Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έδωσε μια φίλη μου το λαπτοπ της μήπως και βρω τι έχει.

Στην αρχή έτσι όπως μου το είχε περιγράψει νόμιζα πως θα έφταιγε η κάρτα γραφικών: Μου είχε πει ότι όταν το άνοιγε μετά από λίγο (μερικά λεπτά) έσβηνε η οθόνη. Κάποιος φίλος της λέει μπήκε στο bios και δοκίμασε να απενεργοποιήσει την κάρτα γραφικών (υποθέτω θέλει να πει να αλλάξει το default στην onboard) αλλά μετά όταν το άνοιξε δεν έσβηνε μεν αλλά είχε πολύ χάλια ανάλυση και τεράστια εικονίδια στα windows.

Εμένα πάντως δεν μου ανοίγει καθόλου η οθόνη. Ούτε τα αρχικά μηνύματα για να μπω στο BIOS δεν βλέπω. Αν το αφήσω λίγη ώρα ακούω τον χαρακτηριστικό ήχο ότι μπάινει στα windows αλλά στην οθόνη δεν φαίνεται τίποτα.

Δοκίμασα να ξεκινήσω και με Live-USB για να μπω σε linux αλλά και πάλι δεν βλέπω τίποτα (δεν ξέρω αν μπήκε σε linux ή αν κόλλησε κάπου αλλού αφού δεν βλέπω τίποτα).

Τέλος δοκίμασα να συνδέσω εξωτερική οθόνη αλλά μόλις συνδέσω το καλώδιο στην οθόνη μου εμφανίζεται το μήνυμα "no signal".

Ιδέες;

Δημοσ.

αν φωτήσεις την οθόνη την ώρα που είναι ανοιχτό μπορείς να διακρίνεις τίποτα;

Το δοκίμασα με φακό και δεν φαίνεται τίποτα.

Ψάχνοντας βρήκα (μεταξύ άλλων) αυτό:

Ο τύπος στο βίντεο αναφέρει ότι στις ΗΠΑ υπάρχει και ομαδική προσπάθεια να πάρουν τα λεφτά τους πίσω γιατί το συγκεκριμένο λαπτοπ είναι ελατωματικό. Υποθέτω ότι είμαι και τυχερός που άντεξε 4 χρόνια.

Πάντως αυτά που κάνει στο βίντεο ο τεχνικός με ξεπερνούν κατά πολύ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Αλλά ακόμα και αν έβρισκα κάποιον να το φτιάξει για 50 ή 100 ευρώ θα το σκεφτόμουν γιατί μπορεί να μην αντέξει και πολύ...

Δημοσ.

Η τεχνική αυτή λέγεται reflow και η επισκευή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από 2-3 μήνες.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχεις αν ψήσεις την mobo σε φούρνο για 10 λεπτά στους 185 βαθμούς:

Η σωστή επισκευή που θα κρατήσει μέχρι να πετάξεις το laptop είναι να γίνει reballing:

Υπάρχουν συνεργεία που κάνουν reballing με κόστος από 80 μέχρι 120 € και δίνουν 6 μήνες εγγύηση.

Δημοσ.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιο λινκ γιατί δεν ξέρω κάποιο.

Βρίσκω πολλά καταστήματα μέσω αναζήτησης αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα.

Δημοσ.

Αθήνα.

Θα πάρω κάποια τηλέφωνα σήμερα. Ευχαριστώ πολύ.

Προσοχή: να ζητήσεις REBALLING - όχι REFLOW.

Και να μην δεχτείς χωρίς τουλάχιστον 6-μηνη εγγύηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...