zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Είναι και επίκαιρο θέμα αυτή τη περίοδο! Βασικά θα ήθελα να μάθω προτάσεις για τον καλύτερο (και πιό ξεκούραστο) τρόπο για να πατάει κανείς τα σταφύλια του και να φτιάχνει το κρασάκι του! 1
Pantelwolf Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 πιο ξεκούραστος, βάζεις κάποιον να στα μαζέψει, τα πας στο πατητηρι, σου δίνουν μούστο. Έχεις τόσα αμπέλια που να βγάζεις βαρέλι; Γενικά πόσος χώρος χρειάζεται καλυμμένος με αμπέλια για ένα βαρέλι 150 κιλά μούστο;
kfyros Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχουν και ηλεκτρικά μηχανάκια που το κάνουν.
Tenshi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχει και πατητήρι τροχήλατο για τρακτέρ. Έρχεται το μηχάνημα,πετάει δέκα μέτρα σωλήνα και σε 10' έχεις τελειώσει. Απο την μία μπαίνουν τα σταφύλια και απο την άλλη βγαίνουν τα "φλόκια". Σε γενικές γραμμές,με μισό στρέμμα βγαίνουν ~500lt.
itsgosu Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 καλά ε δεν αστείευεσαι θα πατήσεις και σταφύλι ρε δικέ μου;respect απλά. σε έχω κάνει φιρμα στο βορά. 2
timonkaipumpa3 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Είναι και επίκαιρο θέμα αυτή τη περίοδο! Βασικά θα ήθελα να μάθω προτάσεις για τον καλύτερο (και πιό ξεκούραστο) τρόπο για να πατάει κανείς τα σταφύλια του και να φτιάχνει το κρασάκι του! Δηλαδή, έχεις αμπέλι, το έχεις φροντίσει, έχεις τρυγίσει στην ώρα που πρέπει και τώρα λέ ει το πάτημα αλλά δεν ξέρεις το πως; Ή απλά έχεις πάρει σταφύλια και θέλεις να τα πατήσεις; Ή, ακόμα πιο απλά, σκέφτεσαι να πάρεις σταφύλια; Εάν δεν είναι η πρώτη περίπτωση τότε ξέχνα τα σταφύλια και πάρε μούστο έτοιμο καο ακολούθα τις οδηγίες αυτού που θα στον πουλήσει. Εάν είναι η πρώτη περίπτωση τότε ξέρεις τι πρέπει να γίνει.
tehAllantin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μαγκες, μουστος ΧΑΜΕΝΟΣ στο να γινει κρασι, ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ανθρωπότητας...
zoranb Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχουν και ηλεκτρικά μηχανάκια που το κάνουν. Έχω δεί ένα ηλεκτρικό αλλά μου φάνηκε κάπως παλιό και έλεγα εάν υπάρχει και κάτι πιό καινούργιο! Δηλαδή, έχεις αμπέλι, το έχεις φροντίσει, έχεις τρυγίσει στην ώρα που πρέπει και τώρα λέ ει το πάτημα αλλά δεν ξέρεις το πως; Ή απλά έχεις πάρει σταφύλια και θέλεις να τα πατήσεις; Ή, ακόμα πιο απλά, σκέφτεσαι να πάρεις σταφύλια; Εάν δεν είναι η πρώτη περίπτωση τότε ξέχνα τα σταφύλια και πάρε μούστο έτοιμο καο ακολούθα τις οδηγίες αυτού που θα στον πουλήσει. Εάν είναι η πρώτη περίπτωση τότε ξέρεις τι πρέπει να γίνει. Έχουν γίνει όλα στην ώρα τους, βέβαια δεν είναι δικό μου το αμπέλι αλλά της οικογενείας και θέλω να βοηθήσω στο να εξυγχρονιστεί το τρόπος με τον οποίο γίνεται η όλη παραγωγή έως τώρα! Και φυσικά και δεν θέλω να πάρω μούστο έτοιμο!
Razor_7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ^ και μόνο που το σκέφτηκε ιεροσυλία. Zoranb και έτοιμο 3
zio10 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μαγκες, μουστος ΧΑΜΕΝΟΣ στο να γινει κρασι, ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ανθρωπότητας... Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις με το μούστο δηλαδή?
TriLoBiTe Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ^ και μόνο που το σκέφτηκε ιεροσυλία. Zoranb και έτοιμο Πέρα από την πλάκα σηκώνει ban.. 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω δεί ένα ηλεκτρικό αλλά μου φάνηκε κάπως παλιό και έλεγα εάν υπάρχει και κάτι πιό καινούργιο! εμείς είχαμε με μανιβέλα, χειροκίνητο (πίκρα) τώρα την παλεύουμε με ηλεκτρικό που έχουν στο καζάνι.. μια χαρά είναι τα ηλεκτρικά, 1 τόνο σταφύλια τον ξεπετάν μπαμ μπαμ και ξεκούραστα. είναι φαντάζομαι και η φθηνότερη λύση πέραν του ποδιού. για τι παραγωγή σε σταφύλια μιλάμε?
black_rabBiT Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ζόραν στείλε κανα μπουκαλάκι ρε φίλε. χειμώνας έρχεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα