Carebear Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα. Εδω και καμια εβδομαδα εχω προβλημα με το connex μου. Για την ακριβεια το ρουτερ κανει επανεκινηση καθε εικοσαλεπτο τουλαχιστον. Ηρθε ο τεχνικος. Αλλαξε κατι καλωδια λεει στο κουτι εξω, πηρε και στον ΟΤΕ μου αλλαξαν και κατι στη γραμμη, αλλα παλι τα ιδια. Με λεει φταιει το καλωδιο που ερχεται απο εξω μεχρι την πριζα. Ειτε σαπισε, ειτε ειναι διπλα σε καλωδια ρευματος και το επιρεαζουν. Πρεπει να μιλησω με τον ιδιοκτητη να αλλαξει το καλωδιο. Αλλα δεν τον κοβω να ειναι και πολυ θετικος στο να ξηλωσει καλωδια κατα μηκος των τοιχων κλπ κλπ... παρολο που ειναι ηλεκτρολογος ο ιδιος. Οποτε σκεφτηκα να βαλω ενα πιατο και να να κανω μια συνδεση δορυφορικη να ησυχασω. Βρηκα ενα "tooway" που εψαξα στο φορουμ εδω. Αλλα λεει θελει μια τεραστια και καθολου-διακριτικη εγκατασταση. Για πειτε μου, γιατι εγω νομιζα οτι ειναι μονο απλα ενα πιατο σαν της νοβα ας πουμε. Και πειτε μου και για καμια αλλη εταιρια. Ευχαριστω για το χρονο σας <3 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το δορυφορικό ιντερνετ έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες και είναι μόνο για download
Carebear Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Με άλλο router έχεις δοκιμάσει; Το ειπα στον τεχνικο που ηρθε εδω και εκανε κατι μετρησεις, με ειπε οτι δεν φταιει αυτο. Λες να εκανε λαθος; Δεν εχω και αλλο ρουτερ να δοκιμασω. Θα πω κανενα φιλο, οι περισσοτεροι εχουν κονεξ ετσι κι αλλιως. Το δορυφορικό ιντερνετ έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες και είναι μόνο για download Απο 24 μου το κατεβασαν στα 6, για να ειναι σταθερο να μην πεφτει, και δορυφορικο πιανει μεχρι και 4 που διαβασα εδω. Οποτε προκειμενου να εχω το κεφαλι μου ησυχο και τα νευρα μου ηρεμα, την κανω τη θυσια. Αλλα πως γινεται να κανεις μονο download? πολυ περιεργο μου ακουγεται.
jkoukos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το δορυφορικό πιάνει ακριβώς αυτό που δίνει το πακέτο σε Download και Upload. Μόνο σε τυχόν κακοκαιρία υπάρχει θέμα. Το πρόβλημα είναι στον όγκο δεδομένων. Συνήθως έχεις περιορισμό 10GB ανά μήνα. Αν το ξεπεράσεις σε π.χ. 10 μέρες, τις υπόλοιπες 20 θα έχεις κανονική πρόσβαση αλλά με ταχύτητες 256/128. Είναι λύση ανάγκης σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα broadband Internet στην περιοχή. Για βασικό browsing, email είναι υπέρ αρκετό. Δεν κάνει για βαριά κατεβάσματα. Η εγκατάσταση δεν είναι καθόλου απλή. Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. οπότε είναι ταυτόχρονα πομπός και δέκτης και όχι μόνο δέκτης όπως του SatTV (π.χ. Nova). Όπως σε κάθε σύνδεση xDSL πρέπει να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις ο τεχνικός του παρόχου σε οικοδομή και DSLAM, έτσι κι εδώ πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις τοπικά ώστε να πάρεις πρόσβαση από κάποια εταιρεία στο εξωτερικό. Η Forthnet π.χ. στην Ελλάδα είναι μεταπωλητής, ο πάροχος είναι στο εξωτερικό.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Απο 24 μου το κατεβασαν στα 6, για να ειναι σταθερο να μην πεφτει, και δορυφορικο πιανει μεχρι και 4 που διαβασα εδω. Οποτε προκειμενου να εχω το κεφαλι μου ησυχο και τα νευρα μου ηρεμα, την κανω τη θυσια. Αλλα πως γινεται να κανεις μονο download? πολυ περιεργο μου ακουγεται. Ο δορυφόρος μόνο εκπέμπει είναι για άλλες δουλείες δεν κανει για οικιακή χρήση
jkoukos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το δορυφορικό Internet και στέλνει και λαμβάνει δεδομένα ταυτόχρονα. Δουλεύει όπως και το ασύρματο, απλά εδώ η άλλη μεριά είναι 36000χλμ ψηλά στον ουρανό σε σταθερή τροχιά. Πάνε αρκετά χρόνια (στην αρχή της τεχνολογίας) που ο δορυφόρος μόνο έστελνε και εμείς θέλαμε κάποια Dial Up σύνδεση για να κάνουμε το upload.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα