Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είναι πως δεν έχω λεφτά αλλά για το γαμώτο δεν θέλω να πληρώσω λεφτά εφόσον η παιδεία είναι δωρεάν σύμφωνα με το σύνταγμα για να τα πέρνουν οι εκδοτικόι οίκοι. Και νόμος του υπουργείου να είναι ακυρώνεται από το σύνταγμα. Σκέφτομαι να βρω την καθηγήτρια και να τις πω ότι εγώ θέλω να προσέχω κτλπ αλλά δεν θα πάρω τα βιβλία για λόγους προσωπικούς εφόσον έχω το δικαίωμα... Αν σκεφτεί κανείς καλύτερο τρόπο παρακαλώ βοηθήστε. 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έτυχε. Πρώτη λυκείου ξεκινήσαμε απο την αλαβήτα. Μετά πιάσαμε το ρήμα to be και μερικές παιδικές λέξεις και εκεί μείναμε. Και λογικό είναι απο την μία, δεν μπορείς να αναγκάζεις τον άλλο να κάνει αγγλικά όταν έχει να ασχοληθεί με μαθηματικοφυσικοχημείες στην Γ΄λυκείου.

Δημοσ.

Στο Δημοτικό είχαμε θυμάμαι του υπουργείου. Εκείνη την μούφα το Fun Way που μόνο fun δεν ήταν. Γυμνασιο-Λύκειο τα αγοράζαμε (κ προφανώς έτσι γίνεται ακομα).No thanks, ας μην βγάλει δικά του βιβλία αγγλικών το υπουργείο. Είδαμε και το ΚΠΓ που ειναι το δικό τους πιστοποιητικό γλωσσών. Τρελή ποιότητα!! Αν ειναι να βγάλει τελικα δικά του βιβλία αγγλικών, ας πληρώσει και καταρτισμενους ανθρώπους γι'αυτή τη δουλεια. (Αλλα σιγα! Θα πέσει τσιγκουνιά και ούτε καν ιλουστρασιόν χαρτί δεν θά'χουν!) Όποιο παιδί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει 10€ ας έχει τουλαχιστον το δικαίωμα να έρχεται χωρίς βιβλίο ή με κάποιες φωτοτυπίες. Να μην υπάρχει η απειλή της αποβολής. Αυτά ειναι μαλακιες και η εύκολη λύση για τους καθηγητές που βαριούνται την δουλεια τους. (Και ναι, μπορει να γίνει μια χαρά διδασκαλια-μάθηση χωρίς βιβλία! Been there done that.)(Το insomnia app δεν με αφήνει να φτιάξω παραγράφους γαμωτο :S)Sent from a galaxy far faaar away.

Α ναι μπραβο το fun way...Με ενα κωλοκαραβο αν δεν κανω λαθος..Μπρρρ 

Ποτε δεν εμαθα τιποτα απο αυτα τα βιβλια..Βεβαια το επιπεδο μου ηταν ηδη πολυ πιο πανω απο αυτο των βιβλιων...Και οι περισσοτεροι συμμαθητες μου δεν παιζει να εχουν μαθει κατι..

εφιαλτης....

9789990600087.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είναι πως δεν έχω λεφτά αλλά για το γαμώτο δεν θέλω να πληρώσω λεφτά εφόσον η παιδεία είναι δωρεάν σύμφωνα με το σύνταγμα για να τα πέρνουν οι εκδοτικόι οίκοι. Και νόμος του υπουργείου να είναι ακυρώνεται από το σύνταγμα. Σκέφτομαι να βρω την καθηγήτρια και να τις πω ότι εγώ θέλω να προσέχω κτλπ αλλά δεν θα πάρω τα βιβλία για λόγους προσωπικούς εφόσον έχω το δικαίωμα... Αν σκεφτεί κανείς καλύτερο τρόπο παρακαλώ βοηθήστε. 

Φροντιστήρια γιατί κάνεις, εφόσον η "παιδεία είναι δωρεάν"?

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι πολυ απλα στο σχολειο στριμωχνουν τεσσερις + ωρες φροντιστηριου σε 45 λεπτα. ΠΧ γεωμετρικοι τοποι μιγαδικων σε μια διδακτικη ωρα ενω στο φροντιστηριο θες τουλαχιστον 5 ωρες. Τα μονα μαθηματα που ακολουθουν ρυθμο φροντιστηριου ειναι ΑΟΔΕ και βιολογια.

Οσο για τα αγγλικα, εχω παρατηρησει πως η πλειοψηφια των καθηγητριων ειναι γτπ. Υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα ελαχιστες.

Δημοσ.

Γιατι πολυ απλα στο σχολειο στριμωχνουν τεσσερις + ωρες φροντιστηριου σε 45 λεπτα. ΠΧ γεωμετρικοι τοποι μιγαδικων σε μια διδακτικη ωρα ενω στο φροντιστηριο θες τουλαχιστον 5 ωρες. Τα μονα μαθηματα που ακολουθουν ρυθμο φροντιστηριου ειναι ΑΟΔΕ και βιολογια.

Οσο για τα αγγλικα, εχω παρατηρησει πως η πλειοψηφια των καθηγητριων ειναι γτπ. Υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα ελαχιστες.

Με πόσες καθηγήτριες έχεις κάνει αγγλικά δηλαδή και το διαπίστωσες αυτό?! Εντάξει είναι και θέμα μαθητών και συμπεριφοράς. Αν βλέπει ότι όλοι τη γράφουν τι να κάνει και η καθηγήτρια...

• Like 1
Δημοσ.

Φροντιστήρια γιατί κάνεις, εφόσον η "παιδεία είναι δωρεάν"?

Ναι η παιδεία είναι δωρεάν όμως η ποιότητα της παιδείας δεν είναι πάντα η καλύτερη και έτσι επέλεξα να κάνω φροντιστήριο. Θα σε ρωτήσω κι'όλας; Παρακαλώ ας πει τίποτα κάποιος που έχει αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση τι να κάνω;

• Like 1
Δημοσ.

Τίποτα δεν μπορείς να κανεις..Αμα δεν θες να τα πάρεις έτσι για το γαμώτο,μην τα πάρεις..Ο νόμος ομως απο όσο ξέρω,λέι να αγοράσεις τα βιβλια των αγγλικών μέσα απο μια λίστα που δίνει το υπουργείο..Αμα δεν κανεις φασαρία στην τάξη και είσαι καλός και όχι σκράπας,δεν θα έχεις θέμα..(εφοσον η καθηγήτρια,δεν είναι καμια κομπλεξικιά)

Δημοσ.

Η σύγχρονη διδακτική λέει ότι το μάθημα πρέπει να διαπραγματεύεται μεταξύ καθηγητών και μαθητών κι όχι να είναι ο μαθητής άβουλος αποδέκτης γνώσης.

Εφ'όσον, απ'ότι κατάλαβα, το μάθημα των αγγλικών είναι παρατημένο στη τύχη του από το υπουργείο, εκμεταλευτείτε αυτό το γεγονός και συζητείστε με τον καθηγητή τί ύλη να σας διδάξει, πάνω σε ποιες σημειώσεις να μελετάτε κ.τ.λ. Κι όλα αυτά αν ενδιαφέρεστε να αποκομίσετε κάτι τελοσπάντων από τα αγγλικά του σχολείου.

Δημοσ.

Σου είπα στην αρχή τι μπορείς να κάνεις. Αν δεν γίνεται, μαζέψτε λεφτά, αγοράστε ένα και βγάλτε φωτοτυπίες. Μπορείς να βρεις μια λύση. Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις τόση μεγάλη έκταση για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δημοσ.

Πολυ το ζαλιζεις για 12 ευρω, που δεν ειναι καν απο το χαρτζιλικι σου. Αν θες να το κανεις θεμα, να πεις για το συνταγμα και να γινεις επαναστατης χωρις αιτια, καντο και δεν σε εμποδιζει κανενας. Απλα ειναι βλακεια, μου θυμιζεις τις εποχες που καναμε καταληψη επειδη η τυροπιτα στο κυλικειο ειναι διπλα στην μπουγατσα και εχει λιγο ζαχαρη πανω. Και στο λεω εγω που το βιβλιο Γερμανικων δεν το πηρα απο τσιφουτια και οταν το εμαθε η μανα μου και μου το πηρε, το ανοιγα μονο για να το ζωγραφισω. Δεν πουλησα σε κανεναν ομως φουμαρα για δωρεαν παιδεια και βλακειες, απλα προτιμησα να παρω μια πιτσα με τα λεφτα του βιβλιου.

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ το ζαλιζεις για 12 ευρω, που δεν ειναι καν απο το χαρτζιλικι σου. Αν θες να το κανεις θεμα, να πεις για το συνταγμα και να γινεις επαναστατης χωρις αιτια, καντο και δεν σε εμποδιζει κανενας. Απλα ειναι βλακεια, μου θυμιζεις τις εποχες που καναμε καταληψη επειδη η τυροπιτα στο κυλικειο ειναι διπλα στην μπουγατσα και εχει λιγο ζαχαρη πανω. Και στο λεω εγω που το βιβλιο Γερμανικων δεν το πηρα απο τσιφουτια και οταν το εμαθε η μανα μου και μου το πηρε, το ανοιγα μονο για να το ζωγραφισω. Δεν πουλησα σε κανεναν ομως φουμαρα για δωρεαν παιδεια και βλακειες, απλα προτιμησα να παρω μια πιτσα με τα λεφτα του βιβλιου.

Μπράβο σου, δώσε τώρα στο παιδί 12 ευρώ να το πάρει και αυτός.

• Like 2
Δημοσ.

Το αστειο ειναι οτι ο TS δεν το ζαλισε καθολου, ισα ισα ζητησε απλα μια ontopic απαντηση.
Μετα οι υπολοιποι τον κριναν για οτι μπορει να φανταστει κανεις και το τραβηξανε απο παντου.
Μονο 2-3 απαντησανε..
Συμφωνω με τον black rabbit, το sample βιβλιο ακουγεται καλη ιδεα
αλλιως βγαλτο φωτοτυπιες, το πολυ μεχρι την μεση γιατι ολο αποκλειεται να διδαχθει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...