιλος μου να μη του δωσω τον κωδικο wifi...

Δημοσ.

δηλαδη εγω που δινω wifi στην αδερφη μου στον αλλον οροφο ειμαι παρανομος?

αμα ερθει ενας φιλος μου να μη του δωσω τον κωδικο wifi...

Με την απολυτη εφαρμογη του νομου, εισαι. Το οτι δεν προκειται να ασχοληθει κανεις ειναι αλλο θεμα. Αλλα εστω και μια στο τετρακις δισεκατομμυρια να αποφασισει ο provider και να κανει ελεγχο στο ρουτερ σου, μπορει ανετα να σου κανει διακοπη συμβολαιου (με ολα τα παρελκομενα), για αθετηση συμβολαιου.

Δημοσ.

Με την απολυτη εφαρμογη του νομου, εισαι. Το οτι δεν προκειται να ασχοληθει κανεις ειναι αλλο θεμα. Αλλα εστω και μια στο τετρακις δισεκατομμυρια να αποφασισει ο provider και να κανει ελεγχο στο ρουτερ σου, μπορει ανετα να σου κανει διακοπη συμβολαιου (με ολα τα παρελκομενα), για αθετηση συμβολαιου.

Να κάνει έλεγχο και να βρει τί ?

Δημοσ.

μαλιστα,δηλαδη το wifi ειναι πιο προσωπικο και απο το σωβρακο βασει του νομου?

Δημοσ.

Να πως βγάζουν λεφτά οι δικηγόροι! Άντε να τα ξέρεις όλα αυτά!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα έλεγα πως είναι «πιο προσωπικό», αλλά απλώς ότι δεν περνά ποτέ στη σφαίρα ιδιοκτησίας του ατόμου· η χρήση του εκχωρείται και διέπεται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Ένα ανάλογο θέμα είναι και τα μηχανάκια για τα διόδια: βάσει της σύμβασης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όχημα άλλο από αυτό για το οποίο δόθηκαν (ακόμη και της ίδιας τιμολογιακής κατηγορίας) — και ο όρος αυτός ισχύει ακόμη κι αν δεν υπάρχουν εκπτωτικά προγράμματα συνδεδεμένα με τον εν λόγω πομποδέκτη.

Επίσης, κάτι που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί: Για να μπορεί ένα βιβλίο (ή ταινία κλπ) να δανείζεται (δηλ. να αποτελεί αντικείμενο δανεισμού) με σύννομο τρόπο στην Ελλάδα, απαιτείται να έχει προηγουμένως ληφθεί άδεια από τον δημιουργό: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?12330-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%AF&p=163171&viewfull=1#post163171

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνει έλεγχο και να βρει τί ?

Log files, με το ποια μηχανηματα ειναι εκεινη τη στιγμη συνδεμενα.

Να πως βγάζουν λεφτά οι δικηγόροι! Άντε να τα ξέρεις όλα αυτά!

Τι να ξερεις; Οτι κανεις μας δε διαβαζει αυτο που υπογραφει;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα έλεγα πως είναι «πιο προσωπικό», αλλά απλώς ότι δεν περνά ποτέ στη σφαίρα ιδιοκτησίας του ατόμου· η χρήση του εκχωρείται και διέπεται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Ένα ανάλογο θέμα είναι και τα μηχανάκια για τα διόδια: βάσει της σύμβασης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όχημα άλλο από αυτό για το οποίο δόθηκαν (ακόμη και της ίδιας τιμολογιακής κατηγορίας) — και ο όρος αυτός ισχύει ακόμη κι αν δεν υπάρχουν εκπτωτικά προγράμματα συνδεδεμένα με τον εν λόγω πομποδέκτη.

Επίσης, κάτι που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί: Για να μπορεί ένα βιβλίο (ή ταινία κλπ) να δανείζεται (δηλ. να αποτελεί αντικείμενο δανεισμού) με σύννομο τρόπο στην Ελλάδα, απαιτείται να έχει προηγουμένως ληφθεί άδεια από τον δημιουργό: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?12330-Δημουλίδου-διαμαρτύρεται-Δημοκίδης-διαφωνεί&p=163171&viewfull=1#post163171

Το αγνοεί ο περισσότερος κόσμος γιατί αφορά τον δημόσιο δανεισμό και όχι τον ιδιωτικό.

Σιγά μην χρειάζεται άδεια δημιουργού για να δανείσω το βιβλίο μου στον κολλητό μου.

Δημοσ.

Το γράφω καθαρά στον σύνδεσμο ότι πρόκειται για τον δημόσιο δανεισμό εκείνο που αφορά οποιοδήποτε αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας. Η εμπειρία μου για το ότι το γνωρίζουν ελάχιστοι προέρχεται από σχολεία, συλλόγους κλπ που θέλουν να λειτουργήσουν μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη.

Δημοσ.

Προσωπικα παιρνοντας και μετρο και λεωφορεια συχνα με χαροποιησε η μειωση στις μηνιαιες καρτες!κατι σημαντικο ομως που πρεπει ν αναφερθει ειναι πως οι νεες καρτες απεριοριστων διαδρομων δεν εξυπηρετουν διαδρομες απο και προς αεροδρομιο,και εκει πρεπει να βγαλεις καρτα που κοστιζει 45 ευρω η 23 η μειωμενη...για μενα που μενω μεσογεια και με βολευει το χ95 λογω 24ωρων διαδρομων....δεν υπηρξε καμια εκπτωση.γι αυτο κριμα.αλλα γενικα θεωρω καλη κινηση που μειωθηκαν οι μηνιαιες καρτες...και για οσους επαιρναν μονο λεωφορεια οντως αυξηθηκε η τιμη ,αλλα λογω των νεων σταθμων μετρο εχουν κουτσουρεψει πολλα δρομολογιααστικων λεωφορειοων...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...