Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα περισσότερα -βασικά όλα!- τα αδέσποτα σκυλιά είναι φοβικά. 
Εάν έχεις ένα ξύλο μαζί σου, απλά το προτάσεις προς το μέρος τους και θα απομακρυνθούν. 
Δεν χρειάζεται να χτυπήσεις κανένα προφανώς! 

Αλλά, ναι, ένα κομμάτι ξύλο βοηθάει σε περίπτωση που θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου επιτεθεί. Απλά "του το δείχνεις" σα να θες να το μυρίσει, όχι απότομα σα να πας να το χτυπήσεις και αυτό απομακρύνεται. 

Εκτός κι αν πέσεις σε κανένα πρώην σκύλο αστυνομίας που αν του δείξεις το ξύλο, θα σου φάει το χέρι.  :ph34r:

• Like 2
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπαίνω μια φορά στην αυλή μιας φίλης και όπως πάντα η σκυλίτσα της με μύριζε. Και σε κάποια φαση, μπλέκεται στα πόδια μου και την πατάω καταλάθος. Με δάγκωσε στην γάμπα και μετά έφυγε. Πόνεσα λίγο, δεν πήγα στον γιατρό από τοτε, 8 χρονών. Ούτε φάρμακα τιποτα. Θα ζήσω;!

Δημοσ.

Στο στρατο μια φορα, το ποιο αγριο απο τα περιπολοσκυλα ειχε ξαπλωσει πανω σε εναν ερευνητη ναρκων, με το που πηγα απλα να το διωξω μου πατησε μια καλη δαγκωνια στο πελμα. Ευτυχώς το αρβυλο αντεξε και δεν τρυπησε, αλλα μια καλη μελανια την εκανε στο δαχτυλο. Την αλλη μερα το βαλαμε σε μια καναδεζα και εφυγε με φυλο πορειας.

Εκει που εννοιωσα ασχημα ηταν με εναν Ισπανο, γκομενο μιας φιλης Ισπανιδας απο ερασμους. Πρωτη μερα τον βγαλαμε για κρεπα ναβαρινου οπου στην κουβεντα διαφωνουσαμε αν η Ελλαδα ειναι μπαχαλο ή πολιτισμενη σαν την Ισπανια. Καποια στιγμη χρειαστηκε να τον πεταξει σπιτι του φιλος με ενα αρχαιο ΧΤ. Ανεβαινει με φοβο, ζηταει κρανος αλλα του λεει δεν. Με το που ξεκινανε ορμανε μια αγελη και του παταει μια δαγκωνια στην γαμπα ενα απο τα σκυλια. Καπου εκει απεκτησε ακραδαντα επιχειρηματα υπερ του.

Παντως επειδη οδηγάω μηχανακι το κολπο ειναι σταθερη ταχυτητα και να μην παρει καποιος τα ποδια απο το μηχανακι. Σε ακολουθουν για λιγα μετρα και φευγουν. Αν απλωσεις ποδι στο αρπαξαν, αν αυξησεις ταχυτητα κινδυνευεις για ατυχημα. Οσο για ποδηλατο εκτος πολης, κροτιδες ή σπρευ πιπεριου. Ψεκαζεις μια και φευγεις σαν κυριος.

Δημοσ.

Δυο τρεις φορες με ορμηξε σκυλος.

Μια στην δουλεια, λογο οτι ειμαι νεος εκει, ο αλλος τον αφησε λυμενο, ξεροντας οτι οκους τους ξερει, οαω εγω αρχιζει να γριλιζει, δεν φοβηθηκα σταθηκα τον κοιτουσα , μολις εκανα να φυγω ερχοταν μπροστα μου μολις του εκανα οτι πηγαινα στο μερο του, εκανε σαν να κλαιει... αλλα δεν ειναι να.παιζεις κορωνα γραμματα με αυτα...

Δημοσ.

Οχι οχι,συνηθως οταν με πλησιαζουν σκυλια με αγριες διαθεσεις κανω κατι τετοιες κινησεις

αλλα με υφος εγκεφαλικου και φευγουν μονα τους.

• Like 3
Δημοσ.

Κάτι κοπρόσκυλα με είχαν σχεδόν πιάσει όταν ήμανε Πρόσκοπος σε εξόρμηση στα βουνά την νύχτα(σε "άσκηση" ναυτιλίας με τα άστρα).

Ευτυχώς ήμουν στην άκρη του δάσους και πήδηξα στο κοντινότερο δέντρο και γλίτωσα.Τα γ@#να δεν έφυγαν παρά όταν μετά από 20 λεπτά ήρθαν οι άλλοι να με ψάξουν και τα έδιωξαν με μαδέρια και ξύλα.

Από τότε δεν έχω ιδιαίτερη αγάπη για τα αδέσποτα...

Δημοσ.

Εγώ έχω παρατηρήσει 1-2 φορές έριξα νερό με μπουκάλι και ψιλό έσπασαν. Καλά δεν εγγυομαι ότι δεν αγριευουν και παράλληλα αλλά πιστεύω προλαβαίνει κανείς να φύγει

Δημοσ.

Με είχε δαγκώσει ενα rottweiler ενός γείτονα όταν ήμουν 8 η 10χρονών.. Ουσιαστικά μου έκοψε κομμάτι απο το μπουτι.13 ράμματα και ενα σωληνάκι ηταν το αποτέλεσμα...Μετα απο ενα μήνα μου έκοψαν το καπαλο που είχε δημιουργηθεί,γιατί είχαν κανει βλακεία στο νοσοκομειο,καθώς με τα ράμματα ποτε δεν θα έκλεινε η πληγή..Ενα 6 μηνο έπρεπε να πηγαίνω να το καθαρίζουν..Τελικά μετα απο όλο αυτό το συμβάν,μου έχει μείνει ενα σημάδι μεγαλο στο μπουτι που δεν πρόκειται να φύγει ποτε,μεγάλη ανοχή στον πονο και τέλος οποτε βλέπω αδέσποτα η μεγάλα σκυλιά φίλων,δεν νιώθω και πολύ άνετα...

Το σκυλο αυτό τον είχαν κλεισμένο σε ενα κλουβί όλη την ημέρα και το βράδυ τον έβαζαν μέσα στο σπίτι σαν προστασία, επειδή δεν ήξεραν πως να βάλουν τον συναγερμό.Ε μετα απο κάποια χρόνια,του έκαναν ευθανασία επειδή δάγκωσε το αφεντικό..

Δημοσ.

Οχι οχι,συνηθως οταν με πλησιαζουν σκυλια με αγριες διαθεσεις κανω κατι τετοιες κινησεις

αλλα με υφος εγκεφαλικου και φευγουν μονα τους.

Όπα ρε

• Moderators
Δημοσ.

Πρόσφατο δάγκωμα πριν ένα χρόνο, πηγαίνοντας με τα πόδια προς Πανεπιστήμιο (Πάτρα) για τρέξιμο. Στο κομμάτι με το γεφυράκι, όπου τότε ακόμα πρόσφατα είχαν κρυφτεί οι Ρομά μετά την επιχείρηση σκούπα που τους έδιωξε από πιο πάνω, είχαν αρχίσει να μαζεύονται αγέλες αδέσποτα (γιατί άραγε; ). Ε μια-δυο του κλέφτη, τα περνούσα με ήρεμο βάδισμα και αυτά γάβγιζαν από μακριά. Στην τρίτη ήταν ήδη εκνευρισμένα, ήρθαν 4αδα μεγάλα σκυλιά μαζί και ένα τόλμησε και με δάγκωσε στη γάμπα (δεν έγινε πληγή). Βασικά ήταν περίεργο δάγκωμα. Το σκυλί μια φοβότανε, μια το πρίζωναν τα υπόλοιπα και πλησίαζε πιο κοντά, και στις 2-3 επαναλήψεις έφτασε στο πόδι μου, δάγκωσε, άφησε και έφυγε προς τα πίσω.

Κάπου εκεί βέβαια πετάχτηκα προς τα πίσω και στην άκρη του δρόμου κι από τύχη δεν με χτύπησε αμάξι που ερχότανε.

Στην "αντεπίθεση" και με θολωμένο το μυαλό οπότε δεν σκεφτόμουν πολύ λογικά, κινήθηκα κι εγώ απειλητικά κατα πάνω τους. Και ίσως από τύχη πάλι αυτά υποχώρησαν γαβγίζοντας και εγώ συνέχισα την πορεία μου.

Από τότε, και ενώ παράλληλα άρχισε να γνωρίζει... (γκουχ γκουχ) άνθηση ο νέος καταυλισμός, μόνο με το αυτοκίνητο από εκεί.

Δημοσ.

στο χωριό υπαρχει μονιμα ενα  παλιό yamaha xt  για εντουροβολτες κ κυριως   για βολτες μεσα σε δασικους δρομους σε

βουνοκορφές (εχω τρέλα με την θέα από ψηλά  για foto κλπ ) μερη που υπαρχουν  μαντριά μέ πολλά κοπαδια απο προβατα - κατσικια 

κλπ , αυτό που εφαρμοζω πάντα κ με εχουν συμβουλεψει οι τσοπανηδες ειναι να σταματησω επιτοπου κ να σβησω την μηχανή , 

παντα ομως ρωταω το προηγουμενο βραδυ στο καφενείο οτι θα παω στο ταδε μερος αυριο κ αν υπαρχουν επικινδυνα σκυλιά κλπ , 

πάντα ομως κουβαλάω πανω στην μηχανή εκτός τρόφιμα - νερό - τρόμπα αέρος για τα λάστιχα κ εναν  μεγάλο ξυλινο λοστό (αυτούς

πού 

βαζουμε στα φτυάρια - τσαπιά κλπ για προστασία μου - μιά φορά με δαγκωσε τσοπανοσκυλο στην γαμπα μου εσκισε το τζιν που 

φορουσα γιατί ημουν απειρος κ συνεχισα να οδηγω για να ξεφυγω , βεβαια πηγα στο κεντρο υγειας - αστυνομια κλπ  κ μου πληρωσε 

το τζιν ο βοσκός - το σημαδι υπαρχει ακομα κ ας εχουν περασει 9  χρόνια , τα πιό επικίνδυνα σκυλιά πάντως ειναι τα τσοπανόσκυλα

κ μιλάμε για τεραστια σκυλιά με πολύ αγριες διαθεσεις σε οποιον αγνωστο πλησιαζει στον χωρο τους ... απο τα πιο αγρια

τσοπανόσκυλα πού υπαρχουν στην ελλαδα ειναι στα βαρδούσια ορη οπότε εκεί θελει τεράστια προσοχή κ οχι μαγκιές ειδικά αν εισαι

μόνος σου κ καλό ειναι να εχεις π.χ. κατι φαγωσιμο  πανω σου (κρουασάν ας πούμε ) να τους το δωσεις να το φανε κ μετα ολα καλά  :P  :rolleyes:

Δημοσ.

προσωπικα δεν με εχει δαγκωσει κανενα σκυλι αν και αρκετες φορες εχουν ερθει κατα πανω μου μονο για να μυρισουν,τεσπα επειδη ομως ειμαι μαθητης λυκειου στο σχολειο μας συχναζουν αρκετα σκυλια  φετος ηρθαν κατι νεες ρατσες  και ενα απ'αυτα καθεται μεσα στο σχολειο :-D ,αυτο που φοβαμαι ειναι μην ορμησουν οταν τρωμε καθως συνεχεια μας ακολουθουν και λιγο να του βιδωσει του σκυλου σε δαγκωσε ... 

Δημοσ.

Νιωθεις ομορφα που εισαι δολοφονος σκυλων που μπορει εσυ ο ιδιος να προκαλεσες αυτη την αντιδραση τους,μπαινοντας στην περιοχη τους? Λεω εγω τωρα

επαναλαμβάνω. ήμουν 12-13 περπατούσα στον δρόμο, περνούσα έξω απο το ξενοδοχειο της γειτονιάς μου. καταρχήν νοιώθω όμορφα που δεν ξέσκισαν εμένα ή κάποιον άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...