Tiger.7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδια,ο ξαδελφος μου προκειται να κανει ολικη ναρκωση για ενα χειρουργειο στον αστραγαλο μετα απο τραυματισμο σε αγωνα ποδοσφαιρου.Επειδη η επεμβαση θα γινει σε δημοσιο νοσοκομειο και συγκεκριμενα στο Τζανειο,πρεπει να ανησυχω για κατι οσο αφορα την ναρκωση? Υπαρχει καποια πιθανη επιπλοκη? Και αυτο γιατι προκειται για δημοσιο νοσοκομειο γιαυτο εχω ενδειασμο.. Γιατι προσφατα που πηγε και εκανε εξετασεις για το χειρουργειο,με εκπληξη μου ( που μαλλον δεν θα επρεπε να με εκπλησει ),οταν ηταν να του παρουν αιμα για αιματολογικες εξετασεις,η ολη διαδικασια εγινε στον διαδρομο του οροφου(!!!!!!) και γενικα ειναι ψιλο (να μην πω χοντρο) χαλια η κατασταση στα νοσοκομεια γιαυτο. Υπαρχει καποιος φοβος για κατι ή δεν πρεπει να ανησυχουμε? Υ.Γ Η Εγχειρηση θα γινει απο τον διευθυντη της ορθοπαιδικης χειρουργικης Κ. Πουλιλιο.Δεν ξερω αν τον γνωριζει ή εχει ακουσει κατι καποιος για τον συγκεκριμενο.Αν γνωριζει καποιος κατι θα μπορουσε να με ενημερωσει? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις ενδεχομενες απαντησεις σας!
Tiger.7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν έχει να φοβάται τίποτα Απλα ειναι ολικη και ξερω γω.. τι γινεται.. και ειδικα σε δημοσια κτλ.
archsatan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Απλα ειναι ολικη και ξερω γω.. τι γινεται.. και ειδικα σε δημοσια κτλ. To 'προβλεπέ' φακελάκι στον αναισθησιολόγο και όλα μπόμπα.
tomasss Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αν είναι αλλεργικός , να το δηλώσει οπωσδήποτε στον αναισθησιολόγο. Με κάνει εντύπωση πάντως το ότι δεν του έκαναν έστω ένα τυπικό καρδιογράφημα.
coffeex Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αν γίνεται να κάνει τοπική νάρκωση καλύτερα να την προτιμήσει. 2
doctorkostis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Στα δημοσια νοσοκομεια η ναρκωση γινεται με cd με νανουρισματα. Αν γίνεται να κάνει τοπική νάρκωση καλύτερα να την προτιμήσει. Δε θες να σου χειρουργησουν το ποδι με τοπικη. Πιστεψε με. 6
coffeex Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Στα δημοσια νοσοκομεια η ναρκωση γινεται με cd με νανουρισματα. Δε θες να σου χειρουργησουν το ποδι με τοπικη. Πιστεψε με. Με τοπική έκανε η μάνα μου και δεν κατάλαβε τίποτα.
johnbond Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για άσχημα πράγματα αλλά είναι πολύ μικρές.. 2
Tiger.7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 To 'προβλεπέ' φακελάκι στον αναισθησιολόγο και όλα μπόμπα. Δηλαδη αν δεν δωθει φακελακι στον ανεσθησιολογο θα τον στειλει? Αν είναι αλλεργικός , να το δηλώσει οπωσδήποτε στον αναισθησιολόγο. Με κάνει εντύπωση πάντως το ότι δεν του έκαναν έστω ένα τυπικό καρδιογράφημα. Αλλεργικος δεν ειναι,τουλαχιστον απο αυτα που ξερουμε.Ποτε δεν εχει εμφανησει αλλεργια καπου και ειδικα σε φαρμακα.. Εκανε καρδιογραφημα,αιματολογικες εξετασεις και ακτινογραφια στο ποδι που εχει το προβλημα (που ειχε γινει και αλλη ακτινογραφια οπως και μαγνητικη σε ιδιωτικη κλινικη 1 μηνα πριν και που μπηκαν και αυτες στον φακελο του) Στα δημοσια νοσοκομεια η ναρκωση γινεται με cd με νανουρισματα. Δε θες να σου χειρουργησουν το ποδι με τοπικη. Πιστεψε με. Καταρχην και να του ελεγαν για τοπικη,δεν θα το δεχοταν γιατι ναι μεν θα του εκαναν τοπικη,αλλα μολις ακουγε καποιο σκισιμο δερματος ή καποιο εργαλειο για το χειρουργειο θα τον χαναμε και απο την μεση και πανω.. Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για άσχημα πράγματα αλλά είναι πολύ μικρές.. Οπως? Υπαρχει-γνωριζεις καποιο συμβαν?
Tenshi Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Οπως? Υπαρχει-γνωριζεις καποιο συμβαν? Πχ. φτου σκόρδα,να μήν ξυπνήσεις ποτέ... 2
Mau-Maus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 δε ξερω αν πρεπει να στο γραψω μιας και σκοπος μου δεν ειναι να σε ανησυχήσω , ομως μιας και ρωτας τοτε καλο ειναι να ξερεις οτι υπαρχει και η πιθανοτητα (πολυ μικρη βεβαια) να μην ξυπνησει ποτε ! οχι ο ξαδελφος σου αλλα ο καθενας μας και οχι σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα οπουδηποτε ! κανεις δε ξερει πως μπορει να αντιδρασει ο εγκεφαλος μετα απο ολικη ναρκωση ! παντως μη σκεφτεσαι αρνητικα ειναι παρα πολυ μικρη η πιθανοτητα , αλλα υπαρχει ! θα στο πουν και οι γιατροι αν ρωτησεις .
Tiger.7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 δε ξερω αν πρεπει να στο γραψω μιας και σκοπος μου δεν ειναι να σε ανησυχήσω , ομως μιας και ρωτας τοτε καλο ειναι να ξερεις οτι υπαρχει και η πιθανοτητα (πολυ μικρη βεβαια) να μην ξυπνησει ποτε ! οχι ο ξαδελφος σου αλλα ο καθενας μας και οχι σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα οπουδηποτε ! κανεις δε ξερει πως μπορει να αντιδρασει ο εγκεφαλος μετα απο ολικη ναρκωση ! παντως μη σκεφτεσαι αρνητικα ειναι παρα πολυ μικρη η πιθανοτητα , αλλα υπαρχει ! θα στο πουν και οι γιατροι αν ρωτησεις . Εχει ξανακανει ολικη ναρκωση πριν 7 χρονια και ολα πηγαν καλα τοτε.. Παιζει ρολο αν καπνιζει (αρκετα μαλιστα θα ελεγα) ?
Valerie_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Η μητέρα μου σε κάποιο χειρουργείο που έκανε παρουσίασε παρατεταμένη άπνοια ,δεν μπορούσαν να την ξυπνήσουν ουσιαστικά στο τέλος της επέμβασης. Ύστερα από κάποιες εξετάσεις μας είπαν πως πρέπει πάντα να αναφέρει ότι έχει έλλειψη ψευδοχολινεστεράσης και πρέπει πάντα να το αναφέρει πριν από κάποιο χειρουργείο.
Tiger.7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Η μητέρα μου σε κάποιο χειρουργείο που έκανε παρουσίασε παρατεταμένη άπνοια ,δεν μπορούσαν να την ξυπνήσουν ουσιαστικά στο τέλος της επέμβασης. Ύστερα από κάποιες εξετάσεις μας είπαν πως πρέπει πάντα να αναφέρει ότι έχει έλλειψη ψευδοχολινεστεράσης και πρέπει πάντα να το αναφέρει πριν από κάποιο χειρουργείο. Στο προηγουμενο χειρουργειο δεν μας ειπαν τπτ και ολα πηγαν καλα..Κρυωνε πολυ βεβαια οταν ξυπνησε και απο τι μου ειχε πει,οταν αρχισε να καταλαβαινει,ακουγε τον γιατρο που του ελεγε αναπνεε αναπνεε.. Τπτ αλλο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα