Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα και οι ιδιώτες έχουν όπλα

έπειτα δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν ασφάλεια στο πλοίο, εκτός και αν το κάνουν μόνο σε όσα έχουν γαλλική σημαία

έχει τα δίκαι του ο caution, τώρα με τους τζιχαντιστές η γαλλία θα στείλει τη λεγεώνα

σου πάει η καρδιά να πολεμήσεις έναν λαό που προσπαθεί να επαναστατήσει;

στο κάτω κάτω τι δουλειά έχεις εκεί;σε πείραξαν εσένα και σε νοίαζει;

Δεν μπαίνουν σαν security στο πλοίο δεν τους νοικιάζει κανείς για να συμμετέχουν στην προστασία των πλοίων του  απλά έχουν μονάδα κρούσης (κάτι σαν swat σκέψου) και επεμβαίνουν σε άσχημες φάσείς όταν υπάρχει πρόβλημα,

Δεν έχουν εμπλακεί στον πόλεμο του Αφγανιστάν (αν και ο γαλλικός στρατός συμμετείχε ) ούτε ξέρω κάτι για τζιχαντιστές βέβαια αν έχεις κάποια πηγή βάλτη να μάθουμε. 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

καλα ρε colonel εσυ δεν έλεγες στο άλλο topic ότι δεν ειναι σωστο να φευγουν οι νεοι απο τη χώρα και πρεπει να μεινουν για να την βοηθήσουν; 

Δημοσ.

Δεν προέτρεψα κανέναν να πάει απλά ρώτησα αν το έχει κάνει κανείς ή αν έχει κάποιον γνωστό που έχει υπηρετήσει... δηλαδή τόσο χάλια γράφω τα ποστ μου και κανένας δεν τα καταλαβαίνει;  γράφω σε άλλη γλώσσα; τι να πω...

Δημοσ.

O πατέρας μου δουλεύει στην minimax της Γερμανίας και έχει 14ο μισθό ... τώρα γενικά τα συνδικαλιστικά για κάθε χώρα δεν τα ξέρω απλά ξέρω ότι υπάρχει και στην λεγεώνα αυτό και μου φαίνεται και λογικό μισθοφορικός στρατός μιας υπερδύναμης ειναι με επιχειρήσεις παγκοσμίου βεληνεκούς μεγάλης κλίμακας με ειδική υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και σκληραγώγηση δεν θα τους δίνουν ενα κομμάτι ψωμί... :P εξάλλου τα νούμερα φαίνονται και απο τον πιο πάνω πίνακα... ειναι απο την επίσημη σελίδα στα αγγλικά.

12 μισθούς έχει η Γαλλία και επίδομα άδειας (μικρότερο, δεν ξέρω πόσο, του μισθού).

Για λεγεώνα δεν ξέρω τι παίζει.

πάνε αρκετά συχνά όταν το πρόβλημα δεν λύνεται με πίδακες νερού και κλειδαμπαρωμα του προσωπικού στα αμπάρια και φυσικά όταν το φορτίο ειναι πολύ hot ή αξίζει πολλά λεφτά. εν ολίγοις καταλήγει είτε σε άτακτη φυγή των πειρατών είτε σε εμπλοκή και τερματισμό της ζωής τους... :/

όχι είδες που τελικά δεν ξέρεις αυτά τα κάνουν οι PMC ....

η γαλλία έχει και αποικίες επίσης οι σύμμαχες χώρες της το ίδιο (Αγγλία, Ισπανία κτλ)  εμπλέκονται μόνο σε πολέμους αυτών των κρατών και σε διασώσεις αμάχων ή πχ πλοίων απο πειρατές όπως είπαμε πιο πάνω (πράγμα που κάνουν και οι υπόλοιποι επίσημοι στρατοί όπως αυτός των ηνωμένων εθνών και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι ) 

για περισσότερα:  http://foreignlegion.info/history/

Αποικίες η Γαλλία εδώ και πάνω από μισό αιώνα δεν έχει. Υπερπόντια εδάφη έχει, και πολίτες εκεί με την γαλλική υπηκοότητα.

Δημοσ.

Όλες οι χώρες έχουν στείλει στρατό για να αποτρέψουν τις πειρατείες στη περιοχή, και εμείς είχαμε στείλει πλοίο

Τέσπα με το καλό να πας

Δημοσ.

Σε μένα απαντάς; Δεν μίλησα για λεγεώνα, είπα ότι αποικίες πια η Γαλλία δεν έχει.

Να το ξαναπούμε, υπερπόντια εδάφη έχει.

Η Γαλλία "εχει" διάφορα εδαφη ανα τον κόσμο ΑΛΛΑ δεν εχουν όλα το ίδιο καθεστος.

Το Reunion πχ ΕΙΝΑΙ "Γαλλία" και οι κάτοικοί του Γάλλοι πολίτες.

Κάτοικοι αλλων περιοχων μπορει να εχουν Γαλλική υοηκοότητα αλλά οι περιοχές αυτές δεν είναι "Γαλλία" (πχ μπορει να μην ανηκουν στους "νομούς" της Γαλλίας, να έχουν τοπική κυβέρνηση, να εχουν άλλο τοπικˊό νόμκσμα ή να μην ειναι τμημα της ΕΕ κλπ)

Ο όρος "αποικια" δεν είναι δόκιμος πλέον.

Δημοσ.

Η Γαλλία "εχει" διάφορα εδαφη ανα τον κόσμο ΑΛΛΑ δεν εχουν όλα το ίδιο καθεστος.

Το Reunion πχ ΕΙΝΑΙ "Γαλλία" και οι κάτοικοί του Γάλλοι πολίτες.

Κάτοικοι αλλων περιοχων μπορει να εχουν Γαλλική υοηκοότητα αλλά οι περιοχές αυτές δεν είναι "Γαλλία" (πχ μπορει να μην ανηκουν στους "νομούς" της Γαλλίας, να έχουν τοπική κυβέρνηση, να εχουν άλλο τοπικˊό νόμκσμα ή να μην ειναι τμημα της ΕΕ κλπ)

Ο όρος "αποικια" δεν είναι δόκιμος πλέον.

Όλα αυτά που λες, στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας υπάγονται.

Δημοσ.

Η λεγεωνα είναι ο ποιο σκληρός στρατός/μονάδα whatever στον κόσμο. Στην ουσία έχει έδρα στην Γαλλία αλλά είναι ανεξάρτητος με λίγα λόγια οποιος πληρώνει τον έχει, colonel ψαξε για ένα πραξικόπημα και την Λεγεωνα και θα καταλάβεις. Είναι καθαρά Δολοφόνοι χωρίς ηθικές και πηγαίνουν άτομα με τέτοιες διαθέσεις και με τέτοιο background. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ όπου ένας Βορειοκορεάτης απεδρασε από την χωρα του και εντάχτηκε στην λεγεωνα για να μην μπορούν να τον συλλάβουν. Επίσης ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά αυτοί για τις hardcore καταστάσεις όπως ΟΥΚ. Επίσης στην Γαλλική Γουινέα έχουν αναλάβει την φύλαξη βάσεων που παρακολουθούν ευρωπαϊκούς δορυφόρους κτλ. Με λίγα λόγια είναι ο ποιο hardcore στρατος του κόσμου σε παίρνει άνθρωπο και σε κάνει μηχανή φονιά. Μην έχεις την εντύπωση ότι είναι ελληνικό πεζικό με τους ΕΠΟΠ και επίσης είναι τέρμα μυστικοπαθής οποτε δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος και να στο έλεγε η να έλεγε τι έκανε εκεί μέσα... Επίσης από τι ξέρω αν μπεις εκεί παυεις κάθε επικοινωνία με οικογένεια και λοιπά οποτε μην φαντάζεσαι ότι θα έχεις τηλ και fb

Δημοσ.

Η λεγεωνα είναι ο ποιο σκληρός στρατός/μονάδα whatever στον κόσμο. Στην ουσία έχει έδρα στην Γαλλία αλλά είναι ανεξάρτητος με λίγα λόγια οποιος πληρώνει τον έχει, colonel ψαξε για ένα πραξικόπημα και την Λεγεωνα και θα καταλάβεις. Είναι καθαρά Δολοφόνοι χωρίς ηθικές και πηγαίνουν άτομα με τέτοιες διαθέσεις και με τέτοιο background. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ όπου ένας Βορειοκορεάτης απεδρασε από την χωρα του και εντάχτηκε στην λεγεωνα για να μην μπορούν να τον συλλάβουν. Επίσης ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά αυτοί για τις hardcore καταστάσεις όπως ΟΥΚ. Επίσης στην Γαλλική Γουινέα έχουν αναλάβει την φύλαξη βάσεων που παρακολουθούν ευρωπαϊκούς δορυφόρους κτλ. Με λίγα λόγια είναι ο ποιο hardcore στρατος του κόσμου σε παίρνει άνθρωπο και σε κάνει μηχανή φονιά. Μην έχεις την εντύπωση ότι είναι ελληνικό πεζικό με τους ΕΠΟΠ και επίσης είναι τέρμα μυστικοπαθής οποτε δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος και να στο έλεγε η να έλεγε τι έκανε εκεί μέσα... Επίσης από τι ξέρω αν μπεις εκεί παυεις κάθε επικοινωνία με οικογένεια και λοιπά οποτε μην φαντάζεσαι ότι θα έχεις τηλ και fb

Η λεγεώνα εξυπηρετεί μόνο τα γαλλικά συμφέροντα.

επίσης αν δεν κάνω λάθος,μέχρι να βγεις,δε παίρνεις δραχμή στο χέρι σου,πέρα απο χρήματα για βασικά έξοδα.

Επίσης ισχύει και αυτο που λεει ο λαός:οι καλοί είναι έξω,οι κακοί είναι στη φυλακή αλλα και στη λεγεώνα,συμπληρώνω εγώ.

Δεν ειναι οτι πιο σούπερ ουαου και τέτοια,υπάρχουν πολλες υπέρεξειδικευμένες μονάδες ανα τον κόσμο,πολυ καλύτερες τους.

Απλα αυτοί ειναι κάτι σαν τα spetsnaz.

Ο τρόπος που μιλάς για τη λεγεώνα,ειναι λες και πρόκειται για το Ελληνικό δημόσιο...

φυσικα δε στέκει,μιλάμε για κολαστήριο και άντε ξεπερνάς το θέμα εκπαίδευση..

Τη Γαλλια και οποιαδήποτε πολιτισμένη χωρα,θα τη δεις μόνο αν φυλάς κάποιον,ειδάλλως θα γνωρίσεις όλους τους κόκκους άμμου της Σαχάρας και ολη την αφρικάνικη ήπειρο,αφου εκει ειναι το κύριο πεδίο ενασχόλησης της.

Παλιότερα,μπορούσε να εξαϋλώσει ενα χωριό των "κακών" για πλάκα,τωρα ασχολείται με ποιο πεζά και της πεπατημένης πραματα.

Οχι επειδή άλλαξε φιλοσοφία αλλα γιατι άλλαξαν οι ανάγκες της Γαλλίας.

Επίσης δε σε δέχονται στα 35,είσαι πολύ γέρος πια.

Τι αλλο; α ναι!

αν σε ενδιαφέρει το κομματι των μισθοφόρων,άργησες λιγο.

τωρα για να παρεις ενα δεκάρικο,πρεπει να παίξεις κορώνα γράμματα τη κάρα σου.

υπάρχει βλέπεις υπέρπληθώρα..Φαντάσου υπάρχουν τόσοι μισθοφόροι,που στη Γερμανία,επειδή εχουν μια έφεση ξέρεις προς....Πιο ετσι...ναζιστικά πράματα,υπήρχαν αναφορές που μιλούσαν για μικρούς στρατούς που δημιουργούνται εδω και κάποια χρόνια,υπο το φοβο των Ισλαμιστών..

Το 2003 και μετά,οταν επσε το Ιράκ και κάνανε αντίποινα οι Σιιτες,υπο την εποπτεία των Περσών,σε αμερικανους και σουνίτες,ενας μισθοφόρος έπαιρνε και 100κ το μήνα,ανάλογα το επίπεδο εκπαίδευσης και εμπειρίας που είχε.

πλεον με κανα χιλιαρικακι+ πας κρουαζιέρες Σομαλία και τουφεκας πειρατές.

Α και που'σαι,κατι παπατζιλικια του στυλ,εισαι παλιάνθρωπος,με τον τρόπο που γράφεις και δείχνεις το χαρακτήρα σου και τέτοια,μονο απο κάτι ανύπαρκτους βγαίνουν. αλλα ομως και το να περιγράφεται η λεγεώνα ως δημόσιο,μόνο από "ελαφριους"..

Δημοσ.

Η λεγεώνα εξυπηρετεί μόνο τα γαλλικά συμφέροντα.

επίσης αν δεν κάνω λάθος,μέχρι να βγεις,δε παίρνεις δραχμή στο χέρι σου,πέρα απο χρήματα για βασικά έξοδα.

Επίσης ισχύει και αυτο που λεει ο λαός:οι καλοί είναι έξω,οι κακοί είναι στη φυλακή αλλα και στη λεγεώνα,συμπληρώνω εγώ.

Δεν ειναι οτι πιο σούπερ ουαου και τέτοια,υπάρχουν πολλες υπέρεξειδικευμένες μονάδες ανα τον κόσμο,πολυ καλύτερες τους.

Απλα αυτοί ειναι κάτι σαν τα spetsnaz.

Ο τρόπος που μιλάς για τη λεγεώνα,ειναι λες και πρόκειται για το Ελληνικό δημόσιο...

φυσικα δε στέκει,μιλάμε για κολαστήριο και άντε ξεπερνάς το θέμα εκπαίδευση..

Τη Γαλλια και οποιαδήποτε πολιτισμένη χωρα,θα τη δεις μόνο αν φυλάς κάποιον,ειδάλλως θα γνωρίσεις όλους τους κόκκους άμμου της Σαχάρας και ολη την αφρικάνικη ήπειρο,αφου εκει ειναι το κύριο πεδίο ενασχόλησης της.

Παλιότερα,μπορούσε να εξαϋλώσει ενα χωριό των "κακών" για πλάκα,τωρα ασχολείται με ποιο πεζά και της πεπατημένης πραματα.

Οχι επειδή άλλαξε φιλοσοφία αλλα γιατι άλλαξαν οι ανάγκες της Γαλλίας.

Επίσης δε σε δέχονται στα 35,είσαι πολύ γέρος πια.

Τι αλλο; α ναι!

αν σε ενδιαφέρει το κομματι των μισθοφόρων,άργησες λιγο.

τωρα για να παρεις ενα δεκάρικο,πρεπει να παίξεις κορώνα γράμματα τη κάρα σου.

υπάρχει βλέπεις υπέρπληθώρα..Φαντάσου υπάρχουν τόσοι μισθοφόροι,που στη Γερμανία,επειδή εχουν μια έφεση ξέρεις προς....Πιο ετσι...ναζιστικά πράματα,υπήρχαν αναφορές που μιλούσαν για μικρούς στρατούς που δημιουργούνται εδω και κάποια χρόνια,υπο το φοβο των Ισλαμιστών..

Το 2003 και μετά,οταν επσε το Ιράκ και κάνανε αντίποινα οι Σιιτες,υπο την εποπτεία των Περσών,σε αμερικανους και σουνίτες,ενας μισθοφόρος έπαιρνε και 100κ το μήνα,ανάλογα το επίπεδο εκπαίδευσης και εμπειρίας που είχε.

πλεον με κανα χιλιαρικακι+ πας κρουαζιέρες Σομαλία και τουφεκας πειρατές.

Α και που'σαι,κατι παπατζιλικια του στυλ,εισαι παλιάνθρωπος,με τον τρόπο που γράφεις και δείχνεις το χαρακτήρα σου και τέτοια,μονο απο κάτι ανύπαρκτους βγαίνουν. αλλα ομως και το να περιγράφεται η λεγεώνα ως δημόσιο,μόνο από "ελαφριους"..

Μαλλον με πηρε η μπαλα χωρις λογο εδω!

Δημοσ.

Όλα αυτά που λες, στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας υπάγονται.

Όχι ακριβώς.

Έτυχε και είχα συμφοιτητή από το Reunion και μου εξηγούσε τις διαφορές (που μπορεί να μην είναι τόσο προφανείς σε εμάς)

πχ το Reunion είναι "Νομαρχία" της Γαλλίας. Η Νέα Καλληδονία όχι.

ας πούμε χοντρά χοντρά ότι όταν γίνονται τοπικές εκλογές στη Γαλλία γίνοτναι και στο Reunion αλλά όχι στη Νέα Καλληδονία.

οι διαφορές είναι όντως μικρότερες σε σχέση πχ με τις διάφορες "overseas" περιοχές των ΗΠΑ (που μπορεί να μην συνεπάγονται αυτόματα US Citizensip) αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν.

btw ... δε διαφώνησα σε κάτι με αυτά που λες. απλά ήσουν το τελευταίο post στη σειρά ... Όντως η Γαλλία δεν έχει αποικιες (οι οποίες ήταν σε ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο καθεστώς).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...