Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδικα το τελευταιο....λεει πολλα.... "ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ" ....

χαχαχα... Ψαξε κανα μεταχειρο καλυτερα....

:)

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολυ καλο θα ελεγα για την τιμη του...

δες και αυτα

http://www.skroutz.gr/s/4997863/Merida-Matts-26-2013.html

http://www.skroutz.gr/s/4360242/GT-Aggressor-3-0-2014.html

http://www.skroutz.gr/s/430927/Giant-Revel-4-26.html

και φυσικα

http://www.skroutz.gr/s/4484091/Cube-Aim-26-2014.html

Εγω ή για το prorider ή για το cube θα πηγαινα.

υποψιν, δεν ειναι top ποδηλατα, απλα ειναι καλα ποδηλατα….  :-D

Eπισης στα χρηματα που δινεις περιπου, μπορεις να βρεις Specialized, Κona, Cube…. σε μεταχειρισμενα παντα.

• Like 1
Δημοσ.

@akis: για το ποδήλατο συμφωνώ απόλυτα με τον Unabomber στις προτάσεις. Βέβαια άμα θέλεις να έχεις κάποιον ποδηλατά κοντά σου σε ότι και αν συμβεί μπορείς να προτιμήσεις το prorider.. Είναι τίμιο ποδήλατο. 

@Mitsos: Γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να γρασάρεις ότι μπορείς. Από εκεί και πέρα μην πάρεις τη πιο φθηνή μεσαία τριβή που θα βρεις γιατί εκεί πονάνε τα περισσότερα ποδήλατα. Τρώει ζόρι ειδικά στην περιπτωση σου που κάνεις τόσα χιλιόμετρα. Οπότε αν δεν παίζουν ευρά τώρα περίμενε λίγο με την υπάρχουσα και όταν μπορείς να κάνεις κίνηση άλλαξε την. Επίσης τα χρήματα που έχεις δώσει για το ποδήλατο μαρτυρούν ότι όλα είναι πολύ εισαγωγικά επάνω του και μπορεί να έχει και χαμηλής ποιότητας-μη επώνυμα εξαρτήματα. Οπότε το πιο πιθανό είναι κάποια πράγματα να χρειαστούν αλλαγές δεδομένων των αποστάσεων που κάνεις. Αυτά όμως σιγά σιγά. Ξεκίνα από μεσαία τριβή και κέντρα και μετά τσέκαρε τα πετάλια. Δυστυχώς οι ηχογραφήσεις έχουν αρκετό αέρα και δεν μπορώ να ακούσω καθαρά τι μπορεί να είναι. Έχει και ανάρτηση πίσω το ποδήλατο?

Αααα και κάτι τελευταίο για τα ποδήλατα του πράκτικερ. Ακόμα και το πράκτικερ σου λέει στο site ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για λάθος συναρμολόγηση κλπ κλπ. Ε λοιπόν να ξέρετε ότι δύο φορές έπιασα στα χέρια μου ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ποδήλατο από εκεί και είδα τα εξής: Βίδες χαλαρές που θα έφευγαν στα πρώτα 100 χιλιόμετρα, τριξίματα, μικροσκουριές (αφού τα έχουν έξω από το κατάστημα), λάθος ρυθμίσεις σε φρένα και ταχύτητες και τέλος ΣΤΕΓΝΑ από γράσο κέντρα. Εκείνα τα κακόμοιρα τα ρουλεμάν έσκουζαν μετά από 50 χιλιόμετρα.

Δημοσ.

@akis: για το ποδήλατο συμφωνώ απόλυτα με τον Unabomber στις προτάσεις. Βέβαια άμα θέλεις να έχεις κάποιον ποδηλατά κοντά σου σε ότι και αν συμβεί μπορείς να προτιμήσεις το prorider.. Είναι τίμιο ποδήλατο. 

@Mitsos: Γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να γρασάρεις ότι μπορείς. Από εκεί και πέρα μην πάρεις τη πιο φθηνή μεσαία τριβή που θα βρεις γιατί εκεί πονάνε τα περισσότερα ποδήλατα. Τρώει ζόρι ειδικά στην περιπτωση σου που κάνεις τόσα χιλιόμετρα. Οπότε αν δεν παίζουν ευρά τώρα περίμενε λίγο με την υπάρχουσα και όταν μπορείς να κάνεις κίνηση άλλαξε την. Επίσης τα χρήματα που έχεις δώσει για το ποδήλατο μαρτυρούν ότι όλα είναι πολύ εισαγωγικά επάνω του και μπορεί να έχει και χαμηλής ποιότητας-μη επώνυμα εξαρτήματα. Οπότε το πιο πιθανό είναι κάποια πράγματα να χρειαστούν αλλαγές δεδομένων των αποστάσεων που κάνεις. Αυτά όμως σιγά σιγά. Ξεκίνα από μεσαία τριβή και κέντρα και μετά τσέκαρε τα πετάλια. Δυστυχώς οι ηχογραφήσεις έχουν αρκετό αέρα και δεν μπορώ να ακούσω καθαρά τι μπορεί να είναι. Έχει και ανάρτηση πίσω το ποδήλατο?

Αααα και κάτι τελευταίο για τα ποδήλατα του πράκτικερ. Ακόμα και το πράκτικερ σου λέει στο site ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για λάθος συναρμολόγηση κλπ κλπ. Ε λοιπόν να ξέρετε ότι δύο φορές έπιασα στα χέρια μου ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ποδήλατο από εκεί και είδα τα εξής: Βίδες χαλαρές που θα έφευγαν στα πρώτα 100 χιλιόμετρα, τριξίματα, μικροσκουριές (αφού τα έχουν έξω από το κατάστημα), λάθος ρυθμίσεις σε φρένα και ταχύτητες και τέλος ΣΤΕΓΝΑ από γράσο κέντρα. Εκείνα τα κακόμοιρα τα ρουλεμάν έσκουζαν μετά από 50 χιλιόμετρα.

Λοιποοον. Τελικά το χτύπημα προερχόνταν από τον πίσω τροχό. Είχε στραβώσει ο άξονας γιατί δεν είχαν βάλει γράσο μέσα οι μηχανικοί της orient ( ; ). Είχαμε βάλει εμείς παρ'όλα αυτά αλλά ο άξονας ήταν ήδη στραβός. Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά καινούριο ποδήλατο και απ'ότι μου είπε ο ποδηλατά υπήρξε το ίδιο ακριβώς θέμα σε ένα ίδιο ποδήλατο που πούλησε (το ποδήλατο δεν το αγόρασα από αυτόν έτσι; )... Άλλαξε ο ποδηλατάς άξονα (κάπω έτσι είναι http://www.shopbikes.eu/images/ergaleio180613_28.png) και το γράσαρε και εξαφανίστηκε ο θόρυβος (αν και απ'ότι μου είπε κάποια στιγμή ισως να χρειαστεί αλλαγή ο πίσω τροχός γιατί έχει υποστεί μια μκρή ζημιά -εννοείται πως διαπίστωσα και εγώ τη ζημιά-).

Η μόνη απορία είναι η εξής:

Όταν μου έβαλε τον άξονα και έφυγα,  διαπίστωσα ότι η πίσω ρόδα έκανε λίγο τζόγο κουνώντας τη με το χέρι μου δεξιά - αριστερά. Την έσφιξα παρ'όλα αυτά. Καλά έκανα ή πρέπει να υπάρχει λίγος τζόγος να γυρίζει πιο ελεύθερα ο πίσω τροχός;

Σημ.: Τελικά το orient avenue που έχω διαθέτει μεσαία τριβή κλειστού τύπου.

• Like 1
Δημοσ.

Αφου εχει μικρη ζημια τοτε θα κουνιεται γιατι λογικα θα φαγωθηκε λιγο η υποδοχη για τον αξονα.....

Οχι, δεν πρεπει να κουνιεται καθολου δεξια-αριστερα ο τροχος κανονικα...

Α, ρε τζημανια μηχανικοι της Orient..... ειναι δυνατον να ξεχνανε να γρασσαρουν..... απλα ΤΡΑΓΙΚΟ.....

Τωρα πως παει το οχημα ? κανα μυστηριο ηχο ακους ?

Δημοσ.

Θα σου γράψω εδώ και αν μπορεί ο tunerakos να κάνει και ένα βίντεο καλός!

Βασικά δεν είναι τόσο στον χρόνο όσο στα χιλιόμετρα. Δεν χρειάζεται κάποιον συγκεκριμένο έλεγχο ένα ποδήλατο που κάνει 50km/μήνα... Τώρα τι ελέγχεις? καταρχήν γρασάρισμα, κατάσταση στα λάστιχα, φρένα/τακάκια, και αν υπάρχει τζόγος ή χρειάζεται ακτινολόγηση... Νομίζω αυτά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αν θες και έναν οπτικό έλεγχο στα ψαλίδια μην στραβώσει τίποτα ο λαιμός.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που λέτε για το βίντεο μηνιαίας συντήρησης είναι σίγουρα ένα από τα επόμενα θέματα. Για το λόγο αυτό έχω ανεβάσει σήμερα το βίντεο που σας παρουσιάζω τα εργαλεία που θα χρειαστούν στη συνέχεια όσοι αποφασίσουν ότι θέλουν να κάνουν το ποδήλατο τους βίδες. Βλέποντας όλα τα βίντεο να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να επιβλέπετε το ποδήλατο σας με μεγαλύτερη προσοχή και πιο τακτικά απ' ότι ένας ποδηλατάς. 

https://www.youtube.com/watch?v=qDRQJ-6qk6s&list=UU9h7j8yHKezJf-9XVq8CTXQ

Η εργαλειοθήκη έρχεται πακετάκι με το σταντ αν θέλετε σε καλύτερη τιμή. Δεν έχω κάποιο κέρδος από το αν αγοράσετε απλά σας το παρουσιάζω γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ καλό. Μπορεί να είναι ακριβή αλλά εγώ τουλάχιστον σκέφτηκα ότι θα τα "γλιτώσω" από τα σερβις που θα έκανε ο ποδηλατάς.

Τώρα για το ποδήλατο του Mitsos, απλά απαράδεκτοι που είχαν καινούριο ποδήλατο σε αυτή τη κατάσταση. Σε επόμενο βίντεο θα δείξω τη συντήρηση και για τα κέντρα. Απλά το να είναι στεγνό από γράσο η περιοχή εκείνη σίγουρα έχει κάνει ζημιά. Τα μπαλάκια των ρουλεμάν τρίβονταν σίγουρα. Τώρα έτσι και αλλιώς όμως δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Άμα ποτέ τα παίξει αλλάζεις κέντρο.

Δημοσ.

Να κάνω και μερικές ερωτήσεις σχετικά με συντήρηση και όχι μόνο. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποιος μπορεί να απαντήσει:

1) Πως καθαρίζουμε την αλυσίδα; Είναι υποχρεωτικό να βάζουμε λιπαντικό εκεί πάνω και στους δίσκους όταν πλένουμε το ποδήλατο (βλ. ερ. 5);

2) Υπάρχει πρόβλημα αν το ποδήλατο είναι εκτεθιμένο στην υγρασία για λίγες ώρες;

3) Γιατί τα φρένα μερικές φορές "σκούζουν" πολύ έντονα;

4) Πως καταλαβαίνω αν η ανάρτηση δουλεύει κανονικά ή τα'χει παίξει;

5) Επιτρέπεται το πλύσιμο στο ποδήλατο; Υπάρχει ενδεχόμενο σκουριάς;

6) Διάβαζα ότι ο σκελετός είναι αλουμινίου (Alloy 6061). Είναι θετικό αυτό και αν ναι γιατί;

Αφου εχει μικρη ζημια τοτε θα κουνιεται γιατι λογικα θα φαγωθηκε λιγο η υποδοχη για τον αξονα.....

Οχι, δεν πρεπει να κουνιεται καθολου δεξια-αριστερα ο τροχος κανονικα...

Α, ρε τζημανια μηχανικοι της Orient..... ειναι δυνατον να ξεχνανε να γρασσαρουν..... απλα ΤΡΑΓΙΚΟ.....

Τωρα πως παει το οχημα ? κανα μυστηριο ηχο ακους ?

Ακούγεται σπάνια (όχι όπως πριν όμως) ο θόρυβος από τον πίσω τροχό τελικά (που νόμιζα ότι ήταν από την μεσαία τριβή). Κάποια στιγμή θα αλλάξω τροχό και δεν θα έχω άλλο θέμα πιστεύω.

Γενικά πάντως είναι αθόρυβο σχεδόν μόνο το ρολάρισμα (γύρισμα δίσκου) αλυσίδας ακούγεται (και κάτι πετάλια αλουμινίου που υποτίθεται πως είναι καλύτερα από τα δικά του, θα βάλω πάλι τα μαμά) ... :P

Αυτό που λέτε για το βίντεο μηνιαίας συντήρησης είναι σίγουρα ένα από τα επόμενα θέματα. Για το λόγο αυτό έχω ανεβάσει σήμερα το βίντεο που σας παρουσιάζω τα εργαλεία που θα χρειαστούν στη συνέχεια όσοι αποφασίσουν ότι θέλουν να κάνουν το ποδήλατο τους βίδες. Βλέποντας όλα τα βίντεο να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να επιβλέπετε το ποδήλατο σας με μεγαλύτερη προσοχή και πιο τακτικά απ' ότι ένας ποδηλατάς. 

https://www.youtube.com/watch?v=qDRQJ-6qk6s&list=UU9h7j8yHKezJf-9XVq8CTXQ

Η εργαλειοθήκη έρχεται πακετάκι με το σταντ αν θέλετε σε καλύτερη τιμή. Δεν έχω κάποιο κέρδος από το αν αγοράσετε απλά σας το παρουσιάζω γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ καλό. Μπορεί να είναι ακριβή αλλά εγώ τουλάχιστον σκέφτηκα ότι θα τα "γλιτώσω" από τα σερβις που θα έκανε ο ποδηλατάς.

Τώρα για το ποδήλατο του Mitsos, απλά απαράδεκτοι που είχαν καινούριο ποδήλατο σε αυτή τη κατάσταση. Σε επόμενο βίντεο θα δείξω τη συντήρηση και για τα κέντρα. Απλά το να είναι στεγνό από γράσο η περιοχή εκείνη σίγουρα έχει κάνει ζημιά. Τα μπαλάκια των ρουλεμάν τρίβονταν σίγουρα. Τώρα έτσι και αλλιώς όμως δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Άμα ποτέ τα παίξει αλλάζεις κέντρο.

Eυχαριστούμε πολύ για τους οδηγούς. Είναι αρκετά χρήσιμοι !

Τώρα σχετικά με το ποδήλατο θα αλλάξω κάποια στιγμή τροχό (πίσω) και δεν θα έχω πρόβλημα πιστεύω.

Δημοσ.

1) Πως καθαρίζουμε την αλυσίδα; Είναι υποχρεωτικό να βάζουμε λιπαντικό εκεί πάνω και στους δίσκους όταν πλένουμε το ποδήλατο (βλ. ερ. 5);

Την πλένεις με απορρυπαντικο και την στεγνώνεις και μετά τη λιπαινεις με ειδικό λάδι ή τεφλον

2) Υπάρχει πρόβλημα αν το ποδήλατο είναι εκτεθιμένο στην υγρασία για λίγες ώρες;

Δεν κάνει και καλό κυρίως για την βαφή και τα μη ανοξείδωτα μέρη. Καλό είναι μετά από βροχή πχ να το στεγνώνεις

3) Γιατί τα φρένα μερικές φορές "σκούζουν" πολύ έντονα;

Αν κάνουν θόρυβο μπορεί να είναι σκληρή η γόμα ή να μην έχουν τριφτει

4) Πως καταλαβαίνω αν η ανάρτηση δουλεύει κανονικά ή τα'χει παίξει;

Δεν έχει βύθιση ή επαναφορά. Κολλάει και κάνει θόρυβο

5) Επιτρέπεται το πλύσιμο στο ποδήλατο; Υπάρχει ενδεχόμενο σκουριάς;

Καλό είναι να μην βρέχεις κέντρα και μεσαία τριβή και ναι το πλένεις κανονικά

6) Διάβαζα ότι ο σκελετός είναι αλουμινίου (Alloy 6061). Είναι θετικό αυτό και αν ναι γιατί;

Είναι κράμα αλουμινίου το πιο χρησιμοποιούμενο γενικά. Δεν λέει κάτι για την ποιότητα πέρα από το ότι δεν θα σκουριάσει

• Like 1
Δημοσ.

Να συμπληρώσω καταρχήν για τα φρένα, άμα σφυράνε ή αλλάζεις τακάκια ή τα τρίβεις με γυαλόχαρτο λίγο για να αγριέψει η επιφάνεια.

Όσο για το πλύσιμο, καλύτερα να μην το πλένεις. Όλοι πιστεύω ξέρουμε πως το νερό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα μέταλλα... Άμα θες, πανάκι, αποσταγμένο νερό και είσαι άρχοντας! 

• Like 2
Δημοσ.

Αν το πάει σε λάσπες ή βουνό με σκόνη θα το κάνει με το πανί μετά; Καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι και μετά στέγνωμα προσεκτικά. Υπάρχουν άπειρα βίντεο για πλύσιμο στο νετ

• Like 1
Δημοσ.

Eγω προσωπικα, και τα 2 bikes μου, οταν γινονται μ….ι  στην λασπη απ'τα κατσαβραχα παιρνω το πιεστικο και το δινω και καταλαβαινει… 

:-D  :-D  :-D

Μετα το σκουπιζω με πανι, λαδωμα αλυσιδα και δισκους και ειμαι κομπλε….  :-)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...