Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θέλω να τοποθετήσω μια ψύκτρα στο chipset του 5920g

Γνωρίζει κάποιος στην Ελληνική αγορά που μπορώ να βρω μια που να ταιριάζει;

Συγνώμη αν παραθέτω σε λάθος post

Ευχαριστώ πολύ.

post-167455-0-93178800-1410874505_thumb.jpg

Δημοσ.

Γιατί να βάλεις ψήκτρα στο SouthBridge? To NorthBridge ανεβάζει τις θερμοκρασίες και αυτό έχει ήδη ψύξη απο την κανονική ψήκτρα...

Εν πάσι περιπτώσει μπορείς να βάλεις αυτοκόλλητα ψηκτράκια σαν αυτό: Link

Μέτρα όμως το ύψος που έχει κενό και δες αν χωράνε πριν τα χτυπήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να βάλεις ψήκτρα στο SouthBridge? To NorthBridge ανεβάζει τις θερμοκρασίες και αυτό έχει ήδη ψύξη απο την κανονική ψήκτρα...

Εν πάσι περιπτώσει μπορείς να βάλεις αυτοκόλλητα ψηκτράκια σαν αυτό: Link

Μέτρα όμως το ύψος που έχει κενό και δες αν χωράνε πριν τα χτυπήσεις.

ζεματάει για αυτό θελω να βάλω κάτι

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Και εγώ έχω βάλει ψύκτρα στο δικό μου laptop.

Υπερβολή μεν, αλλά μου περισεύαν κάτι ψυκτράκια και έπαιζα :)

Πάντως αν θέλει να κάνει κανείς ένα χρήσιμο mod που βοηθά πραγματικά στην ψύξη, είναι (εφόσον το επιτρέπουν οι διαστάσεις του laptop) να βάλει φίλτρο αέρα ώστε να μην βρωμίζουν οι ψύκτρες.

Σε μερικά laptop έχω καταφέρει να βάλω φίλτρο (χρησιμοποιώ φίλτρο από απορροφητήρα κουζίνας που βρίσκεις σε super market), και μετά από ένα χρόνο που τα ξανάνοιξα οι ψύκτρες ήταν πεντακάθαρες.

Τα φίλτρα όμως ήταν κατάμαυρα.

Δημοσ.

ζεματάει για αυτό θελω να βάλω κάτι

Μήπως έχει και δεν το έχεις παρατηρήσει;;συνήθως είναι απο την πλευρά που κλείνουν τα πάνω με τα κάτω πλαστικά.

Τα chip αυτά έχουν θερμοκρασία "κατασκευαστικά" δεν είναι κρύα.

Δημοσ.

Μήπως έχει και δεν το έχεις παρατηρήσει;;συνήθως είναι απο την πλευρά που κλείνουν τα πάνω με τα κάτω πλαστικά.

Τα chip αυτά έχουν θερμοκρασία "κατασκευαστικά" δεν είναι κρύα.

Όχι, δεν έχει ψήκτρα το συγκεκριμένο εκεί καθόλου, απλά απο πάνω όπως κλείνεις το καπάκι του έχει γρίλιες για να παίρνει αέρα.

Η μητρική πάντως σε αυτό το λάπτοπ αλλού πονάει... Καμένο SouthBridge δεν έχω πετύχει... Όχι βέβαια οτι θα του κάνει κακό λίγη επιπλέον ψύξη.... Και αφού ζεματάει όπως λες go for it....

Άμα έχεις ακόμα nvidia κάρτα κοίτα πως θα την κρυώσεις... Αυτή είναι που ζεματάει πραγματικά σε αυτό το μηχάνημα... Idle 60ρια θυμάμαι... Με underclock πήγαινε 50... Και πάλι πολύ είναι... Καταδικασμένες κάρτες...

Δημοσ.

nvidia εχει πανω...Το έχω ξεσκέπαστω συνεχώς και ανάποδα το εχω κάνει desktop αμα το έχω κλεισμένο με το καπάκι θερμαίνεται παραπάνω απο ότι παρατηρώ....

Δημοσ.

Σε αυτες τις περιπτώσεις να ξέρεις οτι δεν εχουμε και πολλές επιλογές εκτος της βάσης με ανεμστήρες ή οπως λες και εσυ καποι ψυκτράκι ίσως βοηθήσει την κάτασταση αλλα ελάχιστα

Δημοσ.

Ξεσκόνισμα στην ψήκτρα (την κάνεις βίδες για να φύγουν όλα).

Πάστα στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών.

Copper pad ή thermal pad στο NorthBridge (και το δικό του καλό είναι απλά πάστα δεν κάνει εκεί γιατί αφήνει κενό).

Underclock στην κάρτα γραφικών όσο πάει με MSI Afterburner.

Άμα τα έχεις ήδη έτσι και πιάνεις πάνω απο 60 σε idle τι να σου πω... Ή δεν έχει μπει κάτι καλά ή ετοιμάζεται να τα παίξει καμιά κάρτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...