IsolatedParania Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Με την δικιασου λογικη η apple που εφερε πρωτη στον κοσμο την ταμπλετα ολες οι αλλες εταιριες σινεχιζουν κσι κλεβουν την apple. Τι έκανε; Κούνια που σε κούναγε.
kurama Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Και τι ζητάς στο λιβάδι; Το παίζει λύκος
nikosgalis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 ΟΚ δεκτό, η αλήθεια είναι ότι με τέτοια μούτρα και στύλ δείχνει πιο πολύ για τρολλοβίντεο, όμως έχει μια ουσία σε κάποια από τα όσα λέει Δεν απαιτείται να δείς κανένα βίντεο. Ξαναλέω δεν είμαι οπαδός της Samsung, έχει βγάλει και καλά κινητά, έχει βγάλει και προβληματικά σαπίδια που είναι για τον τοίχο. Να σου μιλήσω για την πρώτη καινοτομία που έφερε στα smartphones η Samsung ας πούμε. Δες το πρώτο λινκ που παρέθεσα για κινητό της Samsung που λανσαρίστηκε στη cebit 2006 και βγήκε στην αγορά 6 μήνες πριν την κυκλοφορία του πρώτου iphone. Ήταν η αρχή του shape με round edges και το κουμπί στη μέση. Έχεις να αντιπροτείνεις κάτι? Δεν ξερω αν το κεντρικό κουμπί θεωρείται καινοτομία, αλλα ας το δεχτώ για να προχωρήσει η κουβεντα. Δηλαδη μου λες, οτι η καινοτομία της Samsung που κοροϊδεύει την apple σε καθε της διαφήμιση λέγοντας οτι ειναι το "the next big thing", ειναι αυτο το κεντρικό πλήκτρο που τοποθέτησε σε μια συσκευή της το 2006; Καποια αλλη καινοτομία στα galaxy S, S2, S3, S4, S5 ; Προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτη την πεποίθηση των φίλων του android οτι η apple ειναι υπερεκτιμημενη και οτι η πραγματική καινοτομία προέρχεται απο τη samsung και την htc ... Τη λιστα με τις καινοτομίες δεν εχω ομως ακομη.
chek2fire Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως ακόμα ξεζουμίζει τις καινοτομίες της που κοντεύουν να κλείσουν δεκαετία.
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξερω αν το κεντρικό κουμπί θεωρείται καινοτομία, αλλα ας το δεχτώ για να προχωρήσει η κουβεντα. Δηλαδη μου λες, οτι η καινοτομία της Samsung που κοροϊδεύει την apple σε καθε της διαφήμιση λέγοντας οτι ειναι το "the next big thing", ειναι αυτο το κεντρικό πλήκτρο που τοποθέτησε σε μια συσκευή της το 2006; Καποια αλλη καινοτομία στα galaxy S, S2, S3, S4, S5 ; Προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτη την πεποίθηση των φίλων του android οτι η apple ειναι υπερεκτιμημενη και οτι η πραγματική καινοτομία προέρχεται απο τη samsung και την htc ... Τη λιστα με τις καινοτομίες δεν εχω ομως ακομη. Εσύ τί ακριβώς επιχείρημα (εκτός από τον ειρωνικό τόνο του δήθεν προσπαθώ να κατανοήσω) παρέθεσες? Με ρώτησες για μια καινοτομία, τώρα ζητάς λίστα. Στο αρχικό μου ερώτημα απαντάς με ερωτήσεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να ψάξεις και να διαβάσεις και κυρίως να διαχωρίσεις μέσα στο μυαλό σου το τί πραγματικά αποτελεί καινοτομία, τι marketing και τί κοροϊδία. Είτε το θες είτε όχι όλες οι εταιρίες αυτή τη στιγμή στην αγορά παρουσιάζουν μαρκετιστικές λειτουργίες και όχι καινοτομίες. Ακόμα και το πενάκι στα Note series της Samsung αποτελεί καινοτομία της Nokia (σειρά communicator) και της Ericsson σε κινητά του 1999 περίπου... Για την Apple παρέθεσα κάποια λινκς μεταξύ αστείου και σοβαρού στα οποία το έπαιξες υπεράνω και δεν ασχολήθηκες να τα δεις. Όσο για το του υπερεκτιμημένου, θα μου επιτρέψεις άλλη μαι φορά να σε αντικρούσω όταν αυτή τη στιγμή με 50-100 ευρώ μπορείς να βρείς στην αγορά Smartphone με Android ή Windows που να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου (σε αντί8εση με τα 700+ που πρέπει να σκάσεις αν θέλεις να έχεις συσκευή με το λογότυπο του σάπιου μήλου). Και δυστυχώς ούτε σε αυτό μπορείς να με αντικρούσεις γιατί δεν αποτελεί απλά επιχείρημά μου, αλλά αληθές γεγονός της αγοράς. Καλή τύχη λοιπόν και καλή δύναμη στις ανακαλύψεις σου για τις λίστες καινοτομιών του καθενός.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Εσύ τί ακριβώς επιχείρημα (εκτός από τον ειρωνικό τόνο του δήθεν προσπαθώ να κατανοήσω) παρέθεσες? Με ρώτησες για μια καινοτομία, τώρα ζητάς λίστα. Στο αρχικό μου ερώτημα απαντάς με ερωτήσεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να ψάξεις και να διαβάσεις και κυρίως να διαχωρίσεις μέσα στο μυαλό σου το τί πραγματικά αποτελεί καινοτομία, τι marketing και τί κοροϊδία. Είτε το θες είτε όχι όλες οι εταιρίες αυτή τη στιγμή στην αγορά παρουσιάζουν μαρκετιστικές λειτουργίες και όχι καινοτομίες. Ακόμα και το πενάκι στα Note series της Samsung αποτελεί καινοτομία της Nokia (σειρά communicator) και της Ericsson σε κινητά του 1999 περίπου... Για την Apple παρέθεσα κάποια λινκς μεταξύ αστείου και σοβαρού στα οποία το έπαιξες υπεράνω και δεν ασχολήθηκες να τα δεις. Όσο για το του υπερεκτιμημένου, θα μου επιτρέψεις άλλη μαι φορά να σε αντικρούσω όταν αυτή τη στιγμή με 50-100 ευρώ μπορείς να βρείς στην αγορά Smartphone με Android ή Windows που να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου (σε αντί8εση με τα 700+ που πρέπει να σκάσεις αν θέλεις να έχεις συσκευή με το λογότυπο του σάπιου μήλου). Και δυστυχώς ούτε σε αυτό μπορείς να με αντικρούσεις γιατί δεν αποτελεί απλά επιχείρημά μου, αλλά αληθές γεγονός της αγοράς. Καλή τύχη λοιπόν και καλή δύναμη στις ανακαλύψεις σου για τις λίστες καινοτομιών του καθενός. Ξόδεψες τόσο χρόνο για να του "την πέσεις" ενώ σου έγραψε ένα απλό μήνυμα με τις σκέψεις του... Και με την αντιδραση που βλέπω, μάλλον αλήθειες είπε! 2
KilliK Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Άραγε ασχολήθηκε κανείς και με τη συνέντευξη; Εξαιρετική!!!! Για όποιον θέλει να τη δει ολόκληρη (το 1ο μέρος): http://www.loopinsight.com/2014/09/14/tim-cooks-charlie-rose-interview/ που ειναι το 2ο μερος;
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ξόδεψες τόσο χρόνο για να του "την πέσεις" ενώ σου έγραψε ένα απλό μήνυμα με τις σκέψεις του... Και με την αντιδραση που βλέπω, μάλλον αλήθειες είπε! Πραγματικά είναι χρήσιμο αυτό που έγραψες και δίνει κύρος στα επιχειρήματα είτε υπέρ είτε κατά μιας καινοτομίας.
bounce2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δηλαδή η apple μπορεί να φτιάξει κάτι απο μόνη της χωρίς να το κλέψει απο κάποιον άλλο; Απίστευτο. Σε ολόκληρη την ιστορία της ποτέ δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο !
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Επι εποχης Βοσνιακ καταφερε να φτιαξει και να καινοτομησει σωστα και υγειως. Επι εποχης Jobs και μετα, καταφερε να δημιουργησει 2 στρατους, εναν στρατο απο μαρκετιστες που εξαπατουν με δηθεν πατεντες κι ενα στρατο απο φανμπόυς που χαφτουν τα οσα τους λενε οι πρωτοι και τα σκανε αδρα προσπαθωντας να κοροιδεψουν τον εαυτο τος οτι κανανε κι επενδυση. Οκ για να ειμαι αντικειμενικος, υπαρχει και μια κατηγορια χρηστων που θελουν να κανουν συγκεκριμενα πραγματα κι επιλεγουν αυτη την εταιρια γνωριχοντας πως πολλα ειναι φουμαρα οπως αλλωστε γίνεται με ολες τις εταιριες γιατι σκοπος ολων ειναι το κερδος.
grnrg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αύριο θα προβληθεί. Τι εγινε τελειωσε το προγραμμα της τηλεορασης ή το παγωτο?
Nix_ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Άραγε ασχολήθηκε κανείς και με τη συνέντευξη; Εξαιρετική!!!! Για όποιον θέλει να τη δει ολόκληρη (το 1ο μέρος): http://www.loopinsight.com/2014/09/14/tim-cooks-charlie-rose-interview/ Πραγματι εξαιρετικη! Θα συμφωνησω 100% φιλε μου.
Andreas_FrenzY Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Είσαι λίγο λάθος... Το iphone έχει μέχρ την παραμονή της παρουσίασης του νέου μοντέλου την ίδια τιμή με την πρώτη μέρα, πχ €709 (να πάρουμε το βασικό μοντέλο). Και ενα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση θα πωληθεί χαλαρά €400, ίσως και λίγο παραπάνω. Το note 3 που λες ξεκίνησε €799 on day 1 και εγώ το αγόρασα €470 κάπου τον Ιανουάριο (μετά ξανανέβηκε λίγο). Αν το πουλήσει κάποιος που το πήρε στα €799, πόσα λες να πάρει πίσω; Εγώ τα υπολογίζω σε €200-250. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι κρατάνε μεταπωλητική αξία και ότι είναι επένδυση Συγνωμη φιλος διαβασες τι εγραψα?? Το ιδιο πραγμα που λεω γραφεις με διαφορετικα λογια... Καταλαβαινουμε πρωτα το σχολιο του αλλου, που απευθυνεται και τον λογο που γραφτηκε, και μετα απανταμε... 1
Grey Warden Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ξόδεψες τόσο χρόνο για να του "την πέσεις" ενώ σου έγραψε ένα απλό μήνυμα με τις σκέψεις του... Και με την αντιδραση που βλέπω, μάλλον αλήθειες είπε! Τι αλήθειες ρε παιδιά; Αν το σάπιο μήλο είχε όλες τις λειτουργίες που βάζουν κατα καιρούς και προσθέτουν οι εταιρίες στις ναυαρχίδες τους το τι θα διαβάζαμε και θα ακούγαμε δεν περιγράφεται. Όταν στο Ios 9 παρουσιαστεί στο Iphone ας πούμε κάτι απλό όπως η split screen τι θα διαβάσουμε; Ναι, η Apple έφερε κάτι το καινούργιο (με την έννοια οτι συγκέντρωσε παλιές ιδέες σε μια συσκευή) το 2007, εδώ και 7 χρόνια το μόνο που προσέφερε ήταν την επανακάλυψη του δακτυλικού αποτυπώματος. Όποιος χρειάζεται λίστα για να δει τι έχουν προσφέρει οι εταιρίες, τότε δεν βλέπεi πέρα από την μύτη του (και το μήλο του). Ακόμα και στη σειρά S που είναι πιο εμπορική στο android τι σχέση έχει το πρώτο Galaxy S με το 5; Αν πιστεύει κανείς οτι αυξήθηκαν μόνο τα specs είναι γελασμένος. Και ανεξάρτητα από τις κατασκευάστριες εταιρίες, η Google που έκανε το android αυτό που είναι και συνεχίζει να το εξελίσσει δεν καινοτομεί και στο λειτουργικό αλλά και σε ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ projects και όχι μόνο πατεντάροντας πατέντες που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει. Ο Jobs, σαν έξυπνος άνθρωπος που ήταν, ήθελε να καταστρέψει το android γιατί έβλεπε αυτό που ερχόταν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις