zoranb Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλω να κατασκευάσω μια και κάνοντας ένα σερφάρισμα, βλέπω πως υπάρχουν πολλά βιντεάκια από ερασιτέχνες που έχουν φτιάξει τέτοιες κατασκευές αλλά δεν γνωρίζω τα υλικά από που μπορώ να αγοράσω! Έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμενο σπορ; Θα ήθελα info γενικά με τις ανεμογεννήτριες, και κυρίως αυτές του κάθετου άξονα! - Ρότορα για παράδειγμα από που μπορεί να αγοράσει κανείς; - Mε ηλεκτροκολλήσεις κλπ. δεν έχω γνώσεις. Τί άλλο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για να φτιάξει το σκελετό της;
Liverpool89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω μπορω να σκεφτω με δυναμο απο αυτοκινητο ή μοτερ απο πλυντηριο με καταλληλες μετατροπες... 1
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Zoran off the grid ε; Αν και μια ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να "βλέπει" προς τη μεριά που φυσάει και άρα είναι ιδανική σε περιοχές που ο άνεμος έχει συνεχώς μεταβαλλόμενη διεύθυνση, έχει αρκετά μειονεκτήματα σε σχέση με αυτή του οριζόντιου άξονα (άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η σχετική βιομηχανία αλλά και οι ερασιτέχνες έχουν επιλέξει σχεδόν ομόφωνα τη λύση του οριζόντιου άξονα) πχ μικρότερο συντελεστή απόδοσης εξαιτίας του ότι και οι δύο πλευρές του πτερυγίου βρίσκονται μέσα στη ροή του αέρα. Έχει και άλλα που δεν θυμάμαι αφού το είχα ψάξει πριν αρκετό καιρό (με ένα googlαρισματάκι θα βρεις "ενοχλητικά" πολλές πληροφορίες για το θέμα). 1
The_Colonel Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.instructables.com/id/DIY-1000-watt-wind-turbine/ 1
Johny Q Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.anemogennitria.gr/diyvawt1.htmhttp://www.anemogennitria.gr/diyvawt2.htm 1
zoranb Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω μπορω να σκεφτω με δυναμο απο αυτοκινητο ή μοτερ απο πλυντηριο με καταλληλες μετατροπες... Έχεις κάνει κάτι ανάλογο; Για να κατασκευάσει κανείς ρότορα μόνος του, με μαγνήτες και πηνία είναι δύσκολο; Χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη διάταξη ή κάτι που να πρέπει να προσέξει κανείς;
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ναι είναι δύσκολο αν δεν πιάνουν τα χέρια σου. Και οι μαγνήτες είναι ακριβοί. Δυναμό αυτοκινήτου, χωρίς μετατροπή δεν είναι κατάλληλος για ανεμογεννήτρια. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2014 από firewalker
zoranb Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι είναι δύσκολο αν δεν πιάνουν τα χέρια σου. Και οι μαγνήτες είναι ακριβοί. Που συναντά κανείς δυσκολία δηλαδή; Στο πρώτο link που πόσταρε ο Colonel δεν βλέπω κάποια ιδιαιτερότητα, αλλά με ενδιαφέρει εάν βλέπεις κάτι μεμπτό ή δύσκολο!
Liverpool89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι δεν εχω κανεις αλλιως θα σου τα ελεγα ολα τα κολπα...
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Που συναντά κανείς δυσκολία δηλαδή; Στο πρώτο link που πόσταρε ο Colonel δεν βλέπω κάποια ιδιαιτερότητα, αλλά με ενδιαφέρει εάν βλέπεις κάτι μεμπτό ή δύσκολο! Για αρχή πρέπει να έχεις αρκετά εργαλεία. Σέγα, γωνιακούς κόφτες, ηλεκτροσυγκόλληση. Να ξέρεις να τα δουλεύεις όλα αυτά. Να βρεις υδροκοπή να σου κόψει τις πλάκες. Να δουλεύεις με epoxy υλικά. Να μπορείς να διαχειριστείς 24 μαγνήτες (7~8 € ο ένας) που άνετα μπορούν να σου λιώσουν κάποιο δάκτυλο. Πρέπει να έχεις εμπειρία με μηχανολογικές κατασκευές.
zoranb Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Για αρχή πρέπει να έχεις αρκετά εργαλεία. Σέγα, γωνιακούς κόφτες, ηλεκτροσυγκόλληση. Να ξέρεις να τα δουλεύεις όλα αυτά. Να βρεις υδροκοπή να σου κόψει τις πλάκες. Να δουλεύεις με epoxy υλικά. Να μπορείς να διαχειριστείς 24 μαγνήτες (7~8 € ο ένας) που άνετα μπορούν να σου λιώσουν κάποιο δάκτυλο. Πρέπει να έχεις εμπειρία με μηχανολογικές κατασκευές. Εντάξει για τα περισσότερα μάλλον θα πρέπει να πάω σε κάποιο μηχανουργείο να μου τα φτιάξει. Ίσως περιοριστώ στο να κάνω τα σχέδια και τις πιό εύκολες / ασφαλεής δουλειές. Αυτό που είπες για τους μαγνήτες, πως μπορεί να μου λιώσουν τα δάκτυλα πραγματικά προβλημάτισε! Είναι τόσο μεγάλη η δύναμή τους; Πως παραγγέλνει κανείς τέτοιους μαγνήτες, πως τους ζητάει (τι είδος είναι και από πού τους παραγγέλνει κανείς; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2014 από zoranb
zoranb Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μπορώ να έχω μια μικρή ανεμογεννήτρια (π.χ. από μοτεράκι ηλεκτρικού παιχνιδιού) και να την έχω συνέχεια να γυρίζει από τον άνεμο, ένα μήνα, δύο μήνες ακόμα και ένα χρόνο προκειμένου να μου φορτίσει μια μπαταρία αυτοκινήτου; Είναι συσσωρευτικό δηλαδή με τον χρόνο το φορτίο ή όχι;
firewalker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Όχι. Η τάση και η ενέργεια ενός τέτοιου κινητήρα δεν μπορούν να συντηρήσουν μία μπαταρία μολύβδου. Το φορτίο είναι συσσωρευτικό,ναι. Αν η μπαταρία όμως χάνει περισσότερο (λόγο "γήρανσης" των πλακών) φορτίο από αυτό που της δίνεις...
zoranb Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Πως επιλέγει κανείς λοιπόν -με τι κριτήρια- ένα δυναμό ή φωτοβολταϊκό και την αντίστοιχη κατάλληλη μπαταρία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα