Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως τότε και το "Pixel" να "έκλεψε" την ιδέα του "Time".

Αλλά τουλάχιστον έβαλε και την δική του πινελιά με τη μορφή της ιδιαίτερης γραμματοσειράς του τίτλου.

γιατί υπάρχει περίπτωση κάτι που άρχισε το 1983 και είναι ίδιο με κάτι του 1977 να μην είναι αντιγραφή;

όσο για την "ιδιαίτερη πινελιά¨ η γραμματοσειρά είναι η westminster του 60

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως τότε και το "Pixel" να "έκλεψε" την ιδέα του "Time".

Αλλά τουλάχιστον έβαλε και την δική του πινελιά με τη μορφή της ιδιαίτερης γραμματοσειράς του τίτλου.

Το "Retro Planet" δυστυχώς (για μένα) κοπιάρησε το εξώφυλλο τελείως (πιο τελείως δε γίνεται).

Και αν και στην περιγραφή του 1ου τεύχους πέρσι αναφέρει "Το AmigaPlanet παρουσιάζει το 1ο τεύχος του RETRO PLANET, εμπνευσμένο εικαστικά από το παλιό καλό Pixel και με αντίστοιχη retro θεματολογία." εδώ εγώ δεν βλέπω κάποια εικαστική έμπνευση, τουλάχιστον ως προς το εξώφυλλο, αλλά μια απλή αντιγραφή.

Το "έμπνευση" σημαίνει κυριολεκτικά μια "δημιουργική σύλληψη". Δηλαδή μια ιδέα που σου δημιουργείται στο κεφάλι. Ακόμα και αν αυτή η ιδέα δεν είναι καινούργια, για να θεωρηθεί "εμπνευση από..." θα πρέπει κάποιος να πάρει την ιδέα και να την πάει παραπέρα.

Θέλω να επαναλάβω ότι σε καμιά περίπτωση τα σχόλιά μου δεν έχουν πρόθεση να μηδενήσουν/ακυρώσουν την όμορφη αυτή προσπάθεια. Απλά επειδή ακριβώς αυτή η προσπάθεια δείχνει αξιόλογη από μόνη της θεωρώ κρίμα ότι επέλχθηκε να "ντυθεί" με δόξα που δεν της ανήκει.

Φίλε μου, πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: το εξώφυλλο ναι, είναι ίδιο με του Pixel, γιατί, όπως μας έχουν πει οι αναγνώστες μας τους ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Οι αντιγραφές, εμπνεύσεις κλπ αρχίζουν και τελειώνουν στο εξώφυλλο όμως: εκτός από το εσωτερικό του περιοδικού που, όπως μπορείς να δεις από τις σελίδες που έχουν ανέβει είναι πολύ διαφορετικές αυτών του Pixel, το ίδιο ισχύει και για την ύλη η οποία, επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι πλέον είναι συνολικά αν όχι καλύτερη, τότε τουλάχιστον αντάξια αυτής του Pixel.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη, μια δοκιμή θα τον πείσει! :-)

Κανα εξπορτ σε pdf παιζει; Ετσι για την φαση.

Αποσπάσματα από τα τεύχη καθώς και ολοκληρωμένα άρθρα υπάρχουν στο site του περιοδικού (Link.png Site: ΕΔΩ ). PDF δεν θα βγει - το Retro Planet θα κυκλοφορεί μόνο σε έντυπη μορφή.

Δημοσ.

Φίλε μου, πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: το εξώφυλλο ναι, είναι ίδιο με του Pixel, γιατί, όπως μας έχουν πει οι αναγνώστες μας τους ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Οι αντιγραφές, εμπνεύσεις κλπ αρχίζουν και τελειώνουν στο εξώφυλλο όμως: εκτός από το εσωτερικό του περιοδικού που, όπως μπορείς να δεις από τις σελίδες που έχουν ανέβει είναι πολύ διαφορετικές αυτών του Pixel, το ίδιο ισχύει και για την ύλη η οποία, επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι πλέον είναι συνολικά αν όχι καλύτερη, τότε τουλάχιστον αντάξια αυτής του Pixel.

Δεν θα διαφωνήσω. Όπως θα έχεις δει ήδη αναφέρομαι θετικά στην όλη προσπάθεια.

Απλά, σαν κάποιος που έπαιρνε το "Pixel" από το πρώτο του τεύχος, δεν βλέπω την σκοπιμότητα της αντιγραφής, έστω και του εξωφύλλου.

Θα προτιμούσα αν, έστω και σε επίπεδο εξωφύλλου, βάζατε την δική σας προσωπική σφραγίδα έτσι ώστε μετά από 30 χρόνια (πραγματικά το εύχομαι) οι αναγνώστες εκείνης της εποχής να έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από το καταδικό σας περιοδικό.

Βέβαια αυτές είναι οι προσωπικές μου σκέψεις που μπορεί να μην εκφράζουν κανένα πέραν εμού.

Καλή συνέχεια

Δημοσ.

Απλά respect για το εξαιρετικό αποτέλεσμα - κι αφήστε τους άλλους να εστιάζουν στον τίτλο του thread χωρίς να τους κάνει κάτι άλλο εντύπωση αφού, απ' ότι φαίνεται, περιοδικό μπορεί να βγάλει ο καθένας...

o δευτερος λογαριασμος σου να φανταστω;

σε προδιδει το αβαταρ..

Παντως μου αρεσουν γενικα αυτα τα περιοδικα. Μπραβο για την προσπαθεια.

• Like 1
Δημοσ.

o δευτερος λογαριασμος σου να φανταστω;

σε προδιδει το αβαταρ..

Παντως μου αρεσουν γενικα αυτα τα περιοδικα. Μπραβο για την προσπαθεια.

Γιατί δεύτερος βρε φίλε; Έναν έχω! Το avatar όπως καταλαβαίνεις, επίτηδες το έχω χρησιμοποιήσει. Απλά, δεν άνοιξα εγώ το topic, αλλά άλλος συνεργάτης του περιοδικού - θα ήταν μάλλον δύσκολο να βγάζω ολόκληρο περιοδικό μόνος μου!

Δεν θα διαφωνήσω. Όπως θα έχεις δει ήδη αναφέρομαι θετικά στην όλη προσπάθεια.

Απλά, σαν κάποιος που έπαιρνε το "Pixel" από το πρώτο του τεύχος, δεν βλέπω την σκοπιμότητα της αντιγραφής, έστω και του εξωφύλλου.

Θα προτιμούσα αν, έστω και σε επίπεδο εξωφύλλου, βάζατε την δική σας προσωπική σφραγίδα έτσι ώστε μετά από 30 χρόνια (πραγματικά το εύχομαι) οι αναγνώστες εκείνης της εποχής να έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από το καταδικό σας περιοδικό.

Βέβαια αυτές είναι οι προσωπικές μου σκέψεις που μπορεί να μην εκφράζουν κανένα πέραν εμού.

Καλή συνέχεια

Σε ευχαριστούμε, να είσαι καλά.

Δημοσ.

Μόνο απευθείας από εσάς μπορεί να πάρει κάποιος το περιοδικό ε? Μπορείτε να μας πείτε και κάποιες ενδεικτικές τιμές?

Δημοσ.

Μόνο απευθείας από εσάς μπορεί να πάρει κάποιος το περιοδικό ε? Μπορείτε να μας πείτε και κάποιες ενδεικτικές τιμές?

Δεν υπαρχει στα περιπτερα;

Δημοσ.

Δε νομίζω. Μάλλον παραγγελία από το site κάνεις

Φίλε μου, αν συμπληρώσεις τη φόρμα που υπάρχει στο site θα πάρεις όποιες πληροφορίες θέλεις. Το περιοδικό ΔΕΝ υπάρχει στα περίπτερα. Λατρεύω το avatar σου! B)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...