Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Εχω ενα προβλημα με τον cpu μου τον i7 2600!

Λοιπον οταν τον αγορασα πριν 2-3 χρονια επιανε 28-34 c σε idle και τωρα εχω 50-60 c σε idle :blink: . και μπορει να φτασει εως και 100 :fear:  !!! Οταν κανω βαρια renders!

Το κουτι δεν εχει καθαριστει απο τοτε,και προβλεπω η παστα να μην κανει την δουλεια της,εαν υπαρχει τουλαχιστον μετα απο τοσα renders...Για να αλλαξω παστα ξεβιδωνω ψυχτρα,καθαριζω με μπατονετα βουτηγμενη σε αλκοολη(sorry εαν εγραψα λαθος υγρο),την προηγουμενη παστα απο cpu και ψυχτρα και τοποθετω απο την καινουρια,ποσοτητα σε μεγεθος μπιζελιου right?Και μετα κουμπωνω ξανα την ψυχτρα...σωστος?

Λετε να ξαναγυρισει η θερμοκρασια στους 30 εαν το καθαρισω και αλλαξω την παστα?

Επισης ποσοι ψηφιζουν να αλλαξω τον stock cooler της intel?

Προτεινετε μερικες ψυχτρες,αλλα με την μικροτερη τιμη παρακαλω...

Και μια τελευταια ερωτηση,δεν υπαρχει ενας τροπος να ρυθμιζω οταν η cpu φτανει σε μια συγκεκριμενη θερμοκρασια να ριχνει λιγο τα clocks και να δουλευει σε λιγο πιο ηπιους ρυθμους,και μετα να ξανα ανεβαζει ρολογια?

Ευχαριστω για τον χρονο σας,και συγγνωμη εαν σας εβγαλα κανενα ματι πουθενα με κατι που εγραψα λαθος :).

• Like 1
Δημοσ.

λοιπόν σωστά τα γράφεις περι αλλαγής και καθαρισμού και εφόσον δεν έχει καθαριστεί για 3 χρόνι όπως λες σίγουρα θα έχει πιάσει τρομερή σκόνη ο επεξεργαστής.

αν θες να αλλάξεις ψύκτρα είναι δική σου επιλογή ανάλογα τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σου ανεβάζει ΑΦΟΥ τον καθαρίσεις.

όσο για ρολόγια όταν φτάνει στο όριο θερμοκρασίας ο επεξεργαστής αυτόματα ρίχνει ρολόγια και μετά ξανα-ανεβάζει,χρόνια γίνεται το συγκεκριμένο(thermal throttling νομίζω λέγεται)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις αμεσες απαντησεις παιδια!

Η ψυχτρα που πρότεινες Veterane φαίνεται αρκετα καλη και εχει αψογη τιμη!

BTW να ανησυχω μηπως εχω κανει καμια βλαβη η το προλαβαινω?

Δημοσ.

Λετε να ξαναγυρισει η θερμοκρασια στους 30 εαν το καθαρισω και αλλαξω την παστα?

ναι με καλο καθαρισμα και νεα παστα εισαι ενταξη και δεν χρειαζεται να αλλαξεις ψυκτρα

Δημοσ.

Απλά μην τον αφήνεις να πιάνει 100αρια. Η ψύκτρα είναι αρκετα καλή για τα λεφτά της. Ρίξτου ένα καθάρισμα και αλλαγή πάστας.

Δημοσ.

ναι με καλο καθαρισμα και νεα παστα εισαι ενταξη και δεν χρειαζεται να αλλαξεις ψυκτρα

Σιγουρα θα ειμαι ενταξει αλλα νομιζω,θα ξαναλιωσει + οι θερμοκρασιες θα μπορουσαν να πανε ακομα πιο κατω οποτε...

Δημοσ.

Μπορεις σε παρακαλω να ξαναγραψεις το link?

Απλά μην τον αφήνεις να πιάνει 100αρια. Η ψύκτρα είναι αρκετα καλή για τα λεφτά της. Ρίξτου ένα καθάρισμα και αλλαγή πάστας.

Ok αυτο θα το κρατησω στο μυαλο,μια μερα το ειχα αφησει να κανει δεν ξερω εαν ειχε παει 100,αλλα υποθετω οτι θα επαιζε αναμεσα σε 80-95 γιατι τα settings ηταν πιο χαλαρα!

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Εχω ενα προβλημα με τον cpu μου τον i7 2600!

Λοιπον οταν τον αγορασα πριν 2-3 χρονια επιανε 28-34 c σε idle και τωρα εχω 50-60 c σε idle :blink: . και μπορει να φτασει εως και 100 :fear:  !!!

νομιζω πως άμα η cpu φθάσει τους 100 celsius κλεινει αυτοματα ο υπόλογιστής για να μην καταστραφει (η cpu).

Δημοσ.

Πιστευω οτι αμα καθαρισεις σκονες, αλλαξεις και παστα θα ειναι μια χαρα.. 

Εγω θα σου προτεινα να αλλαξεις και την ψυχτρα και να πας σε Hyper 212 Evo..

Αν και ο επεξεργαστης σου θα αρχησει το throttling γυρω στους 95 βαθμους, πιστευω οτι αν δουλευει πανω απο 75 βαθμους για αρκετο διαστημα (σαφως δεν εννος λιγες ωρες) θα εχεις degrade.. Οποτε προσοχη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...